Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ostitko festarilipun netistä, mutta et saanut sitä? – Poliisi varoittaa lippuja kauppaavista huijareista

Poliisi muistuttaa varovaisuudesta, jos aikoo ostaa ostaa tapahtumalippuja yksityishenkilöltä. Kaupat olisi poliisin mukaan parasta tehdä kasvotusten. Ostotilanteessa kannattaa olla tarkkana muun muassa lippujen aitouden osalta.

Suurimmat sähkökatkot korjattu Vieno-myrskyn jäljiltä – pelastuslaitos seuraa tilannetta vielä aamun aikana

Sähkövikojen korjauksia on tehty vielä tiistai-illan ja yön aikana. Suurin osa sähkökatkoista on saatu korjattua Keski-Suomen alueella. Tiistain ja keskiviikon välinen yö oli Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan rauhallinen. Vieno-myrsky aiheutti pelastuslaitokselle tiistaina noin 150 vahingontorjuntatehtävää.

Kriisikeskus Mobilen puolesta kerätään nyt nimiä kuntalaisaloitteeseen Jyväskylässä

Maakuntaan suunnitellun sosiaali- ja kriisipäivystyksen käynnistyminen uhkaa leikata matalan kynnyksen kriisikeskus Mobilen rahoitusta. Mobilen puolesta vetoava kuntalaisaloite vaatii kriisikeskuksen toiminnan turvaamista myös jatkossa.

Vieno-myrsky tuo voimakkaita tuulenpuuskia ja sateita Keski-Suomeen – myrsky on vuodenaikaan nähden voimakas

Länsirannikolta saapuva voimakas myrskyrintama kulkee tänään maan keskiosien läpi ja tuo mukanaan kovia puuskatuulia ja sateita. Voimakkaat tuulenpuuskat voivat aiheuttaa runsaasti vahinkoja. Sähkökatkojen lisäksi voi esiintyä muun muassa katkoja tieliikenteessä.

Vaalimatematiikan kummallisuuksia: Suurempi kannatusluku ei välttämättä näy valtuutettujen määrässä

Suomessa vaaleissa prosentit ja valtuustopaikat eivät aina kulje käsi kädessä. Esimerkiksi Keski-Suomessa keskustan ja SDP:n kannatusluvuissa on vain prosenttiyksikön ero, mutta keskusta sai 195 valtuustopaikkaa, SDP 116.

Keski-Suomen kunnissa vallan kahvaan entistä vanhemmat – 19-vuotiaalla uudella valtuutetulla on selvät sävelet, mihin hän haluaa Toivakassa tarttua

Keski-Suomen kuntiin valittiin sunnuntaina käydyissä vaaleissa 584 valtuutettua. Valtuustokausi alkaa elokuun alussa ja kestää neljä vuotta. Lähes kaikissa maakunnan kunnissa kunnanvaltuutetut ovat aiempaa vanhempia.

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Toivakan uusi valtuusto

Toivakassa perussuomalaiset ja kokoomus nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti lisäpaikan valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaisilla kova nousu, vihreät menetti Jyväskylän – keskusta Keski-Suomen suurin häviäjä

Keski-Suomessa vihreät on kokemassa kovaa takaiskua ja perussuomalaiset yhtä kovaa nousua. Pihtiputaalla valta vaihtui, kun keskustan romahdettua suurimmaksi valtuustoryhmäksi nousi Pihtiputaan Parhaaksi -yhteislista

Tekoäly tutki vaaliasetelmat kaikissa Keski-Suomen kunnissa, lue robotin analyysi oman kuntasi lähtökohdista ennen sunnuntain isoa vaalipäivää

Ylen Keski-Suomen toimitus on yhteistyössä Voitto-robotin kanssa laatinut jokaisesta vaalipiirin kunnasta vaalianalyysin. Siihen perehdyttyäsi tiedät, miksi äänelläsi on näissä vaaleissa merkitystä.

KRP:n esitutkinta valmistunut keskisuomalaisen kunnan laajakaistahankkeeseen liittyvässä virkarikosepäilyssä

Kunnan johtotehtävissä toiminutta henkilöä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Keskusrikospoliisi ei kerro tarkempia tietoja rikosepäilyn kohteena olevasta henkilöstä tai kunnasta.

Toivakka äänestää nyt – pieni väestönkasvu on iso ilonaihe

Tämän luettuasi tiedät, mikä Toivakassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Jyväskylän MM-rallin reitti julki! Pätkiä pimeässä, Rovanperälle hyviä uutisia – katso tästä, missä rallia ajetaan

Viime vuoden suunnitelmissa ralli olisi päättynyt Laajavuoreen, mutta sen sijaan kisa huipentuu tuttuun Ruuhimäkeen. Asiantuntija kertoo, miksi reitti sopii osin Kalle Rovanperälle. Yle Urheilun grafiikat näyttävät, miten kompakti ralli on.

Mökkikaupassa käy Keski-Suomessakin kuhina – "Kaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä"

Korona-aika on kiihdyttänyt selvästi kiinteistökauppaa. Erityisesti rantamökkien kysyntä on jatkanut kasvuaan ja mökkien hinnat ovat kääntyneet pitkään jatkuneen laskun jälkeen nousuun.

Korona hiipunut Keski-Suomessa, mutta Jyväskylässä tartunnat taas kasvussa – sairastuneet ovat pääosin 20-40-vuotiaita

Keski-Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime viikolla vain Jyväskylässä. Maltillisista tartuntamääristä huolimatta kaupunki ei höllää vielä kesäkuun alussa laajemmin sisäliikunnan rajoituksia.

Ukkosmyrsky piiskasi yöllä Jyväskylää – vesi runteli ratapihaa ja täytti kellareita

Puolen yön aikaan Jyväskylän yli liikkunut ukkosmyräkkä rikkoin muun muassa radan rakenteita Jyväskylän rautatieaseman ratapihalla.

Koronatartuntoja on todettu rokotetuilla myös Keski-Suomessa – "Näyttäisi siltä, että kertaalleen rokotettu voi tautia myös levittää", sanoo vastuulääkäri

Jyväskylässä koronatartunnat eivät ole ampaisseet nousuun, vaikka rajoituksia on höllätty. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä muistuttaa, ettei vielä yhden rokoteannoksen jälkeen voi tuudittautua siihen, että tartuntariski olisi ohi. Rokotekattavuus on hänen mukaansa olennainen osa koronan nujertamisessa.

Seututerveyskeskuksen koronarokotusten ajanvarauspuhelin meni tukkoon, myös sähköisessä ajanvarauksessa ajoittain viivettä

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaista koronarokotusaikoja voivat varata tällä hetkellä yli 50-vuotiaat. Myös riskiryhmien rokotukset jatkuvat.

Ukkonen sytytti jo kolmannen rakennuspalon Keski-Suomessa – nyt meni rantasauna Joutsassa

Pelastuslaitoksen on todennäköistä, että salama sytytti tulipalon, jossa 25 neliön rantasauna tuhoutui täysin. Viikonloppuna salama sytytti tulipalon kesämökissä Laukaassa ja saunassa Toivakassa.

Sunnuntain ukkonen sytytti Keski-Suomessa ainakin kaksi rakennuspaloa ja sai Nelostien tulvimaan

Laukassa syttyi tuleen sauna ja Toivakassa kesämökki. Raju vesisade sai katukaivot tulvimaan lähellä Jyväskylän Palokan kauppakeskusta.

Kesäkeli kuumenee Keski-Suomessa – helleraja rävähti rikki Joutsassa

Kesäinen sää humahti Suomeen alkuviikosta. Helleraja ylittyi monilla paikkakunnilla jo tiistaina.

AVI antoi uudet ohjeet: Keski-Suomen kokoontumisrajoitukset lievenevät hieman perjantaina

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Keski-Suomessa, vaikka koronatilanne on rauhoittunut. Aluehallintovirasto sallii kuitenkin perjantaista alkaen myös yli 50 henkilön yleisötilaisuudet, jos osallistujat noudattavat turvavälejä ja muita koronaohjeita.

Lämpöaalto rantautui myös Keski-Suomeen – Jämsän Hallissa mitattu 24,1 astetta ja Viitasaarella 23,7 astetta

Tiistaina 11. toukokuuta on ollut kuluvan kevään lämpimin päivä. Keski-Suomessa helleraja saattaa mennä rikki vielä iltapäivän mittaan.

Keski-Suomessa on nyt vuodenaikaan nähden hyytävän kylmää, mutta säässä on tapahtumassa pian täyskäännös

Erityisesti Itä-Suomessa tupruttaa torstain ja perjantain aikana runsaasti lunta. Osassa Keski-Suomeakin voi olla perjantaina aamulla maa valkeana. Sääennusteen valossa ensi viikolla lämpenee huomattavasti.

Sopimus vahvistui: valtio vauhdittaa kymmenillä miljoonilla vähäpäästöistä liikkumista ja rakentamista Kuopion, Lahden ja Jyväskylän seudulla

MAL-sopimuksen valtion kanssa solmineet Kuopio, Jyväskylä ja Lahti ympäristökuntineen saavat rahoitusta muun muassa liikenneyhteyksien parantamiseen ja kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen.

Kauriskolarit kasvussa Keski-Suomessa – onnettomuudet tapahtuvat usein auringonlaskun aikoihin

Metsäkauriskannat ovat erityisen vahvoja pohjoisessa Keski-Suomessa.

Kokoontumisrajoituksiin pientä kevennystä – toukokuussa tapahtumiin voi osallistua Keski-Suomessa 20 henkilöä

Aluehallintovirasto suosittelee koronatilanteen takia edelleen välttämään turhia lähikontakteja.

Joka neljäs keskisuomalainen rokotettu, THL:n väärä tieto hilaa lukua alaspäin – Kinnulan rokotustilanne on selvästi tilastotietoa parempi

Sairaanhoitopiirin koronatilanne näyttää tällä hetkellä valoisalta – uusia tartuntoja vahvistettiin lauantaina neljä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ykkösriskiryhmäläisistä on jo valtaosa rokotettu – myös seututerveyskeskus laajentaa koronarokotuksia riskiryhmäläisille

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ykkösriskiryhmäläisistä jo 70-80 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

Keski-Suomi koronaepidemian perustasolla, Jyväskylä niukasti kiihtymisvaiheessa – "Turvaohjeita noudattamalla meille tulee hyvä kevät ja kesä", sanoo tartuntatautilääkäri

Aamupäivällä kokoontunut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki päätti Keski-Suomen siirtymisestä epidemian perustasolle. Jyväskylässä täyttyvät kuitenkin edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit.

Suomalaisuutta, jääräpäisyyttä ja huumoria – talvinen työmatkapyöräilijä vakuutti sekä tuomariston että yleisön arjen ilmastotekoja etsineessä valokuvakilpailussa

Tänään vietetään Keski-Suomen päivää. Sen kunniaksi Ilmastotekoja Keski-Suomi -valokuvakilpailun tulokset ovat nyt selvillä.

Koronanyrkki: Keski-Suomi voi pian palata koronaepidemian perustasolle

Keski-Suomi täyttää edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheen tunnusluvut, mutta tilanne on rauhoittunut huomattavasti.

Keski-Suomessa on kartoitettu henkilöt, joille ei anneta Astra Zenecan koronarokotetta – kyse on sairaanhoitopiirin mukaan pienestä joukosta

Sairaanhoitopiiri painottaa, että Astra Zenecan koronarokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset haitat. 

Seututerveyskeskus peruu vastaanottoaikoja koronarokotusten tieltä – iso rokote-erä on pistettävä viikossa, suurin osa rokotteesta Astra Zenecaa

Seututerveyskeskus arvioi, että myös tulevilla viikoilla saapuvat koronarokote-erät voivat olla aiempaa suurempia.

Liikenteessä siirrytään kesänopeuksiin keskiviikosta alkaen

Keski-Suomessa kesäajan nopeusrajoituksista kertovat liikennemerkit pitäisi olla tienvarsilla huhtikuun alussa.

Koronanyrkki: Keski-Suomeen tuotu tuliaisena koronaa leviämisvaiheen alueilta

Keski-Suomi on Jyväskylää lukuun ottamatta edelleen koronaepidemian perustasolla.

Poliisilla oli tavallista enemmän kotihälytystehtäviä hiihtolomaviikolla – syynä erityisesti häiritsevä metelöinti

Poliisi kertoo, että talvilomaviikko oli kotihälytyksiä lukuun ottamatta muuten melko tavanomainen.

Ravintola-alalla epäselvyyttä siitä, kenen pitää sulkea ja kenen ei – yrittäjä: "Kärryillä pysyminen on ollut vaikeaa ja tiedotus epäselvää"

Keski-Suomen koronanyrkki punnitsee rajoituksia ja suosituksia ylimääräisessä kokouksessaan perjantaina

Koronarokotusaikoja on jouduttu lykkäämään myös seututerveyskeskuksessa – ajanvarauspuhelin toimii taas

Koronarokotusten ajanvarauksessa on ollut Ylen selvityksen mukaan ongelmia eri puolilla Suomea.

Koronanyrkki: Koulujen lähiopetus voi jatkua – Keski-Suomi on Jyväskylää lukuun ottamatta koronaepidemian perustasolla

Koronanyrkki linjasi Keski-Suomen epidemiatilannetta maanantaisessa kokouksessaan.

Mitä ovat Keski-Suomen ilmastoteot? Ota kuva ja osallistu kilpailuun

Haemme oivaltavia, hauskoja, juhlavia, arkisia ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalaisia arjen ilmastotekoja.

Aluehallintovirasto: Kokoontumisrajoitukset jatkuvat maaliskuun loppuun saakka Keski-Suomessa

AVI suosittelee välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Keski-Suomessa lunta on nyt harvinaisen paljon – meteorologi: "Tällaisia lumimääriä harvemmin kuin kerran kymmenessä vuodessa"

Lumen määrä ei toistaiseksi uhkaa kattojen kestävyyttä, mutta lauhtunut sää lisää lumen painoa.

Keski-Suomi koronan kiihtymisvaiheessa – näin hallituksen rajoitukset vaikuttavat

Hallitus on päättänyt maaliskuun toisella viikolla alkavasta sulkutilasta koronan leviämis- ja kiihtymisalueilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle