Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva – Tervetuloa sissikomppaniaan!

Kotimainen komediasarja sissikomppaniasta ja sen johtajasta.

Kotikatsomo: Linnan juhlat – ohjaaja Tapio Piiraisen elokuva

Kilpisjärveltä Helsinkiin, halki 100-vuotiaan Suomen.

Miesten kasvutarinat näyttämöllä – runollinen siirtolaisdokumentti kasvoi teatterin mittoihin

Kaksi kotimaista kantaesitystä. Pääosissa miehet. Yhdistävinä tekijöinä ovat myös pohjoisuus, itsensä ilmaisemisen vaikeus sekä isän ja pojan suhde. Oulun kaupunginteatterissa nähdään Mika Ronkaisen Laulu koti-ikävästä ja Pekka Huotarin Pöljän pojan vakuutus.

Kesäkino: Lauran huone

Kesäkinossa puidaan perhesuhteita 16.8. kello 21 alkaen.

Urheilija ei tervettä päivää näe, mutta tottuu kolhuihin

Kun pienestä pitäen touhuaa, niin tottuu kaatumaan turvallisesti, kirjoittaa toimittaja Juha-Pekka Huotari kolumnissaan. Urheilija oppii ottamaan nöyrästi turpaansa.

Kannettavassa kasettisoittimessa oli sitä jotain

Toimittaja Juha-Pekka Huotari haikailee c-kasettien ja kannettavan kasettisoittimen perään.

Jääkiekko luistelee huumehöyryissä kohti aivotärähdystä

Kotimainen jääkiekko liitää pilvissä. Skandaalit ohitetaan olan kohautuksilla. Keskialueen pommi odottaa kuitenkin vääjäämättä, pohtii toimittaja Juha-Pekka Huotari

Päivittäinen kipu lamauttaa ihmisen

Viiltää, särkee ja jomottaa. Yle Lahden toimittaja Juha-Pekka Huotari potee päänsärkyä ja vähän migreeniäkin.

Huotarin pariskunta äänesti ensimmäisenä Mikkelissä

Pekka ja Leena Huotari olivat Rahulan koulun pihalla vastassa, kun liikkuvan ennakkoäänestyspaikan virkaa toimittava kirjastoauto kurvasi paikalle hieman ennen aamuyhdeksää keskiviikkona. Ennakkoäänestäminen on mahdollista vajaan viikon.

Tappelu jääkiekkopisteistä kaipaa uutta käsikirjoitusta

Jääkiekossa nyrkkejä heilutetaan milloin mistäkin syystä ja käydään kuittaamassa edellisten kohtaamisten tapahtumat. Yle Lahden toimittaja Juha-Pekka Huotarin mielestä kuittivihko on heitettävä jo menemään.

Varkaus on henkilökohtainen hyökkäys

Tavarat ovat vain materiaa, johon ei pitäisi kiintyä. Mutta silloin jos joku varastaa jotain sinulle kuuluvaa, niin se ottaa päähän ja lujaa. Sen tietää myös toimittaja Juha-Pekka Huotari, joka kertoo suunvuorossaan pitkäkäkyntisen uhriksi joutuneen mietteistä.

Syksyn merkit iskevät kuin vasen koukku

Vaikka menneiden päivien piti olla helteisiä ja lämpimiä, on ilmassa ollut syksyn merkkejä. Juha-Pekka Huotari kammoksuu suunvuorossaan tulevaa pimeää ja märkää vuodenaikaa, ja haaveilee syksyttömästä ja talvettomasta Suomesta.

Autoilijaa rokotetaan vihreällä huijauksella

Autoilijat ovat varsinainen rahasampo valtiolle. Tienkäyttäjien pinnaa on venytetty viimeiseen asti ja taas pitäisi maksaa lisää vihreyteen vedoten. Toimittaja Juha-Pekka Huotari haluaa laittaa stopin rahastukselle.

NÄKÖKULMA: Kihlaus on naimalupaus

Kihlaukseen ja avioliittoon suhtaudutaan aivan liian kepeästi. Kihlaus on edelleen lupaus avioliitosta, vaikka monelle tämä merkitys on hämärtynyt. Pakinassaan Juha-Pekka Huotari kummastelee, miksi kihloja hankitaan niin löyhin perustein.

Halton osti amerikkalaisyhtiön

Muunmuassa Iitin Kausalassa sisäilmastotuotteita valmistava Halton on ostanut kiinteistöjen energiankulutuksen hallintaratkaisuihin erikoistuneen amerikkalaisyhtiö Current Energyn.

Pulleaposkinen Hilma vei miehen sydämen

Löytöeläintalon sopessa asui pieni, arka kissa. Se ei päästänyt tulijoita lähelleen, pelkäsi jokaista lähestymisyritystä. Eräänä päivänä harmaalla pallerolla kävi tuuri. Juha-Pekka Huotari kertoo pakinassaan taipaleestaan hylätyn kissan kanssa. Pikku hiljaa varautuneesta ja pelokkaasta sähisijästä tuli kuin tulikin kehräävä, onnellinen kissa. Ja onnea on saanut kokea myös uusi omistaja.

Bemari ei tee autoilijasta röyhkeää

Lahden radion toimittaja Juha-Pekka Huotari ei usko, että automerkki muuttaa kuskin ajotapoja. Suunvuorossaan hän ihmettelee, että miksi yksi merkki on saanut negatiivisen leiman.

Kela ei katso hyvällä työssäkäyvää opiskelijaa

Opiskelijan, entisen tai nykyisen, postiluukusta voi näinä aikoina vuodesta tipahtaa epämiellyttävä kirje. Juha-Pekka Huotari sai tällaisen yllätyksen.

Kirje isältä kertoi evakkoperheestä uuden edessä

Heidi Köngäksen kiitetty ohjaus vuodelta 2003

Siivoton juttu on komedia lama-ajan Suomesta

Matka leipäjonosta Mersun takapenkille on pitkä.

Johanneksen leipäpuu on pienyrittäjän maaninen muotokuva

Hyppyrimäestä saa hyviä lautoja ruumisarkkuihin.

Poliisin poika – hulvaton ryöstödraama Rovaniemeltä

Tapio Piiraisen tv-elokuva pohjautui Jari Tervon romaaniin.

Bodomin legenda ja Digikuva-nettisivusto Prix Italian finaaliin

Kaksi YLEn tuotantoa on päässyt Prix Italia -festivaalin finaaliin eli kolmen parhaan kilpailuohjelman joukkoon. Valinnat julkistettiin Veronassa, jossa 59. Prix Italia on parhaillaan käynnissä. Kilpailun voittajat julistetaan lauantaina.