Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliittiset virkanimitykset jylläävät maan ykkösviroissa, vaikkei kunnissa keittäjältä enää jäsenkirjaa penätäkään

Taistelut kansliapäälliköiden viroista osoittavat, etteivät puolueet pääse irti poliittisista virkanimityksistä.

Ministry paid €180K to probe alleged theatre predator, gave €120K in funding

The culture ministry bankrolled the thespian’s cultural activities to the tune of 126,000 euros after a critical report.

Liisa Jaakonsaari Kultarannassa: Globaali demokratia on kriisissä, uuden vastakkainasettelun aika alkanut

Presidentti Niinistö totesi tämän vuotisten keskustelujen olleen realistisen optimistisia. Se on hänen mukaansa erinomainen lähtökohta.

Aku Ankan vuoksi Liisa Jaakonsaaren jäsenyys kommunistisessa pioneeriliikkeessä jäi varttitunnin mittaiseksi

Liisa Jaakonsaari jättää ainakin toistaiseksi politiikan. Jutussa hän kertoo, kuinka poliitikka on muuttunut 50 vuodessa.

Suomalaiset konkarimepit pelkäävät EU-lainsäädännön halvaantuvan, jos ääriryhmät nousevat: "Tekevätkö populistit parlamentista vain puhujalavan?"

Anneli Jäätteenmäki ja Liisa Jaakonsaari sanovat olevansa surullisia ja huolissaan ilmapiirin heikentymisestä Euroopassa.

Pimeyden ytimessä – lyhyt kuvatarina hyljeksitystä Euroopan parlamentista

Euroopan parlamentin toiminta on meille suomalaisille yhä täysi mysteeri. Mutta mitä sitten?

Liisa Jaakonsaaren mukaan hallitus yritti tietoisesti näyttää ay-liikkeelle kaapin paikan – "Ratkaisu syntyi kuilun partaalla ja viimeisessä hädässä"

Liisa Jaakonsaari ja Mauri Pekkarinen kommentoivat irtisanomiskiistaa Ykkösaamussa. Konkaripoliitikoilla oli hyvin erilainen näkemys hallituksen toimintatavasta kiistassa.

TV1:n Ykkösaamussa Liisa Jaakonsaari ja Mauri Pekkarinen: Mitä haluat kysyä?

Sellaista se on yks tulee toinen menee. Mikä politiikkaa vaivaa kun konkarit karkaavat ties minne? TV1:n Ykkösaamun vieraina ovat europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (SDP) ja eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (Kesk.).

Thatcher käänsi Niinistön pään, Vennamo opetti politikoimaan ja haiseva vastalause saapui postissa – Yle keräsi Liisa Jaakonsaaren kirjasta viisi herkullista yksityiskohtaa

Kohta 40 vuotta parlamentaarikkona toiminut demariedustaja Liisa Jaakonsaari julkaisi tänään teoksen, jossa hän käy uraansa läpi.

Eurooppa-päivän päätapahtumat järjestetään Oulussa

Oulu valittiin avoimessa haussa Eurooppa-päivän päätapahtumapaikaksi.

Algoritmit mullistavat verkkokaupan – ne tietävät jo nyt mitä juuri sinä aiot ostaa ensi viikolla

Ylen algoritmi-sarjan kolmas osa kertoo kuluttamisesta. Personoitu verkkomainonta saa perinteiset mainokset näyttämään alkeelliselta roiskinnalta.

Kyllä, algoritmit uhkaavat demokratiaa – Valta luisuu some-miljardööreille

Internetin jättiläiset tekevät valintoja, joiden perusteluja emme tunne. Väitöskirja: "Jos olet puolueellinen, ihmiset pitävät sinusta ja saat verkostossasi keskeisemmän aseman."

Demarit syyttelevät Facebook-ryhmässään toisiaan "omiin muroihinsa kusemisesta" – kannatuksen lasku tuskastuttaa

Puolueen puheenjohtajan mollaus ja puoluetovereiden keskinäinen riitely antavat karun kuvan SDP:n sisäisestä tilasta.

Antti Rinne pahoittelee puheitaan synnytystalkoista: "Jokainen nainen ja jokainen mies päättää itse, miten tämä asia ratkaistaan"

Antti Rinteen mielestä sanavalinnasta noussut somekohu ei ollut jälkeenpäin ajateltuna yllätys.

Suomi ei anna EU-linjausten vaarantaa suuria biohankkeita – hallituksella jo valmius ostaa lisää hakkuuoikeuksia

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan Suomelle on edullisempaa ostaa lisää hakkuuoikeuksia kuin vaarantaa isot investoinnit.

Meppien piilobonukset:käsikirjoitus

Meppien piilobonukset-ohjelman käsikirjoitus

Kolme suomalaismeppiä torjuu kaikki avoimuusesitykset

Käyttämättömiä EU-rahoja ei haluta palauttaa

Olisiko heistä demarien presidenttiehdokkaaksi? – Listasimme kuusi nimeä

SDP on oudossa tilanteessa: pitkäaikainen presidenttipuolue ei ole löytänyt sopivaa ehdokasta presidentinvaaleihin.

Sosialisti, joka paalutti Suomen länteen eikä kieltänyt lestadiolaisten seuroja – oululaiset veteraanipoliitikot muistelevat Koivistoa

Mikkelin panttivankidraaman johtokeskus oli Matti ja Hilkka Ahteen kesämökillä Iissä 1986.

Uutissuomalainen: Heinäluoma piirijohtajien ykkössuosikki SDP:n presidenttiehdokkaaksi

SDP:n kahdestatoista piirijohtajasta ylivoimainen enemmistö eli kahdeksan nimesi kansanedustaja Eero Heinäluoman parhaaksi vaihtoehdoksi SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Kolme piirijohtajaa ei halunnut nimetä kyselyssä omaa suosikkiaan.

Suomalaismepit: Brittiedustajien asema Euroopan parlamentissa on outo

Brittimepit istuvat Euroopan parlamentissa vuoden 2019 vaaleihin saakka säätämässä lakeja asioista, jotka eivät tulevaisuudessa Britanniaa koske.

Populistipuolueet menestyvät EU-maissa – minkä linjan valitsee perussuomalaiset?

Perussuomalaiset voisivat lähestyä Marine Le Penin ja Geert Wildersin linjaa, visioi kansanedustaja Ville Tavio A-studio: Talkissa.

Analyysi: Kahden kaupungin loukku syö EU-parlamentin uskottavuutta

Euroopan parlamentissa ihmetellään, miksi koko parlamentti joutuu kuukausittain siirtymään Brysselistä Strasbourgiin ja takaisin.

Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen jäädyttäminen saa kannatusta suomalaismepeiltä

Yle Uutiset kysyi suomalaisilta europarlamentaarikoilta heidän näkemyksiään Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen jatkosta.

Tekoälyn valvontaan kaivataan yhteisiä pelisääntöjä – teknologiajättien omavalvonta ei riitä

Tekoälyn kehitys on ollut niin nopeaa, ettei sitä varten ole vielä laadittu yhteneväisiä pelisääntöjä Euroopassa. Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren (sd.) alulle panema hanke pyrkii siihen, että tekoälyä ja sen algoritmeja ohjelmoitaisiin avoimemmin.

Jaakonsaari myönsi Junckerin linjauksen: EU-elimet kiistelevät pikkuasioista

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ja tutkijatohtori Timo Miettinen ruotivat EU-komission puheejohtajan keskiviikkosia linjauksia EU:n tilasta ja tulevaisuudesta.

Katso tästä arviot Junckerin EU-linjapuheesta

Verkkolähetyksessä puhetta arvioivat Eurooppa-tutkija Timo Miettinen Helsingin yliopistosta ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari. Lähetyksen juontaa erikoistoimittaja Susanna Turunen.

EU:n parlamentti muotoili kantaansa aselakeihin – "Suomen reserviläisillä ja aseharrastajilla ei huolta"

EU:n kiistelty aselakiuudistus eteni keskiviikkona, kun europarlamentin valiokunta äänesti lakiuudistuksesta. Valiokunnassa istuvien suomalaisparlamentaarikkojen Liisa Jaakonsaaren (sd.) ja Jussi Halla-ahon (ps.) mukaan Suomen nykytilanteeseen ei mietinnön pohjalta tulisi suuria muutoksia.

Bryssel odottaa brittien päätöstä – ”Me emme ole tästä vastuussa, Cameron tämän järjesti”

EU-komissio pitää todennäköisempänä, että britit jäävät unioniin. Se valmistautuu kuitenkin hoitamaan Britannian lähtöä kuin avioeroa. Suomen meppien mielestä historiallisen äänestyksen järjestäminen on Cameronilta virhe.

Liisa Jaakonsaari lähti iskun kohteeksi joutuneelta metroasemalta vähän ennen iskua

"Minut pelastivat tavallista aikaisemmat äänestykset, sanoo europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari."

Europarlamentaarikoilta Caruna-kysymys komissiolle

Miapetra Kumpula-Natri ja Liisa Jaakonsaari painottavat, että verovälttelyyn puututtaessa ei saa unohtaa luonnollisia monopoleja. Sellainen on muun muassa sähkönsiirtoyhtiö Caruna, joka on ollut esillä sekä huomattavien hinnankorotusten että vähäisten Suomeen maksettujen verojen vuoksi.

Myös Jaakonsaari huolissaan poronlihaa uhkaavasta suoramyyntikiellosta

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari on Paavo Väyrysen tavoin huolissaan EU:n kaavailemasta valvonta-asetuksesta, joka kumoaisi Suomen saaman poikkeusluvan poronlihan suoramyynnille.

Jaakonsaari syyttää Soinia vauvailusta ja sooloilusta: "hallituksen pitää suoristaa rivinsä"

Britannian EU-skeptisen Ukip-puolueen kanssa seurustelu, EU-komission arvostelu Puolan oikeusvaltiokysymyksessä. Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren (sd.) mukaan ulkoministeri Timo Soiniin (ps.) suhtaudutaan hallituksessa uhmaikäisenä vauvana, jolla on erivapauksia. Kollega Sirpa Pietikäinen (kok.) kehottaa pääministeriä tekemään ministereille selväksi hallituksen menettelytavat.

Oppositio hyökkäsi budjetin kimppuun – "Vatulointia ja hutilointia"

Oppositio arvosteli budjettikäsittelyssä hallituksen kaavailemia leikkauksia ja kilpailukykypakettia eli niin sanottuja pakkolakeja. Valtiovarainministeri Alexander Stubb ja pääministeri Juha Sipilä puolustivat budjettia täysistunnossa. Sipilän mukaan hallituksella ei ole "mitään muuta agendaa" kuin työttömien saaminen töihin ja Suomen johtaminen kasvun tielle.

Pakolaisuudesta vaikea löytää yhteistä säveltä EU:ssa

EU on toistaiseksi neuvoton suurten turvapaikanhakijoiden määrien edessä. Europarlamentaarikot arvostelevat muun muassa sosiaalisessa mediassa tapahtuneita pakolaisvastaisia ylilyöntejä.

Mepit vertailussa: Väyrysellä muhkeimmat verotettavat tulot

Mikäli tarkastellaan pelkästään verotettavia ansiotuloja viime vuodelta, europarlamentaarikkojen kärjessä ovat Liisa Jaakonsaari ja Sirpa Pietikäinen. Jaakonsaaren ansiotulot olivat yli 172 000 euroa ja Pietikäisen lähes 152 000 euroa.

Europarlamentin sosialistiryhmä Venäjä-pakotteista: "Mustaa listaa lyhennettävä"

S&D-ryhmä haluaa purkaa Venäjän duuman jäsenten matkustuskiellot. Euroedustaja Liisa Jaakonsaari valittelee, että Moskovan ja Strasbourgin parlamentaarikot eivät voi keskustella keskenään.

Rasismi roihahti liekkiin Tampereen polttopulloiskuissa 1989

Maahanmuuttajia ahdisteltiin polttopulloin ja kivin.

Vihriälä: Kreikan velat leikkuriin ja markkinakuri euroalueelle

Ylivelkaantudeiden maiden velkoja pitää järjestellä samaan tapaan kuin yritysten. Vain näin syntyy markkinakuria, paukutti tänään omat eurorohtonsa esittänyt Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä. Seuraavaan kriisiin varautuminen vaatii myös paremmin toimivia pääoma-, luotto- ja työmarkkinoita sekä pankkien ja valtioiden välisen kohtalon yhteyden heikentämistä.

Rinne SDP:n kannatusluvuista: "Tämä tilanne ei ole tullut yhdessä yössä meidän eteen"

SDP:tä äänestäisi Ylen elokuun kyselyn mukaan 14,4 prosenttia vastanneista. "Kun vaaleissa on tullut turpaan, se mataaminen gallupeissa kestää jonkun kuukauden", SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi Ylen aamu-tv:ssä perjantaina.

Mepit: ”Kreikan eroaminen eurosta ei olisi moraalisesti oikea ratkaisu”

Europarlamentaarikot Sirpa Pietiläinen ja Liisa Jaakonsaari ovat eri mieltä ulkoministeri Timo Soinin kanssa.

Olli Rehn: Euroopan unionia pitää uudistaa

Hallitusneuvotteluissa mukana oleva keskustan Olli Rehn ei usko, että Suomen pitkän linjan EU-politiikka muuttuu.

Konkaripoliitikon neuvo Sipilälle: Pitäisi olla tarvittaessa valmis myös eroamaan

Liisa Jaakonsaari, Esko Aho ja Kimmo Sasi kertovat A-studion haastattelussa, mitä Juha Sipilän kannattaisi ottaa huomioon muodostaessaan uutta hallitusta ja käydessään hallitusneuvotteluita muiden puolueiden kanssa.

Jaakonsaari Rinteen Urpilais-kommenteista: "Turhat kukkotappelut vievät uskottavuutta"

SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ei ole havainnut, että Jutta Urpilainen suunnittelisi Antti Rinteen haastamista. Jaakonsaaresta SDP:n sisällä ei ole linjariitaa, vain erilaisia näkemyksiä.

Suomalaismepit: Hiljaiset hetket eivät auta hukkuneita

Eurooppa tarvitsee yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa. Myös Suomen pitää osallistua Välimeren siirtolaisongelman ratkaisuun, sanovat suomalaismepit Liisa Jaakonsaari ja Heidi Hautala.

Väyrynen: Työministerillä vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa työttömyyslukuihin

Liki puolet työttömistä on työministeri Lauri Ihalaisen mukaan vaarassa syrjäytyä. He eivät välttämättä työllisty edes talouskasvun myötä.

Europarlamentaarikot pohtivat "Loiri-ratkaisua" Kreikan kriisiin

Liisa Jaakonsaaren viljelemä termi tarkoittaisi osittaista velkojen anteeksiantoa, korkojen mahdollista laskemista ja pidempää maksuaikaa. Sunnuntain vaaleissa syntyy uusi Kreikka.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle