Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

KPL venytti finaaleja komealla kunnarilla, mutta nouseeko Toni Kohonen kokoonpanoon? Tähtipelaaja Juha Puhtimäeltä suorat sanat Manse PP:n esityksestä

Kouvolan Pallonlyöjät nappasi kolmannessa finaalissa tamperelaisen Manse PP:n lukemin 1–0. Arttu Ruuskan kunnari toisella jaksolla toi tarvittavan juoksun kouvolalaisille.

Jyväskylän Kirittäret pimensi Pesäkarhujen sisäpelin – sarjan ratkaisu venyy ensi viikolle

Hallitseva mestari Jyväskylän Kirittäret kukisti Porin Pesäkarhut selvin luvuin. Ottelusarja jatkuu ensi viikon lauantaina.

Vaasan Mailattaret nousee naisten Superpesikseen – sarjanousua todisti 860 katsojaa

Vaasan Mailattaret kukisti Siilinjärven Pesiksen otteluvoitoin 3–0 naisten Superpesiksen karsintasarjassa.

Kela-kyytien kilpailutus ratkesi: Keski-Pohjanmaalla on jatkossa kaksi Kela-kyydin tarjoajaa

Kela-kyytien valtakunnallinen kilpailutus on päättynyt. Uudet toimijat aloittavat tammikuussa 2022. Keski-Pohjanmaalla Kela-kyydit hoituvat jatkossa Pohjois-Suomen Taksin ja Tampereen Aluetaksin voimin.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen YVA-lausunto on julkaistu: Johnson Matthey joutuu tarkentamaan suunnitelmia liikenteen sekä jätevesien osalta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteysviranomaisen lausunto on valmistunut. 20 lausunnon, mielipiteen ja kommentin pohjalta useampaa ympäristöön vaukuttavaa toimenpidettä on vielä tarkennettava.

Koronatilanne on heikentynyt Soiten alueella – tartunnanjäljitys on ruuhkainen

Kuluvalla viikolla on tehty jo liki 20 positiivista koronatestiä, eikä kaikkia altistusketjuja pystytä selvittämään haluttuun tahtiin.

Kela-kyytien kilpailutus ratkesi – Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla kyydit hoitaa kaksi paikallista yrittäjää

Kela-kyytien valtakunnallinen kilpailutus on päättynyt. Uudet toimijat aloittavat tammikuussa 2022. Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla Kela-kyydit hoituvat jatkossa paikallisten Vaasan Ulataksin sekä seinäjokelaisen Keskustaksin voimin.

Kelakyytien järjestäjä vaihtuu Satakunnassa vuoden alussa – jatkossa voi valita kahden taksiyhtiön välillä

Taksi Helsinki Oy ja Keskustaksi Oy voittivat Kelan kilpailutuksen. Kyytejä viime vuodet Satakunnassa hoitanut Lounais-Suomen Taxidata Oy ei saanut jatkosopimusta.

Sähköpotkulautailun kielto öisin puolittaisi sairaalahoitoa vaativat onnettomuudet – Ylilääkäri ihmettelee, miten huonossa kunnossa laudalla ajetaan

Tampereen yliopistollisen sairaalan päivystyksessä on hoidettu kesän aikana 160 sähköpotkulautailijaa. Yli puolet onnettomuuksista on sattunut yöaikaan.

Setelinippua heiluttanut Manse PP puhuttaa yhä – KPL:n pelinjohtaja hehkuttaa vastustajaa, mutta luottaa omiinsa: "Ei ole ennenkään budjeteilla voitettu"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Partasen mukaan pesäpallossa monet eivät ole todellakaan valmiita hyväksymään, että lajissa kasataan menestyvä joukkue parissa vuodessa Superpesis-noususta. KPL:n ja Manse PP:n välinen finaalisarja alkaa keskiviikkona

Ely-keskus haluaa luonnossa liikkujien apua uhanalaisten lähteiden paikantamiseen

Tietoa kaivataan myös lähteiden tilasta. Pohjalaismaakunnista löytyy arviolta toistatuhatta lähdettä.

Yksin Pirkanmaalla kymmenettuhannet jättäneet rokotteen ottamatta – osa pitää koronaa etäisenä, vaikka joka kolmas sairaalapotilas on 20–39-vuotias

Nuoret ja alle nelikymppiset aikuiset eivät ole käyneet ottamassa rokotteita toivotusti, Pirkanmaan pandemiaryhmä kertoi. Osa ei vastusta rokotteita sinänsä, mutta infot eivät tavoita heitä. Yle seurasi koronanyrkin infoa.

Hallitus päätti hieman keventää ravintolarajoituksia – katso tästä, miten rajoitukset muuttuvat torstaina

Kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa pidennetään tunnilla. Perustason alueilta poistuu vaatimus omasta istumapaikasta.

Etelä-Pohjanmaa palaa koronan kiihtymisvaiheeseen, luvassa lievennyksiä etenkin ravintoloiden rajoitukseen

Maakunta siirtyi ensimmäistä kertaa koronatilanteen leviämisvaiheeseen kaksi viikkoa sitten.

Vaasan Voima-Veikkojen painijoille SM-mitalit – edellinen mitali Vaasaan 58 vuotta sitten

Vaasan Voima-Veikkojen Nestori Mannila otteli sarjassaa kultaa ja Oliver Pada omassa sarjassaan hopeaa.

Sotepalvelujen tarve kasvaa Keski-Suomessa

Sotepalvelujen tarve ja siten myös kustannukset kasvavat maakunnan väestön ikääntyessä, sillä vanhemmat ihmiset käyttävät nuoria enemmän kyseisiä palveluita.

Vaasan sairaanhoitopiirissä 43 tartuntaa: Korona leviää nyt Luodossa, jossa nuorten rokotekattavuus laahaa perässä – tartunnanjäljitys ylikuormittunut

Vaasan sairaanhoitopiiri on perjantaina ilmoittanut 43 uudesta koronavirustartunnasta alueella. Tauti leviää Vaasan koulujen lisäksi Pietarsaaren seudulla ja etenkin Luodossa.

Salon teknologiakiinteistön soveltuvuus hoivatilaksi tarkempaan syyniin

Kaupunki vuokraisi tilat ja tuottaisi itse asukkaiden tarvitsemat palvelut. 

Avi odottaa koronamääräyksiä rikkoneelta turkulaisravintolalta selvitystä maanantaihin mennessä, päättää sen jälkeen jatkosta

Turkulainen ravintola piti oviaan auki yli sallitun aukioloajan. Asiakkaita oli yli sallitun määrän. Avi määräsi ravintolalle kahden viikon sulun.

Kokkolassa ja Pietarsaaressa on kallis jätehuolto, mutta edullinen kaukolämpö

Kiinteistöliitto vertaili asumiskustannuksia Suomessa. Selvityksessä oli mukana 60 kaupunkia.

12–15-vuotiaiden rokottaminen laahaa pohjalaiskunnissa muuta maata enemmän

Nuorten rokotukset ovat käynnissä ympäri Suomen, mutta alueellisia erot ovat suuret. Pohjalaiskunnista aktiviisimmin rokotuksen ovat käyneet ottamassa maalahtelaiset nuoret.

Koronatilanne ei viranomaisten mukaan hellitä Keski-Pohjanmaalla

Positiivisten testitulosten prosentuaalinen osuus on kasvussa ja virukseen sairastuvat eniten nyt rokottamattomat nuoret aikuiset sekä nuoret.

Tampereen Ruotulan frisbeegolf -kentän puolesta on kerätty jo lähes 17 000 allekirjoitusta

Kenttä voi joutua muuttamaan, mikäli Ruotulaan kaavoitetaan suunniteltu määrä asutusta. Tampereen frisbeeseura julkaisi viikonloppuna adressin kentän säilyttämisen puolesta.

Pohjanmaan Nyrkki: Kasvomaskin käyttösuositus ja etätyösuositus jatkuvat syyskuun loppuun

Tartunnat ovat viimeisen viikon aikana levinneet kiivaalla tahdilla. Suurin osa tartunnoista keskittyy Vaasan ympäristöön ja Pietarsaaren seutuun.

Teollisuustarvikeyhtiö Würth tulossa Kurikan Magneettiin

Kaupunginhallitus on hyväksynyt tonttivarauksen Kolmostien ja kantatie 67:n kulmaukseen.

Eura, Eurajoki ja Kokemäki teettävät oman selvityksen henkilöjunaliikenteen palauttamiseksi

Henkilöjunien toivotaan kulkevan Rauman ja Kokemäen välillä lähivuosina. Tämä edellyttää valtiolta myönteisiä päätöksiä. Jos yhteys alkaa, seisakkeet halutaan Euran Kiukaisiin ja Eurajoelle.

Pohjalaismaakunnissa vanhusten hoitopaikoissa on pääosin riittävästi hoitajia

Lakisääteinen henkilöstömitoitus toteutuu pääosin pohjalaisissa hoivakodeissa. Puutteita on joissakin kaupunkien ylläpitämissä palveluyksiköissä. Tulevina vuosina vaatimukset tiukkenevat entisestään.

Keski-Pohjanmaalla kuusi uutta koronatartuntaa

Tällä viikolla tapauksia on tullut esiin muutamia päivässä.

Pirkanmaalla 60 uutta koronavirustartuntaa

Pirkanmaa on koronan leviämisvaiheessa.

Esapekka Lappi ajaa Toyotalla Jyväskylän MM-rallissa, tulevan kauden kuljettajasopimukset vielä auki – katso tallenne Ylen vierailusta rallitallilla Jyväskylässä

Tommi Mäkisen Puuppolaan perustama rallitalli muutti vuosi sitten Jyväskylän Jyskään. Yle kävi perjantaina tutustumassa tehdastalliin.

Turku neuvottelee sähköpotkulautoja vuokraavien firmojen kanssa pelisäännöistä syyskuun lopulla

Tapaamisessa on määrä neuvotella ainakin lautojen nopeusrajoituksesta ja pysäköimisestä.

Vaasan kissatalo ry aloitti uuden joukkorahoituskampanjan – tavoitteena kerätä 50 000 euroa lokakuun loppuun mennessä

Vaasan kissatalo on tänään lanseerannut uuden joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 50 000 euroa lokakuun loppuun mennessä. Rahaa tarvitaan kolmen paikan ylläpitämiseen, etenkin kun valitusprosessi on viivästyttänyt muuttoa uuteen taloon.

Keskipohjalaisyritysten talousluottamus kohentunut viime keväästä

Alueen yritykset uskovat varsinkin kannattavuuden, mutta myös liikevaihdon kasvuun.

Liikuteltavassa viljankuivurissa kärähti Sastamalassa

Pelastuslaitoksen saapuessa savua tuli enää vähän.

Koronatestit ilman ajanvarausta ovat olleet Vaasassa suosittuja – testausta tälläkin viikolla yliopistolla ja torilla

Viime viikon drive in -testeissä kävi Vaasan yliopiston parkkipaikalla sekä torilla yhteensä noin 700 ihmistä.

Pohjanmaan poliisi kieltäisi venetsialaisten ilotulitukset – viikonloppuna poliisille tuli 82 ilotulitteisiin liittyvää tehtävää

Kulunut venetsialaisviikonloppu oli poliisille tällä kertaa sen verran työläs, että poliisi toivoo ilotulitekieltoa elokuisen juhlan ajaksi.

Etelä-Pohjanmaa siirtyy ensimmäistä kertaa leviämisvaiheeseen, syynä ennen kaikkea alhainen rokotekattavuus – Nyrkki suosittelee harrastusten tauottamista

Etenkin 20–35-vuotiaiden rokotukset laahaavat Etelä-Pohjanmaalla muuhun maahan verrattuna. Sen sijaan koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden rokotukset ovat edenneet kiitettävästi.

Pirkanmaalla korkein koronalöydösten määrä kahteen viikkoon – sunnuntaina 51 uutta tartuntaa

Fimlab tutki sunnuntaina 1 057 näytettä. Viidenkymmenen päivätartunnan määrä ylittyi viimeksi kaksi viikkoa sitten.

Pohjalaisyritykset ovat toipuneet koronakriisistä suhteellisen hyvin – rahoitusta ei tarvita enää kassavajeen paikkaamiseen, vaan investointeihin

Finnveran alkuvuodesta pohjalaismaakuntiin myöntämä rahoitus laski selvästi viime vuodesta. Yritykset pärjäävät nyt paremmin omillaan, ja ulkopuolista rahoitusta tarvitaan lähinnä kasvua varten.

Koronatartuntojen määrä jatkaa nousuaan: Nivalassa ja Keski-Pohjanmaalla yhteensä yli 20 koronatartuntaa

Kallion alueella karanteenissa on jopa 450 ihmistä, Keski-Pohjanmaalla reilut 130.

Kahden metrin turvavälivaatimus poistuu Pirkanmaalla: kokoontumisrajoitukset jatkuvat silti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki perjantaina uuden päätöksen kokoontumisrajoituksista Pirkanmaalla. Kahden metrin turvavälejä ei vaadita enää maanantaista eteenpäin.

Länsi-Suomen merivartiosto valvoo tehostetusti vesiliikennettä ja muistuttaa syksyn tuomista haasteista

Tähystyksen ja kulkuvalojen merkitys veneillessä korostuu syksyisin, muistuttaa Länsi-Suomen merivartiosto. Merivartiosto odottaa vilkasta huvilakauden päättäjäisviikonloppua.

Vaasalainen Hermanni Sankelo ehdolle Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajakisaan

Hermanni Sankelo kertoo saaneensa paljon pyyntöjä asettua ehdolle puheenjohtajaksi.

Korona-altistus Kiviniityn koulussa Kokkolassa – Yksi luokka etäopetukseen, muut jatkavat koulua normaalisti

Yli 20 ihmistä on määrätty altistumisen vuoksi karanteeniin viikoksi.

Keski-Pohjanmaalla ei pystytä jäljittämään kaikkia koronatartuntoja – tilanne jatkunut pari viikkoa

Osassa maakunnan yläkouluja aloitetaan koronarokotukset ensi viikolla.

Kristiinankaupunki kantaa huolta ylioppilaskirjoituksien sujumisesta koronan keskellä

Kaupungissa vedotaan, että kirjoituksiin osallistujat välttäisivät sosiaalisia tapahtumia, joissa on suuri altistumisvaara.

Testausruuhka pahenee – koronatuloksen saaminen voi kestää Keski-Pohjanmaalla kolmekin päivää

Terveysviranomaiset toivovat testituloksia odottavista nyt malttia.

Keski-Pohjanmaa jatkaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa – tapahtumajärjestäjille tarkemmat ohjeet, myös häät ja hautajaiset pidettävä nyt pieninä

Taudin ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat pysynyt viime viikot ennallaan. Edelleen tartuntoja on eniten nuorilla aikuisilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle