Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaasan uusi skeittipuisto avataan yleisölle

Puiston suunnittelussa on pyritty huomioimaan eri katuskeittauksen tyylit, kuten myös kaiken tasoiset harrastajat. 

Skeittaava koira Rambo esiintyy ehkä viimeistä kertaa yleisölle – näin sen temput sujuvat koronatauon jälkeen

Yhdeksän vuotta täyttäneellä Rambolla alkaa eläkeikä lähestyä. Takana on kymmeniä esiintymisiä televisiota myöten. Tampereen lemmikkimessuilla on kenties niistä viimeinen.

Urbaani pumptrack valtaa Suomea jo maaseutukunnissakin – nopeasti kasvavaa trendilajia verrataan skeittaukseen

Suomen pumptrack-ratojen määrä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa. Omaehtoisessa lajissa ei toistaiseksi kilpailla kansallisesti lainkaan. Pohjois-Karjala sai tänä vuonna kaksi ensimmäistä rataansa – kummankin niistä maaseutukuntaan.

Oulu rahoittaa kahdeksaa kaupunkilaisten ideoimaa kohdetta: esimerkiksi Kaakkurin liikuntamaahan saadaan rakennettua skeitti- ja skoottirataa

Kaupunki myöntää yhteensä 50 000 euroa osallistuvan budjetoinnin rahaa eri puolille Oulua. Äänestys oli 21 kohteesta, eniten ääniä keräsi ehdotus Hiukkavaaran nuotiopaikan perustamisesta.

Vaasassa Onkilahden rakenteilla olevan skeittipuiston työmaalle on tunkeuduttu ja työmaan aitoja rikottu

Rakenteilla olevassa skeittipuistossa oleskelu on turvallisuusriski. Alueella tehdään mm. sähkötöitä ja liikuntasaumojen kittaukset eivät ole vielä kuivuneet.

Suomen ensimmäinen lukion skeittilinja aloitti Tampereella – oppilaista ei valmenneta huippuskeittaajia vaan skeittikulttuurin moniosaajia

Valmennus on skeittauksessa uusi ja vieras asia eikä laji ole valmennettavissa samoin kuin yleisurheilu. Skeittilinjan valmentajat mieltävät itsensä enemmän mentoreiksi tai tutoreiksi.

Vaasan Onkilahteen kaavaillun Portti tulevaisuuteen -maamerkin rakennustyöt siirtyvät ensi vuodelle kustannussyistä

Raaka-aineiden hinnanousu on pakottanut Vaasan kaupungin ottamaan aikalisän uuden maamerkin rakentamisen suhteen. Portti tulevaisuuteen -hanke palautetaan suunnittelupöydälle ja kustannustehokkaamman version rakennustöiden on määrä alkaa ensi keväänä.

Lapsena Jaakko Pesosen kallo puristi hänen aivonsa kasaan – nyt hän on 24-vuotias eläkeläinen, mutta myös Euroopan huippuja amatööriskeittauksessa

Jaakko Pesosen päätä on leikattu kahdesti jo pikkupoikana. Hänen kallonsa saumat olivat luutuneet yhteen, eivätkä aivot kehittyneet normaalisti. Hoidon saaminen kesti pitkään. Harvinaisten sairauksien diagnosointia yritetään parantaa koko maassa, jotta apu ei viivästyisi.

Olympialaisten tuomarilinja ei sopinut Suomen mitalitoivolle – Ylen asiantuntija avaa, miksi teinit pyyhälsivät voimalla Lizzie Armannon ohi

Lizzie Armannolle ladattiin Suomessa suuria menetystoiveita, mutta ne eivät täyttyneet. Armanto jäi ulos kahdeksan parhaan finaalista. Selvitämme tässä jutussa, miksi näin kävi.

Helander yllätti ja pettyi, Etelätalo keihäsfinaaliin, Armannon mitalihaaveet menivät – katso maailmanennätykseen huipentuneen olympiayön kohokohdat

Tokion keskiviikkoyö oli suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, kun olympiakisoissa nähtiin peräti kahdensan suomalaista tositoimissa. Suomalaisonnistujia olivat keihäänheittäjä Lassi Etelätalo, seitsenottelija Maria Huntington ja golffari Matilda Castren.

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto karsiutui – kertoi karmean loukkaantumisensa pitkäkestoisista vaikutuksista: "Skeittaaminen on vaarallista"

Suomea edustanut Lizzie Armanto jäi skeittauksen karsinnassa kahdeksan parhaan ulkopuolelle. Armanto kertoi, että oli silti tyytyväinen suoritukseensa.

Katso keskiviikon olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Keskiviikkona Tokion olympialaisissa kilpailee yhdeksän suomalaista. Aamuyöllä jännitystä tarjoavat muun muassa golfnaiset ja skeittaajatähti Lizzie Armanto.

Teinitähti aikoo saavuttaa ensimmäisen olympiamitalinsa jo 13-vuotiaana – edes kallomurtuma ei hetkauttanut skeittauksen ihmelasta

Somehitti Sky Brown on muun muassa Suomen Lizzie Armannon merkittävimpiä kilpakumppaneja taistelussa skeittikullasta.

Tony Hawk kertoo Yle Urheilulle, miksi Lizzie Armannon tarina on olympialaisten hienoimpia – “Jos ihmiset tietäisivät, mistä hän on selvinnyt”

Lizzie Armanto on paljon muutakin kuin Suomen olympiatoivo. Amerikansuomalainen on lajinsa tienraivaaja, joka onnistui uhmaamaan todennäköisyyksiä myös matkalla Tokioon.

Skeittaajalegenda Tony Hawk arvioi Tokion kultasuosikit – mainitsi Suomen Lizzie Armannon nimen

Maailman tunnetuin rullalautailija Tony Hawk on Tokiossa paikalla seuraamassa lajinsa ensiesiintymistä olympialaisissa. Legendaarinen skeittaaja uskoo, että Lizzie Armanto yltää mitaleille.

Olympiakoripallon huippuottelun puoliajalla kentällä nähtiin ylivoimainen heittokone – olisiko CUE-robotti voinut pelastaa Yhdysvallat?

Sunnuntai-iltana Ranska katkaisi Yhdysvaltojen 25 ottelua olympialaisissa kestäneen voittoputken. Puoliajalla kentälle päästettiin ihmismäinen robotti, joka upotti pallon helposti sisään puolesta kentästä.

Olympiakultaa vain 13-vuotiaana! Nuoret skeittarit hurmasivat Tokion historiallisessa kisassa – "Skeittaus kuuluu kaikille"

Naisskeittarit pääsevät ennennäkemättömään valokeilaan Tokion olympialaisissa. Streetissä voittajaksi nousi vain 13-vuotias Momiji Nishiya, joka toivoo yhä useamman tytön kokeilevan lajia.

Nämä pysäytyskuvat ja hidastukset paljastavat uusien olympiatähtien huimat taidot – pilkoimme skeittauksen silmiä hivelevät temput osiin

Miesten streetin kärkikolmikko Horigome, Hoefler ja Eaton latasivat skeittauksen finaalissa taululle liudan järisyttäviä temppuja. Yle Urheilu purki mitalistien kolme parasta temppua osiin.

Katso tästä yön ja aamun kohokohdat: Suomalaisonnistumisia, jättiyllätys uinnissa ja uutuuslajien häikäisevät temput – "Mitä hel...mettiä!"

Tokion olympialaisten toinen kisapäivä on ollut värikäs. Varhain Suomen aikaa on kisattu uutuuslajien lisäksi myös perinteisemmissä kilpailumuodoissa. Suomalaisittain kiinnostus kohdistui ampumapaikalle, jossa aloitettiin skeetin peruskilpailu.

Tokion uutuuslajin kultasuosikki eli lapsuutensa eristyksissä ja elämä valui sivuraiteille – yksi voitto muutti perheen suunnan: "Pelasti henkemme"

Tokion olympialaisten kultasuosikki Nyjah Huston sai rastafarilaisen kasvatuksen. Hän ei pidä nykyisin yhteyttä kontrolloivaan isäänsä.

Pieni kyläyhdistys pyörittää Tahkolla satojen tuhansien eurojen hankkeita – nyt tekeillä luontopolku ja siirrettävä skeittiparkki

Suomen tuhannet kyläyhdistykset pyrkivät lisäämään alueittensa viihtyisyyttä pääosin talkoilla. Nilsiäläinen Tahkon kyläyhdistys on onnistunut muutaman vuoden aikana saamaan hankkeisiinsa jo noin 700 000 euroa.

Priden kampanjan kasvo skeittari Jarkko Poropudas arvostaa nuorten asennetta, jossa homotteluun puututaan: "Nyt mennään hienoon suuntaan"

Lapissa varttuneen rullalautailijan elämän yksi pelottavimmista, mutta lopulta parhaista teoista oli kertoa omasta homoseksuaalisuudesta julkisesti. Tänä kesänä hän uskalsi mennä asian kanssa jo Helsingin paraatipaikalle.

Kankaanpään skeittiparkki vihdoin valmistumassa – Harjavallan skeittirata avautui jo

Kankaanpään skeittiparkin pitäisi valmistua heinäkuun aikana. Harjavallassa puolestaan uusi skeittirata on jo avattu.

Kotkaan vihitään ensimmäinen laillinen graffitiseinä – avajaistapahtumassa saa kokeilla itse graffitin tekoa matalalla kynnyksellä

Kotkan Katariinan Meripuistoon avataan kaikkien katutaiteilijoiden käyttöön seinä, johon saa tehdä vapaasti graffititaidetta. Seinä avataan virallisesti käyttöön Puistosessarit-tapahtumassa heinäkuun 10. päivänä.

Hervantaan rakennetaan laaja kuntoilu- ja toimintapuisto – Heinurinmäellä voi harrastaa montaa lajia

Heinurinmäki on vanha Ruskon maanvastaanottopaikka. Mäen lakialuetta täytetään noin metrin paksuisella kerroksella kaupungin työmailta saatavilla ylijäämälouheilta ja kaivuumailta.

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto varmisti paikan Tokioon

Lizzie Armanto sijoittui tällä viikolla sulkeutuneessa olympiarankingissa viidenneksi.

Rovaniemen skeittareilta vietiin harjoittelupaikka – kaupunki on luvannut uuden paikan Antinpuiston tilalle

Rovaniemeläiset skeittarit ovat vedonneet kaupunkiin, että he saisivat pitää 'epävirallisen' skeittipaikkansa Antinpuistossa, sillä Rovaniemen 'virallinen' skeittipuisto Ounasvaaralla on ruuhkainen.

Tampereen Keskustorin kulmalle halutaan luoda skeittikeskuksen sydän – tarjolla ilmaista skeittiopetusta, ruokaa ja musiikkia

Skeittitapulin tarkoitus on innostaa nuoria skeittiharrastuksen pariin sekä lisätä alueen viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Tapuli on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–18 kesä-heinäkuun ajan.

Peffa ja pää puutuvat pitkillä oppitunneilla, Nam nam -puolue ajaa tokaluokkalaisten etuja – Näihin asioihin koululaiset haluavat vaikuttaa

Enemmän skeittiramppeja ja vähemmän kiusaamista. Uutisluokan oppilaat ympäri Suomea kuvasivat, kirjoittivat ja haastattelivat aiheista, joihin he haluaisivat vaikuttaa.

Hengästyttävää temppujen ilotulitusta ja villejä voitonjuhlia – katso näyttävät kuvat ja videot skeittauksen SM-kisoista

Rullalautailun eli skeittauksen SM-mitalit ratkottiin kuluvana viikonloppuna Tampereella. Mukana nähtiin niin lajin vanhoja konkareita kuin tulevaisuuden tähtiä.

Katso parhaat palat skeittauksen SM-kisojen streetin finaaleista

Yle näytti skeittauksen SM-kilpailut Yle Areenassa. Tästä jutusta löydät parhaat palat ja kokonaiset lähetykset skeittauksen SM-tapahtumasta.

Katso tallenne: Skeittauksen SM-finaalit alkoivat Tampereella

Yle välittää skeittauksen SM-kilpailut Yle Areenassa. Perjantain naisten parkin finaalin voi katsoa uusintana oheisesta videosta.

Skuuttaajat ja skeittaajat rullaavat sovussa Kajaanissa – lämmin sää toi skeittiparkkiin vilskettä

Kesäsää on saanut skuuttaajat ja skeittaajat skeittiparkkiin. Vaikka eri ikäistä ja kokoista väkeä on paikalla paljon, niin harrastaminen sujuu mutkattomasti. Skeittiparkissa nuori polvi skuuttaa ja hieman vanhemmat skeittaavat.

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai alkaa seurata skeittausta? Lähes kuka tahansa voi oppia uuden olympialajin termit ja perustemput

Rullalautailu eli skeittaus on tuhansien mahdollisuuksien laji, joka sopii nuorisoimagostaan huolimatta kaiken ikäisten harrastukseksi.

Kankaanpään Seutu: Skeittiparkille ei saa vielä mennä

Nuoret ovat skeittailleet jo alueella, vaikka se on vielä rakennustyömaa.

Suomen olympiatoivo on toipunut vaikeasta vammasta – huippuskeittari Lizzie Armannolla ennätystähtäin Tokioon

Lizzie Armanto on potenut reisiluun murtumaa viisi kuukautta kotonaan Long Beachissa, Kaliforniassa. Suomalais-amerikkalainen on edelleen Suomen kirkkain mitalitoivo Tokion olympialaisissa.

Jyväskylän uusi skeittihalli on nyt valmis – Avoimeen käyttöön heti, kun korona suo

Koronatilanteen takia halliin pääsee aluksi vain alaikäisten suljetuilla seuravuoroilla.

Ylen aamu tänään: Koronarokotusten turvallisuus puhuttaa – miten rokottaminen Suomessa jatkuu? Katso lähetys tästä

Sarah Everardin surma on nostanut naisvihan jälleen esiin. Troy Björkman vie skeittiparkkeja köyhiin maihin.

Kuopion toriparkkiin pääsee skeittaamaan ja skuuttaamaan hiihtolomaviikolla

Keskustasta puuttuu luvallinen skeittialue nuorille. Nyt testataan, miten skeittailu toimisi toriparkissa.

Suunnitelma Kemin skeittiparkista on asetettu nähtäville

Suunnitelman mukaan skeittiparkki sijoittuisi Jope Ruonansuun puistoksi nimettävään puistoon.

Heinolan skeittipaikan sijainnista päätös – Urheilukadun ja Ratakadun kulmauksessa oleva puisto voitti

Skeittipaikkaa esitettiin yhä myös lukiolle, mutta lautakunnan enemmistö kannatti perhepuistoa.

Heinolan lintuhoitola vastustaa skeittipaikan sijoittumista entisen linja-autoaseman lähettyville – Haittaavatko äänet enemmän ihmisiä vai lintuja?

Heinolan entisen linja-autoaseman alueelle aiotaan rakentaa vaiheittain perhepuisto, jonne tulisi muun muassa pumptrack-rata ja skeittipaikka.

Skeittipaikkaa sovitellaan nyt perhepuistoon Heinolassa

Naapurusto vastusti skeittipaikan sijoittamista lukion ja nuorisopalvelujen pihalle.

Tässä ovat Irakin Basran kenties ensimmäiset skeittaajat – Mustafa Ibrahim kavereineen torjuu pandemia-ahdistusta rullalautailulla, mutta osa kaupunkilaisista paheksuu

Mitä voi tehdä, kun koronarajoitukset sulkevat paikkoja? Eteläirakilaiset kaverukset alkoivat katsella skeittivideoita ja siitä se lähti.

Katso uusin Yle Mix: Talviruuhkaa ensiavussa

Milloin koululaisten luita murtuu eniten?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle