Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Naisia elämänsä pääroolissa – dokumentteja ja haastatteluja innostavista naisista

Ensimmäiset naiskansanedustajat ja muita sankarittaria.

Suomen suurin runopalkinto Olli Heikkoselle: ”Luonto on kirjoissani tärkeässä osassa”

Runoilija Olli Heikkonen on saanut Einari Vuorela –runopalkinnon Keuruulla sunnuntaina. Palkinto jaetaan kolmen vuoden välein.

Eduskunnan kuppilassa vaihtuu valta: "Iltaistunnoista ei tule mitään, ellei Kaisu ole kahvilassa"

Eduskunnassa on anniskeluoikeudet, mutta puhujanpönttöön kipuaa enää harvoin humalaisia kansanedustajia. Yöistunnoissa maistuu yhä makkara.

Ylen Tiina Merikannolle Zonta-järjestön tunnustus – "Sitkeä, kriittinen, ymmärrettävä toimittaja"

Zonta International palkitsi Ylen sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikannon ja Tukinainen ry:n Naisen teko -kunniamaininnalla.

Kansalliskirjaston pomo suomii hallitusta leikkauksista: Kulttuuriperintöä suojelee laki

Parin vuoden pieteetillä tehdyn remontin jäljiltä avattua Kansalliskirjastoa uhkaavat mittavat leikkaukset. Ylikirjastonhoitaja Kai Ekholmin mukaan laitoksen turvana on kuitenkin perustuslaki.

Kymmenkunta eteläkarjalaista sai kutsun Linnan juhliin

Etelä-Karjalasta oli tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla maakunnan kansanedustajien lisäksi mukana puolenkymmentä muuta kutsun saanutta eteläkarjalaista.

Henkilökuva: Eduskunnan sarvikuono Seppo Tiitinen, Kekkosen ja Koiviston silmä ja korva

Pian eläköityvä Seppo Tiitinen on ollut parlamentin korkein virkamies neljännesvuosisadan. Entinen salaisen poliisin päällikkö sopeutui eduskunnassa alati vellovaan poliittiseen peliin, urkintaan ja vastaoperaatioihin luontevasti kuin agentti lerppahattuun.

Riitta Uosukainen: Kolmikanta ei enää toimi

Eläkepäiviä Immalanjärven rannalla Imatralla viettävä valtioneuvos Riitta Uosukainen kehottaa päättäjiä sopimaan ennen kuin on pakko.

Viestintäkouluttaja: "Politiikassa ei ole paljon tilaa kiintiöhörhöille"

Kuollutta lemmikkigerbiiliä etsimällä poliitikkaan pyrkijä saa huomiota, mutta ei kunnoitusta, sanoo viestintäkouluttaja Katleena Kortesuo. Poliitkon on tunnettava laatikkonsa, eikä laatikosta voi kauas karata. Mutta karata pitää kuitenkin, vähän.

Ex-kansanedustaja suomii politiikan kieltä: "Kaksi miljoonaa kärpästä ei voi olla väärässä, paska on hyvää"

Palkittu sanataiteilija, entinen keskustan kansanedustaja Aino Suhola kritisoi poliittista jargonia ja pitää imagokonsultteja vaarallisina. Vaalikampanjoista on hänen mukaansa tullut catwalkeja, joissa ulkonäkö painaa enemmän kuin puheen sisältö.

Utsjoesta Vuoden rajakunta

Rajaseutuliiton mukaan Utsjoen kunta on tehnyt monipuolista ja laaja-alaista yhteistyötä Norjan puolella sijaitsevien naapurikuntiensa kanssa. Yhteistyön tuloksena Utsjoki ja Norjan puolen rajakunnat muodostavat kehittyvän Tenonjokilaakson kulttuuri- ja talousalueen.

Riitta Uosukainen: "Ei pykälällä voi käskeä ihmisiä rakastamaan"

Valtioneuvos Riitta Uosukaisen arki pyörii edelleen almanakan varassa, mutta vapaa-aikaa piristää lapsenlapsi. Uosukainen puhui Kouvolassa arvokkaasta vanhuudesta.

Vanhat radiojutut herkistävät pitkän linjan uutistoimittajat

Monissa aluetoimituksissa käydään syksyn aikana läpi radion arkistot kymmenien vuosien ajalta. Uutistoimittaja Päivi Tuominen ja eläkkeellä oleva uutispäällikkö Paavo Manninen päättävät Yle Etelä-Karjalan osalta, mitkä nauhat ovat säilömisen arvoisia ja mitkä eivät.

Itse asiassa kuultuna: Riitta Uosukainen

Mitä valtioneuvos Riitta Uosukainen miettii urastaan?

Mitä tulikaan sanottua – politiikkaa lama-ajan Suomessa

Videomuistiinpanoja politiikan vuosilta 1991–1994

Karjalaisuuden ystävät kohtaavat kesäjuhlilla

Karjalaiset kesäjuhlat tuovat tulevana viikonloppuna Lappeenrantaan noin 20 000 ihmistä. Tapahtuma järjestetään 66. kertaa

Ylen EU-illoissa 1994 kinattiin Suomen tulevaisuudesta

10 tunnin vastakkainasettelussa oltiin eri mieltä EU:sta

Valtioneuvos Uosukainen: Vallan kolmijaon täytyy säilyä puhtaana

Säännöllisen valtiopäivätoiminnan alkamisesta Suomessa tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Suomen eduskunnan ensimmäisen naispuhemiehen, valtioneuvos Riitta Uosukaisen mukaan parlamentin, oikeuslaitoksen ja hallitusvallan täytyy säilyä jatkossakin toisistaan erillisinä.

Suomen EU-ratkaisua hoputettiin ja jarrutettiin eduskunnassa

Kotimaiset puhe-ennätykset ropisivat EU-keskusteluissa.

Karaokehullu ysäri-Suomi

Lauluinto levisi seurakuntiin ja päivänpolitiikkaan asti.

Kesäkirjavieraana Riitta Uosukainen

Aamu-tv sai kesäkirjavieraaksi entisen poliitikon ja eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukainen. "Joka puolella on kirjoja, eihän niitä ilman voi olla!" Uosukainen lukee valtavasti ja on kirjoittanut itsekin kaksi kirjaa. Esimerkiksi Liehuva liekinvarsi -kirjallaan hän avasi harvinaislaatuisesti politiikon intiimiä elämää.

Tuomas Gerdt saapui ensimmäisenä Linnan juhliin

Lappeenrantalainen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt sai jälleen kunnian olla ensimmäisenä kättelemässä tasavallan presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota. Linnan juhlissa oli mukana useita eteläkarjalaisia.

Zonta-naiset kokoontuvat Lappeenrantaan

Lappeenrannassa järjestetään viikonvaihteessa suuri Zonta-järjestön piirikokous. Kokoukseen saapuu noin 200 naista eripuolilta Suomea ja Viroa.

Lähikirjastojen puolesta lähdetään taistoon

Kirjastoja lakkautetaan joka puolella Suomea. Lähikirjastojen puolesta yhdistys ryhtyy keräämään rivejään koko maan kirjastojen säilyttämiseksi.

Kansalaiset huolestuivat kirjastojen kohtalosta

Uusi yhdistys taistelee lähikirjastojen säilyttämisen puolesta. Pahimpina uhkina pidetään kuntauudistuksia ja kuntien säästöpäätöksiä. Läheltä kotia löytyvät kirjastot ovat uhattuina muun muassa Lahdessa.

Lappeenrantaan sotaorvoille muistomerkki

Maan ensimmäinen sotaorpomuistomerkki paljastetaan 12. elokuuta. Pohjustustyöt sankarihautausmaan eteläkärjen puistikossa ovat jo käynnissä.

Niinistön puhemieskuvan maalaa taidemaalari Marjatta Tapiola

Eduskunta on tilannut Sauli Niinistön puhemiesmuotokuvan taidemaalari Marjatta Tapiolalta. Puhemiehenä vuosina 2007-2011 toimineen Niinistön muotokuva valmistuu syksyllä.

Arvoja, lapsipuolisoita ja homottelua

Olen hämmentyneenä seurannut kakkoskierroksen keskustelua vanhassa mediassa ja uudessa, sosiaalisessa mediassa. Politiikan toimittajana olen etsinyt vastausta peruskysymykseen: mistä äänestämme, kun valitsemme Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston välillä?

Uosukainen: "Koivistolla on aivan turhia omantunnontuskia"

Imatralaisen valtioneuvos Riitta Uosukaisen mukaan perustuslakiin ei olisi pitänyt puuttua enää tällä vuosituhannella. Presidentinvaaleissa kolmanneksi jäämisestä Uosukainen toipui omien sanojensa mukaan nopeasti.

Anjaminin tapaus esitutkinnassa

Keski-Suomen poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Viitaseudun opiston rehtorin Shaukat Anjamin tapauksesta. Juttua tutkitaan alustavasti törkeänä petoksena. Tutkinnanjohtaja Reima Rossin mukaan takana on huolellinen aineistonkeruu ja edessä kuulustelut.

Sinisalo sekä Rautkallio ja Lehtinen saivat Svinhufvudin muistosäätiön kirjapalkinnot

Palkinnot jaettiin P. E. Svinhufvudin syntymän 150-vuotispäivänä. Palkinnon saivat Johanna Sinisalon romaani Enkelten verta sekä Hannu Rautkallion ja Lasse Lehtisen teos Väinö Tanner - unohdetut päiväkirjat 1943-44.

Riitta Uosukainen haluaa kurinpalautuksen eduskuntaan

Pitkäaikainen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen on huolissaan eduskunnan arvovallasta. Valtioneuvos Uosukainen toteaa, että viimeaikainen mediakohu esimerkiksi linnanjuhlien ympärillä on nakertanut parlamentin arvovaltaa.

Väyrysen EU-jarrutus väsytti lopulta Uosukaisenkin

Marraskuussa 1994 yksi puheenaihe oli ylitse muiden.

Voitokas kirje Tuntemattomalle sotilaalle

Nakkilan lukion oppilaan, Annika Lähteenmäen kirje Tuntemattomalle sotilaalle valittin lukion ja toisen asteen parhaaksi Sotilaskotiliiton ja Äidinkielen Opettajain Liiton järjestämässä valtakunnallisessa kirjoituskipailussa.

Harri Holkeri oli Riitta Uosukaiselle kokoomuksen majakka

Valtioneuvos Riitta Uosukainen seurasi läheltä elokuun alussa edesmenneen Harri Holkerin nousua kokoomuksen ensimmäiseksi pääministeriksi 43 vuoteen. Uosukaisen mielestä Holkeri kesti pääministeritehtävän paineet hyvin.

Sauli Niinistö ja presidenttiehdokkuuden vaikeus

Presidenttiehdokkuus on ollut Niinistölle vaikea kysymys.

Jarmo Myllyksen kukkopilli kaupataan Lappeenrannassa - katso kuvat

Lasten Kukkopillimaalauksen SM-kilpailut järjestetään Lappeenrannassa. Tapahtumaan kuuluu myös Kukkopillien huutokauppa, mihin pillejä ovat maalanneet eteläkarjalaiset vaikuttajat ja muut tunnetut henkilöt.

Jarmo Myllyksen kukkopilli kaupataan Lappeenrannassa

Lasten Kukkopillimaalauksen SM-kilpailut järjestetään Lappeenrannassa. Tapahtumaan kuuluu myös Kukkopillien huutokauppa, mihin pillejä ovat maalanneet eteläkarjalaiset vaikuttajat ja muut tunnetut henkilöt.

Sisarpäivät viimeisen kerran valtakunnallisena

Kansallisen veteraanipäivän aattona Turkuun kokoontuu noin 600 veteraaninaista Sisarpäivään. Suomen Sotaveteraaniliiton Naisjärjestö kokoontuu nyt viimeisen kerran valtakunnalliseen tapahtumaan.

Joensuu on Vuoden Rajakunta 2011

Rajaseutuliitto on valinnut Joensuun vuoden rajakunnaksi. Vuosittainen tunnustus myönnetään kunnalle, joka on kehittynyt myös syrjäseudulla elinvoimaiseksi ja tulevaisuuteen uskovaksi.

Kunnon tölväisy saattaa edistää poliitikon uraa

Poliitikkojen sitaateista kirjan koonneen Sami Hantulan mukaan hauskat lausahdukset eivät syö poliitikon uskottavuutta. Sen sijaan ne lisäävät näkyvyyttä ja kertovat osaltaan politiikan viihteellistymisestä.

Riitta Uosukainen tuomaroi sota-aiheista kirjoituskilpailua

Onko kirje vai tekstiviesti parempi väline tunteiden välittämiseen? Valtioneuvos Riitta Uosukainen, itsekin entinen äidinkielenopettaja, johtaa Sotilaskotiliiton kirjoituskilpailun tuomariraatia.

Tuomas Gerdt astui ensimmäisenä Linnan juhliin

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle oli tänäkin vuonna päässyt muutama eteläkarjalainen. Ensimmäisenä tasavallan presidentti Tarja Halosta kätteli lappeenrantalainen Tuomas Gerdt.

Puu puhuttelee Käsityön museossa

Suomen Käsityön museon näyttely Parasta puusta esittelee valitsijoilleen merkittäviä puuesineitä. Näyttelyssä on mukana niin uniikkeja käsityötaidonnäytteitä, kansanomaisia puuesineitä kuin teollisesti valmistettuja tuotteitakin.

Helsingissä kajahtaa Karjalasta

Karjalainen lauluperinne raikaa viikonloppuna Helsingissä, kun perjantaina kaupungissa alkavat Karjalaiset Laulujuhlat. Avajaisissa kantaesitetään Sari Kaasisen suurkuorolle säveltämä tilausteos Ilon Pitoa.

Julkkikset ovat äänioppaina Ateneumin uudistuneessa kokoelmanäyttelyssä

Ateneumin taidemuseon uudistunut kokoelmanäyttely avautuu yleisölle perjantaina Helsingissä. Uutuutena tarjolla on myös ääniopastukset, joissa julkkikset esittelevät itse valitsemiaan teoksia omalla murteellaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle