Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kadulle pystytetyssä väliaikaisessa mainostaulussa kehotetaan lähettämään raskaita aseita Ukrainaan.

Kirjeenvaihtajan analyysi: 18-vuotiaan tallinnalaislukiolaisen kysymys paljasti Saksan ulkoministerille, miten syvää epäluottamus Saksaa kohtaan on

Saksassa pelätään, että Ukrainan liika aseistaminen saattaa kiihdyttää sodan kolmanneksi maailmansodaksi. Baltiassa ja Puolassa ajatellaan puolestaan, että riittävä aseistaminen on ainoa tapa pysäyttää Venäjä.

Perushoitaja Minna Kumpumäki kotihoitokäynnillä asiakkaan luona.

Keskiviikko 5.10.2022 (tv)

Vanhusten kotihoito. Niinistö Virossa. Viihdeohjelma Elämäni biisi. Sää.

Viron presidentti Alar Karis ja Suomen presidentti Sauli Niinistö pitää lehdistötilaisuutta.

Suomi ja Viro ovat pian Nato-kumppaneita ja suhteet näyttävät olevan kunnossa – näistä asioista on ollut erimielisyyttä

Venäjän hyökkäyssota, itärajan tilanne, infrastruktuurin turvallisuus sekä energiakriisi ovat aihelistalla, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee tänään työvierailun Viroon.

Rajavartiolaitoksen työntekijä tarkistaa rajanylityspaikalle pysähtynyttä autoa. Toisia autoja jonottaa tiellä.

Torstai 29.9.2022 (tv)

Itämeren kaasuvuodot. Itärajan venäläismatkustajat. Syksyn koronatilanne. Sää.

Auto tulossa Suomeen Venöjältä Nuijamaan rajanylityspaikalla

Venäläisiä tulee nyt Suomeen enemmän kuin pitkään aikaan – raja-aseman päällikkö: "Seuraamme tilannetta koko ajan"

Matkustajien määrä Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikoilla alkoi lisääntyä viime yönä.

Asiantuntijat tukevat Suomen oikeudellista tulkintaa venäläisille myönnettävien viisumien suhteen

Asiantuntijat tukevat Suomen oikeudellista tulkintaa venäläisille myönnettävien viisumien suhteen

Venäläisturisteille myönnettävät viisumit ovat herättäneet paljon keskustelua. Puola ja Baltian maat päättivät sulkea rajansa venäläisturisteilta. Suomi on rajoittanut myönnettävien viisumien määrää, mutta kokonaan niiden myöntämistä ei ole lopetettu.

Vaalimaan raja-asema. Muutama auto odottaa Venäjälle pääsyä.

Rajavartiolaitos on valmistautunut venäläisturistien määrän kasvuun, mutta ei usko ryntäykseen

Puola ja Baltian maat sulkevat rajansa venäläisiltä turisteilta maanantaina. Kaakkoisrajoilla on valmius lisätä rajavalvontaa. Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta Suomeen ja takaisin kulkee viikossa 46 000 venäläistä.

Mies ja nainen asioivat rajavartijan kanssa raja-asemalla.

Baltian maat ja Puola alkavat käännyttää venäläisturisteja rajoiltaan ensi viikolla – "Ette ole tervetulleita," julisti Viron ulkoministeri

Venäläisillä turisteilla ei ole asiaa Eurooppaan Baltian maiden tai Puolan kautta 19. syyskuuta alkaen. Heidät käännytetään rajalta, vaikka turistiviisumin olisi myöntänyt jokin muu Schengen-maa.

Pekka Haavisto (vihr.) korosti, että Ukrainan tukemista pitää jatkaa.

Haavisto korosti Ukrainan tukemisen tärkeyttä ulkoministerikokouksessa Liettuassa: "Sodasta voi tulla pitkä"

Kokouksen yhteydessä Baltian maat kertoivat sopineensa venäläisten maahantulon rajoittamisesta Schengen-viisumeilla. Asialistalla olivat myös ajankohtaiset Nato-asiat.

Krisjanis Karins, Mette Frederiksen, Kaja Kallas, Gitanas Nauseda, Ursula von der Leyen ja Sanna Marin keskustelevat.

Pohjoismaat ja Baltian maat laajentavat energiasuunnitelmiaan: Tavoitteina valtava merituulivoima Itämeren alueelle

Pohjoismaiden ja Baltian maiden pääministerit kokoontuvat Tanskan päämisterin virka-asunnolle Marienborgiin tiistaina. Päättäjien julistus sisältää aiempaa nopeampia ja kunnianhimoisempia tavoitteita kiihdyttää yhteistyötä kaasuntuontiin, venäläisen energian korvaamiseen ja merituulivoimaan liittyen.

Olaf Scholz puhuu tiedotustilaisuudessa.

Paineet estää venäläisten turistien pääsy EU:hun kasvavat – Saksa suhtautuu epäilevästi laajaan viisumikieltoon

EU-puheenjohtajamaa Tšekki aikoo ottaa viisumikysymyksen esiin ulkoministerien kokouksessa. Monissa Euroopan maissa venäläisturistien määrä on jo romahtanut lentokiellon takia.

Poika Augustas  Šulskis (15) haluaa kiväärimieheksi. Kybartai 12.07.2022.

Vasta 15-vuotias Augustas on vapaaehtoinen kiväärimies "Naton heikoimmassa lenkissä"

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Liettuan kivääriliiton jäsenhakemusten määrä kymmenkertaistui. Maanpuolustusjärjestön Suvalkijan-osasto toimii paikassa, jota on kutsuttu Naton heikoksi kohdaksi.

Henkilö kokeilee virtuaalilaseja Nemuno7-taidelaivassa.

It’s Kaunastic! Euroopan kulttuuripääkaupunki löytyy nyt suomalaisille yllättävän läheltä – tällainen on Espoon kokoinen Liettuan Kaunas

Liettuan toiseksi suurin kaupunki Kaunas on usein jäänyt pääkaupunki Vilnan varjoon. Nyt sen kulttuuriin satsataan kymmeniä miljoonia euroja.

Ukrainan sodan kuvia Kybartain rekkaparkissa 12.07.2022.

Yle Liettuassa: Kyläläiset pystyttivät tien varteen julisteita, joissa on pysäyttävä viesti venäläisille rekkakuskeille

Venäläiset junat ja rekat kulkevat Kybartain kylän läpi Kaliningradin alueelle. Liettua kielsi pakotteiden alaiset tuotteet, mikä suututti Venäjän. EU:n mukaan raideliikenne voi kuitenkin jatkua normaalisti.

Nainen punaisessa topissa, mies sinisessä t-paidassa ja tyttö sinisessä t-paidassa seisovat puistossa.

Virossa iloitaan suomalaisturistien paluusta – "Pärnuun pitäisi pystyttää patsas tuntemattomalle suomalaiselle eläkeläiselle", sanoo hotellipomo

Koronapandemia romahdutti Virossa käyvien suomalaismatkailijoiden määrän. Nyt suomalaiset ovat palanneet ja virolainen matkailuala uskaltaa vihdoin huokaista helpotuksesta.

Viron pääministeri Kaja Kallas puhuu tiedotustilaisuudessa.

Viron Kaja Kallas maalasi hurjia uhkakuvia Tallinnan tuhosta – pelko Venäjän hyökkäyksestä on liioiteltu, mutta aito, arvioivat asiantuntijat

Viron pääministeri Kaja Kallas varoitti, että jos Venäjä hyökkäisi maahan, se "pyyhittäisiin pois kartalta". Kallaksen tavoitteena on saada Nato-mailta lisäjoukkoja Madridin huippukokouksessa, asiantuntijat uskovat.

Kaja Kallas.

Viron pääministeri kritisoi Financial Timesissa Naton nykysuunnitelmaa Baltian puolustamiseksi – "Merkitsisi täydellistä tuhoutumista"

Viron pääministerin Kaja Kallaksen mukaan Naton suunnitelmissa Venäjä saisi ottaa Baltian maat haltuunsa, minkä jälkeen Nato vapauttaisi maat puolen vuoden kuluessa.

Zaharova: Venäjän vastaus Liettualle käytännöllinen diplomatian lisäksi

Liettua rajoittaa junakuljetuksia yhdelle Venäjän tärkeimmistä sotilasalueista – lue, mitä Kaliningradin kiistasta voi seurata

Venäjän ja Liettuan huononevat välit toivat Eurooppaan jälleen uuden räjähdysherkän kiistan tilanteessa, jossa EU yrittää pitää rivinsä suorina Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Nordean logo rakennuksen ulkoseinustalla. valkoiiseen takkiin pukeutunut epäterävä naishahmo avaa ovea, taustalla muita ihmisiä epäterävinä.

Analyysi: Nordea ummisti silmänsä rahanpesulta vuosikausia – jättimäinen sisäinen selvitys tehtiin vasta, kun pankki luopui Baltian-toimistaan

Pohjoismaiset pankit tekivät Baltiasta merkittävän rahanpesun keskuksen. Valvonta petti myös Nordeassa, joka yli vuosikymmenen ajan ummisti silmänsä likaiselta rahalta, kirjoittaa MOT-toimituksen toimittaja Jyri Hänninen.

Kuvakollaasi, jossa kuvakaappaus raportista, sana Confidential, Nordean logo ja Luminor-pankin konttori ulkopuolelta.

Uusi tietovuoto: Nordean työntekijälle isoja käteissummia Baltiassa – samaan aikaan venäläisasiakkaan tileillä kulki miljoonia euroja hämärää rahaa

Vuodettu raportti paljastaa vakavia puutteita rahanpesun torjunnassa Nordean ja norjalaisen DNB-pankin Baltian-yksiköissä. Nordea sanoo MOT:lle tekevänsä kaikkensa torjuakseen rahanpesua.

"Hybridivaikuttamisessa vain mielikuvitus on rajana"

Itämerellä voi muhia tekaistun sukellusveneonnettomuuden tai terroristihyökkäyksen riski – asiantuntija: Hybridivaikuttamiseen sisältyy aina yllätysmomentti

Vilkasliikenteinen Itämeri on Suomelle tärkeä huoltoreitti. Viranomaiset pohtivat skenaarioita tavoista, joilla Suomeen voitaisiin kohdistaa hybridivaikuttamista. 

Sotilaita metsäisessä maastossa. Suurin osa on selkä päin kameraa. Takana sotilasajoneuvo.

Finnish troops participate in large-scale Nato drill

Around 250 Finnish troops are taking part in a Nato exercise that's the largest in Estonia's history.

Vilnalainen bussi.

Yle Liettuassa: Nato turvaa pienen maan itsenäisyyttä, mutta Venäjää myös pelätään – "Kaikki on mahdollista", toteaa vilnalainen tähtijuontaja

Henki vajaan kolmen miljoonan asukkaan Liettuassa, Valko-Venäjän kyljessä on voimakkaan Venäjä-vastainen. Yle vieraili Liettuan pääkaupungissa maalis-huhtikuun taitteessa.

Mielenosoittajia kylttien kanssa, joissa vaaditaan lopettamaan kaasun tuonti Venäjältä.

Sunnuntai 3.4.2022 (radio)

Venäjän sotarikokset. Nato-yhteistyö. Kaasu. Työttömyysetuus. Sää

Tarja Halonen toimistollaan.

Presidentti Halonen pyytää anteeksi Ylelle antamaansa lausuntoa Baltian turvallisuudesta: "Se on loukannut monia"

Presidentti Halosen haastattelu suututti kirjailija Sofi Oksasen ja Viron entisen presidentin Toomas Hendrik Ilveksen.

Savua nousee Kiovan yllä.

Baltian maat haluavat Ukrainaan lentokieltoalueen – Nato vastustaa, koska ilmatilan vahtiminen johtaisi sotaan Venäjän kanssa

Muut Nato-maat ovat suhtautuneet lentokieltoalueen perustamiseen hyvin kielteisesti, sillä se saattaisi johtaa sodan leviämiseen Ukrainan ulkopuolelle.

Halonen ja Putin tammikuussa 2012.

Analyysi: Hyväuskoinen Suomi ja inhorealistinen Viro tulkitsivat Putinin Venäjää jo vuosia hyvin eri tavalla

Nyt ei enää ole epäselvää, kummalla puolella Suomenlahtea oli lopulta oikeampi käsitys Putinista, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Jens Stoltenberg

Nato ottaa käyttöön osan nopean toiminnan joukoistaan – Stoltenberg: Euroopan turvallisuustilanne on muuttunut

Sotilasliitto Nato on keskustellut Ukrainan tilanteesta hätäkokouksessa, joka kutsuttiin koolle koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Stoltenberg oli kutsunut kumppanimaat Ruotsin ja Suomen mukaan kokoukseen.

Sotilas vihreässä kasvomaalissa osallistuu sotaharjoituksiin.

Financial Times: Viron pääministeri Kaja Kallas haluaa Yhdysvaltojen sotilaita Baltiaan

Kallas sanoi Financial Timesin haastattelussa, että länsimaiden ei pitäisi tehdä lainkaan myönnytyksiä Moskovalle.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz.

WSJ: Saksa estää Viroa välittämästä tykistöä Ukrainaan – Neuvostoliitossa valmistetut tykit matkasivat Suomen kautta Viroon

Suomeen 1990-luvulla myydyt ja sittemmin Viroon viedyt tykit eivät näillä näkymin pääse Ukrainaan. Virolaislähde kertoo Wall Street Journal -lehdelle Viron suostuttelevan yhä Saksaa muuttamaan mielensä asiassa.

Viron armeija sotilaita marssimassa.

Viron puolustusvoimain komentaja arvioi, että sota Ukrainassa alkaa todennäköisesti pian – Yhdysvalloilta ei kirjallista vastausta Venäjälle

Yhdysvaltain ulkoministeri paljasti keskiviikkona Kiovassa, että maa ei aio toimittaa Venäjälle sen vaatimia kirjallisia vastauksia perjantaina. Viron puolustusvoimain komentaja puolestaan on esittänyt karun arvion Ukrainan entisestään kriisiytyneestä tilanteesta.

Sateellittikuva.

Tällaista etupiirijakoa Venäjä yrittää ensi viikon neuvotteluissa – tutkija: Venäjä toistaa Suomen suhteen samoja virheitä kuin Neuvostoliitto

Tutkijan mukaan Putin rakentaa vaaratilannetta saadakseen tavoitteitaan läpi, mutta Suomessa Nato-uhkailu voi viedä päinvastaiseen suuntaan kuin Venäjä haluaa.

Sauli Niinistö.

Presidentti Niinistö pohtii, houkutteleeko löysä lainsäädäntö turvapaikanhakijoita Suomeen: "Me erotumme pohjoismaisista kumppaneista"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli Valko-Venäjän toiminnasta alkuviikosta Puolan presidentin kanssa. Osapuolet pohtivat, pyrkiikö Valko-Venäjä hajoittamaan toiminnallaan EU:n yhtenäisyyttä.

Pakolaisia Valko-Venäjän ja Puolan rajalla.

Suomeen tullut parikymmentä turvapaikanhakijaa Valko-Venäjän reittiä, Maahanmuuttovirasto ei odota kovaa ryntäystä

Siirtolaiskriisi on kuumentunut Puolassa, kun Valko-Venäjä puskee tuhansien ihmisten joukkoa kohti rajaa. Kokoomuksesta vaaditaan mahdollisuutta sulkea Suomen raja tilapäisesti turvapaikanhaulta.

En grupp människor står och ligger på marken vid ett taggtrådsstängsel. Vid stängslet står Belarus röd-gröna och Polens röd-vita gränspålar mittemot varandra.

Sisäministeri Maria Ohisalo: EU:n ei pidä taipua Valko-Venäjän painostukseen

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan EU:n on vastattava yhtenäisesti Valko-Venäjän toimintaan Puolan rajalla. Ohisalo tuomitsee Valko-Venäjän toimet "valtiollisena ihmissalakuljetuksena".

Ihmisiä kadulla Tallinnassa.

Viron koronatilanne pahenee ja Suomi valmistautuu auttamaan – Päätöksiä potilaiden siirtämisestä Suomeen ei ole vielä tehty

Viron yleisradioyhtiön mukaan puhe on ollut pienestä määrästä Suomeen mahdollisesti siirrettävistä potilaista. STM:n valmiusjohtajan mukaan olennaista on, että palvelut turvataan Suomessa oleville.

HK Scans huvudkontor i Åbo.

Elintarvikeyhtiö HK Scanin tulos viime vuoden tasolla

Konsernin liiketulos oli 7,6 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 7,7 miljoonaa.

HUSin Lehtonen: Potilaita, joita olisi voitu pelastaa, kuolee

Virossa ennätysmäärä koronatartuntoja – "Jos hoidon priorisointia joudutaan tekemään, sellaisia kuolee, joita olisi voitu pelastaa"

Rokottamattomat täyttävän Viron sairaaloiden teho-osastoja. Maassa on puolisen miljoonaa vailla rokotesuojaa. HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ei usko, että Baltian maista Latvia pystyy enää potilasmääräänsä hoitamaan.

Sairaanhoitaja Riitta Majala seisoo HUSin sairaalan katolla.

Perjantai 29.10.2021 (tv)

Koronapotilaiden hoitajat. Korana-apua Latviaan. Uusi elokuva. Sää.

Erilaisia potilaiden terveyskäyriä kolmella eri monitorilla sairaalan teho-osastolla.

Finland to help Covid-hit Latvia

Latvia made an official request to EU countries for assistance due to the country’s deteriorating Covid situation.

Erilaisia potilaiden terveyskäyriä kolmella eri monitorilla sairaalan teho-osastolla.

Suomi aikoo vastata koronan takia hädässä olevan Latvian avunpyyntöön - maahan lahjoitetaan kuusi hengityskonetta, joiden arvo on 150 000 euroa

Latvia teki EU-maille virallisen avunpyynnön maan koronatilanteen huonontumisen takia eilen keskiviikkona.

Juhlakulkueessa kannetaan Ahvenanmaan lippuja.

Åland celebrates 100-year anniversary of demilitarisation

President Niinistö said the demilitarisation of Åland remains important for continued stability in the Baltic Sea region.

Purjelaivoja Turussa.

Helsinki on yksi kohdesatamista Tall Ships Races 2024 –purjehduskilpailussa

Joka neljäs vuosi järjestettävät kilpailut peruttiin tältä vuodelta. Helsinki on toiminut tuhansien nuorten kansainvälinen purjehdustapahtuman kohdesatamana vuosina 1972, 1988, 2000 ja 2013.

Koronapandemia on tyhjentänyt Tallinnan kadut.

Baltian koronatilanne paheni jälleen nopeasti – nämä asiat matkaa suunnittelevan on syytä ottaa huomioon

Baltian koronatilanne on heikentynyt uudelleen nopeasti. Terveydenhuollon ylikuormittuessa myös matkailijan voi olla vaikea saada terveysapua sitä tarvitessaan.

Matkailija esittää digitaalisen koronapassin virkailijalle.

Tiistai 12.10.2021 (radio)

Koronapassi. Koulujen maskisuositus. Baltian koronatilanne. Vihreiden ministerit. Sää.

Espoon Tapiolan Stockmann

Dozens of jobs threatened as Stockmann begins codetermination talks

The company wants to achieve annual savings of about four million euros.

Kuvassa näkyvät sateella suojatietä ylittävät jalat, joissa on keltaiset kumisaappaat.

Torstai 23.9.2021 (radio)

Ilmastonmuutos ja tulvat. Vammaisten palvelut. Koronarajoitusten purku. Itämeren kunto. Sääennuste.

Nuori mies lääkärinvaatteissa seisoo Vilnan yliopiston logon alla.

Jo 1 200 suomalaista opiskelee ulkomailla lääkäriksi – Lauri Toivari: "Haluan opiskella englanniksi kansainvälisessä ympäristössä"

Ulkomailla lääketiedettä opiskelevien suomalaisten määrä on moninkertaistunut kymmenessä vuodessa. Muualle lähdetään kansainvälisen ilmapiirin vuoksi tai siksi, ettei sisäänpääsy Suomessa onnistunut. Myös alanvaihtajat suuntaavat usein ulkomaille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle