Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teatteriryhmän mielenilmaus Etelä-Suomen aluehallintovirasto edessä Pasilassa. Esittivät teoksen seitsemälle katsojalle.

Näyttelijät tulistuivat ammattiliittonsa aikeelle perua Avi-kantelu, nyt liitto pohtii asiaa uudelleen – "Kulttuuriala on ollut liian kiltti"

Jäseniltä tulleen voimakkaan kritiikin vuoksi Näyttelijäliiton hallitus pohtii kantelun tekemistä uudelleen maanantaina ylimääräisessä kokouksessa, kertoo liiton puheenjohtaja Risto Autio.

Lahden kaupunginteatterin harjoitukset Jekyll&Hyde-musikaalissa

Näyttelijät kuuntelevat yleisön köhinää tarkasti tänä syksynä – Risto Autio: "Kaiken yllä leijuu vaara, että kaikki peruuntuu"

Lahden kaupunginteatteri tekee kaikkensa yleisön turvallisuuden eteen. Toive on, ettei kukaan tule oireilevana teatteriin.

Riku, Ransu ja Eno-Elmeri Rauman kieltä oppimassa Karvakuonot automatkalla -sarjassa 1982.

Karvakuonojen matkassa Elävän arkiston elokuuhun

Elokuuhun liittyvää Elävän arkiston sisältöä.

Jukka Laaksonen, Juha Laitila ja Antti Taipale esiintyvät Juvalla kesällä.

Kesäteatteri houkuttelee yhä enemmän ammattilaisia: "Siellä voi tehdä puolen vuoden tilin"

Yhä useampi kesäteatteri pyörii ammattilaisvoimin. Esimerkiksi Etelä-Savossa ammattilaisten vetämiä syntyy alueen matkailukeskusten yhteyteen.

Antti Autio

Nuori Antti Autio ei halunnut, että kukaan kuulisi hänen esityksiään – nyt hän on suurlupaus ja matkalla alan ykköskaartiin

Esiintyjäksi päätyminen on Antti Autiolle mysteeri, vaikka perhetaustan perusteella voisi luulla toisin.

Kotikadun Teemu ja Mimmi juhlivat häitään. Sulhasella on yllään palomiehen virkapuku ja hän nuolee kirvestä, jossa on kermavaahtoa. Vierellä morsian Mimmi.

Kesähäät tiedossa? Nappaa oppia Kotikadusta! – Seitsemäs kausi nyt Areenassa

Kotikadun 7. kaudella vietetään paritkin häät.

Mäkimaan perhe TV1:n sarjasta Kotikatu

Kotikadun 17 vuotta pähkinänkuoressa

Tapahtui vuosina 1995–2012

Eläinkuoseihin pukeutunut pörrötukkainen nainen hölmistyneenä

Hämäläiset taiteilijat vetoavat Riihimäen teatterin puolesta

Hämeen taidetoimikunnan jäsenet vetoavat Riihimäen teatterin puolesta. Suomi 100-juhlavuosi ei tarvitse tämänkaltaisia uutisia, toteavat allekirjoittajat.

Laura Mäkimaa (Pirjo Moilanen) vuonna 1995.

Olipa kerran Kotikatu: näin menestysdraaman kaari kantoi

Kotikatu on Ylen pitkäaikaisin draamasarja

Kotikan Mäkimaiden perhettä.

Kotikatu nyt Areenassa – Kysyimme neljältä sarjan näyttelijältä parasta muistoa

Kotikatu oli 17 vuotta osa suomalaisten arkea. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on katsottavissa nyt Areenasta. Sarjan näyttelijät muistelevat Kotikatua lämmöllä.

Risto Autio

Kotikatu palaa Areenaan – Risto Autio kuulee yhä usein: "Mulle sä olet aina Hannes Luotola"

Rakastettu "Kotikadun Hannes" eli näyttelijä Risto Autio pysäytetään Hämeenlinnassa lenkkipolun varrella yhä tämän tästä. Kotikatua kuusi vuotta käsikirjoittanut Autio sanoo, että tarve pitkään draamasarjaan ei katoa tulevaisuudessakaan. Yle Areena tuo suomalaiset piakkoin takaisin Kotikadulle.

Risto Autio menossa ulos ovesta

Risto Autio näkee eduskuntatyössä teatterin aineksia

Eduskunnan suuri sali on suuri näyttämö. Kun paikalla ovat tv-kamerat, kansanedustajista tulee näyttelijöitä. He pyrkivät esille julkisuuteen, jotta varmistavat uudelleenvalintansa. Näin lataa entinen kansanedustaja Risto Autio. Hänen mukaansa kansanedustajan työ on usein pelleilyä.

Ari Aura ja Anu Brask pitävät kädessään kirpputorilöytöjä.

Valtteri oli kirppiskävijöiden aarreaitta

Vallilassa toiminut kirppis oli myös tv-tähti.

Luotolan perhe, eli Teemu Luotola (Ville Keskilä) , Ninni (Elina Erra), Hannes Luotola (Risto Autio) ja Karin Luotola ( Anitta Niemi)

Hyvää saippuaa ei saa halvalla

Laadukas tv-draama tarvitsee aikaa ja hidasta elämää. Suomalaisessa tv-kentässä on Kotikadun kokoinen aukko, sanovat käsikirjoittajat.

Kotikatu-fanit Ylen Isossa Pajassa

Kotikatu-fani: "Eroahdistus tulee"

Tv-sarja Kotikadun fanit kokoontuivat lauantaina Ylen Isoon Pajaan katsomaan sarjan viimeisen lähetyksen. Monet fanit ja sarjan tekijät olivat haikealla mielellä.

Turkhaudan seurojentalo Hausjärvellä.

Vaalitarkastelua: Hausjärven kuninkuudesta kamppailevat kokoomus ja demarit

Voimakkaan muuttoliikkeen päätepiste Hausjärvi ei ole onnistunut juuri juurruttamaan muuttajia paikallisiksi kuntavaikuttajiksi. Ehdokashankinnassa on ollut vaikeuksia lähes jokaisella poliitisella ryhmällä Hausjärvellä.

Kaasuvuodosta kärsineet raparperit

Asukkaat jupisevat myrkkypäästötuomiosta

Hausjärven Oitin asukkaiden puutarhat menivät pilalle kahtena peräkkäisenä kesänä. Makroflex maksoi korvauksia, mutta kaikki eivät olleet niihin tyytyväisiä. Ex-kansanedustaja Risto Autio ihmettelee, ettei tehtaan johtoa tuomittu.

Neljä musikaalissa esiintyvää nuorta

Matka-musikaali matkakuumeessa maailmalle

Matka on koko piskuisen Hausjärven yläaste- ja lukioikäiset yhdistävä suururakka - ja monelle esiintyjistä myös ravisuttava matka omaan itseen. Lisäksi Matka-musikaali puhuu koulujen taito- ja taideaineiden lisäämisen puolesta yhteispohjoismaisessa kulttuuriyhteistyöhankkeessa. Luvassa on "grande finale" Helsingissä syksyllä, kun koululaiset Grönlantia myöten kokoontuvat esittämään parhaat palat omista esityksistään.

Vanhemmuutta on rajoitettu jo aiemmin Kiinassa. Lienee epätodennäköistä, että lapsien teko kiellettäisiin lailla, vaikka maapallo ylikansoittuisikin. Kuvassa vauvan käsi aikuisen kädessä.

Isyys on jakamatonta vastuuta ja ilon jakamista

Isyys on vastuullisuutta, jota ei voi sysiä muille. Näyttelijä Risto Autio sanoo oppineensa vanhemmuudesta sen, että se vastuullisuutta, jossa vaikeinta on rajojen asettaminen. Vastapainona on lasten loputon ihmettelyn ja ihastelun kyky.

Ex-kansanedustaja herättää henkiin Kotikadun Hanneksen

Yhden kauden kansanedustajaksi jäänyt näyttelijä Risto Autio palaa tv-ruutuun ensi vuonna tuttuun rooliin. Hän herättää henkiin YLE TV1:n Kotikatu-sarjan Hanneksen. Aution osalta kuvaukset alkavat tammikuussa, kertoo Aamuposti.

vaalirahoitusilmoituslomake lähikuvassa, sormet.

Moni ehdokas vieroksuu vaalirahailmoitusta

Hämäläiset kansanedustajaehdokkaat ovat jättäneet harvakseen ennakkoilmoituksia vaalirahoituksestaan. Kaksi päivää ennen vaaleja perjantaina aamulla noin kolmasosa Hämeen vaalipiirin yhteensä 132 ehdokkaasta on avannut vaalirahoituksensa salaisuuksia valtiontalouden tarkastusvirastoon puolue- ja vaalirahoitusvalvontaan.

Vaalipanelistit Verkatehtaalla

Pääomaverojen korotus sopi lähes kaikille

Pääomaveroon ja kiinteistöveroon (ei asuinkiinteistöt) korotus, arvonlisäveroa sen sijaan voisi hieman jopa laskea. Yhteisöveroon ei pitäisi kajota ja ansiotuloveroa pitäisi puolestaan tasata. Vaalikeskustelijat pohtivat veroasioita Verkatehtaalla tiistain vaalikeskustelussa.

Talvinen Hämeenlinnan Verkatehdas iltavalaistuksessa

Maakunnan suurin vaalikeskustelu Verkatehtaalla tänään

Kantahämäläiset kansanedustajaehdokkaat ottavat mittaa toisistaan Kanta-Hämeen suurimmassa vaalikeskustelussa Verkatehtaalla Hämeenlinnassa tiistaina. Yleisö on tervetullut paikalle. YLE Hämeen ja Hämeen Sanomien yhdessä järjestämät vaalipaneelit myös radioidaan. Toinen vaalipaneeli on vuorossa ennen varsinaista eduskuntavaalipäivää.

Keskustan puoluetoimisto.

Keskusta lähtee vaaleihin luottavaisesti

Keskusta tavoittelee Hämeestä kaikkiaan neljää kansanedustajapaikkaa vahvasti uudistuneella ehdokaslistalla. Neljästätoista keskustan ehdokkaasta yhdeksän on uusia, kun viisi pyrkii eduskuntaan vähintään toista kertaa.

Risto Autio

Risto Aution eduskuntatyö päättyi sairaslomaan

Keskustan kansanedustaja Risto Aution jäisellä jalkakäytävällä reväyttämä jalka on leikattu. Hän on sairauslomalla eduskuntakauden loppuun, kertoo Verkkoapila.

Risto Autio

Risto Autio on loukannut jalkansa vakavasti

Kansanedustaja Risto Autio on loukannut jalkansa Helsingissä viime viikolla. Kuinka vakavasta vammasta on kyse, se selviää alkuviikolla kun Autio käy magnettikuvauksissa. Aution epäonnesta kertoi ensimmäisenä nettilehti Reska.

Politiikan puhemyllyn lähetyksessä Radio Hämeessä Kirsi Ojansuu (vihr.) ja Timo Heinonen (kok.)

Verotuksen painopisteissä erilaisia näkemyksiä

Hämäläiskansanedustajilla on verotuksen kiristämisen osalta erilaisia näkemyksiä. Köyhempien ihmisten verotusta ei kuitenkaan haluta nostaa ja pääomaverotusta voitaisiin kiristää Kanta-Hämeen kansanedustajien mielestä. Oppositio jätti eilen välikysymyksen hallitukselle tuloerojen kasvusta ja verotuksen rakenteesta.

miehen käsi pitää vanhuksen kädestä kiinni

Omahoidon uudistaminen puhuttaa kansanedustajia

Kantahämäläiset edustajat jakaantuvat uudistuksessa osin epäjohdonmukaisesti. Opposiota edustava Satu Taiveaho (sdp) kannattaa uudistusta. Hallitusrintaman edustaja Risto Autio (kesk) puolestaan epäilee hallituksen esitystä.

Risto Autio

"Suomen intressit Venäjän suhteen varmistettava kahdessa pöydässä"

Venäjä-suhteiden kehittäminen jakaa Kanta-Hämeen kansanedustajia. Radio Hämeen politiikan puhemyllyssä tiistaina SDP:n, Keskustan ja Vihreiden edustajat halusivat Kokoomusta enemmän kehittää Suomen ja Venäjän kahdenkeskisiä suhteita.

Kolme kansanedustajaa keskustelemassa

Hämäläisedustajat: Lääkäripalvelut voi yksityistää, opetusta ei

Julkisten palveluiden lisäyksityistäminen epäilyttää monin osin kantahämäläisiä kansanedustajia. Edustajat, niin oikealta kuin vasemmalta vannovat, että tärkeimmät palvelut, kuten koulutus tulee toteuttaa kuntien omana tehtävänä. Lääkäripalveluja voi kuitenkin ostaa ulkoakin, kun lääkäreitä ei saada kuntiin.

Kansanedustajat haastoivat useat tahot nenäilemään

Kantahämäläiset kansanedustajat on haastettu mukaan Nenäpäivään. He ovat haastaneet kunnanjohtajat, kunnanhallitusten puheenjohtajat, maakuntahallituksen jäsenet, ja mm. kaikki opettajat mukaan Nenäpäivään. Kansanedustajamme kertovat myös, miksi Nenäpäivään on hyvä osallistua.

Jätevesivälikysymys: Kantahämäläisedustajien äänet tasan

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuslauseen välikysymysäänestyksessä, joka koski jätevesiasetusta. Kristillisten alullepanema välikysymys kaatui äänin 102 - 70. Kantahämäläisten kansanedustajien äänet jakautuivat tasan 4-4.

Ylen hallintoneuvoston jäseniä ennen kokousta.

Yle julkisti hallintoneuvoston palkkiot ja poissaolot

Yle on julkistanut verkkosivuillaan hallintoneuvoston jäsenten saamat palkkiot ja tiedot hallintoneuvoston jäsenten osallistumisista kokouksiin. Kansanedustajista ja kahdesta henkilöstön edustajasta koostuva hallintoneuvosto on ollut kokouksissa paikalla 76-prosenttisesti.

kansanedustaja Risto autio, kesk

Kanta-Hämeen kansanedustajat säilyttäisivät aluetoimituksien uutistarjonnan ennallaan

Kanta-Hämeen kansanedustajat ovat pettyneitä Ylen suunnitelmiin keskittää kolmen hämäläismaakunnan uutislähetysten toimittaminen Tampereelle. Ylen johto oli aiemmin luvannut olla kajoamatta aluetoimituksiin.

Toimittajia haastattelemassa Matti Vanhasta

Vaalirahasotkut suututtavat hämäläisedustajia

Kanta-Hämeen kansanedustajat ovat lopen kyllästyneitä jatkuviin skandaaleihin eduskunnassa. Ex-pääministeri Matti Vanhasta ei kuitenkaan haluta tuomita tutkimatta. Eduskunnan perustuslakivaliokunta ryhtyy tiistaina käsittelemään Vanhasen mahdollista jääviyttä.

Hämäläisten äänet tasan ydinvoimaäänestyksessä

Hämäläiskansanedustajien äänet jakaantuivat tasan ydinvoimaäänestyksissä eduskunnassa torstaiaamuna. Eduskunta hyväksyi sekä Teollisuuden voiman että Fennovoiman ydinvoimahankkeet selvällä enemmistöllä. Vielä selvemmin kansanedustajat puolsivat ydinpolttoaineen loppusijoituspaikan rakentamista.

Kansanedustajat Kirsi Ojansuu ja Satu Taiveaho Radio Hämeen Politiikan Puhemylly -ohjelmassa

Hämeen kansanedustajat ydinvoimakriittisiä

Suomeen ei rakennettaisi uusia ydinvoimalaitoksia, jos Kanta-Hämeen kansanedustajat saisivat yksin asiasta päättää. Enemmistö maakunnan kahdeksasta kansanedustajasta suhtautuu ydinvoimaan nuivasti.

Politiikan puhemyllyn lähetyksessä Radio Hämeessä Kirsi Ojansuu (vihr.) ja Timo Heinonen (kok.)

Hämäläisedustajat toivovat kansainvälisen yhteisön väliintuloa Lähi-itä kriisissä

Kantahämäläiset kansanedustajat tuomitsevat jyrkästi Israelin maanantaisen avustuslaivalle tekemän hyökkäysiskun. Radio Hämeen Politiikan puhemyllyssä Kirsi Ojansuu (vihr.), Satu Taiveaho (sd.), Risto Autio (kesk.) ja Timo Heinonen (kok.) pitivät tapahtunutta hyvin valitettavana.

Kansanedustajia eduskunnan istuntosalissa.

Risto Autio ja Kirsi Ojansuu: Kansanedustajien työ kriisissä

Kansanedustajia harmittaa suomalaisten heikko mielikuva kansanedustajan työstä. Suomen Kuvalehden julkaisemassa ammattien arvostusta koskevassa kyselyssä kansanedustajat löytyvät sijalta 320.

Hätäkeskuksen työntekiöitä

Hätäkeskuspäätös vastenmielinen muillekin kuin hämäläisille

Kantahämäläiset kansanedustajat eivät ole ainoita, jotka haluavat sisäasiainministeriön hätäkeskuspäätöksen uuteen valmisteluun. Yli kuusikymmentä kansanedustajaa on tyytymättömiä ministeriön päätökseen.

vaalirahoitusilmoituslomake lähikuvassa, sormet.

Vaalirahoituksen kampanjakatto saa kannatusta Hämeessä

Vaalirahoituksen kampanjakatto saa kannatusta kantahämäläisiltä kansanedustajilta. Seitsemästä kansanedustajasta ainoastaan kokoomuksen Timo Heinonen vastustaa kampanjakattoa.

Nainen hoitajan vastaanotolla

Hoitajavastaanoton maksullisuus puhuttaa kansanedustajia

Oppositiopuolueiden kansanedustajat ovat tyrmistyneitä terveydenhuoltoon kaavaillusta uudesta maksusta. Suunniteltu sairaanhoitajien rajattu lääkkeenmääräämisoikeus tuo mukanaan asiakasmaksun aiemmin maksuttomista hoitajavastaanotoista.

Hämäläiskansanedustajat: Työuria pidennettävä työhyvinvointisatsauksin

Hämäläiskansanedustajat pidentäisivät työuria etenkin työhyvinvointiin satsaamalla. Näin todellista eläkkeellejäämisikää voitaisiin nostaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle