Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tykkimäkeen suunnitellaan uutta eritasoliittymää Kouvolassa – jatkossa huvipuistoon ajettaisiin ramppia pitkin

Uudenlaista tiejärjestelyä on esitetty aluetta koskevassa osayleiskaavassa. Eritasoliittymän toteutumisesta ei ole vielä tietoa.

Korona-aika on kurittanut lasten sisäleikkipuistoja Lapissa: Yksi joutui saneeraukseen, toinen irtosi ketjusta ja kolmas purettiin kokonaan

Koronarajoitukset ovat vieneet kävijöitä lasten aktiviteettipuistoista. Torniossa Duudsonit-puisto hakeutuu saneeraukseen. Rovaniemellä HopLop erosi ketjusta. Inarissa Saariselällä ollut Angry Birds -puisto luhistui lumikuorman alle, eikä uutta tule.

Hämeenlinnassa Ahvenisto houkutteli kesällä myös ulkopaikkakuntalaisia – kävijämäärä kasvoi viime vuodesta

Myös Ahveniston Toimintapuistoon kuuluva Flowpark on lisännyt kävijämääräänsä viime vuodesta.

Wasa Graffitilandia jatkaa toimintaansa entisen Wasalandian alueella myös talven yli

Yli 100 taiteilijan toteuttama ulkoilmanäyttely Vaasan Wasalandian alueella saa jatkoa tulevana talvena. Tapahtuma kulkee työnimellä Wasa Graffitilandia - Winter Edition, ja sen toteuttamiseen haetaan taiteilijoita avoimen haun kautta.

Hietasaaren uuden vesipuiston avaaminen siirtyy ensi kesälle – valitukset ja oikaisuvaatimukset viivästyttivät hanketta

Hietasaareen suunniteltu vesipuisto viivästyy, ja avaamisajankohtaa on siirretty ensi kesään. Taustalla on sekä valituksia että viivästyksiä tavarantoimituksessa. Nyt konseptia hiotaan ajan kanssa vielä entisestään.

Yli sata vuotta piilossa ollut keisarillinen kesäpaikka paljastui metsän kätköstä – "Kyllä siellä keisarin henki jollain tavalla huokuu"

Nikolai II:n kesänviettopaikka ehti metsittyä yli sadan vuoden ajan, ja kadota lähes kokonaan. Nyt Kaakkois-Suomessa meren rannalla sijaitseva keisarillinen huvialue pääsee vähitellen esiin retkeilijöiden ja historian harrastajien iloksi.

Tykkimäen uuden lomakylän rakentaminen alkoi Kouvolassa – ovet aiotaan avata ensi vapuksi

KSO investoi Tykkimäki resort -lomakylään yli 5 miljoonaa euroa. Uuteen lomakylään on määrä palkata 20 uutta työntekijää.

Koko perheen lomakohteissa on riittänyt asiakkaita tänä vuonna – Mikkelin Visulahdessa lunastettiin kävijäodotukset kirkkaasti

Visulahden puistonjohtaja Ville Asikainen uskoo, että koko perheen lomakohteissa on riittänyt kaikkialla Suomessa asiakkaita.

Vuokatin seikkailupuiston viereen avattiin verkkopuisto – yrittäjän mukaan matalamman kynnyksen puistoille on tilausta

Vuokattiin on avattu toisena Suomessa matalamman kynnyksen Netpark, seikkailupuiston vierelle. Netparkissa voi oleskella tai vaikkapa temppuilla verkoista tehdyissä huoneissa.

Pirkanmaalla todettiin viikonloppuna uusia koronavirustartuntoja 136 – TAYS ilmoitti altistumispaikoista

Lauantaina ilmoitettiin toiseksi korkein päiväkohtainen koronaluku sitten koronan alkamisen.

Rokualle on suunnitteilla digitekniikkaa hyödyntävä seikkailupuisto

Noin hehtaarin kokoiselle alueelle kaavaillussa puistossa yhdistyvät eri-ikäisten liikunnalliset toiminnot ja teknologia. Paikka toimisi myös oppimisympäristönä. Rokuan alueelle houkutellaan samalla lisää asukkaita ja yrityksiä.

Kuumuus ajaa liikkujat vesille – Jyväsjärven uusi vesipuisto täyttyi temppuilijoista heti avajaisten jälkeen

Viikonloppuna avattuun vesipuistoon tulijoita on ollut enemmän kuin kerrallaan on pystytty ottamaan.

Tältä näytti Linnanmäen vuoristoradan ensimmäinen kyyti 70 vuotta sitten – Anna Pietilä on vasta toinen naispuolinen jarrumestari klassikkolaitteen historiassa

Linnanmäen puuvuoristorata täyttää tänään tiistaina 70 vuotta. Naiset ovat päässeet jarrumestareiksi vuodesta 1999 lähtien.

Powerparkissa testataan uutta sovellusta sisäisen viestinnän ja perehdyttämisen kehittämiseksi

Sovelluksen avulla voidaan myös selvittää työntekijöiden hyvinvointia erityisen fiilismittarin avulla. Työntekijöiden tuntoja voidaan arvioida verrattuna esimerkiksi säätilaan tai työtehtäviin.

Katutaide valtaa entisen huvipuiston Vaasassa

Wasa Graffitilandia avaa tänään tiistaina ovet yleisölle. Wasalandian entinen alue muuttuu monipuoliseksi taidekokemukseksi koko kesän ajaksi.

Pirkanmaan suurin seikkailupuisto avattiin tänään Sappeelle – tavoitteena 15 000 vierailijaa kesän aikana

Idea seikkailupuistosta on ollut olemassa jo kymmenen vuoden ajan. Kuitenkin vasta nyt alueen puut ovat niin vahvat, että niihin pystyttiin rakentamaan seikkalupuistoon tarvittavat elementit.

Tervakosken Puuhamaassa odotetaan vilkasta heinäkuuta

Puistonjohtajan mukaan päättynyt kesäkuu oli kävijämäärältään jopa parempi kuin vuoden 2019 kesäkuu.

Tervakosken Puuhamaassa on voinut altistua juhannuksena koronavirukselle

Huvipuistossa on ollut viime sunnuntaina koronapositiivinen henkilö, joka on saattanut altistaa muita ihmisiä koronavirukselle.

Kesä on ollut Etelä-Savon koko perheen lomakohteissa vauhdikas – heinäkuussa asiakasvirtojen uskotaan vilkastuvan entisestään

Sekä Mikkelin Visulahdessa ja Punkaharjun Kesämaassa ennustetaan vahvaa heinäkuuta, mikäli takapakkia ei tule koronaviruksen vuoksi.

Kesä alkanut lupaavasti koko perheen lomakohteissa – heinäkuulle toivotaan vilkkaita viikkoja

Huvipuisto Nokkakivessä sekä Puuhapuisto Veijarissa odotetaan kesän kävijämääristä lupaavia lukemia. Kesän säätilat vaikuttavat kuitenkin kävijämääriin merkittävästi.

TAYS tiedotti uusista altistumispaikoista Tampereella: listalla baari, ruokakauppa ja huvipuiston ravintola

Tampereella on kerrottu uusista paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle viime päivinä. TAYS kehottaa noissa paikoissa käyneitä tarkkailemaan oloaan erityisen huolellisesti.

Ilmainen pieni huvipuisto muuttui maksulliseksi Suomen suurimman hiekkalinnan kupeessa – 15 euron pääsymaksu ihmetyttää osaa kävijöistä

Pomppulinnamaailmaa pyörittävä Coinline Oy on tehnyt kaupungin kanssa sopimuksen yhdestä kesästä ja neljästä optiovuodesta.

Etelä-Savoon luvassa jo toinen peräkkäinen matkailun huippukesä – Puistonjohtaja: "ennakkomyynti on nyt aivan ennätystasolla"

Niin majoituspalveluista kuin perhelomakohteista kerrotaan, että edessä saattaa olla jopa viime vuottakin vilkkaampi kesä.

Mistä uusi paikka tivolille ? Huvipuisto haluaa viipyä Oulussa pitkään myös jatkossa, mutta sopivaa paikkaa ei ole löytynyt

Suomen Tivoli on vieraillut Oulun Hietasaaressa jo useiden vuosien ajan. Viimeistään ensi kesän jälkeen sille pitäisi löytyä uusi paikka, mutta tarpeeksi isot alueet ovat vähissä.

Tältä näyttää maailman onnellisin koronavuosi – katso upea kuvasarja

Tokaluokkalaisen Nannan seikkailuista lähiluonnossa syntyi inspiroiva kuvasarja – ei ihme, että Suomi pärjää onnellisuusvertailuissa.

Perjantai 4.6.2021 (radio)

Keskustelu pääministerin aamupaloista jatkuu. Yle on pitänyt puolueille vaalitentin selkokielellä. Linnanmäki on avattu. Viikonloppu on lämmin.

Linnanmäen portit aukesivat kesään, ensimmäiset asiakkaat juoksujalkaa laitteisiin

Linnanmäen huvipuisto on auennut yleisölle tänään perjantaina. Viime vuonna kävijämäärä laski puoleen normaalista, mutta alkavaan kauteen puistossa suhtaudutaan luottavaisesti.

Maanantai 24.5.2021 (tv)

Valko-Venäjä. Maahanmuuttajat. Huvipuistot. Sää.

Osa huvipuistoista odottaa jopa kaikkien aikojen parasta kesää – katso tästä, milloin 11 huvittelupaikkaa aukeaa eri puolilla Suomea

Valtaosa huvipuistoista ja tivoleista avaa kautensa kesäkuun alkupuolella, Särkänniemi jo lauantaina. Odotukset vaihtelevat varovaisen toiveikkaista kaikkien aikojen parhaaseen kesään. Suomalaisilla arvellaan olevan kova hinku kotimaan matkoille ja kesähuvittelun pariin.

Puuhamaa vähentää sääherkkyyttä – huvipuisto avaa sisäleikkipaikan ensi kesäksi

Janakkalassa toimivan huvipuiston taloutta rokottivat viime kesänä koronatilanteen aiheuttamat rajoitukset kesäkuussa ja sateiset päivät heinäkuussa. Tulevan kesäkauden koronarajoituksista ja suosituksista ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Yritysten saamien koronatukien katto nousemassa 10 miljoonaan euroon – HopLopin toimitusjohtaja: Aiemmat tuet ovat olleet liian matalat

Hallituksen ehdotus kustannustuki nelosesta ja isojen yritysten sulkukorvauksesta lähtee lausunnolle. Kustannustuen käynnissä oleva kolmas kierros on ollut suosittu. Yksi täyden miljoonatuen saajista on rajoitusten runtelema sisäleikkipuisto Hoplop.

Trampoliinit sivuun, korona sai ruotsalaiset innostumaan uima-altaista – Ruotsissa valmistaudutaan taas svemesteriin eli lomaan kotimaassa

Arkea maailmalta: varautukaa ruuhkiin, jonotuksiin ja ajanvarauksiin, sillä Ruotsi tulee olemaan tänäkin kesänä täynnä kotimaassa matkailevia ruotsalaisia, kirjoittaa Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Kaupunki ja Wasalandian omistava Puuharyhmä palasivat neuvottelupöytään – "Ilman koronaa olisimme päässeet eteenpäin"

Wasalandian omistava Puuharyhmä ja Vaasan kaupunki ovat vaitonaisia alueen tulevaisuutta koskevista neuvotteluista.

Tykkimäen huvipuisto avautuu Kouvolassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna, vesipuisto viikkoa myöhemmin

Tykkimäen huvipuisto on julkaissut kesäkauden aloituspäivät. Huvipuistoon pääsee tänä kesänä sisälle ilman pääsymaksua.

Tuleeko Tampereelle kaikkien aikojen terassikesä? Myös Särkänniemi aikoo rakentaa suurterassin huvipuistoalueelle

Terassikansalla on tulevana kesänä valinnanvaraa Tampereella. Eri puolille keskustaa on tulossa useita isoja terasseja. Särkänniemi aikoo avata omansa juhannuksena.

Oulu ei kiirehdi kaavamuutosta Hietasaaressa, vaikka alueelle soviteltu huvipuistohanke kariutui

Nallikarin alueelta on varattu kaksi tonttia huvittelukäyttöön. Kummallekin on kaavailtu huvipuistoa, joista toinen etenee hyvää vauhtia mutta toiselle tonteista ei näillä näkymin ole huvipuistoa tulossa. Kaavatyöt ja -muutokset kestävät usein vuosia.

Torstai 29.4.2021 (tv)

Kehysriihi. Tekoäly. Näsinneula. Sääennuste.

Muumien kanssa kesän työskentelevä Ada Jokela, 21: "Parhaiten oppii tekemällä" – nuoret ovat hakeneet innokkaasti kesätöitä huvipuistoista

Nuoret eivät ole arastelleet hakea asiakaspalvelutehtäviin teema- ja huvipuistoissa koronaepidemian keskellä. Sekä Muumimaailmasta, Linnanmäeltä että Särkänniemestä kerrotaan, että hakijoita on ollut ennätyksellisen paljon. Satoja työsopimuksiakin on jo allekirjoitettu, mutta osa jo valituista joutuu vielä odottamaan sopimuksen tekemistä.

Yritysten kustannustuen kolmas kierros on avattu – "Odotamme yksinyrittäjiltä yli 50 000:ta hakemusta", sanoo Valtiokonttorin palvelujohtaja

Valtiokonttori muistuttaa, että kustannustuen lisäksi yrittäjä on oikeutettu myös toukokuun puolella avautuvaan sulkukorvaukseen, jos kuului sulkumääräysten piiriin.

Kaleva: Oulun Hietasaaren Kalevala-teemapuisto jää rakentamatta

Huvipuistoa suunnitellut Pellepyy Oy perui varauksensa Hietasaaressa. Alueen kaavoituksesta kiisteltiin oikeudessa asti.

Kouvolaan nousee uusi lomakylä – Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston kylkeen tulee huviloita, ravintola ja saunamaailma

Kymen seudun osuuskauppa investoi lomakylään yli 5 miljoonaa euroa ja palkkaa vähintään 20 uutta työntekijää.

Liikunta- ja virkistystilojen sulku Etelä-Karjalassa jatkuu kahdella viikolla

Aluehallintoviraston päätös venyttää sulkuaikaa huhtikuun 23. päivään asti.

Kuntosalien ovet menevät säppiin torstaista lähtien Varsinais-Suomessa – sulku kestää kaksi viikkoa

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös sulkee tilat kahdeksi viikoksi huhtikuun alusta.

Tiukentunut tartuntatautilaki sulkisi yksityisten kuntosalien ovet – avi pyytää vielä lausuntoa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä

Salit suljettaisiin kokonaan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Nyt tiloissa on saanut treenata kymmenen henkilöä yhden tunnin aikana.

Tartuntatautilain sulkupykälä voimaan Etelä-Karjalassa – kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat suljetaan maaliskuun ajaksi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen taustalla on Etelä-Karjalan vakava koronatautitilanne.

Korona sulkee jälleen Tropiclandian

Työntekijöille sulku tietää lomautuksia. Kylpylä pyritään avaamaan kesällä.

Tampereen Särkänniemen kaavaehdotus nähtäville - suuria muutoksia tulossa esimerkiksi Mustanlahden satamaan

Sataman kulmille on suunnitteilla hotelli, monitoimiareena ja järviluontokeskus. Huvipuisto laajenisi sataman parkkialueelle.

Pääomasijoitusyhtiö Capman ostaa HopLopin

Järjestelyn avulla on tarkoitus auttaa HopLop koronapandemian yli.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle