Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kalliosalin perustaja Markus Serala ja Kalliosalin toiminnanjohtaja Saku Mattila  kävelemässä Kalliosalin aulan portaita.

Keikkatilojen puute piinaa Helsinkiä, mutta nyt kentällä näkyy pientä liikettä: Kallioon aukeaa uusi klubi ja konsertit palaavat Vanhalle

Helsingin ydinkeskustassa vajaat kaksi vuotta sitten lopettanut konserttitila Circus aloittaa uudelleen keikkatoiminnan Vanhalla ylioppilastalolla. Kalliossa taas on avautunut uusi kulttuuritila, Kalliosali.

Kauppakeskus Puhos ulkoa päin. Eri liikkeiden valot loistavat sisältä lämpimästi sateisena päivänä. Liikeiden logoja: Fida, Elixia.  Auto hurahtaa juuri ohi, parkkipaikalta tulevan auton valot heijastuvat märästä asfaltista.

Elmu on sittenkin pääsemässä Puhokseen – "Se on ykköskortti tällä hetkellä"

Helsinkiläinen elävän musiikin yhdistys Elmu etsii kuumeisesti uutta keikkapaikkaa. Alkuperäinen suunnitelma romuttui, mutta nyt on taas toivoa ilmassa.

Kauppakeskus Puhos ulkoa päin. Eri liikkeiden valot loistavat sisältä lämpimästi sateisena päivänä. Liikeiden logoja: Fida, Elixia.  Auto hurahtaa juuri ohi, parkkipaikalta tulevan auton valot heijastuvat märästä asfaltista.

Elmu ei lannistu HOK-Elannon Puhos-suunnitelmille antamasta tyrmäyksestä – "Nyt aletaan perata kaikkia muita tiloja, joita siellä on"

Elävän musiikin yhdistyksen Elmun ilo uudesta konserttipaikasta vaihtui pian tiedonkulkusotkun selvittelyksi.

Elmy ry:n johtaja Tapio Hopponen ja aktiivi Tuomas Finne seisovat iloisina kauppakeskus Puhkoksessa toimintansa lopettaneen Alepan ovien edessä. Takana sisällä liiketilassa on pimeää. Ovessa on jäljellä postin automaatista kertova tarra.

Kulttuurin painopiste siirtyy Helsingissä nyt itään, ja sieltä toivotaan löytyvän paikka myös Nosturin purkamisen takia kodittomaksi jääneelle Elmu ry:lle

Puhoksen ostoskeskuksessa saatetaan nähdä ensimmäiset keikat jo ensi syksynä, Elävän musiikin yhdistys Elmu ry:stä kerrotaan.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kulttuurin rahanjako kuohuttaa Helsingissä

Pienille toimijoille tehdyt avustusleikkaukset kuohuttavat kulttuuripiirejä Helsingissä.

Konepajahallia on havitellut käyttöönsä muun muassa Elävän musiikin yhdistys.

Helsingin ELMU löysi Nosturille korvaajan Roihupellosta

Elävän musiikin yhdistys on löytänyt korvaavat tilat Nosturin treenikämpille, mutta uuden konserttisalin etsiminen jatkuu.

Christian Moustgaard Arto Nybergissä vuonna 2011.

Chrisse Moustgaard korjasi undergroundtalon vessan ja keksi sanat "keskiolut R-kioskeihin"

Muistoja Elmun, Lepakon ja Radio Cityn merkkihahmosta.

Kulttuurivaikuttaja Christian Moustgaard on kuollut

Kulttuurivaikuttaja Christian Moustgaard on kuollut

Pitkäaikaisen ystävän ja työtoverin mukaan moni asia olisi Suomessa muuttunut hitaammin ilman Moustgaardia.

live kuva

Liveklubien ahdingosta tullut maailmanlaajuinen trendi

Turun Gong ilmoitti kesäkuun alussa konkurssista.

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry:n katusoittotapahtuma Kolmen sepän aukiolla. Elmu kampanjoi tapahtumalla katusoiton vapauttamisen ja julkisen tilan käytön joustavuuden puolesta. Katusoittoyhtye esiintyy.

"Me ollaan nielty liikaa diskonauhaa" – Elmu ry syntyi tarpeesta saada muusikoille keikkapaikkoja

Joukko intohimoisia musiikintekijöitä perusti 40 vuotta sitten itselleen yhdistyksen ja valtasi käyttöönsä Lepakoksi nimetyn rakennuksen. Tänä päivänä Elmu taistelee jälleen uuden musiikkitalon puolesta.

Tässä talossa oululainen Express-yhtye majaili tyttöystävineen 1973 - 1976.

Nahkatehtaasta rokkikommuuniksi – legendaarinen Limminranta opetti yhteisasumista 70-luvulla: "Yhteisöllisyys kasvattaa"

Kivitalo kuin Kaurismäen elokuvissa. Oululaisbändin yhteisöasumista esiteltiin nuorisolehti Suosikissa. Legendaarista rakennusta kuvataan myös Kauko Röyhkän kirjassa.

Kärtsy Hatakka soittaa kitaraa sohvalla

Kitaristi juuttuu helposti kaupungin asuntojonoon, mutta onneksi tulee oma vuokratalo

Helsingin Jätkäsaareen parhaillaan rakentuvan vuokratalon asunnoista kolmannes on varattu musiikkialan ammattilaisille. Taloon tulee äänieristettyjä soittotiloja.

Mies soittaa bassokitaraa.

Elmu tyrmää työryhmän esityksen: Kaasukelloon siirtyminen lopettaisi toiminnan

Elmu toivoo edelleen uusia tiloja Telakanrannan Konepajahallista. Toinen vaihtoehto voisi olla Suvilahden kahden kaasukellon yhdistäminen.

Suvilahden kaasukello.

Työryhmä esittää: Elmulle tilat Suvilahden kaasukelloon

Esityksen mukaan kaasukello on ainoa realistinen vaihtoehto Elmun ja nuorisoasiainkeskuksen yhteisiksi tiloiksi. Mikäli yhteishanke toteutuu, nuorisoasiainkeskus luopuu ulkopuoliselta vuokratusta kulttuuriareena Gloriasta.

Konepajahallia on havitellut käyttöönsä muun muassa Elävän musiikin yhdistys.

ELMU:n uusi luotsi uskoo Konepajahallin jättiklubiin

Elävän musiikin yhdistyksen ELMU ry:n uusi ohjelmapäällikkö Mika Nikula tähtää siihen, että Helsingissä olisi kolmetuhatta henkeä vetävä klubi ennen vuotta 2019. Nikulan tavoitteena on myös musiikkitarjonnan monipuolistaminen.

Havainnekuva tulevista Konepajan tiloista.

Elmu sai kaverin nuorisoasiainkeskuksesta – haaveena koti Konepajahallissa

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus on halukas osallistumaan yhteisten toimitilojen rakentamiseen Elävän musiikin yhdistyksen kanssa. Tiloja on kaavailtu 3 000 henkeä vetävään vanhaan Konepajahalliin. Uusia tiloja etsivä Elmu tulisi halliin vuokralaiseksi. Asia on nyt poliittisten päättäjien käsissä.

Sponsoripula kaatoi Kaivopuiston kansanjuhlan

Kansanjuhla pyritään järjestämään jälleen ensi vuonna, lupaa järjestäjä.

Konepajan sali.

"Konepajahallille ollaan menossa" - Elmu pitää tiukasti kiinni ykkösvaihtoehdostaan

Helsingin elävän musiikin yhdistys Elmu tekee kaikkensa päästäkseen muuttamaan Helsingin Telakkarannan vanhaan Konepajahalliin. Alkuperäisten selvitysten mukaan Konepajan kunnostaminen Elmun tarpeisiin on osoittautunut liian kalliiksi. Elmu on nyt saanut nipistettyä kustannuksia kolmanneksella.

Nosturi uhkaa joutua vasaran alle, sillä Helsinki aikoo rakentaa sen tilalle asuntoja.

Helsinki etsii Nosturille korvaavia tiloja

Suosittuna keikkapaikkanakin tunnettu Nosturi uhkaa joutua vasaran alle, sillä Helsinki aikoo rakentaa sen tilalle asuntoja. Samalla Helsingin elävän musiikin yhdistys ELMU tarvitsee uudet toimitilat.

Legendaarinen konserttipaikka Nosturi purettaneen

Helsinki on kaavoittamassa Hietalahden Telakkarannan asuntorakentamiselle. Samalla Elmun konserttipaikka Nosturi purettaisiin uusien talojen tieltä.

Havainnekuva Konepajan tulevasta salista.

Helsinkiin rakentuu kaivatun kokoinen keikkapaikka

Elävän Musiikin Yhdistyksen ELMUn uusi toimitila valmistuu Hietalahdessa sijaitsevaan Konepajahalliin vuonna 2016. Uuteen musiikki- ja kulttuuritaloon tulee 3 000 henkeä vetävä sali, jollaista Suomeen on kaivattu jo pitkään.

Havainnekuva voittaneesta Living Harbour -ehdotuksesta

Telakkarannan arkkitehtuurikilpailun voitto Tanskaan

Helsingin Hietalahden historiallisen Telakkarannan teollisuusrakennusten yhteyteen nousee uusi hotelli ja design-liikkeitä. Voittanutta ehdotusta kiitetään rohkeasta otteesta.

Ilmaisfestarit levittäytyvät laajalle Helsingissä

Perjantaina ja lauantaina Alppipuisto täyttyy auringossa vetelehtijöistä ja musiikin ystävistä. Elävän musiikin yhdistys ELMU tarjoaa kahden päivän ajan laajan kattauksen eri musiikkityylejä. Perinteistä kansanjuhlaa on järjestetty jo vuosikymmeniä, ensin Kaivopuistossa ja nykyään Alppilassa.

Alppipuisto.

Helsingissä yhä enemmän kaupungin tukemia ilmaistapahtumia

Helsingin kaupungin puistoissa järjestetään tänä kesänä entistä enemmän ilmaistapahtumia. Erilaiset yhdistykset järjestävät nykyään pieniä musiikkifestivaaleja sekä oman näkyvyyden että yhteisöllisyyden lisäämiseksi.

Ilmakuva telakka-alueesta.

Nosturia uhkaa purkutuomio

Helsinki kaavailee Hietasaaren Telakkarannasta design- ja kulttuurikeskittymää. Kaupunki haluaa alueelle liike- ja näyttelytilaa, asuntoja ja eloisia kahviloita. Mullistus uhkaa Nosturia purkutuomiolla, mutta toiminnan luvataan jatkuvan.

Njassa juontaa Radio Helsingin studiossa

Kaupallinen radio on selvinnyt pintanaarmuin talouskriisistä

Kaupallinen radio on selvinnyt talouskriisistä pienin kolhuin. Osa radioasemista on kuitenkin yhä kannattamattomia. Kaupallinen radio aloitti toimintansa kaksikymmentäviisi vuotta sitten.

Turku palaa hevin tahtiin

Turun Nuori Teatteri tuo näyttämölle hevimusikaalin ensi vuonna. Hanke on osa Turun kulttuuripääkaupunkivuotta 2011. Se toteutetaan yhteistyössä Turku 2011 -säätiön kanssa.

Lepakko syksyllä 1979.

Lepakon veteraani kehottaa nuoria talonvaltaukseen

Nuorison alakultturien merkittävän pesäpaikan, helsinkiläisen Lepakon valtauksesta on kulunut tasan 30 vuotta. Lepakko kokosi 20-vuotisen olemassaolonsa aikana yhteen niin erilaisia nuorisoryhmiä kuin rockbändejä.

Citykani nurmella.

Helsingin Alppipuisto kärsii massatapahtumista

Useiden eri ulkoilma- ja musiikkitapahtumien pitopaikaksi tänä kesänä valikoitunut Alppipuisto ei sovi massatapahtumille. Tapahtumien pitäminen alkoi Alppipuistossa pienimuotoisesti viime kesänä.

Marjo Leinonen (1989).

Ballsin Marjosta lähti meteliä opettamattakin

Marjo Leinonen on Suomen Janis Joplin

30-vuotias ELMU herättää henkiin Kansanjuhlat Helsingissä

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry käynnistää uudelleen 30-vuotisen taipaleensa kunniaksi Kansanjuhla-perinteen. Ilmaistapahtuma järjestetään elokuussa Linnanmäen läheisyydessä Alppipuistossa ja siellä esiintyvät mm. I Walk The Line, Kari Peitsamo, Matti Johannes Koivu ja Pintandwefall.

Summeri juhlii Elmun kanssa

Kaisaniemessä järjestetään Helsinki-päivänä 12.6. Stadi On -konsertti, jonka juontavat Summerin Kalle Lindroth ja Mirella Pekkonen. Esiintyjinä ovat muun muassa Apulanta, Olavi Uusivirta ja Riku Niemi orkestereineen.

Elmun historiikki julkaistiin e-kirjana

Elävän Musiikin Yhdistys Elmu juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Elmu on julkaissut historiikkinsa e-kirjana. Jukka Lindforsin ja Markku Salon vuonna -88 ilmestynyt Nupit Kaakkoon on luettavissa Elmun kotisivujen kautta.

Punkpioneeri Misfits esiintyy vappuaattona Suomessa

Jenkkipunkpioneeri Misfits esiintyy vappuaattona Helsingin Nosturissa. Konsertti on osa Elävän musiikin yhdistyksen Elmun 30 vuotisjuhlavuoden konserttisarjaa.

Vaasan elävän musiikin yhdistys konkurssiin

Vaasan elävän musiikin yhdistys Welmu on ajautunut konkurssiin. Yhdistyksen haki konkurssiin Länsi-Suomen verovirasto. Welmu perustettiin vuonna 1979.

Graffiti "Elmulle tämä talo" Lepakkoluolan päädyssä

Elmu valtasi Lepakkoluolan kulttuurille

Ex-yömajaa alettiin siivota musiikkitaloksi elokuussa 1979.

Radio Cityn pahvinen mainoskyltti Lepakkoluolan ulkopuolella.

Radio City tarjosi kanavan nuorisolle ja alakulttuureille

Radio City keräsi paikallisradioista eniten huomiota.