Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaverukset Hanna, 29, ja Sonja, 27, suunnittelevat häitään virtuaalimessujen avulla ja saivat miehensäkin innostumaan – nettimessut voivat olla myös menestys

Viikonloppuna netissä pidettyjen Helsingin kirjamessujen järjestäjät arvelevat, että virtuaalisuus tulee olemaan osa messuja koronan jälkeenkin.

Vuokattiin tulee Hollywood-tason LED-elokuvastudio, joka mahdollistaa The Mandalorianin kaltaiset virtuaalimaailmat – katso video

Marvel-elokuvien ja Stranger Things -tv-sarjan visuaalisten efektien tuottaja on sitoutunut tuomaan tiimejään Vuokattiin.

Suora katsekontakti hidastaa sykettä ja saa kehossa aikaan tunnereaktioita – paitsi jos vastassa on virtuaalihahmo

Katsekontakti ei herätä samanlaisia fysiologisia reaktioita virtuaalitodellisuudessa kuin luonnollisessa vuorovaikutuksessa.

Virtuaalihahmo voi auttaa avautumaan päihteiden käytöstä – kokeilun kohteena pienten lasten vanhemmat

Uudenlaisessa vertaistukiryhmässä esiinnytään nimettömästi virtuaalihahmon avulla.

Manta lakitetaan tänä vappuna virtuaalimaailmassa

Virtuaalilakituksen yhteydessä nähdään myös poikkitaiteellinen performanssi.

YouTube- avajaisia ja virtuaalinäyttelyitä – korona pakotti taidekentän digiloikkaamaan, mutta ammattimaisuuteen on vielä matkaa

Suomen Taiteilijaseuran mukaan virtuaalinäyttelyjen määrä on kasvanut merkittävästi. Virtuaalinäyttelyssä opastus voi olla parempaa, ja vieras voi keskittyä taiteeseen oman aikataulunsa mukaan.

Pelaajat rynnistivät takaisin Habbo Hoteliin koronaeristäytymisen takia – Tatu Helle, 22: "En edes tajunnut, että palvelu on yhä olemassa"

Habbo Hotelin luoneen Sulake Oy:n mukaan kävijämäärissä on ollut selvä piikki viime viikkojen aikana.

Kärsitkö robofobiasta? Syynä ovat ihmisaivot, jotka tulkitsevat liian oikealta vaikuttavan robotin sairaaksi tai psykopaatiksi

Ihminen kohtaa tulevaisuudessa robotteja, virtuaalihahmoja ja tekoälyn luomuksia yhä useammin. Kokemus ei ole aina miellyttävä.

Lil Miquela on täydellinen somejulkkis ja mainostajan unelma, mutta hän ei ole todellinen – Onko aidon ja keinotekoisen rajaa jo vaikea havaita?

Suomalainen vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija näkee virtuaalivaikuttamisessa myös ongelmia. Suomessa tehtyjä virtuaalivaikuttajia ei Instagramissa vielä ole.

Sari Puumalan, 53, tuskaluolassa e-urheilu tihkuu hikeä ja maitohappoja – virtuaalitreenit murtavat elektronisen ja perinteisen urheilun rajoja

Ironman-kisoihin treenaavalle Sari Puumalalle pyöräilypeli tuo motivaatiota talviharjoitteluun.

Pikkupoika säästi 40 euroa ostaakseen lisävarusteen suositussa Pixel Worlds -pelissä – menetti napin painalluksella tavaransa huijarille

Peliyhtiöt pyrkivät kitkemään videopeleissä tapahtuvaa huijaamista. Niiden mukaan se on kuitenkin vaikeaa.

Tarinallinen virtuaalimaailman pakohuonepeli kehitteillä Ylä-Savossa – tavoitteena nykyaikaistaa nuorten päihde- ja asennekasvatusta

Ylä-Savon seurakuntayhtymän Pähee-hankkeen pakohuonepeli hyödyntää pelillisyyttä, virtuaalitekniikkaa ja perinteisiä kasvatuksellisia keinoja.

Lukiolaisen näkökulma lukemisen puolesta: Kirjojen avulla ymmärrän maailmaa paremmin

Hektinen elämäntyyli ja virtuaalimaailma ovat irrottaneet otteemme monista itseämme kehittävistä harrastuksista, kuten lukemisesta, kirjoittaa Yle Uutisluokan Siiri Piirainen.

Kun ihmiset alkoivat treenata virtuaalisesti, ovet avautuivat kajaanilaiselle firmalle – nyt liikuntalaitteissa hikoillaan ympäri maailmaa

Liikunnallisten pelien maailma on jatkuvassa murroksessa. Kajaanilaiselle yritykselle maailmalle pääseminen vei vuosia.

Vesala aikoo tuoda keikoilleen lisättyä todellisuutta – Virtuaaliteknologia mullistaa musiikkikokemukset tulevaisuudessa

Uudesta teknologiasta kiinnostunut Vesala aikoo tuoda omille keikoilleen esimerkiksi lisättyä todellisuutta.

Aikuisten pelaamista väheksytään yhä - 71-vuotias Ulla pelaa räiskintäpeli CS:ää: "Ihmiset suhtautuvat negatiivisesti kaikkeen, mistä eivät tiedä mitään"

Perjantain vieraina ovat tänään CS-pelaaja Ulla Ström, YleX:n juontaja Hanna Hantula ja pelitutkija Mikko Meriläinen.

Oletko pelileski? Annatko kumppanisi pelihimolle periksi vai haluaisitko rikkoa näytön ja katkaista kaapelit? Kerro meille tarinasi

Pelaako kumppanisi mielestäsi liikaa videopelejä suhteenne kustannuksella? Kirjoita kokemuksistasi Yle Perjantaille.

Keskellä talvea lyömään palloa – Torniossa on 500 neliötä kesäistä golfviheriötä

Reilusti kenttätilaa ja kesäiset peliolosuhteet. Torniossa on Lapin suurin golfin sisäviheriö.

Virtuaalitodellisuus vie ihmisen keskitysleirille ja antaa sudenkorennon silmät

Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen etenee kovaa vauhtia viihde- ja elokuvamaailmassa. Se voi antaa ihmisille syvällisiä ja koskettavia kokemuksia.

Estääkö pahoinvointi virtuaalitodellisuuden yleistymisen?

VR-maailma ei ehkä sovi ihmisille, joita oksettaa bussissa.

Prisma: Videopelien vaikutus

Videopelien vaikutuksia tutkitaan tieteellisin menetelmin.

Entä jos Helsinki olisi kuin Aleppo? – “Niin lähellä maanpäällistä helvettiä kuin voi ajatella”

Virtuaalitodellisuuskokemus näyttää Helsingin keskustan sodan runtelemana.

Kolme kertaa Amen, Mikko Joensuu kulkee ahdistuksesta avaruusmatkalle

Mikko Joensuun debyyttialbumista tuli trilogia.

Mikko Joensuu 360° ohjaajan sanoin

Miten syntyy 360-asteinen musiikkivideo?

Risikko: "Vihapuheesta on usein pieni askel väkivallantekoon"

Sisäministeri Paula Risikko on hyvin järkyttynyt Imatralla tapahtuneesta ampumistapauksesta. Hänen mukaansa syrjäytyminen on Suomessa sisäisen turvallisuuden kaikkein suurin haaste.

Haluaisitko kokea 1800-luvun Helsinkiä? – Katso, mitä kaikkea virtuaalisessa kaupungissa voi tehdä

Helsingin keskustassa voi pian tepastella virtuaalisesti. Virtuaalitodellisuuden uskotaan lyövän läpi lähivuosina ja tuovan teknologian kotisohville.

Suomalaisfirma julkaisi Abu Dhabissa uusimmat pelinsä – kauppaa tehty jo yli 100 000 euron edestä

Kajaanilaisen simulaattoriyritys CSE Entertainmentin uusimmat julkaisut laittavat ihmiset hyppimään. Yritys hakee parhaillaan jälleenmyyjiä innovaatiomessuilta Abu Dhabista.

Katkaise kaamos aurinkolomalla - virtuaalitodellisuudessa

Virtuaalitodellisuus voittaa kohta kirkasvalolamput.

Avaruusmatkailua ja anatomiaa - virtuaalimaailmoista apua opiskeluun?

Alkuun pääsee älypuhelimella ja pahvikotelolla.

Tervemenoa trollit, minulla ei ole aikaa teille!

Kirjeenvaihtajan työ on niin kiireistä, ettei trollimaailman asioihin voi keskittyä, kirjoittaa Ylen Venäjän-kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall.

Peli- ja virtuaalialan osaajat kootaan Vaasassa saman katon alle

Pelialan ja virtuaalitodellisuuden kehittäminen keskitetään Vaasassa Yleisradion tiloihin. Aivan uudenlaisen yhteistyömallin uskotaan hyödyttävän koulutusta ja synnyttävän myös uutta yritystoimintaa.

Ei yksin puurtamiselle – Luova Laboratorio kokoaa eri alojen työntekijöitä yhteen

Virtuaalimaailmakaan ei yksin riitä. Kukaan ei voi tehdä mitään yksin, vaan tarvitaan verkosto tai yhteisö ympärille, ihmisiä, joiden kanssa juttuja voi toteuttaa, pohditaan Oulun keskustaan laajenneessa Luovassa Laboratoriossa.

Tästä virtuaalitodellisuudessa on kyse – kymmenen kysymystä virtuaalilaseihin ja keinotodellisuuteen liittyen

Ovatko 360-videot "oikeaa" virtuaalitodellisuutta? Kuinka paljon virtuaalitodellisuuslasit oikein maksavat? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaa virtuaalimaailman asiantuntija.

Pokémon Go toi lisätyn todellisuuden suuren kansan tietoisuuteen – katso mitä luvassa seuraavaksi

Mitä mobiilikansalle tarjotaan Pokémon GOn jälkeen? Videolta näet, minkälaisia mahdollisuuksia lisätty todellisuus avaa jo nyt -ja tulevaisuudessa.

Yle Pohjois-Koreassa: Kurkista suljetun maan omaan tietoverkkoon

Pohjois-Korean intranetissä voi lukea oman maan propagandaa, mutta ei uutisia ulkomaisista lähteistä. Pohjois-Koreassa käynyt Ylen kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen pääsi kurkistamaan, millainen on suljetun maan oma virtuaalimaailma. Videolla pääset pikavierailulle Pohjois-Korean intranettiin.

Lamminrahka rakentuu kuutio kerrallaan – Kangasalan yläkoululaiset suunnittelevat seutua virtuaalipelissä

Kangasalan tuntumaan kohoava Lamminrahka hahmottuu jo virtuaalimaailmassa pala palalta. Pitkäjärven yläkoululaiset suunnittelevat uutta asuinaluetta virtuaalipelissä, josta päättäjät voivat poimia ideat käytäntöön.

Virtuaalilasien menestykseen uskotaan, vaikka ne maksavat maltaita – Alkuun virtuaalitodellisuudesta hyötyvät pelaajat

Asiantuntijat povaavat virtuaalisen todellisuuden laseista seuraavaa teknologiavillitystä. Korkealuokkaiset virtuaalilasit rantautuvat Suomeen kevään ja kesän aikana. Jotkut virtuaalilasit vaativat toimiakseen erittäin tehokkaan tietokoneen.

Tubettajat tulevat katsomaan katsojiaan: "Haluan saada numeroille kasvot"

Suureen suosioon nousseet tubettajat ovat jalkautuneet verkosta maakuntiin. MariieVeronica tyrmää väitteen siitä, että seuraajina olisi vaan lapsia ja teini-ikäisiä.

Satoja kilometrejä kadonneita roomalaisteitä löytyi laserkuvista

Pohjois-Englantiin johtaneet roomalaisjoukkojen tiet olivat leveitä ja korkeita, mutta pari vuosituhatta on ehtinyt kuluttaa ne maastosta. Jäljille on päästy viranomaisten kartoitustyön sivutuotteena.

Suomalainen asiakaspalvelu saa sapiskaa – sähköpostilla palvellaan paremmin kuin kasvotusten

Suomalaisen asiakaspalvelijan helmasynti on liika ujous, toteaa Turun Ammattikorkeakoulun asiakkuusvastaava Marianne Renvall. Kajaanilaisessa kahvila Murusessa asiakkaaseen halutaan suhtautua kuin vanhaan kaveriin, jonka nimen on sattunut unohtamaan.

Kaksi tapaa pilata kala: liian pitkä tai liian kuuma kypsennys

Ruokatuotannon lehtori kannustaa kalan käsittelyyn tottumattomia tarttumaan toimeen. Esimerkiksi kotimaisen mateesta on Jari Mäkivaaran mukaan tehty turhaan mörkö. Paistamisen sijaan kalan voi hauduttaa.

Ilmojen kunkut Pikku Kakkosessa

Tervetuloa maailmanympärysmatkalle!

Kaipaatko hyviä elämänohjeita? Kuvittele olevasi Freud!

Vaikeassa elämäntilanteessa? Mieti, mitä Freud sanoisi.

Näin asenteitasi manipuloidaan

Tiedostamattomia asenteita on helppoa manipuloida, vai onko?

Mediapolis Game Jam 2015 päätökseen

Jammailijat käänsivät vaikeudet voitoksi

Jameilla yhteensä yhdeksän ryhmää pelien kimpussa

Mediapolis Game Jam pelisuunnitteluryhmät on muodostettu.

Mediapolis Game Jam – pelejä virtuaalilaitteille 48 tunnissa

Pelijameilla ammattilaiset ja harrastajat kohtaavat

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle