Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapset jäävät päiväksi kotiin, perheille maksetaan takaisin luvatusta hoitopaikasta – Oulussa varhaiskasvatus on kriisiytymispisteessä

Päivähoitoa ei ole pystytty järjestämään Oulun kaupungin yksiköissä viime viikkoina suunnitellusti, koska tekijöitä ei riitä. Kaupungin mukaan tilanne ei ole koskaan ollut yhtä hälyttävä.

Pelaajayhdistys vaatii ulkopuolisen selvityksen Lauri Korpikosken tilanteesta – syyttää TPS:ää väärän tiedon levittämisestä

SJRY:n mukaan TPS:n viime viikon tiistain tiedotteesta saa täysin väärän kuvan Lauri Korpikosken sairauslomaa edeltävistä ja sen aikaisista tapahtumista.

TPS:n Lauri Korpikoski palaa joukkueen mukaan – seura selvitti syytöksiä työpaikkasyrjinnästä ulkopuolisen asiantuntijan avulla

Korpikoski on ollut kesäkuusta lähtien yhtäjaksoisesti sairaslomalla lääkärin määräyksestä. TPS koki tarpeelliseksi avata hyökkääjän tilannetta tiedotteessaan, koska seuraa on syyllistetty työpaikkasyrjinnästä.

Rovaniemen hyvinvointilautakunta pyytää lisää rahaa

Terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden menot ovat ylittymässä arviolta 16 miljoonalla eurolla, ja hyvinvointilautakunta esittää lisämäärärahaa tälle vuodelle.

Kolmas koronarokotuskierros KYSillä alkoi viedä henkilökuntaa sairastuvalle – rokotustahtia hidastettiin henkilöstövajeen estämiseksi

KYSin henkilökunnalle aloitettiin kolmas koronarokotuskierros. Rivakka rokotustahti uhkasi aiheuttaa haasteita, sillä rokote nosti monelle kuumeen. Runsaat sairauspoissaolot voivat uhata sairaalan toimintoja, joten rokotustahtia jarrutettiin.

Rovaniemen kaupunki toivoo, että terveydenhuoltoa ei kuormitettaisi tänä syksynä tarpeettomilla sairauslomatodistuspyynnöillä – syynä henkilöstövaje

Kaupunki ehdottaa, että työnantajille riittäisi tänä syksynä työtekijän oma ilmoitus siitä, että hän on sairastunut.

Alaselkäkivun hoidossa turvaudutaan liian usein turhiin tutkimuksiin ja sairauslomiinkin, tähän toivotaan apua uudesta potilasoppaasta

Oulun yliopiston tutkija Anna Sofia Simulan mukaan potilasopas on edullinen ja tehokas tapa vähentää tarpeettomia tutkimuksia ja selkäkivusta johtuvia sairauspoissaoloja. Läheskään aina selkäkivun hoito ei perustu tutkimusnäyttöön.

IL: Halla-aho sairauslomalla – ei ole osallistunut syksyllä eduskuntatyöhön

Halla-aho kertoi IL:lle olevansa lääkärin määräämällä sairauslomalla 3. lokakuuta asti, mutta ei kommentoinut asiaa enempää.

Rovaniemen avovastaanoton palvelut takkuavat henkilöstövajeen vuoksi

Yhteydenottoja muissa kuin välttämättömissä asioissa pitäisi nyt välttää, kaupungista kerrotaan.

Vähemmän komplikaatioita, lyhyempiä sairauslomia ja tarvittaessa vaikka katolle töihin – robotti tuli ortopedin apukädeksi Mikkelissä

Mikkelin keskussairaalassa otettiin maanantaina käyttöön robotti, joka avustaa ortopedeja tekonivelleikkauksissa. Aiemmin vastaava robotti on ollut käytössä vain Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Mikkelissä uskotaan robotin vauhdittavan potilaan toipumista.

Vimpelin Vedon tähtipelaaja avautuu päihdeongelmastaan – kuukausi Minnesota-hoidossa avasi silmät: "Elämäni paras kuukausi"

Superpesisjoukkue Vimpelin Vedon Mikko Kanala kertoo palaavansa pelikentille kuukauden kestäneen sairausloman jälkeen.

Centria selvitti: lyhyet sairauspoissaolot kasaantuvat talvikuukausille ja niihin on monta syytä – Snellmanilla työhyvinvointiin satsaaminen on jo arkipäivää

Lihatalo Snellman on onnistunut vähentämään lyhyitä sairauspoissaoloja panostamalla monin tavoin työhyvinvointiin. Yrityksellä on esimerkiksi oma personal trainer ja keskusteluapua tarjoavia resurssihenkilöitä. Centriassa käytiin läpi 40 000 lyhyen sairauspoissaolon syyt.

Korona syönyt pahoin Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän taloutta

Hyvinvointiyhtymän menot ovat kasvaneet esimerkiksi rokotuksista ja koronatesteistä. Taloutta ovat heiluttaneet myös henkilöstömenojen kasvu ja henkilöstön sairastuvuus. Myös kesällä voimaan tulleella asiakasmaksulain muutoksella tulee olemaan vaikutuksia talouteen.

Sairauslomalta palannut Petteri Orpo muisteli sairaalaan lähtöään – Farmaseutin sanat pelastivat hengen: "sinulla on käynnissä sydänkohtaus"

Petteri Orpo haluaa koronapassin käyttöön ja nuorten koronarokotukset käyntiin. Kokoomuksen puheenjohtaja tukee eduskuntaryhmän linjausta puuttua maahanmuuttajien sosiaaliturvaan.

Lähijunia peruttu runsaasti, syynä VR:n henkilöstön sairaus- ja kesälomat

VR:n viestinnästä kerrotaan, että sairauslomille joudutaan jäämään pienestäkin koronavirustartuntaan viittaavasta oireesta.

Kokoomusjohtaja Petteri Orpo sairauslomalle heinäkuun loppuun saakka – puoluejohto toivottaa pikaista paranemista

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo hakeutui sairaalaan keskiviikkona huonovointisuuden takia. Hänelle tehtiin pallolaajennus. Operaation kerrotaan menneen hyvin.

Tuukka Rask joutuu leikkaukseen ja pitkälle sairauslomalle – suomalaistähti toivoo jatkoa Bostonin kanssa

Suomalaismaalivahdin sopimus seuran kanssa päättyi tähän kauteen.

Pandemiasta huolimatta Kelan korvaamien pitkien sairauspoissaolojen määrä väheni viime vuonna

Tutkimuksen mukaan koronavuosi on kohdellut kunta-alan työntekijöitä eri tavoin. Sairauspoissaolojen vähenemisen syynä voivat olla koronaepidemiaan liittyvät muutokset, kuten lisääntynyt etätyö ja työllisyyden muutokset.

Pyysimme nuorisotyöntekijöitä pitämään viikon ajan päiväkirjaa työstään – uupumus näkyy nuorissa kesän kynnyksellä

Kuopion Ohjaamossa hoidettiin viikon aikana yhteensä 37 nuoren asioita. Ohjaamo on niin sanottu yhden luukun palvelupiste nuorille.

Edessä voi olla kuormittuneiden hoitajien joukkopako alalta – Tehy: "Moni on sanonut, että nyt hoidetaan korona ja sen jälkeen goodbye"

Yle kysyi Tehyn ja Superin edustajilta Hämeessä, mitä hoitajien arki on yli vuoden koronataistelun jälkeen. Alueen koronatilanne on maan pahimpia myös sairaaloissa. Moni hoitaja sinnittelee, koska ei halua jättää työkavereita tai potilaita pulaan.

Ravikuninkaan paluu: sairaslomalta palaava Evartti starttaa tänään Kajaanin kauden avajaisraveissa

Evartti palaa kolmen kuukauden sairaslomalta. Samalla selostajavirtuoosi Lauri Hyvönen aloittaa ohjastajauransa Kajaanissa.

Tahattomasti lapsettomat kokevat epäasiallista kohtelua työpaikoilla ja moni jää lapsettomuushoitojen takia ilman palkkaa

Lapsettomien yhdistyksen toteuttaman kyselyn mukaan lapsettomuushoidot ovat voineet olla este työuralla etenemiselle. Aluehallintoviraston lakimies pitää rekrytointeihin liittyviä syrjintäkokemuksia kyselyn tulosten räikeimpinä epäkohtina.

Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho palaa ensi viikolla töihin

Ranta-aho sai vakavan sairauskohtauksen viime elokuussa ja hän on ollut pitkällä sairauslomalla.

Pieksämäki tarjoaa työntekijöilleen polkupyöräedun

Polkupyöräetu on verovapaata aina 1 200 euroon saakka.

Sairauslomalta palannut Pelicans-taikuri liikaa TPS:lle – Iikka Kangasniemi hääri Liigan parhaan ylivoimapelin kapelimestarina

Pelicansin Iikka Kangasniemi teki häikäisevän paluun kaukaloon jääkiekkoliigan puolivälierien avausottelussa TPS:aa vastaan.

HUS on joutunut sulkemaan kardiologisen vuodeosaston ja toimenpidesalin viikoksi – kiireetöntä hoitoa siirretään

Osasto ja sali on tarkoitus saada käyttöön jälleen ensi viikolla. Kiireellisestä hoidosta ei karsita.

Vesannon kunnanjohtaja hoitaa kolme kuukautta myös Tervon kunnanjohtajan pestiä

Pia Harmokivi tuuraa sairauslomalle jäänyttä Seppo Niskasta.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin viime vuosi yli kaksi miljoonaa euroa miinuksella: koronapandemia supisti toimintaa

Myönteistä oli se, että sairaanhoitopiirin henkilöstön sairauspoissaolot vähenivät.

Jopa yli 60 prosenttia kyselyyn vastanneista vanginvartijoista miettinyt alanvaihtoa – “Pitääkö jonkun menettää henkensä ennen kuin tähän saadaan muutos“

Rikosseuraamuslaitoksen johtajan Marko Oresmaan mukaan Vankilavirkailijan liiton kyselyssä ilmenneet ongelmat tunnistetaan ja niitä selvitetään.

Heikki Valkama: Viisas työnantaja ei julista surevalle ensimmäisenä, että suru ei sitten ole sairaus

Surevan työkyky on ongelma työpaikoilla. Ratkaisu voisi löytyä empatiasta, kirjoittaa Heikki Valkama blogissaan.

Vimpelin kunta aloitti projektin, jossa kaikille työntekijöille tarjotaan ohjausta liikkumiseen ja ruokailuun – tavoitteena vähentää sairauspoissaoloja

Kaikille työntekijöille laaditaan lähtotason selvitys, joka sisältää kehonkoostumusmittauksen, liikunta- ja ruokavalio opastuksen.

Chicago Bullsin valmentaja vihjaa, että Lauri Markkanen on palaamassa tositoimiin NBA:ssa

Lauri Markkasen yli kuukauden kestänyt NBA-sairausloma on päättynyt.

Muuramen sairauslomalla ollut kunnanjohtaja harkitsee töihinpaluuta – sijaisen haku keskeytettiin

Kunnanjohtaja Ari Ranta-Aho jäi sairauslomalle viime vuoden elokuussa sairaskohtauksen jälkeen.

Siun sotelle suuri säästö henkilöstön sairastelun vähennyttyä

Kuntayhtymän henkilöstömenot pienenivät 2019 merkittävästi, kun sairauspoissaolot vähenivät. Hyvä kehitys on jatkunut.

Näissä hoivakodeissa oli psyykenlääkkeiden ylikäyttöä, aliravitsemusta ja ulkoilun puutetta – johto kertoo, miksei kaikkia ongelmia ole korjattu

Kymenlaakson hoivakodeissa on edelleen sairauspoissaoloja. Työ on kiireistä, eikä korona ole tuonut tilanteeseen helpotusta.

Kuljetusyritykset tasapainottelevat yhä lepoaikasäädösten ja koronapoissaolojen välillä – SKAL: "On aito huoli, riittävätkö kuljettajat"

Viime kevään lievennyksistä ajo- ja lepoaikoihin pitäisi saada pysyviä. Yrityksille helpotusta toisi edes uusi määräaikainen jakso.

Chicago Bullsille jo toinen voitto putkeen

Chicagon suomalaistähti Lauri Markkanen on edelleen sivussa olkapäävamman vuoksi

Auli Viitalan kolumni: Ylen Sisäilmaa on täyttä totta

Jos pitää Sisäilmaa-sarjaa parodiana, ei tunne työkkärin todellisuutta, kirjoittaa Auli Viitala, syrjäytynyt, joka roikkuu uhallaankin mukana menossa.

Muuramen vs. kunnanjohtaja Sami Niemi siirtyy Kuntaliittoon

Muuramen kunta päättänee ensi viikolla kuka hoitaa kunnanjohtajan tehtäviä jatkossa.

Pohjalaistehtaan hymiökoneeseen painettiin ensin pelkkää punaista – vihreälle päästiin, kun toiminta uudistettiin työntekijöitä kuunnellen

Hymiöt kertoivat, että Juncarin tehtaalla Lapualla voitiin huonosti. Työtyytyväisyyteen panostettiin sitten monin tavoin.

Kittilän kunnanjohtaja sai sydänkohtauksen: "Melkein viimeinen hiihto"

Antti Jämsénin sydän pysähtyi Levillä lääkärikeskuksen pihalla, jossa sairaanhoitajat saivat sen uudelleen lyömään.

Entäpä jos mielenterveys olisikin jana, jolle me kaikki asettuisimme? Työelämässä voi pärjätä, vaikka mielenterveys horjuisi, osoittaa tuore väitös

Mielenterveyskuntoutujia ei pitäisi lokeroida diagnoosien perusteella lieviin ja vakavasti sairastuneisiin, sanoo väitöstutkija Johanna Vilppola.

Sairauspoissaolot kääntyivät viime vuonna laskuun – Mielenterveysongelmien kasvu sairausloman syynä on pysähtynyt

Mielenterveyden häiriöt suurin sairauspoissaolon syy jo vuodesta 2018. Nyt Kelan tilastot kertova vuoden 2020 vähentäneen sairaspoissaoloja.

Koronarokote voi nostaa joillakin kuumepiikin ja siirtää osan hoitajista ja lääkäreistä hetkeksi sairauslomalle – sairaalat varautuvat

Sairaalat porrastavat rokotuksia, etteivät pienet, mahdolliset sivuoireet vaikuta työvoiman riittävyyteen kriittisillä osastoilla.

Joonas Köntän karanteeni on ohi mutta sairausloma jatkuu vielä

Kansanedustajan sairausloma jatkuu jouluaaton aattoon saakka.

HAVU teki kovan kaappauksen – Jani "Aerial" Jussila vaihtaa ENCEn kotimaiseen kilpailijaan

Osana siirtoa joukkueet purkivat myös Sami "xseveN" Laasasen lainasopimuksen ENCEen.

Vesanto maksaa lisäkorvauksia perusturvan työntekijöille parantaaksen henkilöstön saatavuutta

Kunta on korottanut hälytysrahaa sekä maksaa uuden korvauksen ylimääräisestä työvuorosta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle