Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisin hihamerkki nahkatakissa.

Kolme ihmistä on pidätetty vakavasta väkivallanteosta Vantaan Myyrmäessä

Tällä hetkellä tapausta tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä tapon yritys, toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapito, törkeä pahoinpitely ja laiton uhkaus.

Läheltä

Vantaalla laaja sähkökatko: virta oli poikki myös Myyrmannin kauppakeskuksessa

Sähköttä oli iltapäivällä parikymmentätuhatta asiakasta, Vantaan Energian verkkosivuilta ilmenee. Katko on nyt ohi.

Polis i tung utrustning utanför en lägenhet i Mäkkylä, Esbo.

Poliisi ei pidä Beirutin onnettomuuden aiheuttanutta ammoniumnitraattia merkittävänä uhkana, vaikka sitä on käytetty Suomessakin pommeissa

Poliisi pitää vaarallisempana varastettuja louhintaräjähteitä. Myös sodanaikaiset pommit työllistävät poliisia viikoittain.

Kauppakeskus Jumbon aukio 18.3.2020.

Kauppakeskusten asiakasmäärät romahtaneet jopa kolmannekseen normaalista – kokonaan kiinni ne menevät vasta jos viranomaiset kehottavat

Suurin asiakaskato on tapahtunut pääkaupunkiseudun uusimmassa kauppakeskuksessa Triplassa.

Myyrmannin ostoskeskus on auki tavalliseen tapaan lukuunottamatta Citymarketia.

Citymarketiin levisi vaarallista höyryä Myyrmäessä, ovet avautuvat jälleen huomenna – Pakatut elintarvikkeet ovat myyntikuntoisia

VTT:n marketista ottamat näytteet on tutkittu. Keskenään reagoineista aineista syntynyttä keltaista pölyä oli tutkimusten perusteella löytynyt vain rajatulta alueelta.

Myyrmannin ostoskeskus

Myyrmannin onnettomuus Vantaalla sulki kaupan ja vei elintarvikkeita jätteisiin – ilmaan levisi vaarallista höyryä

Tukimustulosten perusteella viranomaiset päättävät, milloin kauppa voidaan avata uudelleen.

Myyrmannin ostoskeskus

Vantaan Myyrmannissa oli yöllä vaarallisen aineen onnettomuus – hengitysoireita aiheuttava höyry saatu pois, kauppakeskus avautui aamukahdeksalta

Kauppakeskus avattiin aamukahdeksalta onnettomuudesta huolimatta. Citymarket pysyy suljettuna koko päivän.

Älykärry

Ruokakaupassa käyminen mullistuu – Älykäs kärry kertoo, mistä kardemumma löytyy

Älykäs ostoskärry kertoo reseptejä ja neuvoo, mistä tuotteet löytyvät. Some-hissi puolestaan voi mainostaa lounasajalta yli jääneitä annoksia puoleen hintaan.

Kolumnisti Marko Kilpi

Marko Kilven kolumni: Elämällä on uskottavuusongelma

Elämä muuttuu koko ajan niin merkilliseksi ja uskomattomaksi, että mieli torjuu sitä jo tahdottomastikin. Todellisuus muuttuu fiktioksi, pohtii Marko Kilpi kirjailijan kohtaamia uskottavuusongelmia.

Toimittajia jonottamassa verotoimistoon.

Sopulilauma rynnisti verotoimistoon – video

Vantaan Myyrmannin verotoimiston ovella parveili maanantaiaamuna kymmenien toimittajan parvi. Mikä ne oli houkutellut paikalle?

Myyrmäen montun maisemointi on viimeistelyä vaille valmis. Monttu on tarkoitus ottaa käyttöön heinä-elokuun vaihteessa.

Myyrmäkeen aukeaa tilapäinen, kaikille avoin kaupunkitila – ”Konttiaukion ja Kaivopuiston välimuoto”

Kauppakeskus Myyrmannin kupeeseen avataan heinä-elokuun vaihteessa omaehtoisille kulttuuri- ja kaupunkitapahtumille tarkoitettu Myyrmäen monttu. Maansiirtotyöt maksoi Vantaan kaupunki, tilaa ylläpitää Myyrmäki-liike.

Turkin suurlähetystö

Tutkija: Sotien jälkeisessä Suomessa ei ole tehty yhtäkään terrori-iskua – vai onko?

Terrorismi ja pommiuhat mielletään Suomessa yleensä ulkomaiden asioiksi, eikä sotien jälkeen Suomessa ole tehty yhtäkään terrorismiksi miellettävää iskua. Tämä on kuitenkin tulkinnanvaraista, sanoo terrorismintutkija Leena Malkki.

Jenni Piispanen oli yksi matkustajista, jotka selvisivät Konginkankaan turmasta 2004.

Satunnaiset sankarit

Tarinoita suomalaisia kohdanneista suurista onnettomuuksista

Alikulkutunnelin maalauksessa lukee: "Myyr York, tää huudi on ihan hyvä huudi."

Myyrmäestä tuli katutaiteen keskittymä – Kartta opastaa parhaille paikoille

Vantaan Myyrmäestä on vuosien saatossa kehkeytynyt merkittävä katutaiteen keskittymä. Nyt alueen katutaidekohteet on merkitty myös opaskarttaan.

Ala-Tikkurilan Shelliltä löytyneet Lahden MM-hiihdoissa käytetyt hemohes-pussit päätyivät krp:n rikosmuseoon, vain noin kilometrin päähän löytöpaikastaan.

Lahden doping-pussit päätyivät Suomen rikoshistorian näyteikkunaan

Keskusrikospoliisin rikosmuseossa on aineistoa niin Kyllikki Saaren murhasta, Myyrmannin pommi-iskusta, Turun kidnappauksesta kuin kieltolain aikaisista pirtupiiloista. Myös Lahden MM-hiihtojen hemohes-pussit lepäävät nyt Vantaalla.

Vantaan Myyrmanni.

Vartijat koulun penkille - oppia nuorten kohtaamiseen

Kauppakeskuksista on tullut nuorten olohuoneita. Koulutusta tarvitaan, koska vartija voi olla nuoren elämässä aikuisen korvike.

Ylikonstaapeli Markus Heiskanen.

Pommitutkinta on palapelin kasaamista

Pommien tutkinta on aikaa vievää ja tarkkaa työtä. Asiat eivät ratkea tunnissa, kuten tv:n rikossarjoissa. Suomessakin poliisi kohtaa erilaisia räjähteitä päivittäin.

Jyrki Kasvi

Jyrki Kasvi: Luottamusyhteiskunta

Bostonin Maratonin isku olisi voinut tapahtua myös Helsinki City Maratonilla, kirjoittaa Jyrki Kasvi blogissaan.

Räjähdys Bostonin maratonin maalialueen tuntumassa.

Puolustusvoimien pommituntija: Bostonin pommit olivat pieniä ja todennäköisesti roskakoreissa

Esimerkiksi Myyrmannin kauppakeskuksessa räjähtänyt pommi oli voimakkuudeltaan moninkertainen, Erkki Kovero alleviivaa.

Muistokynttilät palavat Varkauden puukotussurman tapahtumapaikalla.

Mental problems a common thread in mass killings

Researchers have found mental health problems to be a common denominator in the young men behind recent mass killings in Finland.

Finland to hold 14th Night of the Homeless

The annual Night of the Homeless will be held for the 14th time on Wednesday. More than 20 different towns will hold events.

Asunnottomien yötä vietetään jo 14. kerran

Helsingissä asunnottomien yötä on vietetty muun muassa Hakaniemen torilla. Espoossa presidentti Sauli Niinistö sytytti perinteiset asunnottomien yön tulet.

Kynttilöitä, kukkia ja muistosanoja Myyrmannin kauppakeskuksen ulkopuolella räjähdyksen jälkeen.

Myyrmannin räjähdyksestä 10 vuotta

Kymmenen vuotta sitten sattuneen Myyrmannin räjäytyksen syy on edelleen epäselvä. Vantaalaisessa kauppakeskuksessa sattuneessa räjähdyksessä kuoli seitsemän ihmistä.

Näin keskusteltiin: Kommentoijat lyttäävät aselupaprosessin

Alle vuoden vanha ampuma-aselaki uudistetaan. Laki on saanut ankaraa kritiikkiä esimerkiksi lääkäreiltä, joilla on velvollisuus ilmoittaa poliisille, jos potilas ei sovellu kantamaan asetta. Yle Uutisten kommentoijat ovat vakuuttuneita, että lääkärien ilmoitusvelvollisuus ja lupahakujärjestelmä ovat nykyisellään aikaavieviä ja puutteellisia.

parkkikiekko

Kauppakeskus tarjoaa parempaa parkkipaikkaa maksua vastaan

Vantaan Myyrmäessä, kauppakeskus Myyrmannin parkkitilassa otetaan tänään torstaina käyttöön erivärisin maalauksin toisistaan erotellut pysäköintialueet. Maksuton kiekkopysäköinti hallissa on edelleen mahdollista, mutta parhaista paikoista joutuu jatkossa maksamaan.

Asiakkaita Kannelmäen Prismassa.

Pääkaupunkiseudun kauppakeskusten kisa kiristyy entisestään

Kannelmäkeen valmistuu parin vuoden päästä maan seitsemänneksi suurin kauppakeskus. Suomen suurimman Prisman kylkeen valmistuva keskus kamppailee asiakkaista Vantaan Jumbon ja Espoon sellon kanssa.

Anssi Kullberg

Tutkija: Useat terroristijärjestöt ovat olleet läsnä Suomessa

Keskusrikospoliisi kertoi viime viikolla aloittaneensa Suomen ensimmäisen terrorismiepäilyn esitutkinnan. Ylen Aamu-tv:ssä vieraillutta tutkijaa uutinen ei yllättänyt. Anssi Kullbergin mukaan Suomessa on vuosien varrella ollut useiden radikaalijärjestöjen edustajia.

Vartijat marssivat ulos Myyrmannin kauppakeskuksesta Vantaalla

ISS:n palveluksessa olevat vartijat marssivat ulos työpaikaltaan Myyrmannin kauppakeskuksesta Vantaalla perjantaina iltapäivällä. Taustalla ovat erimielisyydet työehtosopimuksen tulkinnasta ISS:n kanssa. Kauppakeskuksen vartiointi hoidetaan lauantain ajan esimiesvoimin, kertoo kauppakeskuksen omistava Citycon Oyj.

Kauppakeskus Trio Lahdessa.

Turvallisuusuhka otetaan kauppakeskuksissa todesta

Kauppakeskukset satsaavat turvallisuuskoulutukseen ja kriisiviestinnän opettamiseen henkilökunnalleen yllättävien tilanteiden varalta. Tärkeäksi koetaan myös se, että käytävillä ei ole rikkinäisiä valaisimia ja pimeitä nurkkia, sillä ne vähentävät turvallisuuden tunnetta.

Poliisi varoittaa kotitekoisista pommeista

Poliisi varoittaa kotitekoisten pommien ja holtiottoman ilotulitteiden käytön vaaroista. Poliisin mukaan monet nuoret pitävät pommien rakentamista hupina eivätkä ymmärrä riskejä.

Valtakunnallinen lelukeräys logo.

Kauppakeskuksissa kerättiin kasoittain leluja lapsille

Kauppakeskuksissa ympäri Suomea on lauantaina voinut lahjoittaa vanhoja leluja, kirjoja ja pelejä niitä tarvitseville lapsille. Ainakin Vantaan Myyrmannissa keräykseen on lahjoitettu tavaraa monta säkillistä.

Saasteet jylläävät Myyrmannin kupeessa

Helsingin seudun ilmanlaatua seurataan tänä vuonna kuudessa uudessa paikassa. Yksi näistä paikoista sijaitsee Rajatorpantiellä Myyrmannin vieressä, missä on alkumittausten perusteella Myyrmäen heikoin ilmanlaatu.

Kauppakeskuksiin ei tule metallinpaljastimia

Espoolaisen kauppakeskus Sellon tapahtumat olivat erittäin valitettava ja surullinen yksittäistapahtuma, sanoo kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin toimitusjohtaja Petri Olkinuora. Citycon omistaa Suomessa 22 kauppakeskusta - joskaan ei Espoon Selloa.

Salli Saari

Saari: Suomalaisten turvallisuudentuntoa koetellaan taas

Kriisipsykologi Salli Saaren mukaan Sellon kauppakeskuksen ammuskelussa erityisen traagista on se, että se koskettaa ja koettelee taas suomalaisten turvallisuudentuntoa. Hänen mukaansa tätä turvallisuuden tunnetta on ryhdyttävä palauttamaan kaikin mahdollisin keinoin.

Vorot yrittivät autolla vantaalaisapteekkiin

Rajatorpantien kauppakeskus Myyrmanniin yritettiin päästä varhain tiistaiaamuna sisään henkilöautolla. Autolla peruutettiin apteekin oveen laihoin tuloksin.

Kaappaus hämmentää myös tiedemiehiä

Myös monet yhteiskuntatieteilijät ovat hämillään viikonloppuna paljastuneesta ihmiskaappauksesta. Tutkijat arvelevat, että pahimmillaan tapaus johtaa rikkaiden yhä suurempaan eristäytymiseen muusta yhteiskunnasta. Muuhun maailmaan verrattuna Suomi on kuitenkin tutkijoiden mukaan vielä poikkeuksellisen turvallinen maa.

Asiakirja

Uhrintunnistus valottaa tuntemattoman vainajan henkilöllisyyttä

Suuronnettomuus vie asiantuntijat tunnistamaan uhreja.

Rikkoutunut puomi sisäänajossa

Parkkivalvonnan puutetta käytetään paikoin härskisti hyväksi

Välinpitämätön parkkeeraaminen on lisääntynyt paikoin rajusti pääkaupunkiseudulla sen jälkeen kun hovioikeus marraskuussa totesi, ettei yksityisillä parkkifirmoilla ole oikeutta periä pysäköintivirhemaksuja.

Myyrmäkeä kehitetään kaupunkikeskukseksi

Kiinteistöyhtiö CityCon Oy suunnittelee laajentavansa omistamaansa kauppakeskus Myyrmannia. Alueelle rakennetaan mahdollisesti myös Prisma-tavaratalo.

Nuorten väkivaltaan vaaditaan vakavampaa suhtautumista

Nuorisoväkivalta ja nuorten pahoinvointi tulisi ottaa vihdoin todesta, vaatii nuorisokasvatusjärjestö Non Fighting Generationin toiminnanjohtaja Timo Purjo.

Kilpailevien egojen maa

Mika Aaltola on akatemiatutkija Ulkopoliittisessa instituutissa. Hän kirjoitti nopeasti Kauhajoen koulumurhien jälkeen Helsingin Sanomien Vieraskynään (25.9.2008). Hän muotoili iskevästi tulkinnan, joka oli oraalla jo Jokelan tapauksen kohdalla vajaa vuosi sitten.

Brax: Henkirikosten määrä kasvussa

Henkirikosten määrä on tänä vuonna 40 prosentin kasvussa. Oikeusministeri Tuija Braxin mukaan alkuvuoden tilastojen perusteella väkivaltakuolemat uhkaavat ylittää 40:llä prosentilla viime vuoden uhriluvun, joka oli 127.

SPR: Todellinen auttamistyö vasta alkamassa

Varsinainen auttamistyö on Kauhajoella vasta alkamassa, kun kaupunkilaisten tunteet ja kysymykset nousevat pintaan, kertoo Tave Rautiainen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiristä.

Halonen, at UN, Draws Parallel to Jokela

President Tarja Halonen has expressed her condolences to those affected by the school attack in Kauhajoki. She is in New York for the UN General Assembly.

Lääketieteen toimittajilta tunnustuspalkinto ylilääkäri Eero Hirvensalolle

Tämänvuotisen Hyvän Tiedon Omena -palkinnon on saanut ylilääkäri Eero Hirvensalo. Lääketieteen toimittajat -yhdistyksen tunnustuspalkinto myönnetään tunnustuksena toimivasta yhteistyöstä lääketieteen toimittajien kanssa.

Poliisi myöntää tiedotusongelmat

Jokelan kouluammunnan tiedotuksesta vastaava rikosylikomisario Tero Haapala myöntää, että poliisin olisi pitänyt tiedottaa Jokelan tapahtumista avoimemmin. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo kritisoi poliisin tiedottamista Jokelan tapahtumista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle