Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen siirtyy IBO:n johtoon

Opetushallituksen pääjohtaja siirtyy järjestöön, joka muun muassa hallinnoi IB-tutkintoa

Helsinki voisi ottaa käyttöön poikkeusjärjestelyn, jossa eri vuosiluokille tarjottaisiin etäopetusta vuoroviikoin – se olisi kuitenkin viimeinen vaihtoehto

Nöykkiön koulun rehtori toivoisi perusopetukseen ennaltaehkäisyä ja ennakointia päivittäisellä lähi- ja etäopetuksen vuorottelulla.

Opetusministeri Andersson: Kouluja voidaan tarvittaessa sulkea, mikäli tartuntoja ilmenee – oppilaiden turvallisuus taataan erityisjärjestelyillä

Peruskoululaiset palaavat torstaina lähiopetukseen. Hallitus varautuu lain muutoksella lähi- ja etäopetuksen järjestämiseen myös syksyllä.

Suomessa on kerätty koululaisille tähän mennessä yli tuhat tietokonetta, tarve yhä moninkertainen – kuuden lapsen äidiltä koskettava kiitos

Presidentti Sauli Niinistön suojelemassa kampanjassa on mukana paljon suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä.

"Jos olisit tiellä, ajaisin sun päältä" – Maailman suurimmassa vanhempainillassa etsittiin keinoja viisaampaan viestintään verkossa

Yle Uutisluokka kysyi nuorilta, minkälaisia ikäviä ja ilahduttavia viestejä he ovat saaneet puhelimiinsa. Ilkeät kommentit olivat viiltäviä, mutta niitä löytyi kuitenkin selvästi positiivisia vähemmän.

Opetushallitus vastaa arvosteluun: Yksittäisissä kouluissa ylilyöntejä, opetussuunnitelma ei ole ongelma – "Koulu ei ole retuperällä"

Pääjohtaja Olli-Pekka Heinosen mukaan yksittäisissä kouluissa on tapahtunut ylilyöntejä uusien opetusmenetelmien käytössä.

Joulujuhla ja uskonto ovat herkkä yhdistelmä: Opetushallituksen pääjohtaja pahoitteli Twitterissä alaisensa puheita uskonnottomia juhlia vaativista vanhemmista

Opetushallituksen opetusneuvoksen mielestä osa koululaisten vanhemmista on saanut uskontoallergian. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen pahoitteli tänään alaisensa kommentteja Twitterissä.

Lasten luota lähtemisen hetket olivat vaikeita Olli-Pekka Heinoselle: "Lapset sanoivat ruokapöydässä, että otetaan tuo isän tuoli pois tieltä"

Opetushallituksen pääjohtajan Olli-Pekka Heinosen mielestä tietämistä mielenkiintoisempaa on ymmärtää, että ei tiedä. Oppiminen lähtee uskosta itseen ja omiin kykyihin.

Kysely: Joka neljäs ulkomaalainen opiskelija suunnittelee jäävänsä Suomeen töihin pidemmäksi aikaa

EU:n ulkopuolelta tulleiden opiskelijoiden keskuudessa Suomeen jääminen oli suositumpaa kuin EU-maista tulleiden.

Opetushallituksen pääjohtaja: Uudet opetussuunnitelmat tarjoavat mahdollisuuksia saamesisällöille

Osallistuminen alkuperäiskansojen tiede- ja osaamiskeskuskeskusteluun ja vierailu Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa ja peruskoulussa Inarissa on ollut opettavaista, toteaa Olli-Pekka Heinonen.

Arktinen alkuperäiskansojen tiede- ja osaamiskeskus Inariin

Saamelaislaitosten, yliopistojen, opetushallituksen ja rahoittajan edustajat päättivät eilen perustaa alkuperäiskansojen tiede- ja osaamiskeskuksen Inariin.

Koura palkitsi viime vuoden parhaita ohjelmia

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot.

Risto Artjoki kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteeriksi

Artjoki korvaa Olli-Pekka Heinosen, joka nimitettiin toissa viikolla Opetushallituksen pääjohtajaksi.

Olli-Pekka Heinonen nimitettiin Opetushallituksen pääjohtajaksi

Heinonen siirtyy Opetushallitukseen kokoomuksen hallitusryhmän valtiosihteerin tehtävästä.

Kokoomuksen Orpo: Olli-Pekka Heinonen vahva ehdokas Opetushallituksen pääjohtajaksi

Kokoomuslaisen valtiosihteerin Olli-Pekka Heinosen valinta Opetushallituksen pääjohtajaksi on varmistumassa. Kokoomusjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo järjestelee jo avustajakuntaansa uusiksi.

Opetushallituksen pääjohtajaksi pyrkii liuta kokoomuspoliitikkoja – mukana valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen

Pääjohtajaksi pyrkivät myös OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka ja kansanedustaja Sanna Lauslahti.

Suomi: Turkin ja Kosovon viisumivapauden ehdot eivät vielä täyty

EU-maat eivät vielä ole myöntämässä viisumivapautta Ukrainalle, Georgialle, Turkille tai Kosovolle. EU-komission suunnitelmat tukea Afrikkaa ja ehkäistä siirtolaisuutta saivat varovaisen myönteisen vastaanoton.

Tutkimus: Suomen suuryritykset digitalisoituvat vauhdilla

Investoinnit digitalisaatioon kasvoivat ovat kasvaneet harpaten niin palvelualalla kuin teollisuudessa, selviää OP:n suuryritystutkimuksesta. Tänä vuonna samaan käytetään rahaa vielä enemmän.

Ministeri moittii paperihallintoa – Heinonen ja Ala-Pietilä johtamaan digiloikkaa

Digitalisaatio 2020 -ryhmä alkaa seurata digitalisaatiotavoitteiden toteutumista.

Lähde: Suomen kanta Kreikan esitykseen kielteinen?

Tietoon ei ole saatu virallista vahvistusta.

Suuri valiokunta hyväksynyt Suomen neuvottelukannan – "Ei kerrota tässä vaiheessa julkisuuteen"

Kantaa ei kerrota, jotta Suomen neuvotteluasetelma on mahdollisimman vahva, valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen sanoo. Hänen mukaansa kuluva viikonloppu on "hyvin ratkaiseva".

Suuri valiokunta pohti Kreikkaa – Arhinmäki pitää esitystä merkittävänä vastaantulona

Eduskunnan suuri valiokunta sai perjantaina tilannekatsauksen Kreikan tilanteesta. Suomi ei ole vielä muodostanut kantaa siihen, miten se suhtautuu Kreikan uuteen ehdotukseen, vaan odottaa instituutioiden eli Kansainvälisen valuuttarahaston, Euroopan keskuspankin ja EU-komission kokonaisarviota. Suuri valiokunta kokoontuu uudelleen lauantaina.

Tasavallan presidentti saa uuden erityisavustajan

Kokoomus on nimittänyt valtiovarainministeri Alexander Stubbin poliittiseksi valtiosihteeriksi Olli-Pekka Heinosen.

Pitkä putki katkeaa – Satakunta jää ilman ministeriä

Kaikki kolme hallituspuoluetta ovat julkistaneet ministerilistansa. Satakunta ei saa yhtään edustajaa seuraavaan hallitukseen.

SK kertoo tietovuodetuista sähköposteista: Kokoomus halusi vaientaa Tuomiojan

EU:n talouskomissaari Rehnin kabinetissa työskennellyt Juho Romakkaniemi katsoi ulkoministeri Tuomiojan (sd.) toimineen Venäjä-pakotteissa vastoin Suomen etua.

Olli-Pekka Heinonen hakee TEM:n kansliapäälliköksi

Valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) tavoittelee työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön virkaa. Heinosen pesti valtioneuvoston kansliassa on katkolla vaalikauden päättyessä.

Pääministeri Stubb: Poliittinen päätöksenteko on ollut rikki

Valtioneuvoston työryhmä ehdottaa yksityiskohtaisista hallitusohjelmista luopumista. Hallituksella on 317 erilaista strategiapaperia ja hallitusohjelmat ovat vuosi vuodelta pitempiä.

Pojittelua, kyseenalaistamista ja silmien sulkemista – entiset, nuoret ministerit muistelevat uransa alkua

Yle Uutiset haastatteli neljää kuuluisaa politiikan ammattilaista eri vuosikymmeniltä.

Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen: "Hallitukset ovat aina pääministerinsä näköisiä"

Uudet kuviot tasavallan hallituksessa vilkastuttavat myös virkamieskunnan arkea. Nämä ovat ehkä olleet vuoden kaksi kiireisintä viikkoa, sanoo pääministeri Alexander Stubbin esikunnassa jatkava valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen, jonka oma 50-vuotispäivä vietetäänkin työn merkeissä.

Olli-Pekka Heinonen jatkaa pääministerin valtiosihteerinä

Alexander Stubb antoi Heinoselle jatkopestin pääministerin tärkeimpänä avustajana. Heinonen on ollut myös Jyrki Kataisen esikunnassa.

Rauman kaupunginjohtaja Yle Satakunnan Vuoden Valentinus 2014

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski sai tunnustuksen suuresta henkilökohtaisesta panostuksestaan Rauman teollisuuden työpaikkojen ja elinkeinoelämän turvaamiseksi.

Valtioneuvoston Heinonen: Viestintäuudistus ei tähtää keskustelun tukahduttamiseen

Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen ymmärtää Julkisen sanan neuvoston huolen suomalaisesta keskustelukulttuurista. Erilaisten mielipiteiden esiin tuominen on tärkeä osa poliittisen päätöksenteon toimivuutta, Heinonen sanoo.

Pomarkun kunnanjohtaja Eero Mattsson Yle Satakunnan Vuoden Valentinus 2013

Palkinto myönnettiin Mattssonille erinomaisesta johtajuudesta ja toiminnasta Pomarkun kuntaa kohdanneissa kriisitilanteissa. Yle Satakunta on jakanut Vuoden Valentinus –palkinnon vuodesta 2001 lähtien.

Lakiesitys Niinistön palkkion laskemisesta ei muuttaisi presidenttien eläkkeitä

Valtioneuvoston kanslia on saanut lakiesityksen valmistelun päätökseen. Sen on tarkoitus tulla valtioneuvoston käsittelyyn torstaina.

Presidentti Niinistö haluaa pudottaa palkkiotaan

Presidentin vuosipalkka alenisi 160 000 eurosta 126 000 euroon. Valtioneuvoston kansliassa valmistellaan jo lakimuutosta. Pääministerin valtiosihteerin Olli-Pekka Heinosen mukaan mahdolliset vaikutukset ex-presidenttien eläkkeisiin ratkaistaan esityksen valmistelun yhteydessä.

Jääkiekko toi Jukka Jaloselle mukavasti kahisevaa

Riihimäkeläinen jääkiekkoleijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tienasi työllään ansiotuloja reilut 209 000 euroa. Kahdensadan eniten ansiotuloja keränneen listalle päätyi myös tuttuja kulttuurin ja politiikan vaikuttajia.

Palkansaajajärjestöt: Kilometrikorvaukset jätettävä rauhaan

Akava, SAK ja STTK vastustavat hallituksen aikeita leikata työajojen kilometrikorvausta. Järjestöt haluavat, että asiaan haetaan uusi ratkaisu kolmikantaisesti.

Katainen: Pitäkää viisikymppiset töissä

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) vetoaa työnantajiin, jotta jo eläkeikää lähestyvät työntekijät pysyisivät työelämässä. Kataisen mukaan yhteiskunnan arvot eivät ole kunnossa, jos yli 50-vuotiaat eivät saa töitä. Pääministerin oman kabinetin ikäpresidentti on 47-vuotias valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen.

Alivaltiosihteeri saa 15 000 euroa työryhmän vetämisestä

Valtioneuvoston kanslian alivaltiosihteeri Timo Lankinen saa valtiolta 15 000 euron erillispalkkion opetusministeriön asettaman työryhmän vetämisestä. Työryhmä pohtii noin kolme kuukautta valtion tutkimuslaitoskentän uudistamista. Asia käy ilmi valtion hankerekisteristä.

Björkesten HBL:stä Svenska Ylen johtajaksi

Hufvudstadsbladetin varapäätoimittaja Marit af Björkesten siirtyy Yleisradioon Svenska Ylen johtajaksi. Samalla Ylen Tuotantojen johtaja Ismo Silvo ottaa hoitaakseen Ylen julkaisutoiminnan. Molempien tehtävät alkavat maaliskuun alussa.

Olli-Pekka Heinosesta Kataisen valtiosihteeri

Ylen julkaisujohtaja Olli-Pekka Heinonen siirtyy pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) valtiosihteeriksi ja sanoutuu irti Ylen palveluksesta. Heinonen aloittaa uudessa tehtävässään 1. maaliskuuta.

Utopiapeli selvitti kansanedustajien pääministerivalmiudet

Kansanedustajien pääministerivalmius testissä 1994.

Ylen Heinonen: Teräväpiirto ei tuo lisää ohjelmia

Ylen julkaisujohtaja Olli-Pekka Heinonen muistuttaa, että siirtyminen teräväpiirtoaikaan parantaa Ylen ohjelmien teknistä laatua, mutta ei tuo kuvaruuduille uusia ohjelmia. Kuluttajille HD -televisio ei tarkoita pakollista siirtymää, vaan televisiota voi halutessaan katsella nykyisellä laadulla vielä vuosia.

Susanna Haltsonen sai Valentinus-palkinnon

YLE Satakunnan perinteinen Valentinus-nalle ja kunniakirja luovutettiin tänään Susanna Haltsoselle. Haltsonen sai tunnustuksen ansioistaan maakunnan UNICEF-työn johtamisessa, hengen nostatuksessa ja positiivisen ilmapiirin luomisessa.

Kevät tuo telkkareihin teräväpiirtoa

Kodinkonekauppojen hyllyt notkuvat jo lähes pelkästään teräväpiirtotelevisioita, vaikka teräväpiirtolähetyksiä voi seurata vielä harvakseltaan. Keski-Suomen antennitalouksiin paremman kuvanlaadun tuovat HD-lähetykset ovat saapumassa ensi keväänä, mutta vanhallakin telkkarilla pärjää vielä pitkään.

Ylen rakenne uudistuu, yt-neuvottelut aloitetaan

Ylen hallintoneuvosto päätti yhtiön hallituksen esityksen mukaisesti Yleisradion organisaatiorakenteen muuttamisesta kokouksessaan torstaina. Yle aloittaa yt-neuvottelut organisaatiomuutoksen takia.

Jungner: Kovaa valtataistelua Ylessä

Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner kertoo keskiviikkona julkistetussa Outolintu-kirjassaan kovasta valtataistelusta Ylen johdossa. Jungnerin mukaan keskusta yritti syrjäyttää hänet Ylen johdosta heti, kun demarit olivat hävinneet kevään 2007 eduskuntavaalit. Kokoomus ei kuitenkaan vielä silloin lähtenyt mukaan kaatoyritykseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle