Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nais- ja miesnäyttelijöiden Jussi-palkinnoista pitää luopua, sanoo elokuva-alan kärki Ylen kyselyssä

Yle kysyi elokuva-alan ammattilaisilta, pitäisikö Jussi-palkinnoista jättää pois mies- ja naiskategoriat.

Renny Harlin ikävöi kotiin Kiinaan ja halveksuu Hollywoodia: "'Siellä en ikinä tiennyt, tarkoittaako kukaan mitä sanoo"

Kulttuurivieras, elokuvaohjaaja Renny Harlin haaveilee talosta Suomessa, vaikka koti ja työ ovat maailmalla.

Fingerpori-elokuvassa Rivo-Riittaa ja Homeliusta ajaa rakkaudennälkä

Suosikkisarjakuvasta tehty näytelmäelokuva tulee ensi-iltaan viikon kuluttua.

Louhimiehen elokuvia tuottanut Markus Selin: Työajoista on pidetty kiinni katkaisemalla sähköt kuvauspäivän päätteeksi

Emme koskaan mene sotkemaan taiteellista työtä, sanoo Solar Filmsin Markus Selin.

Analyysi: Miten kengännauhabudjetti edistää kotimaista elokuvaa?

Voiko Suomi nousta koskaan suureksi elokuvamaaksi, kun elokuvasäätiön tukipotti jaetaan niin monelle tekijälle? kysyy Ylen kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

Yle Uutiset selvitti: Ohjaaja Saara Cantell sai eniten julkista rahaa elokuvilleen – katso miten muut pärjäsivät

Suomen elokuvasäätiön tuotantotuki ja Yleisradion elokuvaostot ovat suosineet kymmenen viime vuoden aikana elokuvaohjaaja Saara Cantellia. Tuottajista parhaiten pärjäsivät Solar Filmsin Markus Selin ja Jukka Helle.

Yösyöttö-elokuvaa ei nähdä Finnkinon teattereissa – Selin: "Tämä on puhdasta kiristystä"

Levittäjän mukaan Finnkino haluaa aiempaa suuremman osuuden suomalaisten elokuvien lipputuloista. Levittäjä ja tuotantoyhtiö asettuivat poikkiteloin taloudellisen katastrofin uhalla.

Oona Airola ja Konsta Laakso tähdittävät uutuusleffaa – kuvataan Helsingissä ja Pohjois-Karjalassa

Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen niin sanotun kylmän tilan Markku Pölösen ohjaamassa elokuvassa.

Antti J. Jokinen palkittiin parhaasta ohjauksesta Shanghaissa

Lähiönuorista kertova jengidraama Pahan Kukat nähdään Suomessa syyskuun lopussa.

Elokuvanäytöksiä ilmaiseksi ympäri kaupunkia – Elokuvapäivä hemmottelee turkulaista leffayleisöä

Turussa järjestetään Suomen ensimmäinen Elokuvapäivä-tapahtuma. Yhtenä tavoitteena on pitää yllä kiinnostusta suomalaista elokuvaa kohtaan. Kotimainen elokuva on kerännyt tänä vuonna jo 1,6 miljoonaa katsojaa.

Paatero salaisesta rekisteristä: Tietovuodot vaarantaneet poliisin rikostorjunnan

Tieto poliisin salaiseen rekisteriin kirjatuista tunnetuista taiteilijoista, poliitikoista ja urheilijoista vuoti julkisuuteen torstaina.

SK: Poliisin salaisessa rekisterissä liuta suomalaispoliitikkojen, urheilijoiden ja taiteilijoiden nimiä

Suomen Kuvalehden mukaan poliisin salaisessa rekisterissä on ollut lukuisten suomalaisten poliitikkojen, taiteilijoiden, huippu-urheilijoiden ja yhtiöiden nimiä. Valtakunnansyyttäjä totesi lokakuussa, että tietojärjestelmään on tallentunut henkilöiden nimiä, joiden ei ole epäilty syyllistyneen tai myötävaikuttaneen rikoksiin.

MOT: Harlin sai satoja tuhansia kesken jääneestä Mannerheim-elokuvasta

Elokuvaohjaaja Renny Harlin sai MOT-ohjelman mukaan 700 000 euroa palkkioina Mannerheim-elokuvasta, joka ei koskaan valmistunut. Sen sijaan monen pienyrittäjän rahat jäivät saamatta.

MOT: Näin Mannerheim-elokuva kaatui

Viisitoista vuotta ja seitsemän miljoonaa euroa kului, mutta sekuntiakaan valmista elokuvaa ei tullut valmiiksi.

Mannerheim-elokuvasta miljoonatappiot

Kotimaisen Mannerheim-suurelokuvahankkeen konkurssipesän pesänselvitys on valmistunut. Elokuvan tekoa varten perustettu Liberty Production –tuotantoyhtiön velkojen määrä nousee lähes seitsemään miljoonaan euroon. Velkojia on kymmeniä.

Keanu Reevesiä kosiskellaan uuteen suomalaiselokuvaan

Antti J. Jokisen uuden elokuvan pääosaan havitellaan Hollywood-tähti Keanu Reevesiä. Kriminaali-elokuva kertoo järjestäytyneestä rikollisuudesta Suomessa ja Venäjällä.

Amerikkalaistuottaja väittää työstävänsä talvisotaelokuvaa Solar Filmsin kanssa

Yhdysvaltalainen kirjailija ja elokuvatuottaja väittää työstävänsä Solar Filmsille käsikirjoitusluonnosta talvisodasta kertovaa elokuvaa varten. Mies myös keräsi vielä eilen projektiaan varten rahaa varainkeruusivusto Kickstarterissa. Solar Filmsin vastaava tuottaja Markus Selin ei ollut kuullut varainkeruuhankkeesta.

Yle tuottaa tarinallisen Mannerheim-elokuvan

Yle tuottaa fiktiivisen elokuvan C. G. E. Mannerheimin elämästä. Suomen Marsalkka -työnimellä kulkeva tarinallinen projekti keskittyy tunnetun kosmopoliitin persoonaan ja on tulkinta hänen elämästään. Elokuvan tilaaja Ritva Leino ei voi antaa tarkempia tietoja elokuvan muodosta, koska sopimuksia ei ole vielä tehty.

Karukoski Mannerheim-elokuvan ohjaajaksi

Mannerheimista kertovan elokuvan ohjaajaksi on valittu Dome Karukoski. Mannerheim-elokuvan alkuperäinen ohjaaja Renny Harlin sanoutui irti hankkeesta loppukeväästä. Hanke on kärsinyt pitkittyneistä rahoitusongelmista.

Renny Harlin jättää Mannerheim-elokuvan

Elokuvaohjaaja Renny Harlin jättää Mannerheim-elokuvaprojektin, kertoo Ilta-Sanomat. Tuottaja Markus Selin ei vahvista tietoa.

Vares-rikoselokuvat tähyävät maailmalle

Ruotsalaisen Stieg Larssonin dekkareihin perustuvat Millennium-elokuvat ovat raivanneet tietä myös suomalaisille rikoselokuville. Saksalainen mediayhtiö Bavaria alkaa myydä Vares-elokuvasarjaa maailmalle.

Turkuhalli täyttyi Vares-faneista

Uuden Vares-elokuvan maailman ensi-ilta Turkuhallissa sujui tiistaina hyvin. Paikalla oli noin kuusi tuhatta henkeä. Liikenne soljui hyvin, sillä halliin kulkivat bussit konsertti-iltojen tapaan. Suurimman osan lipuista jakoi ilmaiseksi Turku 2011 -säätiö.

Sisko tahtoisin jäädä kerännyt yli 100 000 katsojaa

Marja Pyykön ohjaama elokuva Sisko tahtoisin jäädä on kerännyt jo yli 100 000 katsojaa. Elokuva on pyörinyt teattereissa vain kolme viikkoa.

Mannerheim-elokuvan kuvaukset siirtyvät jälleen

Mannerheim-elokuvan kuvausten alku siirtyy jälleen. Vielä alkuviikosta elokuvan tuottaja Markus Selin ennakoi kuvausten Unkarissa käynnistyvän 9. syyskuuta, mutta torstaina hän ilmoitti kuvausten siirtyneen eikä antanut uutta aikataulua.

Sofi Oksasen Puhdistuksesta tekeillä elokuva

Sofi Oksasen Puhdistus-kirjasta on valmisteilla elokuva. Kirjan elokuvaoikeudet omistaa suomalainen elokuvatuotantoyhtiö Solar Films. Elokuvatuottaja Markus Selinin mukaan elokuva on parhaillaan käsikirjoitusvaiheessa.

Mannerheim-elokuvan kuvaukset käyntiin syyskuussa

Mannerheim-elokuvan kuvaukset pääsevät käyntiin 9. syyskuuta, arvioi elokuvan tuottaja Markus Selin. Kuvausten oli määrä alkaa alunperin kuukautta aiemmin, mutta elokuvan lavasteiden valmistuminen on vaatinut odotettua pidemmän ajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle