Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen S-pankin edustalla Mikkelin kauppakeskus Stellassa.

OP Suur-Savon konttorilakkautukset yllättivät myös kilpailijat – S-ryhmä ja Oma Säästöpankki eivät ainakaan vielä kaavaile uusia konttoreita pankkityhjiöön

Eteläsavolaisen Suur-Savon Osuuspankin päätös sulkea kaikki maaseutukuntien konttorit yllätti jäsenten, asiakkaiden ja kuntien lisäksi myös kilpailijat. Uusia konttoreita tuskin silti avataan.

Lakkautettava OP Suur-Savon konttori Juvalla.

Osuuspankki Suur-Savon konttorilakkautukset sydämistyttävät edelleen – "Katastrofi", sanoo Puumalan kunnanjohtaja Niina Kuuva

OP Suur-Savon toimitusjohtaja sanoo, että pankkiasiat voi hoitaa ilman verkkopalveluita. Hän myös lupaa apua kaikille, jotka tarvitsevat sitä.

Neljä lasta istuu lattialla päiväkodissa. Taustalla lastenhoitaja.

Puumalalaiset riemuitsevat Unicefin lapsipalkinnosta, syntyvien lasten määrä moninkertaistui saman tien

Puumala liittyy niiden 15 suomalaiskunnan joukkoon, jotka ovat saaneet Unicefin Lapsiystävällinen kunta -palkinnon. Puumalassa on kiinnitetty huomiota siihen, että lapset ja nuoret saavat osallistua heitä koskeviin päätöksiin.

Mies käyttää OP verkkopankkia.

Kunnat jatkavat vetoomuksiaan OP Suur-Savoon pankkikonttorien säilyttämiseksi, Puumala ehdottaa nyt liikkuvaa tai minikonttoria ratkaisuksi

Osuuspankki Suur-Savo ilmoitti marraskuun alussa lakkauttavansa Haukivuoren, Heinäveden, Hirvensalmen, Juvan, Mäntyharjun, Puumalan ja Sulkavan konttorit ja keskittyvänsä sähköisten palveluiden kehittämiseen. Konttoritoiminta Etelä-Savossa keskitetään maakunnan kolmeen kaupunkiin.

Ilmakuva Imatralta. Edessä tyyni joki ja rannalla puistoa ja kerrostaloja.

Suomen erämuseosäätiö perustettiin tänään Imatralla – yksi tehtävistä on hankkia rahoitusta uudelle museolle

Säätiön hallituksen puheenjohtajaksi valittiin entinen maakuntajohtaja Matti Viialainen.

Kaivinkone töissä Pistohiekalla.

Pistohiekalla jo ensimmäiset vuokramökit – toiminta käynnistyy ensi kesänä

Puumalan Pistohiekan alueen kehittäminen on ottanut harppauksen eteenpäin, kun sauna-ja ravintolamaailman ensimmäiset vuokramökit on asennettu paikalleen. Mökkejä saa vuokrata ensi kesästä alkaen.

Suomen laki -kirja ja puhemiehen nuija.

Tuomio Puumalan leirintäalueella sattuneesta pahoinpitelystä koveni hovioikeudessa

Syyttäjä oli hakenut rangaistusta taposta. Hovioikeus päätti ratkaisussaan toisin.

Kari Summanen henkilökuvassa ambulanssissa.

Kuusi eteläsavolaista ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi – Kari Summanen: "Kaikkea ei voi mitata rahassa"

Kansalaisareena ry:n järjestämä Vuoden vapaaehtoinen-äänestyksessä on mukana yhteensä 89 suomalaista, joista kuusi on eteläsavolaista. Äänestys päättyy lokakuun lopulla.

Mikkelin tuomiokirkon julkisivusta yksityiskohta.

Puumalan seurakunta suhtautuu kriittisesti lakkauttamissuunnitelmiin – ehdotettu liitosta Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on aiemmin ehdottanut Puumalan seurakunnan lakkauttamista vuoden 2023 alusta alkaen. Ehdotuksessa seurakunta liitettäisiin Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan.

Olutta lasissa.

Poliisi tarkasti anniskeluravintoloita Itä-Suomessa – asiat pääosin kunnossa mutta selvitettävääkin löytyi

Poliisin Itä-Suomessa tekemässä tarkastuksessa löytyi muun muassa viitteitä laittomasta työnteosta. Kaikilta ravintoloiden edustajilta ei myöskään löytynyt kaikkia tarvittavia anniskelulupaan liittyviä asiakirjoja.

Läheltä

Iltalehti: Puolustusministeriö kiinnostui venäläisoligarkin kiinteistöprojektista Puumalassa

Puumalan kunta on myöntänyt keväällä 2020 poikkeusluvat suurten majoitustilojen rakentamiseen kotheeseen. Rakentajan mukaan kyseessä olisi lomakylä. Iltalehden mukaan ulkopuolisilta suljettuun kohteeseen ei ole rakennettu mökkejä vaan majoitustiloja arviolta sadalle hengelle.

Mikkelin Naistinki-lampi.

Vesilinnuille perustetaan levähdyspaikkoja, joissa ei saa metsästää – metsästäjät ehdottaneet alueita itse

Riistalintukannat ovat viime vuosina laskeneet reilusti. Nyt tilannetta halutaan korjata rauhoittamalla ja kunnostamalla linnuille levähdyspaikkoja, jotka auttavat niitä muun muassa valmistautumaan talvimuuttoihin paremmin. Muun muassa metsästäjät ovat tarjonneet rauhoitettavia alueita hankeelle.

Myrskytuuli taivuttaa suuria kuusia.

Syysmyräkkä katkoi sähköjä ja puita Etelä-Savossa – pahimmillaan 1 700 taloutta ilman sähköjä

Pelastulaitos ja Järvi-Suomen Energia ovat korjailleet puita teiltä ja sähkölinjoilta, mutta suuremmilta ongelmilta on Etelä-Savossa vältytty. Myräkkä heikkenee tiistai-iltapäivään mennessä.

Matti Viialainen henkilökuvassa.

Konkaripoliitikko Matti Viialainen pääsi ensimmäistä kertaa Puumalan valtuustoon ja valittiin heti puheenjohtajaksi – "Puumalan pitää saada ääni kuuluviin"

SDP:n edustajana Matti Viialainen johtaa valtuustoa, josta yli 40 prosenttia on keskustalaisia. Miehellä on kuitenkin pitkä poliittinen kokemus, minkä uskotaan olevan hyväksi uudessa pestissä.

Mikkelin vesilaitos kenkäveronniemessä

Mikromuovien ja lääkeaineiden esiintymistä kartoitetaan tällä viikolla Etelä-Savon järvialueilla

Tutkimustuloksia odotetaan ensi vuodelle. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto.

Mikkelin tuomiokirkko kuvattu elokuussa 2021

Tuomiokapitulin ehdotus: Puumalan ja Sulkavan seurakunnat lakkautetaan ja liitetään isompiin seurakuntiin

Ehdotuksen mukaan Puumalan seurakunta liitettäisiin Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan ja Sulkavan seurakunta Savonlinnan seurakuntaan. Seuraavaksi aloitteista pyydetään lausunnot seurakunnilta lokakuun alkuun mennessä.

BEHM, Himos

Etelä-Savon festivaaleilla vaihteleva menestys – Siltakemmakat teki kävijäennätyksen, Saimaa Hehkuu jäi selvästi miinukselle

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna maakunnassa järjestettiin kaksi musiikkifestivaalia. Ensimmäistä kertaa järjestetty Saimaa Hehkuu ei päässyt kävijätavoitteeseen, kun taas perinteikäs Siltakemmakat veti enemmän väkeä kuin koskaan.

Ilmakuva Mikkelin keskussairaalasta. Etualalla Perhetalo, jonka ulkoseinissä taideteos.

Kuntayhtymä Essoten alueella viikonloppuna 10 uutta koronavirustartuntaa – Puumalan Siltakemmakoissa olleet voineet altistua virukselle

Noin puolet tartunnoista löytyi karanteeniin asetettujen joukosta, loput ovat uusia. Tartuntojen jäljitys on edelleen käynnissä osassa tapauksissa, eikä niiden lähde ole tiedossa.

Ylikonstaapeli Toni Reinikainen ja vanhempi konstaapeli Noora Koskela poliisiauton edessä.

Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti Etelä-Savossakin – ylikonstaapeli: "Pyritään näkymään muuallakin kuin pikitiellä"

Poliisilla on käynnissä valtakunnallinen tehovalvontaviikko, jossa on lisätty valvontaa varsinkin taajama-alueiden ulkopuolella ja erityisesti kesämökkipaikkakunnilla.

Festarialue

Puumalan Siltakemmakoihin tulossa kävijäennätys – järjestäjä: "Ollaan jo vähän plussan puolella"

Puumalan Siltakemmakat oli viime vuonna yksi harvoista musiikkifestivaaleista joka voitiin järjestää. Koronaturvallisuus on tänäkin vuonna otettu tosissaan.

Kirkkoherra Helena Castrén henkilökuvassa.

Puumalan kirkkoherra Helena Castrén jää eläkkeelle – "On arvokasta olla yhteisössä töissä"

Helena Castrén jää eläkkeelle elokuun lopulla. Castrén toivoo, ettei kirkon sisäiset erimielisyydet esimerkiksi tasa-arvoisesta avioliitosta turhaan pilaisi kirkon mainetta.

Evartti seppelöitiin ravikuninkaaksi jo vuonna 2020.

Puolet kuninkuusravien tähdistä tulee Etelä-Savosta ja Keski-Suomesta – odotukset ovat harvinaisen korkealla

Petäjäveden Hetviina ja Juvan Ciiran Tähti ovat kuningatarkilvan suosikkeja, samoin Puumalan Lissun Eerikki ja Pihtiputaan Evartti oriiden puolella.

Camri

Seinäjoen kuninkuusraveihin lähtee Etelä-Savosta viiden hevosen tiukka nippu

Seinäjoen kuninkuusravien pääkilpailuihin valittiin Etelä-Savosta savonlinnalainen Camri, puumalalainen Lissun Eerikki, juvalainen Ciiran Tähti, kangasniemeläinen Elias Juonetar ja savonlinnalainen Vennelmon Varma.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Puumalalainen mies kadoksissa – poliisi pyytää havaintoja

Miehen epäillään olevan liikenteessä harmaalla Pössl Roadcar -merkkisellä retkeilyautolla. On mahdollista, että hän on ollut Paalasmaalla Juuassa 14. heinäkuuta.

Kaksi ihmistä selin kameraan vedessä.

Kesän Etelä-Savon lämpöennätys paukahti torstaina Puumalan kirkonkylässä, helteeseen tulossa hetkeksi helpotus

Tulevan viikon alkupuolella lämpötila laskee parinkymmenen asteen tuntumaan. Keskiviikkona alkaen kivutaan taas kohti hellelukemia.

Läheltä

Tien pinnasta sinkoutunut metalliesine puhkaisi kuorma-auton säiliön – 200 litraa dieselöljyä valui tielle

Tienpinnasta sinkoutuneet metalliesineet puhkaisivat kuorma-auton säiliön, jonka vuoksi öljyä pääsi valumaan tielle. Pelastuslaitos onnistui estämään öljyn pääsyn vesistöön ja sadevesijärjestelmään.

Cyklist

Saimaa Cycle Tour starttaa perjantaina – tapahtuman takia maanteillä on laskettu nopeusrajoituksia

Pyöräilytapahtumaan osallistuu ainakin 1300 pyöräilijää. Reitti kulkee Imatralta Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaan, josta Punkaharjun ja Ruokolahden kautta takaisin maaliin Imatralle. Parilla tieosuudella nopeusrajoitukset on tiputettu viikonlopun ajaksi 60 kilometriin tunnissa.

Saimaannorppa rantakivellä

Saimaannorpan kuutti kuoli verkkoon Etelä-Savon Pihlajavedellä – verkko oli säädösten mukainen

Kuhaverkkoon kuollut kuutti oli 20-kiloinen uros. Metsähallituksen tilastojen mukaan kyseessä oli vuoden 25. norppakuolema.

Neumanniksi pukeutunut näyttelijä laulaa mikrofoniin.

Kesäteatteriin pääsee taas parin vuoden tauon jälkeen - Etelä-Savossa ainakin 15 esitystä

Osa Etelä-Savossa toimivista kesäteattereista esittää tänä kesänä näytelmän, joka oli tarkoitus nähdä jo viime kesänä. Koronatilanne vaikuttaa siihen, minkä verran yleisöä katsomoihin voidaan ottaa.

Koronan testausvälineet.

Essoten alueella havaittu koronaviruksen herkästi leviävää delta-varianttia – kuusi uutta koronavirustartuntaa

Viime viikon aikana Essoten alueella positiivisiksi todettujen koronavirusnäytteiden ensimmäiset sekvensointitulokset saatiin tiistaina ja tartunnat osoittautuivat koronaviruksen delta-variantin aiheuttamiksi.

Puumala: Valtuustopaikat
Keskusta: 9 paikkaa
SDP: 5 paikkaa
Perussuomalaiset: 2 paikkaa
Kokoomus: 2 paikkaa
Kristillisdemokraatit: 1 paikkaa

Keskusta ja SDP Puumalan suurimmat puolueet - SDP:n Laura Pitkonen sai eniten ääniä

Keskusta ja perussuomalaiset olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n aluepäällikkö Eeva Taimisto Roope-Saimaan kannella.

Upeiden retkisatamien siivoaminen tehostuu Saimaalla – toinen Roope-Saimaa vesille heinäkuussa

Pidä Saaristo Siistinä ry:n kalusto Saimaalla uusiutuu. Yli sadan retkisataman huollon tarve kasvaa, sillä veneilyn suosio on kääntynyt pandemian aikana kasvuun.

Paloauton kyljessä ESPL:n teksti.

Maastopalot työllistivät Etelä-Savossa viikonloppuna – tuli leviää maastossa nyt herkästi

Etelä-Savoon on annettu metsäpalovaroitus. Tulen vaara on suuri aina tiistain ja keskiviikon väliseen yöhön.

Mikkelin tuomiokirkon julkisivu kesällä.

Selvitysmies ehdottaa Sulkavan ja Savonlinnan sekä Puumalan ja Mikkelin seurakuntien yhdistymistä

Alun perin tehtävänä oli selvittää Juvan, Puumalan sekä Sulkavan seurakuntajaon muutokset.

Puumala ennakkoäänestää nyt – sataman kehittäminen nytkähtää vihdoin eteenpäin

Tämän luettuasi tiedät, mikä Puumalassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Saimaannorppa rantakivellä

Saimaannorpan pesintä onnistui tänä talvena hyvin – arvion mukaan Saimaalle syntyi 86 kuuttia

Luminen ja kylmä talvi edesauttoivat saimaannorpan pesintää. Kevättalvella tehdyissä pesälaskennoissa varmistui 76 kuutin syntymä. Kaikkiaan poikasten lukumääräksi arvioidaan 86. Näistä kahdeksan löytyi kuolleena.

112 numero paloauton kyljessä

Salaman aiheuttamat tulipalot työllistivät viikonloppuna Etelä-Savossa

Sunnuntaina pelastuslaitos sai tunnin sisään hälytyksen kolmesta maastopalosta, joista suurimmassa paloi arviolta 2 500 neliömetrin verran maastoa.

Mikkelin Päämajakoulun 4M-luokka palkittiin Lukevin luokka tittelillä Mikkelin torilla.

Mikkelin Päämajakoulun 4M-luokka on Lukevin luokka – kirjoja luetaan vaikka vanhemmilta salaa peiton alla

Etelä-Savon Lukevimman luokan tittelistä kilpaili 17 luokkaa Mikkelistä, Pertunmaalta ja Puumalasta. Päämajakoulun 4M-luokka voitti 1167 pisteellä.

Vy över havet

Pääkaupunkiseutu vyöryi viime kesänä kotimaanmatkoille – Yrittäjä: "Korona on ollut mökkimatkailulle piristysruiske"

Kotimaan matkailu kasvoi viime kesänä kymmenkunta prosenttia. Kasvusta vastasi pääkaupunkiseutu, sillä kotimaan matkailu sieltä lisääntyi peräti puolella. Osa matkailuyrittäjistä teki ennätysmyyntejä, ja uusia ennätyksiä saattaa tulla alkavana kesänä.

Presidentin perinteiset äitienpäiväkunniamerkit on myönnetty – juvalainen Silja Pajunen hämmästyi lastensa järjestämää yllätystä

Kolme eteläsavolaista äitiä on tänä vuonna saanut tasavallan presidentin myöntämät perinteiset äitienpäiväkunniamerkit. Juvalaiselle Silja Pajuselle kunniamerkkiä ehdottivat omat lapset. Kuuden lapsen äiti liikuttui huomionosoituksesta.

Saimaannorppa loikoilee kiven päällä.

Saimaan verkkokalastuskielto ei jatku heinäkuulle – ministerit joutuivat äänestämään asiasta

Valtioneuvoston asetuksen mukaan rajoitusaika säilyy ennallaan kesäkuun loppuun. Rajoitusaluetta laajennetaan aiemmasta jonkin verran, koska norppa on levinnyt uusille alueille Saimaalla.

Nina Lapatto

Suomen rokotetuimmassa kunnassa ei aikailla eikä rokotteita jemmailla – Nina Lapattokin uskaltaa jo tunnustaa: "Alkaa tuntua turvallisemmalta"

Suomessa on vain kaksi kuntaa, joissa yli puolet asukkaista on saanut koronarokotuksen. Savitaipale on niistä toinen.

Koronarokotuspaikan lasiovesta heijastuu maskipäisen ihmisen hahmo. Ovessa lukee teksti koronarokotus.

Etelä-Savo porskuttaa THL:n rokotustilastojen kärjessä – maakunnassa yksi uusi koronatartunta lauantaina

Pian puolet Puumalan asukkaista on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen.

Etelä-Savon maakuntaviirit liehuvat tuulessa.

Raportti paljastaa: Etelä-Savon kuntien näkymät surullisia

Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki edustavat kaupunkialueita, joissa on havaittu sosiaalisen syrjätymisen riskejä.

Festarialue

Siltakemmakat ei luovuta – kesäfestarin järjestelyt on tehty varman päälle

Kun isommat festarit peruvat tulevan kesän tapahtumia, Puumalassa pistetään markkinointiin lisää puhtia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle