Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa näkyy toimittaja Tuukka Pasasen Viikon Tuukka -hahmo pohtivan näköisenä, taustallaan pelkkää valkoista, jossa lukee "Suomi Design".

Viikon Tuukka: Suomalainen design huutaa uusia nimiä ja uutta ajattelua

Suomalainen muotoilu oli ehdotonta kansainvälistä huippua etenkin viime vuosisadan puolivälin jälkeen. Minne ovat muotoilutähdet kadonneet? Mitä muotoilussa nyt tapahtuu?

Finnsementin tehdas Paraisilla.

Uhkaava kytöpalo Finnsementin tehtaalla Paraisilla saatu sammumaan

Sementtiuunin hiilisuodattimessa syttynyt kytöpalo on aiheuttanut vaaratilanteen Paraisilla. Palo pääsi illan aikana rakenteisiin, joita on jouduttu purkamaan. Räjähdysvaaraa ei enää ole.

Symbiosis

Symbiosis on kerännyt jo kymmeniä tuhansia euroja Saaristomeren hyväksi

Saaristomeren pelastamisen ikoni Symbiosis-patsas on saanut lahjoittajat liikkeelle. Nimilaattoja on hankittu patsaaseen jo lähes tuhat.

Ristomatti Ratian ja Eeva Backmanin suunnittelema Venho-arkku on saanut innoitustaan veneilystä ja saaristomaisemasta, kertoo arkkua myyvän SHT-Tukku Oy:n toimitusjohtaja Hannu Lehtonen.

Design hiipi hautajaisiin – tällainen on huippumuotoilijan ruumisarkku

Stefan Lindforsin suunnittelema ruumisarkku, suorana verkossa lähetetyt hautajaiset sekä arkkuun painettu kuva mökkimaisemasta. Siinä pari tämän päivän hautajaistrendiä, joita esiteltiin yleisölle avoimessa hautausalan näyttelyssä Helsingissä.

Repoveden pohjoinen portti, Stefan Lindforsin "Tuulitemppeli", nousee Mäntyharjulle.

Tuulitemppelin kautta pääsee Repovedelle, Stefan Lindfors teki pohjoisen portin Mäntyharjulle

Mäntyharjun on uuden saanut maamerkin johdattamaan matkailijoita Repoveden kansallispuistoon. Liikuntahalli Kisalan eteen on pystytetty taitelija Stefan Lindforsin suunnittelema ja rakentama portti, Tuulitemppeli

Symbiosis

Symbiosis-patsaasta on tullut suosittu kiipeilykohde

Saaristomeren suojelulle varoja keräävä patsas kiinnittää runsaasti huomiota Turussa Forum Marinumin edustalla. Monet kiipeilevät teoksen päälle. Forum Marinumin edustajan mukaan teos kestää kovaa kulutusta.

Symbiosis-veistos Aurajoki-rannassa.

Nimilaatta patsaassa kiinnostaa ihan tavallista lahjoittajaa

Linnun ja kalan yhdistävä Symbiosis-veistos on kerännyt 450 nimilaatalla 45 000 euroa Saaristomeren suojelun hyväksi. Suurin osa lahjoittajista on tavallisia ihmisiä. Lahjoittajien joukossa on tasaisesti miehiä ja naisia sekä nuoria ja vanhoja.

Stefan Lindforsin Symbiosis-veistos.

Outokumpu lahjoitti materiaalin merialueen suojeluveistokseen

Teräsyhtiö Outokumpu on lahjoittanut materiaalin veistokseen, jolla kerätään rahaa Saaristomeren suojeluun. Taiteilija Stefan Lindforsin ruostumattomasta teräksestä valmistettu Symbiosis-patsas on Saaristomeren suojelurahaston historian suurin varainkeruuhanke.

Stefan Lindforsin Symbiosis-veistos.

Symbiosis alkaa kalastella suojelueuroja Saaristomerelle

Taiteilija Stefan Lindforsin veistos muuttuu sitä mukaa, kun Saaristomeren suojelu saa uusia tukieuroja. Veistoksen pintaan nimittäin kiinnitetään lahjoittajien nimillä varustettuja laattoja.

Itämeren rantakallioita.

Turun Itämeri-päivät huipentuu

Turku isännöi parhaillaan Itämeri-päiviä. Päätapahtumat ovat EU:n Itämeri-strategian vuosikokous ja Baltic Development Forumin huippukokous Logomossa. Koska kyseessä on vuoden suurin Itämeri-tapaaminen, kysyimme turkulaisilta, mitä Itämeri heille merkitsee.

Pysäkkikatoksista rikotaan sata lasia kuussa

Helsinkiläisillä lasifirmoilla riittää töitä pysäkki-ilkivallan takia. Joka kuukausi pysäkeiltä potkitaan ja heitellään rikki 50-100 lasia. Pahimmat sesonkiajat ovat koulujen alku ja loppu.

Stefan Lindfors mietteliäänä.

Sfefan Lindfors valitsee Fotofinlandian voittajan

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Stefan Lindfors toimii Fotofinlandia 2014 -kilpailun päätuomarina. Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoton avoimen kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan nykyilmiöitä.

Paraisten sementtitehtaalla tulipalo

Suurikokoinen sementtiuuni on pysäytetty palon takia.

Yle Areena logo.

Koiratkin ulvoivat, kun Uutistunti alkoi

Lamavuosi 1993 käynnistyi räväkästi. Puoli yhdeksän uutiset siirrettiin alkamaan jo kello kahdeksan! Päätös osoittautui katastrofiksi.

Havainnekuva uudesta design-pysäkistä Fredrikinkadulla Tennispalatsin edessä.

Designpysäkkien katoilla tanssitaan Taiteiden yönä

Stefan Lindforsin suunnittelemat KAOS-pysäkit Kampissa Fredrikinkadulla korkataan käyttöön ensi viikon torstaina.

Kimmo Ojaniemen hyljeveistos sai kotinsa Impivaaran uimahallista.

Viimeisetkin kulttuurihylkeet saivat uudet kodit

Turun kulttuurivuoden aikana katukuvassa olleet hyljepatsaat ilahduttavat nyt turkulaisia päiväkotilapsia, vanhuksia, koululaisia ja jääkiekonystäviä.

Hyljeveistos

Hylkeillä 27 000 euroa Saaristomeren suojelulle

HejHylje!-projekti esitteli viime kesänä Turun kaupunkikuvassa 40 hyljeveistosta, jotka toivat kulttuurikaupunkilaisille terveisiä Itämeren suojelusta. Veistokset oli muotoillut Stefan Lindfors ja sen eri kappaleet maalannut 40 varsinaissuomalaista taiteilijaa. Osa hylkeistä myytiin projektin kummeille ja osa huutokaupattiin näyttelyn päätyttyä. Tuotosta puolet lahjoitettiin Centrum Balticum-säätiön Saaristomeren Suojelurahastolle.

Arvokkaiden designpysäkkien määrä väheni kahteen

Suunnitelma rakentaa Hakaniemeen kahdeksan designpysäkkiä on kutistunut kahteen ja paikkakin muuttui - pysäkit pystytetään Hakaniemen sijasta Kamppiin.

Prinssi Daniel ja kruununprinsessa Victoria

Princess Victoria visiting Turku

Crown Princess Victoria of Sweden and her husband, Prince Daniel, arrived in Turku for a two-day visit on Monday. In addition to discussing the preservation of the Baltic Sea, the couple plans to enjoy cultural pursuits in the city.

Victoria ja Daniel tervehtivät väkijoukkoa.

Kruununprinsessapari saapui Turkuun

Prinsessa Victorian ja prinssi Danielin Turun vierailu alkoi virallisesti, kun he astuivat maihin Tre Kronor-alukselta noin kello 11 maanantaina.

Muotoilija Stefan Lindfors.

Stefan Lindforsin hylkeet nousevat Turun katukuvaan

Hyljeveistokset herättelevät miettimään Itämeren tilaa Turussa. Kaupunkikuvaan tuodaan tiistaina 40 eri taiteilijoiden maalaamaa lasikuituista veistosta. HejHylje -projektin hylkeet on suunnitellut talkootyönä muotoilija Stefan Lindfors.

Stefan Lindforsin luonnos designpysäkistä.

Designpysäkkien hinta arveluttaa helsinkiläispäättäjiä

Päätös Hakaniemeen suunnitelluista uusista bussipysäkeistä siirtyy. HKL:n johtokunta haluaa lisäselvityksiä pysäkkien kustannusarviosta.

HKL:n siniseen bussiin nousee matkustajia Helsingin Hakaniemessä.

700 000 euron bussipysäkit Hakaniemeen

Stefan Lindforsin suunnittelemat uudet bussipysäkit ilmestyvät Hakaniemeen designpääkaupunkivuoden kesällä. Uudet pysäkkikatokset korvaavat kahdeksan vanhaa pysäkkiä Hakaniemen torin laidalla.

Harmaahylje.

Säkylän hylkeet rantautuvat Turkuun

50 Säkylässä syntynyttä lasikuituhyljettä rantautuu Turkuun elokuussa. Hej Hylje! -projekti pyrkii kasvattamaan tietoutta Itämerestä taiteen avulla. Miehenmittaiset hylkeet asettuvat näkyville paikoille kaupungissa. Syyskuussa hylkeet sijoittuvat uusiin koteihin hyväntekeväisyyshuutokaupassa.

Harmaahylje.

Lauma hylkeitä rantautuu Turkuun

Lasikuidusta valmistettuja parimetrisiä hylkeitä voi bongata eri puolilla Turkua elokuun alusta lähtien. Hej Hylje! -kampanja haluaa muistuttaa patsaiden avulla Itämeren suojelun tarpeesta.

Veneilijä törmäsi saareen Helsingissä

Helsingissä veneilijä on törmännyt Suomenlinnan vieressä sijaitsevaan Vallisaareen iltapäivällä neljän aikaan. Helsingin Sanomien mukaan vene kuuluu taiteilija Stefan Lindforsille.

Toiminta käynnistyi osittain öisen tulipalon jälkeen Finnsementillä

Sementtivalmistaja Finnsementin Lappeenrannan tehtaalla toiminta on saatu osittain käyntiin aamuöisen tulipalon jälkeen. Tulipalossa tuhoutui yhden sementtimyllyn sähkömoottori, kaapeleita ja kiinteistön rakenteita.

Finnsementin tehdas palon jäljiltä.

Finnsementin tehtaalla tulipalo

Sementtivalmistaja Finnsementin tehtaalla Lappeenrannassa on sattunut viime yönä tulipalo. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Ismo Alanko Aamu-tv:n vieraana.

Ismo Alanko - vaihteeksi ilon kautta

Pitkän linjan muusikko Ismo Alanko on käynyt läpi monta muodonmuutosta sitten Hassisen Koneen aikojen. Hänen ja Teho Majamäen uusimman albumin nimi on Onnellisuus.

Lähdevesiyhtiön velat kaksi miljoonaa

Konkurssiin ajautuneen Lestijärven lähdevesi-yhtiön velat nousevat noin kahteen miljoonaan euroon. Pesänhoitaja Osmo Sippolan mukaan konkurssipesän lopulliset vastuut ja varat selviävät parin viikon kuluessa valmistuvassa pesänselvityksessä.

Emaloitu esine syntyy.

Tunnettuuden lisääminen haastaa luovan alan yrittäjät

Muista erottuminen on yhä vaikeampaa luovien alojen yrittäjille. Mikkelissä pohditaan tänään luovuuden valjastamista yritystoimintaan designin huippujen johdolla.

Kansanliike säilyttäisi Hanasaaren voimalan

Hanasaaren A-voimalaa puolustamaan on perustettu kansanliike Helsingissä. Kaupunki on uhannut purkaa voimalan Kalasataman uuden asuinalueen tieltä.

Vuoden kaunein kirja himosta, rakkaudesta ja raivosta

Suomen kirjataiteen komitean on valinnut viime vuoden kauneimmaksi kirjaksi teoksen Himo, rakkaus ja raivo – Jörn Donnerin ja Stefan Lindforsin keskusteluja.