Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

SAMK aloittaa opinnot sekä etä- että lähiopiskeluna

Ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoiden opinnoista pääosa tapahtuu kampuksella ja myöhemmillä vuosikursseilla opetus on tarpeiden mukaan joko etä- tai lähiopetuksena. Satakunnan ammattikorkekoulun kampukselle tulee maskipakko ja henkilökunnalle suositellaan etätöitä.

Pirkanmaalla tiukennettiin määräyksiä turvaväleistä ja kokoontumisista – Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto haluavat turvata koulujen alkua

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt määrätä kokoontumisrajoituksen sekä turvavälimääräyksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien sekä Punkalaitumen kunnan alueelle. Tilaisuuksia voi kuitenkin edelleen järjestää.

Päiväkohtainen koronaennätys rikkoutui Pirkanmaalla toisena päivänä peräkkäin – nyt todettiin 112 uutta tartuntaa

Edellinen ennätys oli eilen, kun TAYS ilmoitti 93 uudesta koronatartunnasta. Viimeisen seitsemän päivän aikana Pirkanmaalla on todettu 437 tartuntaa.

Koronatilanne huonontunut nopeasti Satakunnassa – kuntia kannustetaan rokotusvälin lyhentämiseen ja pop up –rokotusten järjestämiseen

Alueellinen tartuntatautien työryhmä suosittelee varotoimien tiukentamista. Koulujen syyslukukausi voidaan Satakunnassa kuitenkin aloittaa lähiopetuksessa huonontuneesta koronatilaneesta huolimatta.

Pohjalaisvesistöissä sinilevää

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella on havaittu sinilevää kuuden valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla. Levää havaittiin runsaasti Kuortaneenjärvellä ja Kaskisten edustalla.

Keski-Suomeen luvassa laihojen tähkien viljasato, sateet tulevat liian myöhään

Lähipäivipäiviksi on ennustettu sateista säätä, mutta ne eivät enää ehdi vaikuttaa viljan kasvuu. Syysviljojen osalta tilanne on kevätviljoja parempi, mutta kuiva hellejakso on koetellut niitäkin.

Vaasan alueella leijuva savun haju on Kalajoen maastopalosta peräisin

Moni on ilmoittanut Pohjanmaan pelastuslaitokselle savuhavaintoja. Kyseessä on Kalajoen maastopalosta meren yli kantautunut savu. Pelastuslaitos on tarkistanut lähialueiden maastoja palojen varalta.

Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen esirakentaminen käynnistyy – tekninen lautakunta valitsi urakoitsijat

Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen esirakentaminen voi alkaa. Tekninen lautakunta päätti keskiviikkona urakoitsijoista. Kolmeen osaan jaettu urakointi oli kahden kauppaa. Pääurakoitsija on Sundström Oy Entrepenad ja sivu-urakoitsija on Tallqvist Infra Oy.

Keski-Pohjanmaalla todettu kolme uutta koronavirustartuntaa – Kokkolan K-Citymarketissa on voinut altistua tiistaina

Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa kaksi koronavirustartunnan saanutta potilasta.

Ravintolarajoitukset kiristyvät jälleen – pilkku tulee puoleltaöin kuudella uudella alueella

Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu loppuu puoleltaöin ja ovet suljetaan aamuyhdeltä. Tiukemmat ravintolarajoitukset ovat lauantaista lähtien voimassa 11 sairaanhoitopiirin alueella.

Vaasan sairaanhoitopiirin yhdeksästä uudesta koronatapauksesta peräti kahdeksan todettu Vaasassa – kaikki tuotu ulkopuolelta

Vaasan sairaanhoitopiirin koronatilanne pahenee uusien tartuntojen myötä. Päivän yhdeksästä tapauksesta peräti kahdeksan on todettu Vaasassa. Tapaukset ovat peräisin alueilta joissa koronatilanne on pahempi kuin Vaasan sairaanhoitopiirissä. Infektioylilääkäri Juha Salosta tilanne huolestuttaa.

Tammerfest-viikonlopun koronatartunnat työllistävät nyt jäljittäjiä – TAYSin tuoreimmalla altistumislistalla 13 paikkaa useista eri kunnista

Uusia altistumispaikkoja on Tampereen lisäksi Kangasalla, Orivedellä ja Ylöjärvellä. Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuusluku on noussut lähes sataan.

Säilörehusato on tänä vuonna poikkeuksellisen vaihtelevaa – sato vaihtelee sen mukaan, milloin kevätkylvöt on tehty

Kolmannen säilörehun satonäkymät ovat täysin tulevista keleistä kiinni. Toinen sato jäi kuivuuden takia todella heikoksi.

Kainuun prikaatin koronaryppäässä jo 19 tartuntaa: tartunnat liittyvät aiemmin todettuihin altistumisketjuihin

Varushenkilöitä rokotetaan prikaatilla koronaa vastaan. Rokotusmäärät eivät ole tiedossa, mutta rokotteen ottamista suositellaan vahvasti.

Kainuun prikaatissa on lyhyessä ajassa todettu yksitoista koronavirustartuntaa

Viikonloppuna ilmi tullut koronavirusrypäs on poikinut keskiviikkoon mennessä 11 tartuntaa Kainuun prikaatissa.

Pietarsaaressa kahdeksan uutta koronatapausta – Infektioylilääkäri Salonen: "Altistumisia on paljon ja karanteeneja odotettavissa"

Pietarsaaressa on kahdeksan uutta koronatapausta, joista kuusi on yhdestä perheestä. Kyseessä on jatkotartuntoja, mutta muutama perheenjäsen on ehtinyt käydä töissä joten altistumisia on tapahtunut.

Työvoimalle on nyt kysyntää useilla aloilla Keski-Suomessa, yritysten näkymät kirkastuneet tuntuvasti

Yritysten näkymät Keski-Suomessa ovat parantuneet keväästä. Samalla tietyille toimialoilla on palannut koronaa edeltävältä ajalta tuttu ongelma: pula ammattitaitoisesta työvoimasta.

Keski-Pohjanmaalla yksi uusi koronatartunta

Viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on todettu yhteensä kuusi koronavirustartuntaa.

Etelä-Pohjanmaalla seitsemän uutta tartuntaa, joista kuusi jo valmiiksi karanteenissa – tartuntamäärät silti huolestuttavat etenkin syksyä ajatellen

Tartuntamäärien tasainen kasvu viittaa siihen, että syksyllä tartuntamäärät jälleen nousevat. Rokottautuminen on keino pitää yhteiskunnan toimintoja käynnissä.

Pesäkarhut vielä Kirittärien kannassa – voitto kolmantena olevasta Manse PP:stä

Porin Pesäkarhut nappasi 2–0-voiton Mansesta naisten Superpesiksessä.

Vaasassa henkilö loukkaantunut päälleajossa maanantaina aamupäivällä – havaintoja tapahtumapaikalta kaivataan

Poliisi pyytää havaintoja tänään n. klo kymmenen aikaan Vaasassa tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta.

Pirkanmaalla todettiin viikonloppuna uusia koronavirustartuntoja 136 – TAYS ilmoitti altistumispaikoista

Lauantaina ilmoitettiin toiseksi korkein päiväkohtainen koronaluku sitten koronan alkamisen.

Salossa mahdollinen korona-altistus Halikon Shell Helmisimpukassa

Mahdollinen altistus koronalle on tapahtunut viime tiistaina 20. heinäkuuta.

Koronan neljäs aalto jo ovella Soitenkin alueella? "Altistumisia havaitaan nyt päivittäin"

Infektioylilääkäri Marko Rahkonen on huomannut, että kesälomakauden matkustelu on heikentänyt koronatilannetta Soiten alueella. Kun kesäkuussa altistumiset olivat harvinaisia, nyt niitä kirjataan tiuhaan.

Keski-Suomessa nautitaan livemusiikista usealla festarilla tulevana viikonloppuna

Musiikkitapahtumia päästään järjestämään taas pitkän koronavuoden jälkeen. Livemusiikki soi tänä viikonloppuna usella paikkakunnalla Keski-Suomessa. Lippuja tapahtumiin on kuitenkin myyty koronatilanteen seurauksesta rajallisesti.

Pirkanmaan hurja koronatartuntojen kasvutahti jatkuu: tänään ilmoitettiin 58 uudesta tartunnasta

Nyt tartuntoja löytyy noin 100 enemmän viikossa, kuin aiemmin. Pandemiaohjausryhmä kokoontuu ensi viikolla pohtimaan, tulisiko uusia rajoituksia asettaa.

Merivartiostolla tulokseton etsintä Maalahdessa – mökkiläiset kuulivat avunhuutoja

Ilmoitus avunhuudoista tuli Maalahden Skinnarslandin etelänpuoleisesta vesistöstä. Usean tunnin etsinnöistä huolimatta ketään ei löytynyt.

Järvivesien lämpötila humpsahti helteiden jälkeen keskiarvoa kylmemmäksi

Keski-Suomessa järvien pintavedet ovat kylmenneet viikon aikana jopa 8 astetta. Sinilevähavainnot ovat vähentyneet Riikka-rajuilman jälkeen.

Pietarsaaren seudulle yritetään houkutella työntekijöitä monin keinoin

Esimerkiksi jo muualle muuttaneita nuoria on lähestytty kirjeitse kertomalla alueen työpaikoista ja palveluista.

Sinilevät vähenivät, kun vedet viilenivät ja sekoittuivat

Sinilevähavaintoja on tehty selvästi vähemmän viime päivinä, kun pintavedet ovat viilentyneet ja tuulet sekoittaneet leväkasvustoja. Pohjalaismaakuntien alueella on tehty sinilevähavaintoja Kokkolassa, Vöyrillä, Maalahdessa, Evijärvellä ja Ähtärissä.

Järvi-Pohjanmaan perusturva sai moitteet eduskunnan oikeusasiamieheltä asiakkaan henkilökohtaisen avustajan tapaamisen rajoittamisesta koronan takia

Asiasta tehdyssä kantelussa arvosteltiin Järvi-Pohjanmaan perusturvan johdon ohjeistusta olla päästämättä asukkaan henkilökohtaista avustajaa asumisyksiköön koronaturvallisuuteen vedoten.

Pirkanmaan siirtyminen kiihtymisvaiheeseen ei tuonut alueelle uusia kokoontumisrajoituksia – avi: "Ensi viikolla tilanne voi jo olla toinen"

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto käytti päätöksensä tueksi pandemiaohjausryhmän suositusta, jonka mukaan kokoontumisrajoituksista ei tällä hetkellä ole välttämätöntä hyötyä. Tilanne arvioidaan ensi viikolla uudestaan.

Apple päivittää karttojaan ja ottaa tuoretta katukuvaa Pohjanmaalla

Applen kuvausauto kiertää pohjalaismaakunnissa heinä- ja elokuun aikana. Apple päivittää karttapalveluaan ja hakee ajantasaista kuvaa eri puolilta maailmaa. Tiistaina kuvausauto bongattiin Vaasassa.

Pirkanmaan koronanyrkki kokoontui tänään kolmen viikon tauon jälkeen – Pirkanmaa siirtyy jälleen epidemian kiihtymisvaiheeseen ja ravintolarajoituksia kiristetään

Tilaisuus on katsottavissa tästä linkistä. Ravintoloiden aukioloihin on odotettavissa muutoksia. Niistä tiedotetaan torstaina.

Pirkanmaalla 26 uutta koronavirustartuntaa

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki kokoontuu tänään iltapäivällä. Suoran lähetyksen tilausuudesta voi katsoa Ylen verkkosivuilta kello 15.30.

Pirkanmaan hotelleissa tahkotaan nyt ennätyskesää – matkailijoita saapuu ympäri Suomea ja sesonki jatkuu koulujen alkuun asti

Kasvua viime vuoteen verrattuna on 38 prosenttia. Erityisesti sunnuntain ja torstain välisten öiden kauppa on vauhdittunut. Särkänniemen lisäksi uuden turistikohteet kiinnostavat matkailijoita.

Ykspihlajan Kulttuuriviikko alkaa tänään Kokkolassa

Tänä vuonna uutena mukana on SahaSirkusfest, joka sisältää erilaista sirkusohjelmaa, esityksistä työpajoihin. Perinteiset saunasuunnistus ja kansainväliset ruokafestivaalit ovat jätetty ohjelmasta pois koronan takia.

Nelipäiväiset Kristiinankaupungin kesämarkkinat pidetään jälleen vuoden tauon jälkeen

Kristiinankaupungin markkinaperinne on Suomen vanhimpia. Tänä vuonna markkina-aluetta on laajennettu, ja alue on jaettu turvallisuussyistä lohkoihin.

Keski-Pohjanmaalla pääsee nyt koronarokotukseen ilman ajanvarausta

Soiten järjestämä ajanvaraukseton rokotuspäivä on huomenna perjantaina ja se koskee vain ensimmäisiä rokotusannoksia.

Ikaalisten maastopalon sammutus jatkuu kolmatta päivää

Paloalue on tarkentunut noin yhdeksän hehtaarin alueelle. Paloalue on kasvustoltaan nuorta mäntykangasmaastoa, ja palo on pureutunut mäntyjen juuriin sekä kivien koloihin. 

Pohjalaismaakunnissa on nelisenkymmentä maakotkareviiriä – Keski-Pohjanmaa suosituinta kotka-aluetta

Aiemmin vainottu ja jo pitkään rauhoitettu maakotka on levittäytynyt yhä etelämmäksi.

Avi havaitsi puutteita Virroilla olevassa asumisyksikössä: ei saa ottaa lisää asiakkaita ennen kuin puutteet korjattu

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää Liljanne-Kodin korjaamaan puutteet. Yrityksen mukaan asioita on laitettu kuntoon ohjeiden mukaan. Sen mukaan yhteisötyyppinen asuminen eroaa laitoksesta, mitä ei aina ymmärretä.

Keski-Suomessa kaikkien aikojen uimakelit: vedet lämpimiä kuin lampaanmaito, sinilevää yhä yllättävän vähän

Suomen ympäristökeskuksen seurannassa havaintoja runsaasta sinilevästä ei toistaiseksi ole kertynyt. Järvien pintavedet ovat viitisen astetta pitkän ajan keskiarvoa lämpimämpiä.

Vuoden pohjalainen 2021 ehdokkaat on valittu – äänestys käynnissä

Ehdotuksia vuoden pohjalaiseksi tuli yli 130, heistä on valittu kuusi finalistia. Vuoden pohjalainen -kisan järejstävät Pohjanmaan liitto ja HSS-media.

Mies löytyi hukkuneena joesta Kurikassa viime viikonloppuna

Joesta löytyi viikonloppuna lauantaina hukkunut mies. Tapauksessa ei epäillä rikosta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle