Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Three charged with murder of Finnish businessman in Uganda

The man was travelling with a former Finnish government minister and representing the state arms supplier when he died.

Uusi käänne: Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen kuolemasta nostettu murhasyytteet – matkusti Afrikkaan Suvi Lindénin kanssa ja markkinoi Patrian tuotteita

Syytteet kovenivat pitkään keskeytyneenä olleessa oikeudenkäynnissä sen jälkeen, kun tutkinta oli avattu uudelleen.

Talouselämä: Ex-ministeri Suvi Lindénin yhtiöillä miljoonatappiot muutaman tonnin liikevaihdolla – "Asiakashankinta on käynnissä"

Yksi yhtiöistä omistaa Jämsässä kymmeniä tuhansia neliöitä rakennuksia, joissa ei ole koskaan ollut vuokralaisia.

Rikostutkinta sakkaa Ugandassa – Nämä 5 kysymystä ovat avoinna suomalaisen liikemiehen mysteerikuolemassa

Yksi Uganda-tapauksen puolustusasianajajista sanoo Ylelle, että oikeusprosessi voi venyä ensi vuoden puolelle. Vedämme tässä artikkelissa yhteen, mitä tapauksesta tiedetään nyt ja mitkä kysymykset ovat yhä vailla vastausta.

Kuusi kysymystä Suvi Lindénin ja Ugandassa kuolleen liikemiehen matkasta – moni seikka on yhä hämärän peitossa, poliisilla uusi tutkintalinja

Liikemiehen kuolemaan liittyvän oikeudenkäynnin oli määrä jatkua tänään Kampalassa, mutta käsittelyä siirrettiin poliisin uuden tutkintalinjan takia. Suomalaisen kuolemasta epäselvissä olosuhteissa nousi helmikuussa iso kohu, kun selvisi, että mies edusti Patriaa ja oli matkalla yhdessä entisen viestintäministerin Suvi Lindénin kanssa.

Ugandassa oikeus päästi suomalaisliikemiehen taposta syytetyt vapaaksi takuita vastaan

Epäselvissä olosuhteissa helmikuussa kuollut liikemies oli matkustanut Ugandaan entisen viestintäministerin Suvi Lindénin (kok.) kanssa. Viiden syytetyn epäillään sekaantuneen kuolemaan.

Suomalaisliikemiehen taposta epäillyt tuotiin oikeuden eteen Ugandassa – poliisitutkinta valmistunut, syytetyt anovat vapaaksi takuita vastaan

Syytetyt anovat päästä vapaaksi takuita vastaan. Helmikuussa epäselvissä olosuhteissa kuollut liikemies matkusti Ugandaan entisen viestintäministerin Suvi Lindénin (kok.) kanssa.

Ex-MPs' parachute pensions set to change

The Speaker of Parliament has asked parliamentary groups to present reform proposals next week.

Fake video? New twist in case of Finnish businessman's death in Uganda

Ugandan security officials have cast doubt on the findings by Kampala police, saying the hotel's security camera footage had been tampered with, according to Ugandan news outlet Softpower.

Ugandassa kuolleen suomalaisen tapauksessa uusi käänne: Turvallisuuspalvelun mukaan hotellin turvakameran nauhaa oli peukaloitu

Turvallisuuspalvelu ISO:n tiedotustilaisuudessa kuultiin tiistaina myös puhelinkeskusteluja, joiden väitetään olevan tapausta tutkineen ugandalaistoimittajan ja suomalaisen median välisiä.

Tuesday's papers: Brother Christmas, church taxes and parachute pensions

The press on Tuesday look at the affairs of a charitable fundraiser, looks at where church taxes go, and asks if some MPs "parachute pensions" should be repaid.

Sipilä: Patria-tapaus on loppuun käsitelty

Pääministerin mielestä Patria on toiminut Ugandan-tapauksessa kuten pitää. Eduskunnan pitäisi silti keskustella sopeutumiseläkkeestä.

Suvi Lindén palasi Suomeen: "Ei ole mitään lisättävää"

Lindén on ollut julkisuudessa niukkasanainen Ugandan tapahtumiin liittyen. STT tavoitti ex-ministerin Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Ulkomaankauppaministeri Virolainen: En ehkä itse olisi toiminut kuten Lindén

Virolainen muistutti, että entisiltä ministereiltä yleensä odotetaan erittäin korkeaa moraalia.

Tämän tiedämme nyt Uganda-vyyhdistä – moni asia vastausta vailla

Ugandan poliisi kertoi, että Kampalassa kuolleen suomalaisen liikemiehen elimistössä oli jäämiä kokaiinista ja tuholaismyrkystä. Ei tiedetä, miten ne elimistöön päätyivät.

Ugandan journalist freed after detention

A Ugandan journalist abducted last week after covering the death of a Finnish consultant has been released, according to his employer the New Vision newspaper.

Finnish businessman's death in Uganda: Foreign substance in body, several arrests

Police in Kampala told the media on Monday that four or five people have been taken into custody in connection with the death of a Finnish businessman earlier this month in the Ugandan capital.

HS: Lindén kertoo ääninauhalla etsineensä Ugandasta bisnesmahdollisuuksia liikemiehen kanssa

HS:n mukaan ugandalaistoimittaja oli nauhoittanut haastattelun tekeytyneenä poliisiksi.

Patria-johtaja kertoi alaisensa lähdöstä henkilöstölle ennen omaa eroaan

Johtaja ei maininnut työntekijöille, että yhtiön hallitus siunannee hänen eronsa muutaman tunnin kuluttua.

Entinen varuskunta-alue edelleen vailla vuokralaisia – Ruotsi nappaa nyt datakeskukset

Kansainvälinen sijoittajayhtiö on jo yli kaksi vuotta etsinyt tuloksetta entiselle varuskunta-alueelle vuokralaisia.

Ex-minister seeks distance from Finnish businessman’s death in Uganda

Ex-National Coalition Party minister Suvi Lindén said she was in Uganda as a representative of the UN's Broadband Commission, but the organisation said she had no official role.

Patrian neuvottelukunta kutsuu yhtiön johdon kuultavaksi – henkilökunnan osuudesta lisäselvityksiä

Patrian neuvottelukunta saapuu poikkeukselliseen kokoukseen ensi viikolla.

Ugandan poliisi: Suvi Lindén oli ainoa toinen suomalainen liikemiehen seurueessa

Kampalassa hotellissa kuolleen suomalaismiehen ruumis on siirretty Suomeen, kerrotaan Ugandasta. Suomessa poliisi ei kommentoi asiaa lain nojalla.

Lindén selittää taas Ugandan-matkaansa: Tavoitteena oli ymmärtää Ugandan tietoyhteiskunnan tasoa

Ex-ministeri Suvi Lindén kertoi perjantaiaamuna Facebookissa Ugandan-matkastaan, joka on herättänyt runsaasti kysymyksiä.

Friday's papers: Lindén's loose ends, export capacity and a Finn at the NBA All-Star weekend

The newspapers on Friday look at the fallout from a mysterious death of a Finn in Uganda, an export boom, and the excitement of a Finn joining the NBA All-Star weekend.

Mystinen kuolema Ugandassa – mitä torstaina on selvinnyt?

Suomalaisen liikemiehen kuolemasta on aloitettu murhatutkinta Ugandassa.

Uganda-mysteeri: Suvi Lindén ei olekaan YK-lähettiläs kuten hän väittää – "Lindénillä ei ole enää virallista roolia"

YK:n laajakaistakomissio kertoo Ylelle, ettei se tiennyt entisen kokoomusministerin Lindénin kohun nostaneesta matkasta Ugandaan. Lindén on komission vapaaehtoinen edustaja, mutta virallista asemaa hänellä ei ole.

Lintilä sai odotetun Uganda-selvityksen Patrialta: "Luottamuksen palauttaminen vaatii järjestelyjä ja toimia talon sisällä"

Elikeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo keskustelleensa myös entisen kokoomusministeri Suvi Lindénin kanssa.

Mitä Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksesta tiedetään nyt?

Matkalla mukana ollut entinen viestintäministeri Suvi Lindén kommentoi asiaa Facebookissa.

Suvi Lindén kommentoi Uganda-tapausta: tutkinta kuuluu viranomaisille

Lindén kertoo Facebookissa, että hän ei ollut Ugandassa Patrian asialla, vaan YK:n laajakaistakomission erityislähettilään työhönsä liittyen.

Minister demands explanation from state-owned arms firm over Uganda death

Finland's Minister of Economic Affairs Mika Lintilä has asked arms firm Patria for a report on the case of a man found dead in Uganda after travelling to Kampala to market Patria products.

Suomalaismies kuoli epäselvissä oloissa Ugandassa – mies markkinoi maassa Patrian aseita

Ugandan poliisi tutkii noin 40-vuotiaan liikemiehen kuolemaa. Kuolemansyytä pidetään luonnollisena, mutta henkirikoksen mahdollisuutta ei ole voitu sulkea pois.

Professori: Arctia Shippingin sponsoripäätökset ovat huonoa yrityskulttuuria

Valtion jäänmurtajayhtiön Arctia Shippigin toimitusjohtajan päätös myöntää sponsorirahaa yrityksen hallituksen puheenjohtajan urheiluseuralle herättää arvostelua myös oikeusoppineessa. Ollaan korruption rajoilla, kun hallituksen puheenjohtaja saa tukea urheiluseuralle, jossa on itse aktiivinen, arvioi professori.

Eronneiden ministerien listaa: Kanerva, Jäätteenmäki, Lindén, Aura...

Suomessa ministerien erot ovat olleet harvinaisia. Vapaaehtoisesti tehtävästä toiseen siirtyneitä on, mutta pakon edessä lähteneitä on vain muutamia.

Kurttilasta tullee Oulun kaupunginteatterin vt. toimitusjohtaja

Oulun kaupunginteatterin tuore hallitus valitsi ensi töikseen teatterille vt. toimitusjohtajan. Valituksi tuli teatterin nykyinen hallintopäällikkö Minna Kurttila. Valinta vahvistetaan elokuussa, kun toimenkuvat on ensin tarkistettu. Kurttila aloittaisi tehtävässä elokuun puolivälissä, kun nykyinen toimitusjohtaja Arto Valkama siirtyy Turun kaupunginteatterin toimitusjohtajaksi. Väliaikainen järjestely jatkuisi vuodenvaihteeseen.

Useat nuorehkot entiset kansanedustajat nauttivat sopeutumiseläkettä

Viime vuonna kansanedustajien sopeutumiseläkettä maksettiin 2,3 miljoonalla eurolla. Tällä hetkellä soputumiseläkettä maksetaan 63 entiselle kansanedustajalle kertoo Ylen A-studio.

Moni veteraanipoliitikko vetäytyy kuntapolitiikasta

Uuden Oulun yhdistymishallituksen puheenjohtaja, keskustan Kyösti Oikarinen jättää kunnallispolitiikan. Vuodesta 2005 Oulun kaupunginvaltuustossa istunut Oikarinen ei asetu ehdolle ensi syksyn kunnallisvaaleissa. Moni muukin pitkän linjan poliitikko harkitsee samaa.

Kiuru: Yle-uudistukseen ei erillistä työryhmää

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) jatkaa Yle-uudistuksen valmistelua. Kiurun mukaan alustavat kahdenväliset keskustelut eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa on nyt käyty. Keskiviikkona pidetyssä yhteiskokoontumisessa sovittiin, ettei valmisteluun tarvita erillistä työryhmää.

Yhtymähallitus torppasi Lindénin palkkiovaatimuksen

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä ei suostu muuttamaan kokoomuksen ex-kansanedustajan Suvi Lindénin palkkiokäytäntöä. Lindén olisi halunnut muuttaa vuosipalkkionsa niin sanotuiksi toimenpidepalkkioiksi, jotta hänen saamansa kansanedustajaeläke ei pienenisi.

Lindénin palkkiota setvitään jälleen

Kiista entisen kansanedustajan ja ministeri Suvi Lindénin toimenpidepalkkiosta saattaa poikia muutoksen Oulun seudun koulutuskuntayhtymän palkkiosääntöön. Näin arvelee osa yhtymähallituksen jäsenistä.

Suvi Lindén toimi esteellisesti palkkioasiassa

Ex-kansanedustaja Suvi Lindénin luottamustoimesta saama palkkio menee uuteen käsittelyyn. Lindén toimii Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtajana ja halusi muuttaa vuosipalkkion toimenpidepalkkioiksi. Nyt on selvinnyt, että Lindén oli mukana päättämässä omasta palkkiosta eli hän oli jäävi.

Sadan megan laajakaista kaipaa puuhamiehiä

Maaseudun laajakaistahanke etenee hitaasti ministeriön kankeiden ohjeiden vuoksi. Sekä operaattorit että maaseudun asukkaat ihmettelevät ylimalkaisia ohjeita sekä epätasa-arvoista aluejakoa ja rahoitusmallia.

Teatteri Tuuva jatkoon Ramppikuumeessa

Teatteri Tuuva Ristiinasta selvitti tiensä jatkoon YLE Etelä-Savon Ramppikuume-visassa perjantaina. Tuuva taiteli niukkaan 13-12-voittoon Hurissalon harrastateatterista.

Suomen Lehtiyhtymä vie paikallisradioiden toimiluvat oikeuteen

Suomen Lehtiyhtymä on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen paikallisradioiden toimiluvista. Yhtiö tavoitteli paikallisradiota Uudenmaan alueelle, mutta jäi ilman.

Laatikainen: Kansanedustajuus on luottamustoimi eikä ammatti

Professori Erkki Laatikainen ehdottaa kansanedustajien toimikausien rajaamista kolmeen tai neljään. Tämä estäisi ammattipolitikoinnin ja puhdistaisi demokratiaa. Kolumnissaan hän pohtii myös tulevan hallituksen uskottavuutta ja Yleisradion rahoituksen tulevaisuutta.

Well-Known Names Miss Out in Finnish Election

Some well-known politicians failed in their bids for re-election in Sunday’s parliamentary vote. Marja Tiura, a National Coalition party MP who found herself at the centre of a campaign funding controversy during the last parliament, was one of them. Others were the Minister for Foreign Trade and Development, Paavo Väyrynen of the Centre Party, and Tiura’s party colleague, the Communications Minister Suvi Linden.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle