Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Päiväkotilapset leikkivät ulkoilmassa.

Paperit kourassa, mutta kelpaavatko ne? Tätä pohtivat nyt päiväkotiuralle suuntaavat opiskelijat, jos varhaiskasvatuslaki muuttuu

Jatkossa lastentarhaopettajana voisi toimia ammattikorkeakoulutaustan sijaan vain yliopistollisella koulutuksella. Muun muassa sosiaalialan ammattijärjestö Talentia pitää lakiehdotusta ongelmallisena.

Jyväskylä Games kaataa urheilun raja-aitoja

Jyväskylän Harjulla kisataan illalla kaupungin kesän suurin yleiurheilukilpailu, Jyväskylä Games. Erikoista kisaohjelmassa on se, että samoissa kilpailuissa ovat huippu-urheilijoiden lisäksi mukana myös harrastaja- ja vammaisurheilijat.

Vapaudenkatu

EU-direktiivi laittaa Kemijärven uusimaan katuvalaisimia – lasku satoja tuhansia euroja

Kemijärvellä jatketaan tänä vuonna massiivista katuvalaisimien uusimisurakkaa. Tänä vuonna valaisimia uusitaan yhteensä reilut 200 kappaletta. Kaiken kaikkiaan valaisimia uusitaan noin 2 500 kappaletta. Syy on EU:n lamppudirektiivi, joka vaatii katuvalaisimilta energiatehokkuutta.

Väkeä heinätalkoissa.

Maanmittauslaitos: Pirstaleisten peltotilkkujen yhdistely säästää farmarin kilometrejä

Maanmittauslaitos on aloittamassa Uudellamaalla tilusjärjestelyjä, joilla pyritään kaupoin ja vaihdoin suurempiin peltokokonaisuuksiin. Nyt monilla tiloilla peltoala koostuu tilkuista, joiden välimatkat saattavat olla kymmeniä kilometrejä.

Tuomari

Kiekkotuomariksi haluavia ennätysmäärä Kuopiossa

Kuopiossa on viime syksynä ollut ennätysmäärä jääkiekkotuomariksi haluavia nuoria. Kuopion jääkiekkotuomareiden järjestämälle alkeiskurssille hakeutui 15 henkilöä, kun normaalisti kurssilaisia on ollut vain muutamia. Tuomareihin suhtaudutaan nykyään myös entistä ammattimaisemmin.

Markku Koivisto

Nokia Mission entinen johtaja tyytyy tuomioonsa

Herätysliike Nokia Mission entiselle johtajalle Markku Koivistolle langetettu rangaistus jää lainvoimaiseksi. Tyytymättömyys tuomioon olisi pitänyt ilmoittaa tiistaihin mennessä.

Markku Koivisto pitämässä puhetta Nokia Missio -seurakunnalle 11. syyskuuta.

Revivalist preacher convicted of sexual abuse

Markku Koivisto, a charismatic preacher at a revivalist congregation in Nokia, has been given a 15 month suspended jail sentence for sexually abusing a 17-year-old boy.

Markku Koivisto

Markku Koivistolle ehdollista vankeutta seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Herätysliike Nokia Mission entinen johtaja Markku Koivisto tuomittiin tiistaina ehdolliseen vankeuteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Pirkanmaan käräjäoikeus langetti Koivistolle vuoden ja kolmen kuukauden mittaisen ehdollisen vankeustuomion.

Markku Koivisto (vas.) oikeustalon aulassa.

Nokia Mission ex-johtajan käräjät käydään suljetuin ovin

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee Markku Koivistoa vastaan nostetut syytteet ilman yleisöä. Oikeudenkäynti alkoi tiistaiaamuna.

Nokia Mission ex-johtajalle luetaan syyte seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Oikeudenkäynti Nokia Mission entistä johtajaa, Markku Koivistoa vastaan alkaa tiistaiaamuna Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Nokia Mission ex-johtajan tapaus tänään käräjillä

Herätysliikkeen entistä johtohahmoa epäillään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asian oikeudenkäynti alkaa tänään tiistaina.

Nokia Mission ex-johtajaa syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Herätysliikkeen taannoista johtohahmoa uhkaa jopa neljän vuoden vankeus, mikäli hänet todetaan syylliseksi.

Lapeco aikoo parantaa tapojaan

Lapin jätehuollon kuntayhtymä Lapeco aikoo parantaa toimintatapojaan. Yhtymään kohdistettu kritiikki on ollut niin suurta, että Lapecosta on tullut lähes kirosana. Asiakkaat purnaavat, koska eivät tiedä, mistä maksavat ja mitä maksavat. Jäteyhtymän jäsenkunnat esittivät omia näkemyksiään Lapecon tulevaisuudesta Kemijärvellä keskiviikkona.

Nokia Mission Tampereen kirkkoa johtava Timo Aro-Heinilä

Aro-Heinilä: Nokia Missio pysyy koossa

Tampereella toimiva Nokia Missio kohosi otsikoihin loppukesästä, kun sen perustaja Markku Koivisto erotettiin. Siitä lähtien liike on elänyt hiljaiseloa, ja moni on pohtinut, pysyykö talousvaikeuksistakin kärsinyt liike enää koossa ilman karismaattista johtohahmoaan.

Nokia Mission erotettu johtaja Markku Koivisto.

Kokkolan Nokia Missio itsenäiseksi yhteisöksi

Kokkolan Nokia Missio on eronnut omaksi yhdistyksekseen. Se on toiminut lokakuusta alkaen hallinnollisesti ja taloudellisesti itsenäisenä Missio Kokkola - yhdistyksenä.

Markku Koivisto pitämässä puhetta Nokia Missio -seurakunnalle 11. syyskuuta.

Revival group leader reveals gay adultery

The ousted leader of a high-profile fundamentalist Lutheran splinter group has revealed the reason for his dismissal. Markku Koivisto was fired two weeks ago by the group he founded, known as the Nokia Missio Church.

Markku Koivisto pitämässä puhetta Nokia Missio -seurakunnalle 11. syyskuuta.

Nokia Mission Koivisto paljasti syyt erottamiseensa

Nokia Mission erotettu johtaja Markku Koivisto on kertonut toimineensa liikkeensä oppeja vastaan. Koivisto puhui sunnuntaina Nokia Missio -seurakunnalle ensimmäistä kertaa erottamisensa jälkeen.

Yle Areena logo.

Miltä enkelit näyttävät, Nokia Mission Markku Koivisto?

Parantuminen syövästä sai entisen kirkkoherran kääntymään karismaatikoksi, jonka perustaman herätysliikkeen tilaisuuksissa on nähty enkeleitä ja yritetty herättää ihmisiä kuolleista.

Markku Koivisto

Tutkija: Nokia Missio voi säilyä elinvoimaisena myös ilman Koivistoa

Nokia Mission päätös vapauttaa johtajansa Markku Koivisto kaikista tehtävistään liikkeen parissa ei välttämättä vaaranna Nokia Mission elinvoimaisuutta. Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Hanna Salomäki sanoo, että karismaattinen ja vahva johtajuus kuuluu tyypillisesti herätysliikkeiden syntyvaiheeseen.

Nokia Mission erotettu johtaja Markku Koivisto.

Nokia Missio: Koiviston toimintaan ei liity rikosta

Tampereella toimiva Nokia Missio on erottanut johtajansa Markku Koiviston. Nokia Missio Churchin Tampereen lähiseurakuntaa johtava Timo Aro-Heinilä sanoo, että ratkaisuun päädyttiin sanojen ja tekojen ristiriidan takia. Sairauslomalla olevaa Koivistoa ei ole saatu kiinni.

Markku Koivisto erotettu Nokia Missiosta

Tampereella toimivan Nokia Mission johtaja Markku Koivisto on erotettu perustamansa liikkeen palveluksesta. Nokia Missio Church ja Nokia Missio ry kertoivat asiasta nettisivuillaan.

Toimittaja Sakari Nikki saa Suomen Valkoisen Ruusun mitalin

Tasavallan Presidentti jakaa ansioituneille Yleisradion työntekijöille kunniamerkkejä itsenäisyyspäivänä.

Kuva elokuvasta Sielunpelastajat.

Sielunpelastajat ei pilkkaa eikä propagoi

Uskonnollisen herätysliikkeen toiminnasta kertova dokumenttielokuva voisi helposti kääntyä joko satiiriksi tai propagandaksi. Saku Pollarin ohjaama Sielunpelastajat kiertää molemmat karikot, sanoo Tarmo Poussu arviossaan.

Markku Koivisto lavalla Nokia Missio Churchin tilaisuudessa.

Dokumentti haastaa keskusteluun kirkon hajoamisesta

Ylen Dokumenttiprojekti ja tuotantoyhtiö Aito Media järjestävät keskustelutilaisuuden kirkon nykytilanteesta tuoreen Sielunpelastajat -dokumenttielokuvan pohjalta. Yleisölle avoin tilaisuus järjestetään keskiviikkona 10.11. ja sen yhteydessä on mahdollisuus nähdä elokuva ennakkoon.

Porvoonjoki jäälauttoineen Orimattilan Ruhantien vierellä. Tuorerehupaalit on paikoin jouduttu siirtämään turvaan tulvavaaravyöhykkeeltä ja painanteissa sorateitä on jäänyt veden alle.

Tulva saa joen peruuttamaan Orimattilassa

Tulvakevään merkkeihin kuuluu se, että Mallusjärvestä Porvoonjokeen virtaava Vähäjoki on alkanut peruuttaa. Normaalisti järvi purkaa jokensa veteen, mutta nyt joen pinta on noussut niin nopeasti, että Vähäjoki purkaa lastiaan järveen päin. Joki alkoi siis yhtäkkiä virrata päinvastaiseen suuntaan kuin yleensä.

Yle Areena logo.

Nokia Missio

Luterilainen kirkko on joutunut ottamaan kantaa karismaattisiin herätysliikkeisiin etenkin Nokia Missioon liittyvien kiistojen kautta.

Nokia Missio perustaa uuden kirkon

Nokian entinen kirkkoherra, kohupastori Markku Koivisto eroaa pappisvirasta ja luterilaisen kirkon jäsenyydestä. Herätysliike Nokia Mission rinnalle perustetaan uusi kirkkokunta.

Tampereen piispanvaalissa kuusi ehdokasta

Tampereen hiippakunnan piispanvaalissa on kuusi ehdokasta. Ehdolla on viisi miespappia ja yksi naispappi.

Nokia Mission Koivisto sai pappisoikeutensa takaisin

Tampereen tuomiokapituli on palauttanut pastori Markku Koiviston pappisoikeudet. Hiippakunnan hallintoelin keskeytti näin Koiviston virasta pidättämisen ja hän saa jatkaa luterilaisena pappina.

Lutheran Church Suspends Controversial Minister

The Evangelical Lutheran church has suspended a revivalist pastor and demanded that he recant some of his controversial teachings.

Lutheran Church Suspends Controversial Minister

The Evangelical Lutheran church has suspended a revivalist pastor and demanded that he recant some of his controversial teachings.

Nokian kohupastori pidätettiin virasta

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on pidättänyt Nokia mission pastorin Markku Koiviston luterilaisen kirkon pappisvirasta. Virasta pidättäminen kestää enintään kuusi kuukautta.