Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miksi vanhempi surmaa lapsensa?

2003–2014 Suomessa surmattiin 74 lasta vanhemman toimesta.

Ovimiehen syrjintätuomio kaatui hovioikeudessa vanhentuneena

Käräjäoikeuden mukaan yökerhon ovimies syyllistyi syrjintään, kun hän ei päästänyt eri kansallisuuksia olevia ihmisiä sisään yökerhoon heidän etnisen taustansa vuoksi. Hovioikeus kumosi toisen tuomion vanhentuneena ja alensi samalla vastaajalle annettujen päiväsakkojen määrää.

Ylen Silminnäkijän paljastama syrjintä johti tuomioon – portsarille sakkoja

Ovimies syyllistyi Helsingin käräjäoikeuden mukaan syrjintään, kun hän ei päästänyt miehiä sisään yökerhoon heidän etnisen taustansa vuoksi.

Taliban-hallinnon jälkeisessä Afganistanissa rakennettiin hauras tulevaisuus

Arkisto-ohjelmissa seurattiin maan hidasta kehitystä.

Allahin nimeen – kolme muslimia kertoo elämästään Suomessa

Millaista oli olla muslimi Suomessa vuonna 1998?

Todellisuutta, joka koskee ja koskettaa

Kuvia Suomesta ja maailmalta - otteita Ylen TV2:n Silminnäkijä-reportaasisarjasta vuosilta 1998-2015. Silminnäkijän siirtyminen kokonaan verkkoreportaasiksi heijastaa ihmisten mediankäytön murrosta.

Niinan taistelu jatkuu: ”Ei kai ole yhteiskunnan etu, että päädyn liikuntakyvyttömänä velkavankeuteen”

Työtapaturman seurauksena työkykynsä menettänyt Niina voitti juttunsa vakuutusyhtiötä vastaan, mutta joutui uuteen pinteeseen takaisinperintöjen kanssa.

Avokadon ja parsan kasvatus aiheuttaa vesipulaa Perussa

Perun pääkaupunki Lima on yksi maailman kuivimmista kaupungeista, jossa puhtaan juomaveden puutteesta kärsii 1,5 miljoonaa ihmistä. Vähää vettä käytetään kuitenkin Suomessakin myytävien avokadojen ja parsojen viljelyyn, kertoo Ylen Silminnäkijä-raportti.

"Olen androgyyni – se antaa vapautta ja tilaa"

Jako kahteen sukupuoleen on osalle ihmisistä liian ahdas. Translain uudistus jäi edelliseltä hallitukselta kesken.

Juomaveden loppu

Miten suomalaisen marketin vihannestiski liittyy juomaveden puutteeseen maapallon toisella puolella? Toimittaja Sam Kingsley selvitti asiaa Perussa. Yle TV2 to 28.5.2015

Silminnäkijän Hannele Valkeeniemi lehdistövirkamieheksi Tallinnaan

Valkeeniemi kertoo, että Viro on ollut hänen ammatillinen salarakkaansa jo vuodesta 1992.

Huutelua, häirintää, jopa väkivaltaa – lätkävanhempien painostus on lisääntynyt

Vanhempien häiritsevä käyttäytyminen vaikeuttaa juniorivalmentajien ja erotuomareiden työtä, osa on jopa lopettanut sen vuoksi.

Ei mies, ei nainen

Onko jako miehiin ja naisiin enää tarkkarajaista ja pysyvää? Pitääkö Suomessakin hyväksyä kolmas sukupuoli? Jos, niin miksi. Toimittaja Oili Orispää. Yle TV2 to 21.5.2015

Pakolaissirkus

"Sirkus on tehnyt parempaa työtä kuin yksikään psykologi." Suomalaisten perustama sirkuskoulu auttaa syyrialaisia lapsia ja nuoria Zaatarin pakolaisleirillä. Yle TV2 14.5.2015 klo 20.

Vanhemmat jäähylle?

Junnukiekkoilijan isä tyrmää erotuomarin tajuttomaksi. Valmentaja saa öisin haistatteluja puhelimeen. Vanhemmat vaativat rahalla peliaikaa lapselleen. Sopiiko juniorikiekko vanhemmille? Yle TV2 to 7.5.2015

Kuuroille korville

Kuuron ja kuurosokean on vaikea päästä opiskelemaan tai työllistyä. Miksi näin on yhä? Tarinansa kertovat kuurosokea äiti Veera, räppäri Signmark ja paikkaansa etsivä Sami. Yle TV2 to 30.4.2015

Verta jumalattarelle

Maailman suurimmassa teurastusjuhlassa Nepalissa uhrataan yli 100 000 eläintä jumalattarelle eläinsuojelijoiden protesteista huolimatta. Oikeuttaako perinne eläinten lahtaukseen? Toimittaja Tiina Madisson. Yle TV2 23.4.2015.

Hoidossa vai heitteillä kotona? – Vastaa kyselyyn

Heikkokuntoisten vanhusten lisäksi kotona hoidetaan yhä usempia sairaalapotilaita sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Millaisia kokemuksia siitä on? Vastaa Silminnäkijän kyselyyn.

Skientologin kuolema

Kolme selvittämätöntä skientologin kuolemaa – oliko kyseessä itsemurha, sattuma vai liikkeestä eroon halunneiden vaientaminen? Yle TV2 16.4.2015.

Pitkään työttömänä ollut kokeili työnhakuvalmennusta: "Pitää olla enemmän esillä ja röyhkeä"

Nuorisotyöttömyyden kasvu lisää kilpailua harvoista työpaikoista. Valmennuskursseilla heitä opetetaan markkinoimaan itseään.

"Ja äkkiä minulla ei ollut enää työtä, kotia tai moottoripyörää"

Miko Kedolla on takana kaksi korkeakoulututkintoa, lupaava ura – ja tuhat työhakemusta. "Periksi en anna."

"Jos voisin, vaihtaisin henkeni – jos sillä olisi viaton hengissä"

Miksi äiti tai isä surmaa lapsensa? Syy ei aina selviä koskaan – edes tekijälle itselleen.

Mitä 74 surmattua lasta opettavat? – "Joskus kyse on vain päivistä"

Lapsen hengen voi pelastaa vanhemman mielenterveysongelman hoito. Silminnäkijä esittelee viisi surmaajatyyppiä ja viisi ratkaisuehdotusta.

Pedofiilinmetsästäjä

Brittimies houkuttelee lasten hyväksikäyttäjiä ansaan tekaistuilla profiileilla. Onko oman käden oikeus sallittua, jos se tuottaa tulosta? Yle TV2 9.4.2015.

Tuhat työhakemusta

Miko Keto on lähettänyt tuhat työhakemusta, mutta työpaikkaa ei löydy. Milloin työnhaku muuttuu toivottomaksi? Toimittaja Ville Vaarne. Yle TV2 2.4.2015

74 surmattua lasta

Miksi äiti tai isä surmaa lapsensa? Raportti suomalaisista lasten surmista 12 vuoden ajalta. Toimittaja Annukka Roininen. Yle TV2 26.3.2015

Amerikan mustat surmat

Rotu ratkaisee, kun Yhdysvaltain mustat ja latinot varastoidaan vankiloihin eikä heidän keskinäisiä väkivallantekojaan vaivauduta aina kunnolla tutkimaan. Yle TV2 torstaina 19.3.2015.

Silminnäkijä-ohjelmalle huomautus JSN:lta

Julkisen sanan neuvosto katsoi Ylen rikkoneen hyvää journalistista tapaa.

Kristukselle kaapatut

Yhdysvalloissa vanhemmat lähettävät tuhansia teini-ikäisiä kristilliseen uudelleenkoulutukseen, esimerkiksi jos eivät hyväksy lapsensa homoseksuaalisuutta. Yle TV2 torstaina 19.2.2015.

Asianajajille huippupalkkiot Copterlinen onnettomuudesta

Suuret asianajotoimistot kuittasivat Copterlinen onnettomuuden sovintorahasta yli puolet.

Narkolepsia on päättymätön painajainen

Narkolepsia on parantumaton sairaus

Opinion: Show us your internet search history if you've got nothing to hide

Sam Kingsley used to think it wouldn't matter if we give up a bit of privacy in the name of keeping us all safe. Then he allowed his personal data to be hacked for a TV documentary – and discovered that losing control of our private information only opens us up to danger.

Näkökulma: Uskaltaisitko näyttää kenelle tahansa mitä olet googlannut?

Voin antaa periksi yksityisten tietojen suojasta – eihän minulla ole mitään salattavaa – jos sen ansiosta turvallisuus paranee. Näin toimittaja Sam Kingsley ajatteli aikaisemmin. Sitten hän antoi luvan kaivaa itsestään henkilökohtaisia tietoja – ja oivalsi millainen vaara on siinä, jos emme enää tiedä kuka tietojamme hallitsee.

Selvitys: yritykset pitävät itsekin tietosuojaansa puutteellisena

Puolet asiantuntijayritys KPMG:n selvitykseen osallistuneista yrityksistä myönsi, että heillä on puutteita tietosuojassaan. Myös Silminnäkijä-ohjelma varten tehty testi osoitti, kuinka helppoa on yksityisimpien tietojen kaivaminen toisesta.

Study: Half of Finnish firms admit to data protection shortcomings

Preliminary findings of a report by advisory firm KPMG suggest widespread lack of knowledge among staff and managers regarding handling of personal information, on the day that an Yle investigation demonstrates worrying holes in the protection around private data, including medical information and internet passwords.

Copterlinen rahastus

Asianajotoimistot ovat kuitanneet itselleen puolet Copterlinelle lentoturmasta maksetusta sovintorahasta. Vasta konkurssi paljasti kirjanpidon vehkeilyn. Yle TV2 to 5.2.2015

Euroopan porttola

Saksa on laillistanut prostituution, millaisia ovat seuraukset. Yle TV2 to 29.1.2015.

Sata vai kaksisataa – montako työhakemusta olet lähettänyt turhaan? Ilmoittaudu Silminnäkijälle

Tuntuuko työnhaku toivottomalta? Ylen Silminnäkijä etsii henkilöitä työn hakemisen vaikeudesta kertovaan ohjelmaan.

Ei mitään salattavaa

Kuinka vaikeaa tai helppoa on saada selville toisesta henkilökohtaisia, salaisimpiakin tietoja? Yle TV2 to 22.1.2015

Narkkarin kuolema

Kaksi narkomaania kuoli yliannostukseen lähes hoitajien silmien alla, ollessaan jo avun piirissä. Miksi näin kävi hyvinvointivaltio Ruotsissa? Leonin ja Waffan tarina. Yle TV2 torstaina 15.1.2015.

Ukrainan evakoille rekallinen lämpimiä vaatteita Suomesta

"Kiitämme siskoja ja veljiä ja ystäviä Suomesta". Sukkaparin tarkkuudella laskettu avustuslasti pääsi lopulta perille Vynnykyyn, johon on majoittunut parisataa Itä-Ukrainan sotapakolaista.

Tappajien tarina

Miten Isis-järjestö värvää eurooppalaisia nuoria, ja millainen kohtalo heillä on edessään. Yle TV2 to 18.12.2014.

Karkotetut lapset

Suomesta Venäjälle käännytetty 4-vuotias Viktoria päätyi lastenkodin kautta kadulle. Syyrian sotaa paenneet sisarukset teljettiin Suomessa vankilaan ja lähetettiin Milanon kaduille. Raportti tiukan turvapaikkapolitiikan kääntöpuolesta. Yle TV2 to 11.12.2014

Kehitysvammaiset – keitä he ovat, missä he asuvat?

Kuka on kehitysvammainen? Mitkä heidän oikeutensa ovat lain mukaan ja miten ne toteutuvat kunnissa? Tietoa ja tutkimuksia on runsaasti saatavilla, mutta käytännöt takkuavat kun rahaa ja resursseja ei ole riittävästi.

Näkökulma: Vammaisista viis, pelastetaan ensin delfiinit!

Samaan aikaan kun kehitysvammaisia ihmisiä koskevat lait ja palvelut ovat historiallisessa murroksessa, kuntien säästöt syövät ylevät tavoitteet. Todellisuus lyö kasvoille, lujaa. Mutta mistä me puhumme? Delfiineistä! Pitäisikö delfiineille hankkia henkilökohtaiset avustajat ja kehitysvammalaitoksiin alkaa myydä lippuja, ihmettelee toimittaja Ami Assulin.

Itsemääräämisoikeutta lain nimessä!

Kehitysvammaisiin liittyvät lait ja palvelut ovat näinä päivinä historiallisessa muutoksessa. Olennainen tavoite on vahvistaa kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta. Moni hanke näyttää jäävän perinnöksi seuraavalle hallitukselle.

Ihmisarvoinen elämä – onko se mahdollinen?

Kuntien säästöt uhkaavat romuttaa tavoitteet kehitysvammaisten osallisuudesta ja itsenäisestä elämästä. Pahimmassa tapauksessa laitoksesta joutuu heitteille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle