Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Presidentti Niinistö: "Aika iso joukko nuoria on onnellisia – se tekee minunkin päiväni onnelliseksi"

Presidentti Sauli Niinistö kannustaa omaan juttuun, “johon iskeä kiinni”. Uutisluokkalaiset Saara Kailasalo ja Aarni Hilden haastattelivat häntä Mäntyniemessä.

Ben Furmanin yksinkertainen neuvo työpaikalle: "Muistetaan korjata tilanteet, jos on loukattu"

Vuorovaikutus on tärkeintä, sanoo 30 vuotta kouluttajana toiminut psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman Ylen aamu tv:ssä.

Kasvokkain: Psykiatri kääntää kiusaamisen kannustukseksi

Psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman väittää, että lasten ongelmat kynsien syömisestä kiusaamiseen ratkeavat leikin avulla. Voiko se oikeasti olla niin helppoa?

Pää halkeaa ja veri lentää videolla – miksi väkivalta viehättää lapsia?

Pihaleikeissä ammutaan ja kuollaan, eikä lasten itse tekemissä animaatioissakaan säästytä verenvuodatukselta. Onko vanhemmilla syytä huoleen, jos väkivalta nousee toistuvasti esiin lasten jutuissa?

Psykiatri Ben Furman: "Kunpa lapsia kasvatettaisiin yhtä nätisti kuin koiria"

Lasten moittiminen on valitettavan yleistä, sanoo psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman Yle Ajantasan haastattelussa. Taustalla on usein oma ahdistus tilanteessa, johon on vaikea keksiä ratkaisua.

Ben Furman kyseenalaistaa psykoanalyysin hyödyt

Psykiatri Ben Furman Mirja Pyykön haastattelussa

Esimies, kehu edes selän takana!

Kuulostaako tutulta: ensin esimies kehuu, sitten moittii ja lopuksi kiittelee. Kyseessä on perinteinen palautteenantamisen ”hampurilaismalli”. Työyhteisökehittäjän mukaan mallin voisi heittää roskakoriin. Kehuja ja kannustusta kuitenkin tarvitaan. Onnistumiset pitää tuoda koko yhteisön tietoon, vaikkei kehuttava edes olisi itse paikalla.

Lasten henkinen hyvinvointi puhutti vuonna 1997

Kuinka tukea lapsen henkistä hyvinvointia?

Ilo asuu ipanassa on uusi tapahtuma Oulussa

Oulun Pohjankartanossa järjestetään viikonloppuna ensimmäistä kertaa Ilo asuu ipanassa -tapahtuma. Lasten ohjelman lisäksi aikuisille on tarjolla muun muassa luentoja ja työpajoja.

Elämä lahkon vankina

Kartanolaisuus jätti jälkensä lapsiin

Ikäihmisten masennus yleistyy

Ikääntyvien mielenterveysongelmat ovat yhä tavallisempia. Vanhustenhuollossa ikääntyneiden mielenterveyspalveluiden tarve on kasvanut etenkin masennusoireiden takia.

Ikäihmisten masennus lisääntyy

Ikääntyvien mielenterveysongelmat ovat yhä yleisempiä. Vanhustenhuollossa ikääntyneiden mielenterveyspalveluiden tarve on kasvanut etenkin masennusoireiden takia.