Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaapeli-TV pimeänä ja ADSL-nettiyhteyksiä poikki Rovaniemellä

Häiriö koskee tuhansia kotitalouksia keskustan ja Ratantauksen alueilla. Soneran arvion mukaan vika saadaan kokonaisuudessaan korjattua puoleen yöhön mennessä.

Elisan palveluissa häiriöitä Espoon Haukilahdessa

Tänään iltapäivällä alkanut häiriötilanne vaikuttaa yhä mm. Elisan ja Saunalahden ADSL-liittymiin

Sadan megan laajakaista kaipaa puuhamiehiä

Maaseudun laajakaistahanke etenee hitaasti ministeriön kankeiden ohjeiden vuoksi. Sekä operaattorit että maaseudun asukkaat ihmettelevät ylimalkaisia ohjeita sekä epätasa-arvoista aluejakoa ja rahoitusmallia.

Osuuskunnat halutaan rakentamaan laajakaistaa

Laajakaistan saaminen maaseudun syrjäisimpiinkin kolkkiin vaatii kyläläisiltä suurta aktiivisuutta ja osuuskunnan perustamista. Osuuskuntamalli olisi myös tuleville asiakkaille edullisin vaihtoehto.

ADSL-verkon purkaminen huolettaa perholaisia

Perholaiset ovat huolissaan nettiyhteyksiensä tulevaisuudesta. Kylillä liikkuu huhuja ADSL-yhteyksien heikentymisestä, ja esimerkiksi Sonera on jo purkanut vanhoja kuparikaapeleita muun muassa Perhon Mökälästä. Perholaisten kokemusten mukaan mokkulan varassa kylällä ei pärjää.

Monesta suomalaiskodista löytyy väsähtänyt modeemi

Hidastuneen nettiyhteyden syynä voi yllättäen olla huono modeemi. Jo muutaman vuoden ikäinen ADSL-modeemi ei enää kykene tänä päivänä käytettäviin tiedonsiirtonopeuksiin. Osa kotitalouksista löytyvistä modeemeista on lisäksi niin huonolaatuisia, että ne hyytyvät vanhetessaan.

Elisan nettiyhteyksiä mykkänä Palokassa

Kaapelivian ovat aiheuttaneet rakennustyöt Citymarketin työmaalla. Jotkin taloudet ovat olleet vailla yhteyksiä jo viisi päivää.

ADSL-modeemeissa voi olla turvaongelmia

Laajakaista-asiakkaiden verkkopäätelaitteissa saattaa olla tietoturvaongelmia. Vian jäljille on päästy IRC-keskustelujärjestelmässä olleiden häiriköintien perusteella.

Kilpailuvirasto tutki KPY:n laajakaistahintoja

Kilpailuvirasto on tutkinut Kuopion Puhelimen eli KPY:n laajakaistahintoja useiden vuosien ajan. Selvityksen mukaan KPY vaikeutti kilpailijoidensa toimintaa markkinoilla, mutta lyhytaikaisesti ja vain rajatussa osassa yhtiön toimialuetta

Laajakaista yhä useamalla

Laajakaistaliittymät ovat lisääntyneet Kanta-Hämeessä. Hämeessä sellainen on jo yli 70 prosentilla talouksista. Kaikille ei kuitenkaan ole tarjolla yli megan yhteysnopeutta.

Sonera nostaa laajakaistan nopeutta ja hintaa - osalle pakkomyyntiä

Kymmenet tuhannet Soneran nettiasiakkaat saivat yllättäen vuoden vaihteessa ilmoituksen, että Sonera nostaa laajakaistayhteyksiensä nopeutta, mutta myös hintaa.

UMTS-verkkoja vastedes kolme

Valtioneuvosto on päättänyt, että Suomessa on jatkossa kolme umts-matkapuhelinverkkoa. Toimiluvat ovat Soneralla, Elisalla ja DNA:lla. Viime kesänä valtioneuvosto peruutti neljännen toimiluvan.

Laajakaistojen asennuksissa eroja

Laajakaistojen asennuspalvelujen hinnoissa ja sisällöissä on suuria eroja, kertoo Kuluttajaviraston selvitys. Laajakaistan asennuspalveluja tarvitsevat kuluttajat, jotka eivät itse osaa tai halua asentaa laajakaistaa ja jotka eivät saa apua lähipiiristään.

Finnish Broadband Prices at European Average

Prices for broadband internet services in Finland are about average for the European Union. In November nearly one in three Finnish households had a broadband connection.

Suomen laajakaistahinnat keskitasoa

Laajakaistayhteyksien hinnat ovat Suomessa EU-maiden keskitasoa. Laajakaistaliittymä oli marraskuussa lähes joka kolmannessa suomalaisessa kotitaloudessa.

Laajakaistahinnoissa isoja eroja

Laajakaistaliittymien hinnoissa on yhä suuria eroja, vaikka hinnat ovatkin laskeneet kautta linjan, selviää Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten selvityksestä.