Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Outi Korkiamäki kulki syöpähoitojensa ajan ilman peruukkia – nyt hän toivoo, että hiusten menettämisestä puhuttaisiin enemmän

Vielä 15 vuotta sitten oletus oli, että syöpähoitojen takia kaljuuntunut nainen käyttää peruukkia. Nyt yhteiskunta sekä suhtautuminen syöpään ja hiuksettomuuteen on muuttunut.

Etelä-Pohjanmaa palaa koronaepidemian perustasolle – odotettavissa ravintolarajoitusten päättyminen

Edellisen kerran Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut perustasolla 1. elokuuta.

Kiireellisesti sijoitettavien lasten määrä laski yllättäen koronaepidemian alussa Seinäjoella – viimeisen vuoden aikana lastensuojelun tarve on kasvanut jatkuvasti

Varhaisella puuttumisella perheiden ongelmiin voidaan ennaltaehkäistä ongelmien kärjistymistä. Seinäjoella toivotaan uuden hyvinvointialueen tuovan lisää yhteistyötä ja uusia laitoksiakin lastensuojeluun.

Lapualla kateissa ollut 8-vuotias löytyi lauantaiaamuna hyväkuntoisena

Pohjanmaan poliisi tiedotti perjantain ja lauantain välisenä yönä etsivänsä kateissa ollutta 8-vuotiasta poikaa Lapualla.

Vauvan isäkään ei saa vanhempainrahaa ilman äidin jälkitarkastusta – hullunkurinen ehto poistuu viimein kun perhevapaauudistus astuu voimaan

Vaatimus on esimerkiksi tasa-arvon kannalta ongelmallinen, mutta yksituumaisuutta sen poistamiseen laista ei ole aiemmin löytynyt. Jälkitarkastuksia muutos ei poista, eikä sen uskota vaikuttavan neuvoloiden käyttöön, joka on Suomessa lähes tapissaan.

Seurakuntien rakenneselvitykselle todellinen tarve Etelä-Pohjanmaalla – pienissä seurakunnissa eletään kädestä suuhun

Varsinkin pienillä seurakunnilla rahat ovat loppu, kun väki vähenee ja verotulot hupenevat. Esimerkiksi Vimpelin seurakunnassa rahat eivät riitä enää investointeihin.

Joukko yrittäjiä on vedonnut Seppo Pirttikosken työsuhteen jatkumisen puolesta – "Olen valmis jatkamaan Ilmajoen kunnanjohtajana"

Ilmajoen kunnanvaltuusto käsittelee Pirttikosken irtisanomista todennäköisesti kokouksessaan 4. lokakuuta. Työsuhde on katkolla rattijuopumuksen seurauksena.

Oikeus kolmanteen koronarokotteeseen on monelle epäselvä – Seinäjoella nettiajanvaraus jouduttiin sulkemaan, koska aikoja varasivat nekin, joille rokote ei kuulu

Vakavasti immuunipuutteiset eivät ole sama asia kuin aiempien rokotuskierrosten riskiryhmäläiset, ja tämä tieto ei ole saavuttanut kaikkia. Koko muun väestön kolmannet rokotteet eivät ole vielä ajankohtaisia, ja päätös etenemisestä tehdään syksyn aikana.

Akkumineraalit kiinnostavat nyt kaikkia – myös Etelä-Pohjanmaalta löytyy mielenkiintoisia esiintymiä, mutta kaivostoimintaan on vielä pitkä matka

Kiinnostavia akkumineraaliesiintymiä etsitään kuumeisesti tällä hetkellä . Kaikki haluavat osuutensa kiihtyvästä akkuteollisuudesta, joka paisuu liikenteen sähköistyessä. Etelä-Pohjanmaakin saattaisi olla sopivaa kaivosaluetta.

Yksittäisiltä yrittäjiltä vetoomus kunnanjohtaja Pirttikosken puolesta Ilmajoella

Ilmajoen yrittäjäjärjestö ei ole vetoomuksen takana, vaan sen on allekirjoittanut 26 paikkakunnan yrittäjää.

Lapuan kaupunki löysi urakoitsijan Ritavuoren päiväkodille, rakentaminen pyritään aloittamaan vielä tämän vuoden aikana

Lapua ei saanut Ritavuoren päiväkodin rakentamisesta yhtään urakkatarjousta avoimessa tarjouskilpailussa, joten kaupunki sai hankintalain perusteella tehdä suorahankintaa.

Allergiaoireet ovat lisääntyneet kasvihuoneissa työskentelevillä – yleisiä herkistäjiä biologiset torjuntaeliöt ja pölytykseen käytetyt kimalaiset

Kasvihuoneessa työskentelevillä on muihin ammatteihin verrattuna korkeampi riski altistumiselle sekä allergisoitumiselle. Työterveyslaitoksen selvityksen mukaan peräti 60 prosenttia siihen osallistuneista reagoi jollakin tapaa. Nyt käytäntöjä viilataan.

Priden somevastustus synnytti Etelä-Pohjanmaalle sateenkaariyhdistyksen – "Haluamme näyttää nuorille, että he eivät ole yksin"

Lapualle perustettu yhdistys toimii koko Etelä-Pohjanmaan alueella ja haluaa erityisesti luoda nuorille turvallisen ilmapiirin, jossa voi olla oma itsensä. Seta pitää uutta yhdistystä tervetulleena.

Puulastissa ollut rekka ajautui ojaan Kolmostiellä – nostotyöt haittaavat liikennettä illalla

Ainakin toinen ajokaista joudutaan sulkemaan ajoneuvon noston ajaksi Jalasjärvellä.

Ähtäri sitoutuu pienentämään energiankulutustaan, tavoitteena 7,5 prosentin vähennys vuoteen 2025 mennessä

Energiatehokkuussopimus on kunnille tehokas tapa osallistua ilmastotyöhön ja samalla saavuttaa säästöjä.

Etelä-Pohjanmaalle perustettiin oma sateenkaariyhdistys – tavoitteena tehdä pienetkin kunnat kaikille turvallisiksi paikoiksi olla oma itsensä

Uudella yhdistyksellä on suunnitelmissa järjestää ainakin Lapua Pride -tapahtuma ensi kesällä.

"Rankinta on se, ettei puoliso enää ole tukipilari" – Paula Hämäläisen mies sairastaa Alzheimeria, ja läheiselle sairaus tarkoittaa ihmisen menettämistä tämän eläessä

Muistisairaus muutti Hämäläisten arkea ensin vähän, sitten yhä enemmän. Nyt keskustelukaan ei enää onnistu, mutta hoitokotiin muuttaneen miehen mieli on yhä tyyni. Omaisen voimia sairaus voi syödä enemmän.

Lapuan tuomiokapituli selvittää viiden eteläpohjalaisen seurakunnan liitostarpeita ja yhteistyömahdollisuuksia

Seurakuntarakenteen uudistamista selvitetään Kauhavan, Alajärven, Lappajärven, Evijärven ja Vimpelin seurakunnissa. Kyseeseen voi tulla seurakuntaliitos, seurakuntayhtymä tai seurakunnat jatkavat edelleen itsenäisinä.

Pelkkä tango ei riitä Tangomarkkinoiden tulevaisuudeksi – poppiin laajentava tapahtuma tekee samaa kuin muutkin: flirttailee genrejen välillä

Seinäjoen Tangomarkkinat taivuttaa tangosta poppiin kesällä 2022. Tangolla tapahtuma ei elä, sanoo toimitusjohtaja Pasi Ojala. Tapahtumille genrerajojen venyttäminen on tavallista, ja se toimii, kunhan se tehdään tyylillä.

Kristiinankaupunki varoittaa vanhempia vaarallisesta leikistä: Lapset rakentaneet kotitekoisia pommeja

Kristiinankaupungissa on tullut ilmi viitteitä siitä, että vapaa-ajalla lapset ja nuoret ovat tehneet viemärinpuhdistusaineesta kotitekoisia pommeja. Kaupungin koulutoimi haluaa nyt varoittaa kokeilujen vaaroista, ja pyytää vanhempia juttelemaan asiasta lasten kanssa.

Ajanvaraukset kolmansiin koronarokotuksiin avautumassa Etelä-Pohjanmaalla – rokotteita riittää

Ajavarauksia avataan parhaillaan. Rokotukset käynnistyvät syys–lokakuun vaihteessa.

Seinäjoella alkaa jälleen maksuton harrastustoiminta koulupäivien yhteydessä

Huomiota kiinnitetään erityisesti sellaisten lasten ja nuorten tavoittamiseen, jotka eivät ole löytäneet mielekästä harrastusta.

Alajärvellä paloi villapaaleja teollisuushallin piha-alueella, ei vaaraa rakennuksille

Alkusammutus rajoitti paloa Mäkeläntiellä. Pelastuslaitos sai sammutettua lopunkin palon nopeasti.

Veteli Pesiksen B-pojat mestaruuskamppailuissa – taustalla on vuosien yhteistyö eri joukkueiden kesken

Alueen pesäpalloväki on tehnyt vuosikausia yhteistyötä, jotta pelaajat pääsisivät lajin kärkikamppailuihin. Tänä vuonna ja lähipäivinä se työ huipentuu.

Tangomarkkinat julkisti esiintyjiään ensi kesälle – tapahtuma tuo tangon rinnalle myös poppia ja iskelmää

Seinäjoen Tangomarkkinat laajentaa ohjelmistoaan tangon lisäksi myös iskelmään. Ensi kesänä lavalla nähdään muun muassa Eppu Normaali ja Erin.

Ammattikuljettaja Juuso Joensuu on ajanut jo pitkään rekkaa, joka käy nesteytetyllä kaasulla – tankkaus on halpaa, mutta yleistymisen tiellä on vielä monta estettä

Huhtala Logisticsin rekoista yksi kulkee kaasulla. Huollossa ja tankkaamisessa on haasteita, mutta niiden kanssa selvitään. Traficomin tuki kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintaan on käymässä vähiin ennen aikojaan.

Ainoastaan yksittäisiä nuoria jäänyt ilman opiskelupaikkaa pohjalaismaakunnissa – pudokkaiden tukemiseen haetaan vasta parhaita tapoja

Kuntiin on syntymässä kirjavia käytäntöjä, miten oppivelvollisuuden toteutumista valvotaan ja tuetaan. Lain pakottamana nuorta on vaikea saada koulun penkille, vaan tukea tarvitaan monelta taholta.

Kurikan kaupunki maksaa koko henkilöstölleen koronabonusta – aloitteen tehnyt OAJ:n paikallisyhdistys: "Lähdimme ajamaan yhteistä asiaa"

Jokaiselle syyskuun alussa kaupungin palveluksessa olevalle annetaan ePassi-etua, jolla voi hankkia kulttuuri-, liikunta- ja hyvinvointipalveluja.

Strömsö-paidan "äiti" Lee Esselström loi hittineuleesta lasten mallin – näillä viidellä vinkillä aloittelija pääsee alkuun oman kirjoneuleen suunnittelussa

Islantilaisneuleista alkanut viime vuosien kirjoneulehypetys ei osoita laantumisen merkkejä. Päinvastoin - se sai uutta polttoainetta, kun Svenska Ylen lifestyleohjelma Strömsön käsityövastaava Lee Esselström päätti suunnitella Strömsö-neuleen. Huomenna keskiviikkona julkaistaan ohje lasten paitaan.

Ilmajoella tilapäinen valiokunta on kuullut kunnanjohtajaa irtisanomisasiassa – valtuuston käsiin asia etenee aikaisintaan lokakuun alussa

Kunnanvaltuusto päättää myöhemmin syksyllä tilapäisen valiokunnan esityksen pohjalta Seppo Pirttikosken työsuhteesta.

Poliisitaustainen poliitikko Piia Kattelus-Kilpeläinen teki valituksen erottamisestaan – hallinto-oikeus hylkäsi

Kattelus-Kilpeläisellä on virka Pohjanmaan poliisilaitoksella. Hänet erotettiin virantoimituksesta kuukaudeksi poliisille sopimattoman käyttäytymisen takia.

Karhunkaadon poikkeusluvat ovat tänä vuonna olleet hyvässä käytössä pohjalaiskunnissa

Keski-Pohjanmaalle myönnetyt kaikki kolme poikkeuslupaa on käytetty, kun taas Etelä-Pohjanmaalla on vielä yksi lupa käyttämättä

Seinäjoelta puretaan vanhoja rakennuksia, muun muassa vanha paloasema ja Larvalan talo häviävät uuden tieltä

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi rakennustarkastajan ja ympäristöterveydenhuollon johtavan hygieenikon virat haettaviksi.

Vain yksi kunnanjohtaja kertoo harkitsevansa ehdokkuutta tammikuun aluevaaleissa – "Aika ei riitä" tai "En ole poliittinen" yleisimmät epäröinnin syyt

Kunnanjohtajakin voi asettua ehdolle tammikuun aluevaaleissa, joissa valitaan luottamushenkilöt vuoden kuluttua perustettavien hyvinvointialueiden aluevaltuustoihin. Pohjalaismaakuntien kuntajohtajia ehdokkuus epäilyttää.

Koronatilanne rauhoittumassa ja testausmäärät laskussa Etelä-Pohjanmaalla

Kun testimäärä laskee, tartuntoja voi jäädä huomaamatta, arvioi infektioylilääkäri Elina Kärnä.

Ohran hinnannousu haaste monille kotieläintiloille

Ohran menekki on suurta etenkin sikatiloilla. Hintojen nousu on hyvä asia viljatiloille, mutta kannattavuuden kanssa painiville kotieläintiloille se tuo uusia haasteita.

"Kiitollisuus, onnellisuus ja ylpeys siitä, mitä ollaan yhdessä saavutettu" – Mailattaret juhlii nousua Superpesikseen

Yli 60 vuoden odotus palkittiin, kun Mailattaret päätti kautensa nousemalla pesäpallon ylimmälle sarjatasolle.

Kurikan valtuutettujen kautta seurataan väitöskirjatutkimuksessa

Tutkija Tuuli Tarukannel haluaa selvittää, millaisiksi poliittisiksi johtajiksi valtuutetut oppivat vaalikauden aikana.

Pula bändien treenikämpistä on jopa krooninen – The Levisions sai tilat vanhasta kerrostalosta Seinäjoella yli vuoden jonottamisen jälkeen

Bändien treenitiloista on puutetta edelleen etenkin Vaasassa ja Seinäjoella. Seinäjoella Elävän musiikin yhdistys sai hiljattain lisää tiloja, mutta nekin ovat jo täynnä. Kokkolassa tilanne vaikuttaa olevan hieman parempi ainakin vapaiden tilojen suhteen.

Mehua, pyreetä, hilloa ja rouhetta – marjoista notkuvat pihlajat ovat tänä vuonna innostaneet myös ensikertalaiset kokeiluihin, katso videolta raakamehun ohje

Marttaliitossa arvellaan, että luonnontuotteiden suosion myötä pihlajanmarjan käyttökin voi olla nouseva trendi. Marjan maku taittuu ensimmäisen pakkasyön tai muutaman tunnin pakastamisen jälkeen.

Seinäjoen Jalkapallokerhon kannattajien viileä protesti seurajohdolle: "Teidän kerho"

Seinäjoen Jalkapallokerhon kannattajaryhmä toteutti aikeensa pysyä poissa SJK:n lauantain kotimatsin ensimmäiseltä puoliajalta. Kannattajapäätyyn oli askarreltu paljon kuvaava viesti.

Kouvolan Pallonlyöjät luottaa pohjalaisiin kultajahdissa – "Saimme taas ulkopelin sellaiseksi, että mestaruutta voi tavoitella"

Manse PP johtaa loppuottelusarjaa voitoin 1–0. Lauantaina pelataan Kouvolassa ja sunnuntaina Tampereella

Osa SJK:n kannattajista aikoo loistaa poissaolollaan ensimmäisen puoliajan verran lauantain kotiottelussa – syynä seurajohdon viestintä

Kannattajien protestointi liittyy päävalmentaja Jani Honkavaaran sopimuksen päättymiseen ja etenkin siihen liittyvään seurajohdon viestintään.

Riistakolareiden määrä kasvanut Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla vähentynyt – yhä useammin auton alle jää metsäkauris

Metsäkaurisonnettomuuksia on tänä vuonna tapahtunut selvästi viime vuotta enemmän Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Kokkolalaiset Pulakat selvisivät hirvikolarista ilman henkilövahinkoja.

Saga Fursin turkishuutokaupassa hinnat nousivat, mutta kaikkia nahkoja ei saatu myytyä

Syyskuun huutokauppa oli myyntikauden viimeinen. Myyntikauden välitysmyynnin arvo nousi selvästi yli pandemiaa edeltävän tason.

Uutta päiväkotia rakentamaan ei löytynyt urakoitsijaa Lapualla – kaupungin tekninen johtaja: "En ole ennen tällaiseen törmännyt"

Uuden päiväkodin valmistuminen viivästyy. Lapualla epäillään, että syynä urakoitsijoiden kaikkoamiselle on epävarmuus koronan nostamista materiaalihinnoista.

Kela-kyytien kilpailutus ratkesi – Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla kyydit hoitaa kaksi paikallista yrittäjää

Kela-kyytien valtakunnallinen kilpailutus on päättynyt. Uudet toimijat aloittavat tammikuussa 2022. Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla Kela-kyydit hoituvat jatkossa paikallisten Vaasan Ulataksin sekä seinäjokelaisen Keskustaksin voimin.

Seinäjoen lentoasemalla odotetaan sähkölentokoneiden yleistymistä ja drone-rahtia – miehittämättömässä ilmailussako on pikkukentän tulevaisuus

Liikenneministeri Timo Harakan näkemykset sähkölentämisen yleistymisestä on otettu Etelä-Pohjanmaalla tyytyväisyydellä vastaan. Into Seinäjoen mukaan Seinäjoen lentoaseman suunnitelmat drone-rahtiliikenteen osaltakin etenevät.

Kauhavan liitoskunnat saavat uudet koulukeskukset lähivuosina

Kantakaupungin ja liitoskuntien koulukeskukset nielevät Kauhavalla kaikkiaan noin 50 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle