Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suunnitelma Kemin skeittiparkista on asetettu nähtäville

Suunnitelman mukaan skeittiparkki sijoittuisi Jope Ruonansuun puistoksi nimettävään puistoon.

Jope Ruonansuulle esitetään nimikkopuistoa Kemiin

Nimikkopuisto tulisi sijaitsemaan Kemin ydinkeskustassa.

Hassutteleva humoristi Jari Vesa oli henkilöhaastattelujen mestari: "Hän sai kenet tahansa avautumaan ja tuntemaan olonsa turvalliseksi"

Yleisö muistaa Anonyymit kotikiusatut, Elvis-osaston ja Oula Mäläkättäjän, mutta toimittajakollegoille Jari Vesa oli myös suoran lähetyksen suvereeni taitaja.

"Jope, minä menen" – tasavallan presidentin lupaus vierailusta Kemissä otetaan liikuttuneena vastaan Jope Ruonansuun vanhalla koululla

Syväkankaan koulun rehtori Susanne Nyman kertoo, että tasavallan presidentin koskettava ele herkisti.

Kemi sai uudet kuninkaalliset – kiireisten yrittäjien kruunajaiset pidetään vasta myöhemmin

Kuningattareksi äänestettiin Kaisu Brehmer ja kuninkaaksi Olli Ahonen.

Lauantai 18.7.2020 (radio)

Ravintolat täyttyivät perjantai-iltana. Koronakeväänä syötiin pikaruokaa. Huumekuskien määrä kasvaa. Taitelija Jope Ruonansuu on kuollut. Poutasää jatkuu isossa osassa maata.

Viihteen monitaituri Jope Ruonansuu on kuollut – Matkivan kulkurin pitkä ura muistetaan rakastetusta Jopet Show'sta

Yle TV2 kunnioittaa taiteilijan muistoa näyttämällä Jopet Show'n uusintoja elokuussa kokonaisen päivän.

Yli 16 vuotta, yli 800 kokousta Alistusta! – Anonyymit kotikiusatut ovat uskaltaneet sanoa ääneen sen, mitä moni salaa ajattelee

Veijo ja Pauli marttoineen hauskuuttivat radion kuuntelijoita vinolla huumorilla yli 16 vuoden ajan viikoittain. Ohjelman nyt päättyessä kuullaan loppiaissunnuntaina kahden tunnin Anonyymit kotikiusatut -spesiaali.

Lappilaisvoimin toteutetussa netti-tv-sarjassa vieraillaan Jope Ruonansuun bänditreeneissä ja Tornion Panimolla

Uudessa Juliuksen Hiace -ohjelmassa ajetaan autolla, keskustellaan ja laitetaan lopuksi hihat heilumaan.

Suomen suosikit oli läpileikkaus lama-ajan musiikkimausta

Olli Ahvenlahden juontamaa musiikkisarjaa esitettiin 1993–94

"Karikatyyrin tekeminen on kynällä imitoimista" – Jope Ruonansuulta näyttely Kemiin

Ruonansuun karikatyyreissä esiintyy julkisuudesta tuttuja henkilöitä kuten Antero Mertaranta, Martti Ahtisaari ja Lauri Tähkä.

"Liikuttavan hieno"– Jope Ruonansuusta kertova näyttely puhuttelee myös viihdetaiteilijaa itseään

Kemin Syväkankaan koulun entisenä oppilaana Jope Ruonansuulla on tänäkin päivänä vahvat siteet kouluun.

Koulukiusatun Jope Ruonansuun tarina päätyi näyttelyksi viihdetaiteilijan entiselle koululle

Syväkankaan koulun nykyiset oppilaat ovat rakentaneet Ruonansuun kunniaksi näyttelyn. Näyttelyn teemaksi on nostettu koulukiusaamisesta selviäminen.

Soundit ja sanat - niitä kuuntelee Jope Ruonansuu Levylautakunnassa

Jope Ruonansuu kuunteli viikon uutuudet Levylautakunnassa

Saako keikalla nyt vain puolet Jopesta? Viihdyttäjä keveni reilusti alle sataan kiloon

Nykyään Jope Ruonansuun keikoilla saa pääsylipun hinnalla vain puoli Jopea. Elokuussa keikoille palannut mies nauttii kevyestä kehostaan, sillä virtaa riittää enemmän kuin aiemmin.

Viihde elättää, mutta ei juuri rikastuta – Kakko ja Ruonansuu taiteilijoiden tulokärjet

Sonata Arctican laulaja Tony Kakko ja viihdetaiteilija Jope Ruonansuu ansaitsivat viime vuonna eniten merilappilaisista taiteilijoista.

Jope Ruonansuu: Kekkosen aikana ravintolassa osattiin käyttäytyä

Jope Ruonansuu aloitti viihdyttäjän uransa pikkujouluissa 34 vuotta sitten. 80-luvun alun kiihkeimpinä vuosina Ruonansuu olisi pikkujouluaikaan tarvinnut helikopterin ehtiäkseen keikalle edes lähes kaikkialle, minne pyydettiin.

Jope Ruonansuu pilailee nyt myös kynä kourassa

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on laajentanut tuotantoaan myös kuvataiteen puolelle. Jopen karikatyyripiirroksia on esillä Rauman torin laidalla. Hahmogalleriassa voi bongata Ruonansuun imitaatiohahmoja.

Meänkielistä reggaeta höystettynä Jope Ruonansuun räppäyksellä

Meänkielellä laulettua reggaemusiikkia tekevä The Meänland on julkaissut itselleen käyntikortiksi cd-sinkun. Samalla studiolla, jossa single äänitettiin, pistäytyi myös "Äkäslompolon Mauri". Hahmo ei malttanut olla sekaantumatta tutun murrealueen meininkiin.

Jope Ruonansuu: Kansantaiteilija on kansan ja herrojen välissä

Jope Ruonansuu tuntee olevansa kansan tuntojen tulkki. Yleisö ja sieltä tuleva palaute on hänelle ilmiömäisen tärkeää.

Jope Ruonansuu yllättää karikatyyripiirtäjänä

Koomikko, laulaja ja viihdetaiteilija Jope Ruonansuun viidenkympin villitys on uusi taideharrastus: karikatyyrien piirtäminen. Äänellään Jope on luonut imitaatiokarikatyyrejä jo vuosikymmeniä. Nyt rakkaat imitaatiokohteet siirtyvät piirroksiin. Jopen ensimmäinen näyttely avataan Raumalla heinäkuussa.

Pyöreitä täyttävä Jope Ruonansuu viihdyttää itseäänkin Mauno Koivistolla

Jope Ruonansuu täyttää puoli vuosisataa, mutta miehen omien sanojen mukaan nuoret ihmiset täyttävät 50. Kiireinen muusikko heittää syntymäpäivänsä kunniaksi keikkaa ympäri Suomea ja samalla hän unelmoi oman elokuvansa toteutumisesta. Yksin autolla ajaessani viihdytän itseäni, jotta pysyn hereillä, Ruonansuu paljastaa.

Komediateatteri saavutti vuoden aikana 76 553 katsojaa

Tampereen Komediateatterin syksyn vetonaula oli Kvartetti, joka jatkaa ohjelmistossa myös kevätkaudella.

"Jouluhässäkkää on, kuulikko"

Kemiläislähtöinen Jope Ruonansuu julkaisi fanien toiveesta joululevyn perjantaina. Joulukiireitä huumorimiehellä riittää lähes aattoon asti, mutta sitten laulaja-koomikko asettuu joulun viettoon ja sinapin keittoon.

Jope Ruonansuulta joululevy ja 50-vuotisjuhlakiertue

Jope Ruonansuun syksy on ollut kiireinen. Keikkojen ja levyn teon lomassa koko kansan viihdyttäjä viettää mieluiten aikaa kotona lasten kanssa. Ensi keväänä Jope lähtee juhlakiertueelle ympäri Suomen.

Mopo saa karata alle viisikymppisen Jopen käsistä

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu sai syntymäpäivälahjaksi itsensä ikäisen retromopon. Huumoriveikko aikoo panna mopon selässä hulinaksi.

Sekatyömies gonzoilee ja luotaa syvään

Media-alan sekatyömies Tommi E. Virtanen tekisi mieluiten vain syväluotaavia dokumentteja kulttuuripersoonista. Elääkseen työmies tekee vaikka gonzo-journalismia ja löytää siitäkin positiivisia puolia.

Nurmeksessa tungosta uudeksi radioääneksi

Yle Pohjois-Karjalan Sinun äänesi -kiertue alkoi Nurmeksessa vauhdikkaasti! Paikalle saapui rutkasti väkeä, jotka tarjosivat ääntään radion kuulijoiden iloksi.

Jope Ruonansuu: Lappi-huumori on rennointa

Maanläheisyys ja elämän maku ovat tyypillisiä Lappi-huumorin piirteitä. Edes lievähkö mahtailu ei ole itsetarkoituksellista, vaan lappilainen käyttää sitä lähinnä suuta piestäkseen ja ollakseen hauska. Lajin uranuurtaja ja Lapin ensimmäinen stand up-koomikko oli Jope Ruonansuun mielestä Nätti-Jussi.

Nätti-Jussin tarinoita äänikirjaksi

Nätti-Jussin tarinat julkaistaan äänikirjana. Äänikirja pohjautuu kirjailija Lasse Lehtisen viime vuonna julkaisemaan romaaniin Nätti-Jussi.

Millainen huumori naurattaa sinua?

Huumorinheiton ja mauttomuuden rajoista käydään jatkuvasti keskustelua. Tänäkin vuonna on television vitsiohjelmien mauttomuuksia tai onnistumisia ruodittu lehtien palstoilla. Mitä sinä olet mieltä suomalaisen komiikan tilasta? Ovatko suomalaiset huumorintajuista kansaa?

Tico Tico löysi uudet tilat

Kansainvälisestikin tunnettu Tico Tico Studio on löytänyt uudet tilat. Yrittäjä Ahti Kortelainen kertoo, että uudet tilat remontoidaan Kemin Syväkankaalla sijaitsevaan kiinteistöön.

Jope tähdittää UMO:n mykkäelokuvakonserttia

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on lyönyt hynttyyt yhteen Uuden Musiikin Orkesteri UMO:n kanssa. Kokoonpano on parhaillaan lyhyellä kiertueella.

Jope haaveilee omasta elokuvasta

Viihdyttäjä Jope Ruonansuu viimeistelee parhaillaan uutta levyään. Hänet nähdään myös Yle TV2:n Taivaan tulet -sarjan tulevissa jaksoissa. Oman elokuvan kuvaaminen saattaa puolestaan käynnistyä jo ensi keväänä.

Antti Ruuskasta juhlitaan nyt Savonlinnassa

Kesän keihässankari palaa Savonlinnan Tanhuvaaraan, jossa mies opiskeli, asui ja työskenteli useita vuosia. Pronssijuhlaan odotetaan jopa tuhatta vierasta.

Jope Ruonansuun elokuvahaave toteutumassa

Kesälomalla viihdetaiteilija narraa kaloja ja roplaa moottoripyöriään. Ennen hengähdystaukoa hän keikkailee, viimeistelee levyn ja edistää elokuvaprojektiaan.

Jope Ruonansuu tähdittää Taivaan tulia - katso kuvat

Taivaan tulien kolmannen tuotantokauden kuvaukset ovat käynnissä Kemijärvellä. TV2:den suosikkisarja Taivaan Tulia kuvataan koko kesä. Uusi kolmas tuotantokausi alkaa televisiossa lokakuussa 2013.

Kaupunginteatterin katsojamäärä laski hieman

Kemin kaupunginteatterin katsojamäärä laski hieman edellisestä vuodesta, kun teatteri joutui perumaan kahdeksan esitystä sairastapausten vuoksi. Teatteri saavutti kuitenkin tulostavoitteensa.

Ortodoksit juhlivat joulua pitkän kaavan mukaan

Ortodoksit juhlivat joulua hieman eri tavalla kuin valtaväestö - nimittäin pidempään. Jouluaattona vielä paastotaan, mutta alettuaan juhla-aika jatkuu viikkoja. Isä Timo muistuttaa omasta tahdosta ja suositteleekin joulurauhaa etsivälle malttia.

Jopetusministeriö lupaa maksaa eurokriisin omasta pussistaan

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu paljasti Aamu-tv:n sohvalla, että Jopetusministeriössä hoituu paitsi levyjen teko, myös Euroopan velkakriisin hoito. Ruonansuu julkaisi eilen keskiviikkona uusimman levynsä.

Pelicans-Kärpät ottelussa pöljäillään nenä päässä

Lahtelaiset Lionsit, Pelicans ja YLE Lahti tempaisevat tiistaina 1.11.2011 Pelicans-Kärpät ottelussa keräämällä varoja kehitysmaiden lapsille. Jälkipeleissä on mahdollisuus fiilistellä Jope Ruonansuun, Marko Haaviston ja Taikuri Luttisen seurassa.

Miten minusta tuli minä, Jope Ruonansuu

Näyttelijä-imitaattori-muusikko Jope Ruonansuun lapsuus.

Jope Ruonansuun syksy on täynnä hauskuutta

Heinolalaistuneen Jope Ruonansuun syksy on täynnä hauskuutta ja kiireitä. Keikkoja riittää ympäri Suomea niin sooloartistina kuin vierailevana tähtenä. Jopet-show'n uudet jakson alkavat lokakuun 24. päivänä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle