Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikko Ollikainen (SFP) ser allvarligt in i kameran.

Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmät saamassa ryhmäavustusta – RKP:n osuus 160 000 euroa

Ryhmäavustuksen kokonaissumma määräytyy valtuustopaikkojen mukaan. Avustus on parhaillaan valmisteilla ja etenee aluevaltuuston päätettäväksi todennäköisesti kesäkuussa.

Kansanedustajat Joakim Strand ja Mikko Ollikainen täysistunnossa 11.9.2019

RKP valitsi jo ensimmäiset ehdokkaansa eduskuntavaaleihin – Henrik Antfolkista Pohjanmaan RKP:n uusi puheenjohtaja

RKP nimesi piirikokouksessa kuusi ensimmäistä ehdokasta. Mukana tulevissa vaaleissa on neljä istuvaa kansanedustajaa.

Nainen katsoo hymyillen kameraan.

Cecilia Achrén on RKP Varsinais-Suomen uusi puheenjohtaja

Piirikokous valitsi uuden puheenjohtajiston ja hallituksen viikonloppuna.

Kollage av en man och en kvinna.

Pohjanmaan aluevaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa – hyvinvointialueen johtajan virka tulee haettavaksi

Johtajistoon ei noussut yllätysnimiä. Mikko Ollikanen on aluevaltuuston puheenjohtaja, Anne Salovaara-Kero johtaa puolestaan Aluevaltuustoa.

Mikko Ollikainen (SFP) ler mot kameran iklädd skjorta och kavaj.

Mikko Ollikainen johtaa Pohjanmaan hyvinvointialuetta – Anne Salovaara-Kero hallituksen puheenjohtajaksi

RKP on sopinut johtajiston paikkajaosta. Neuvotteluita johtaneen Patrik Ragnäsin mukaan neuvottelut ovat olleet haastellisia, mutta lopputulos joka tyydytti kaikkia onnistuttiin löytämään.

Johanna Holmäng

Johanna Holmäng ei asetu ehdolle RKP:n piirin puheenjohtajaksi

Holmäng on toiminut RKP:n Pohjanmaan piirin hallituksen puheenjohtajana Pohjanmaalla kahden vuoden ajan.

Sámi álbmotbeaidoalut 6.2.2015

RKP saamen Klemetti Näkkäläjärvi arvostelee aluevaltuuston paikkajakoa

RKP saamen ainoa edustaja, Saamelaiskäräjiäkin johtanut varavaltuutettu, ei ole saamassa paikkaa hyvinvointialueen saamen kielen lautakuntaan. Hän on saamassa paikan tarkastuslautakuntaan.

Vasa centralsjukhus i vinterskrud.

Pohjanmaan hyvinvointialueen johdon kartoitustyö on alkanut – RKP: "Mitään ei ole lyöty lukkoon"

Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuutetut kokoontuvat ensimmäisen kerran maaliskuussa. Viimeistään silloin ehdotus hallituskokoonpanosta, puheenjohtajista ja lautakunnista pitää olla valmiina.

Joakim Strand

RKP ryhtyy kartoittamaan valtuutettujen halukkuutta Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajistoon – Strand ei ole hallituksen käytettävissä

Tilapäinen puheenjohtajisto aloittaa kartoituksen RKP:n keskuudessa, sekä ryhtyy neuvottelemaan muiden puolueiden kanssa. Joakim Strandin mukaan yhteistyö on välttämätöntä myös johtotehtävissä.

Pohjanmaan äänikuningas Joakim Strand vannoo maakunnallisen yhteistyön nimeen

Vain Pohjanmaalla yhdelle puolueelle ehdoton enemmistö aluevaltuustoon – tutkija: "Ei ole ongelma, jos ei siitä sellaista tehdä"

RKP:lla on valtapuolueena erityinen vastuu siitä, että kaikkia kuullaan. Myös pienempien puolueiden on silti otettava roolia. Ääniharava, kansanedustaja Joakim Strand pitää yhteistyötä itsestäänselvyytenä, jota ilman ei tehdä mitään.

Kokoomuksen Petteri Orpo, Kai Mykkänen ja Elina Valtonen puolueen vaalivalvojaisissa 23. tammikuuta.

Analyysi: Kokoomus ja RKP jyräsivät – Lue tästä tiivistelmä Uudenmaan tuloksesta aluevaaleissa

Kokoomuksen vaalivoitto voi tuoda yksityistä palvelutuotantoa vauhdittavat palvelusetelit ja sote-ulkoistukset jäädäkseen. Näin arvioi Ylen toimittaja Tero Valtanen analyysissään.

Käsi laittaa äänestyslappua uurnaan.

Ylen vaalikone: Ehdokkaat eivät halua tinkiä oman kunnan edusta, poikkeuksen tekevät keskipohjalaiset

Tiukimmin oman kotikunnan palveluista pidetään kiinni Pohjanmaalla.

Sari Essayah.

Analyysi: Oppositiopuolueet haastoivat hallituspuolue RKP:tä Ylen aluevaalitentissä

Ylen aluevaalitentissä oppositiopuolueet kristillisdemokraatit ja Liike Nyt kritisoivat voimakkaasti hallitusta sote-uudistuksesta, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

Sari Essayah, Harry Harkimo ja Anna-Maja Henriksson tutustuivat tv-studioon ennen vaalitentin alkua tammikuussa.

Ylen aluevaalitentti: Essayah vaati hoitoalan vetovoiman parantamista, Harkimo ehdotti perhelääkärimallia, Henriksson: Yksityinen ei ole mikään mörkö

Anna-Maja Henrikssonilta, Sari Essayahilta ja Hjallis Harkimolta kysyttiin Ylen aluevaalitentissä ratkaisuja muun muassa hoitajapulaan.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Juha Tapiola loikkaa Vihreistä RKP:hen

Lahden kaupunginvaltuutettu Juha Tapiola eroaa Vihreistä ja asettuu aluevaaliehdokkaaksi RKP:n ehdokaslistalle. Tapiola kertoi suunnitelmistaan marraskuun lopulla

Nils Torvalds.

EU:lla on pian 900 miljardia euroa yhteisvelkaa, joka voi jäädä pysyväksi – vaikea siitä on irrottautua, arvioi meppi Nils Torvalds

Euroopassa on paineita kanavoida rahoitusta yhä enemmän Brysselin kautta, koska EU-lainat ovat osoittautuneet menestykseksi, RKP:n Nils Torvalds sanoo meppisarjassa. Asiantuntijat arvioivat, että yhteinen velka on järkevä rahoitusväline EU:lle.

Tiina Isotalous saapuu käräjätalolle turvatarkistuksen läpi

Kokkolassa on yhä täysin auki, miten valtuuston puheenjohtajan kunnianloukkaustuomioita käsitellään

Valtuustoryhmien puheenjohtajat keskustelivat tapauksesta perjantaina, mutta mitään toimintalinjaa asiasta ei laadittu.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson esitteli puolueen aluevaaliohjelman tiedotustilaisuudessa Helsingissä perjantaina 29. lokakuuta 2021.

RKP julkisti puolueen aluevaaliohjelman: Hoidon oltava kaikkien lähellä, pieniä sairaaloita kehitettävä

RKP tähtää aluevaaleissa yli 5 prosentin kannatukseen. Tavoitteena on suurimman puolueen asema kahdella alueella.

Kadunvarsikylteissä opasteet Kruunupyyn kunnantalolle sekä terveysasemalle.

Kruunupyy ei lämpene kansanäänestykselle – RKP haluaa odottaa sopimusta sote-palveluiden järjestämisestä

Kruunupyyssä toivotaan, että Pohjanmaan hyvinvointialue tulisi mahdollisimman pian kertomaan kuntalaisille, miten se järjestää sote-palvelut Kruunupyyssä.

Stadsdirektör Mats Brandt i Nykarleby.

Maakuntahallitus esittää Mats Brandtia Pohjanmaan uudeksi maakuntajohtajaksi – maakuntavaltuusto päättää asiasta marraskuussa

Makuntahallitus asettui tukemaan Mats Brandtia uudeksi maakuntajohtajaksi. Paikkaa haki yhteensä seitsemän henkilöä, josta viittä on haastateltu. Maakuntavaltuusto päättää asiasta marraskuussa.

Kyltti ulkoseinässä, jossa lukee "äänestyspaikka". Kyltin keskellä on iso nuoli kuvan oikealta vasemmalle.

Kokoomus ja RKP vaaliliittoon aluevaaleissa Varsinais-Suomessa

Puolueet muodostavat aluevaltuustossa omat ryhmänsä, mutta kertovat pyrkivänsä yhteistyöhön.

Veikkauksen peliautomaatteja Kuopissa. Ennen pelaamista pelaajan pitää tunnistautua.

Hallituspuolueet vakuuttavat, että järjestökentän leikkauksia pyritään perumaan – kokoomus ihmettelee: kulttuuriala ei kaipaa tällaista veivaamista

Veikkauksen tuottojen hupeneminen on johtamassa ensi vuonna kymmenien miljoonien leikkauksiin järjestökentässä. Hallituspuolueet kertovat, että ainakin osa leikkauksista pyritään perumaan.

Ilmakuvassa on Helsingin Kalasatama toukokuussa 2021.

180 miljoonaa euroa maksavan Sörnäisten­tunnelin rakentamishanke etenee – kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi suunnitelman

Tunnelia kannattivat kokoomus, SDP, perussuomalaiset ja RKP. Vastaan äänestivät vihreät ja vasemmistoliitto. Tunnelin rakentamisesta päättää kaupunginvaltuusto.

Tšekin pääministeri Andrej Babiš

Finnish MEP: Czech PM's Pandora link will be raised at meeting

"Demands for action will be pretty tough. There will surely be demands for resignation," Nils Torvalds said.

Tšekin pääministeri Andrej Babiš

Torvalds povaa Tšekin pääministerille hikisiä hetkiä tietovuodon takia, Hautala muistuttaa entisten valtionjohtajien Venäjä-kytköksistä

Valtava tietovuoto herättää kysymyksiä Euroopan unionin kyvystä kitkeä salailua ja rahanpesua. Ykkösaamussa vierailleet suomalaismepit uskovat edistykseen, mutta eri suuntiin vetävät maat hankaloittavat työtä.

Skarv med unge i bo, Vasa skärgård

Pohjalaiskansanedustajat vaativat nopeampia toimia viranomaisilta merimetsojen haittojen korvaamisessa, Joakim Strand: "Nykyinen toiminta nakertaa luottamusta"

Merimetsojen korvausmenettely sekä haittojen estotoimenpiteiden päätöksissä kestää viranomaisilla liian kauan. Sitä mieltä ovat pohjalaiskansanedustajat. He vaativat muutosta toimintatapoihin.

Puoluejohtajat kiistelivät koronakulujen korvaamisesta kunnille – Marin: Tulen pitämään huolta, että nämä korvataan täysimääräisesti

Puoluejohtajat ottivat yhteen Kuntaliiton puheenjohtajapaneelissa. Keskusta ilmoitti ainoana hallituksessa vastustavansa maakuntaveroa.

Pääministeri Sanna Marin puhui medialle Säätytalossa pidettyjen valtioneuvoston yleisistunnon ja hallituksen neuvottelujen jälkeen Helsingissä 2. syyskuuta 2021.

Hallituksen koronaneuvottelut päättyneet – pääministeri Marin: Rajoituksista saatetaan päästä laajemmin eroon lokakuussa

Hallitus keskusteli muun muassa Suomen avaamisesta. Pääministeri Sanna Marin sanoo ymmärtävänsä lääkäreiden vetoomuksen tartunnanjäljityksen ongelmista. Hän valaisi myös, miten esimerkiksi yritykset voisivat hyödyntää koronapassia.

Puheenjohtajan nuija

Muutoksia useamman kunnan johdossa – RKP:llä vahva asema Pohjanmaan rannikkokunnissa

RKP:n asema säilyi vaalien jälkeen vahvana sekä kuntien valtuustoissa että hallituksissa. Katso täältä, ketkä asettuvat johtopaikoille pohjalaiskunnissa.

Viestintäkouluttaja Katleena Kortesuo Hämeenlinnasta

Miksi jotkut poliitikot kahmivat vaaleista toiseen isoja äänipotteja? Esiintymiskouluttaja Katleena Kortesuon mukaan karisma auttaa, mutta ei takaa varmaa voittoa

Karisman käsikirjan kirjoittanut Katleena Kortesuo uskoo, että jos maan jokainen kuntavaalin ääniharava käytäisiin läpi, valtaosassa korostuisivat karismaattiset piirteet. Karismassa on imua, joka vaikuttaa päätöksiimme ja voi myös ajaa poliittisen ideologian ohi.

Turun valtuustosali.

Turun perussuomalaiset ei innostu RKP:n ehdotuksesta muuttaa Turun valtuustosalin istumajärjestystä

Suomen ruotsalainen kansanpuolue RKP ehdottaa istumajärjestyksen muuttamista, niin että Turun valtuustosalin järjestys mukailisi eduskunnan vastaavaa. Tällöin RKP siirtyisi oikealta laidalta keskelle ja perussuomalaiset taas reunaan.

Turun valtuustosali.

RKP haluaa uuden istumajärjestyksen Turun valtuustosaliin – oikea laita ei puoluetta enää innosta

RKP näkee eduskunnan ja Euroopan parlamentin istumajärjestyksen loogisempana, joten heidän ehdotuksensa mukaan Turun valtuustossakin siirryttäisiin vastaavaan istumajärjestykseen elokuusta lähtien.

Pohjanmaan liiton uusi maakuntavaltuusto valitaan.

RKP jatkaa Pohjanmaan maakuntavaltuuston suurimpana – perussuomalaisille yksi paikka lisää

SDP menettää yhden paikan Pohjanmaan maakuntavaltuustossa, samoin Keskusta.  Maakuntavaltuuston poliittiset voimasuhteet muuttuvat 13.6.2021 pidettyjen kunnallisvaalien seurauksena.

Jarno Saukkokatsoo hymyillen kameraan.

Jarno Saukko, 19, on tuore kuntapäättäjä ja tietää, miten nuoret tavoitetaan vaaleissa – Yle selvitti, mistä kunnista löytyvät Vaasan vaalipiirin nuorimmat valtuutetut

Valtaosa uusien pohjalaisvaltuustojen läpimenneistä kuopuksista ovat keskustan ja RKP:n listoilta. Ikähaarukka vaihtelee 18 vuodesta lähes 40:een. Kaskisissa ja Alajärvellä ei valittu valtuustoihin yhtään alle 35-vuotiasta.

Lauri Lylu ja Anna-Kaisa Ikonen hymyilevät kuvaajalle.

Tampereen uusi pormestari ratkesi vain 26 äänellä: menehtyneen ehdokkaan äänet ratkaisivat kisan ihan loppumetreillä

RKP:n ainoa ehdokas, pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu Peter Löfberg kuoli vaalien alla. Hän sai 160 ääntä, jotka menivät vaaliliitossa kokoomukselle.

Helsingissä Töölön Kisahallin äänestyspaikalla oli iltapäivällä hiljaista.

Tampereella kasautui ehdolle kolme poikkeuksellista tapausta – heitä äänestäessään ei voi varmasti tietää, ketä kannatti valtuustoon

Tampereella kuntavaalien listalta löytyy edesmennyt, kunnanjohtajaksi kesken vaalien valittu sekä tuoreen rikostutkinnan kohteena oleva henkilö.

yleiskuva

Oikeusministeri järkyttyi romaninaisten kohtaamasta väkivallasta: Se oli pysäyttävä uutinen – Romaniäiti Miranda kertoi Ylelle väkivaltaisesta elämästään

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo, ettei kenenkään pitäisi joutua kokemaan sellaista väkivaltaa, josta Yle uutisoi eilen. Vankilan perheosastolta on jouduttu viemään turvaan romanilapsia, kun näiden isät ovat uhkailleet äitejä.

Kuvassa on maahan piirtyviä varjoja Helsingin keskustassa elokuussa 2020.

Ylen kysely kansanedustajille: Suurin osa vastaajista ei laskisi nuorten rikosvastuun ikärajaa – "Eivät väkivallan syyt poistu sillä"

Nuorten väkivalta on puhuttanut pitkin vuotta. Ylen kyselyssä kansanedustajille vastuuikärajan alentaminen nykyisestä 15 vuodesta ei saa hallituspuolueissa juurikaan kannatusta. Perussuomalaisissa sen sijaan on siihen halua. Katso, mitä mieltä oma kansanedustajasi on.

RKP:n puheenjohtajaksi uudelleen valittu oikeusministeri Anna-Maja Henriksson RKP:n etäyhteyksin pidetyssä puoluekokouksessa Helsingissä 30. toukokuuta.

SPP re-elects Anna-Maja Henriksson as chair

She had no challenger for the post.

RKP:n puheenjohtajaksi uudelleen valittu oikeusministeri Anna-Maja Henriksson RKP:n etäyhteyksin pidetyssä puoluekokouksessa Helsingissä 30. toukokuuta.

Anna-Maja Henriksson jatkaa RKP:n johdossa

Valinta vahvistui virtuaalisessa puoluekokouksessa. Hallituksen oikeusministerinä toimiva Henriksson valittiin eduskuntaan ensi kertaa vuonna 2007.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson puolueen järjestämässä lehdistötapaamisessa puoluekokouksen alla Helsingissä perjantaina 28. toukokuuta.

Henriksson: Veronkorotusten oltava viimeinen vaihtoehto, myös kunnissa

Työn verotusta pitäisi Henrikssonin mukaan myös pyrkiä keventämään. RKP:n puoluekokous on käynnissä lauantaina ja sunnuntaina.

Stefan Wallin innan Svenska Yles valstudio.

Moninkertainen entinen ministeri Stefan Wallin valittiin Ylen hallitukseen

Useiden mediayhtiöiden hallituksissa ja taannoin Hämeen Kansassa päätoimittajana ollut Tuomas Harpf valittiin myös uudeksi jäseneksi Ylen hallitukseen.

Anne Hammad, Diakonissalaitkosen Suojattomat-hankkeen projektipäällikkö

"Kannattaisiko 10 eurolla tehdä 12 tuntia töitä?" Anne Hammad kuulee usein tämän kysymyksen – paperittomat ovat ihmiskaupan helppo kohde

Hallitus yrittää iskeä ihmiskauppaan kymmenillä toimenpiteillä. Esimerkiksi poliisien, syyttäjien ja tuomareiden ammattitaitoa halutaan parantaa. Nyt myös selvitetään, millaisia turva-asuntoja ihmiskaupan uhreille pitäisi olla.

pelto, jolle akkutehdas on tulossa

Onko Vaasasta luvassa lisää akkuteollisuusuutisia vielä ennen kesää? Jo julkaistu aiesopimus on vauhdittanut neuvotteluja

Kemianyhtiö Johnson Mattheyn kanssa julkaistu aiesopimus on saanut aikaan liikettä myös muihin Laajametsän suurteollisuusalueen hankkeisiin. Vaasan kaupungilla ei kuitenkaan ole kiire, vaan oikeiden palasten loksahtamiseen vaaditaan myös malttia.

Jenni Ahlbäck jobbar med drogmissbrukande unga i ett nytt uppsökande projekt.

RKP:n Pohjanmaan piirin uusi toiminnanjohtaja on Jenni Ahlbäck

Toiminnanjohjtaja Jenni Ahlbäckin vastuulla on sekä RKP:n Pohjanmaan piirin piirin toiminta että talous. Ahlbäck toimi aikaisemmin piirin väliaikaisena toiminnanjohtajana.

Hallitus kokoontuu Säätytalolla

Government fails to reach agreement on budget after third day of talks

Negotiations are expected to continue over the weekend.

Henkilöitä kauppakeskuksessa.

Government parties at odds over focus of next state budget

Finland's five coalition partners will be seeking common ground in talks next week outlining next year's budget.

Anna-Maja Henriksson hallituksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Henriksson set to carry on as Swedish People's Party chair, pledges election result over 5%

The middle-of-the-road Swedish People's Party has by far the lowest support among the five government parties.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle