Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hyväksikäytetystä ja hakatusta pojasta tuli kaikkien tuntema Frederik: elämäkerta paljastaa paljon, mutta miksi media tarttui seksiseikkailuihin?

Tutkija pitää huolestuttavana tapaa, jolla media yhä pönkittää vanhentunutta käsitystä miehenmallista. Pahimmillaan se voi estää kertomasta rikoksista.

Kokosimme parhaat vinkit virtuaalivappuun: Kotibileet Pyhimyksen kanssa, työväenlaulumaraton ja Mantan lakitus

Suomi on täynnä toinen toistaan hilpeämpiä vappuperinteitä ja rientoja. Tänä keväänä niihin osallistutaan verkossa.

Yle Jyväskylän livekeikat saivat ihmiset tanssimaan ja nauttimaan olohuoneissaan – Espanjassa asuva pariskunta: "Etäisyys katosi täysin"

Yle Jyväskylän toimituksesta lähetetyt livekeikat ovat tähän mennessä keränneet lähes 100 000 katselua. Tässä jutussa pääsette kurkistamaan olohuoneisiin.

Frederik ja Meiju Suvas Yle Jyväskylän vappukeikalle – suomidiskon legendat esittelevät myös uudet kappaleensa

Suomidiskon legendat nousivat yhdessä lavalle 39 vuotta sitten euroviisukarsinnassa. Nyt juhlistetaan vappuaattoa Yle Jyväskylän livekeikalla.

Iskelmä- ja poplaulaja Frederik lopettaa uransa

Frederikin ura alkoi jo 1960-luvulla.

Tampereen Poikabändi-esityksestä syntynyt kuuma fanitusilmiö: "Pikkareita lentää lavalle"

Tampereen Työväen Teatterin Poikabändi-musikaali on saanut jo muutaman esityksen jälkeen aikaan kuuman fanitusilmiön. Lavalle lentävät alushousut voivat kuitenkin synnyttää myös turvallisuusriskin.

Titanicin säveltäjä on kuollut – Jori Sivonen teki unohtumattomia kappaleita kotimaisille suosikkilaulajille

Säveltäjä, sovittaja, muusikko ja tuottaja Jori Sivonen on kuollut. Hän oli 71-vuotias.

Suomi tanssi 1970- ja 80-luvun taitteessa diskon ja koneiden tahtiin

Elävän arkiston diskokoosteessa hittejä ja harvinaisuuksia

Muistatko tämän? Suomen maajoukkueen kannattajat saivat selostajan repeämään Islannissa

Suomalaiskannattajat vastasivat Islannin fanien tavaramerkkihuutoon hauskalla tavalla, Frederikin inspiroimana. Voit kuulla selostaja Matti Härkösen reaktion klikkaamalla kuvaa.

Iiro palaa pulpettiin!

Kesän 2016 jaksot nähdän koosteina Yle Teema -kanavalla

Iiron musiikkiluokka 2016

Iiro Rantala avaa musiikin salat kaikille kiinnostuneille

Dannyn, Frederikin ja Tapani Kansan egot mahtuvat jo samalle lavalle – "Olemme tulleet pehmeämmiksi"

Pitkän uran tehneet artistit jatkavat kesällä alkanutta Finhittien kuninkaat -yhteiskiertuettaan konserttisaleissa. Laulajat paljastavat, että vielä parikymmentä vuotta sitten he eivät olisi suostuneet jakamaan paikkojaan parrasvaloissa.

Suomihittien näkymättömät duunarit

Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

Folkilla vuoden mökkiläiseksi Paraisilla – Seppo Bruun elävöittää Iniötä kansanmusiikilla

Pitkän linjan toimittaja ja musiikkimies Seppo Bruun saa tunnustusta saariston elävöittämisestä. Monista Ylen ohjelmistakin muistettu Bruun on osavuosi-iniöläinen.

IskelmäKesä Rovaniemi veti 6 000 vierasta

Esiintyjinä olivat muiden muassa Eppu Normaali, Jari Sillanpää, Tapani Kansa, Danny, Frederik ja Laura Voutilainen. Tapahtuma aiotaan järjestää myös ensi kesänä.

Danny, Frederik ja Tapani Kansa Satama Open Airiin

Tapani Kansa, Danny ja Frederik täydentävät Kemissä järjestettävän Satama Open Air -festivaalin ohjelmiston.

Vuonna 1974 Iltatähti vaihtoi väriin ja Mikko Alataloon

Musiikkiohjelmalöytöjä Ylen arkistoista.

"Se on hyvin kaukana hauskanpidosta" – näin suomalainen bilekulttuuri on muuttunut

Suomalaiset juhlivat ravintoloissa ja kotona, niin pyhänä kuin arkena. Enää säännöt eivät kuitenkaan sido samalla tavalla juhlimisen tapoja kuin aiemmin. Silti jotkin asiat eivät muutu – ihmiset juhlivat, koska haluavat kokea asioita yhdessä.

Kaupparatsu valitsee kuntosalin päivätanssien sijaan – tanssiravintoloiden aika on ohi

Nykyajan kaupparatsut eivät enää mieli naistentansseihin tai kaljalle. Myyntitykit ovat nyt kiinnostuneita kuntosaleista ja lenkkipoluista. Yksi Suomen vanhimmista tanssiravintoloista lopettaa toimintansa Hotelli Jyväshovissa Jyväskylässä vuodenvaiheessa. Samalla loppuu legendaarisen hotellin toiminta.

Irwin vai Frederik – Kumman biisi kuvastaa paremmin Sasu Salinin elämää Kanarialla?

Sasu Salin viihtyy Espanjan Kanariansaarilla, jossa Suomi-kulttuuria näkyy kaduilla ja Gran Canarian otteluissa. Susijengissä veijari yrittää saada uudet tulijat tuntemaan olonsa mukavaksi.

”Vitsistä se lähti” – ysiluokkalaiset kutsuivat Frederikin keikalle pikkukuntaan

Kaikki lähti yläkoululaisen heitosta, jossa Frederik tulisi esiintymään Veteliin Keski-Pohjanmaalle. Kun machomiehen musiikki soi koulun käytävillä tarpeeksi kauan ja vitsi piti pintansa, päättivät ysiluokkalaiset tarttua puhelimeen.

Euroviisujen Suomen-karsinnoista tuli esiintyjien kisa 2000-luvulla

Kaikki euroviisujen Suomen karsinnat 2000-luvulta

Piraattipuolue paras pikkuisista

Piraattipuolue menestyi parhaiten ilman edustajaa jääneistä ryhmistä Uudellamaalla. Helsingissä sen edelle kiilasi Kristillisdemokraatit.

Hekin ovat etsineet vihreämpiä laitumia toisesta puolueesta

Juhana Vartiaisen lisäksi muita tunnettuja puolueloikkareita ovat kansanedustajat Laila Koskela, Markku Uusipaavalniemi ja Merikukka Forsius sekä euroedustaja Eija-Riitta Korhola. Erityisesti kristillisdemokraatit ovat menettäneet viime aikoina useita isoja nimiä.

Pop Story oli väreissä svengaava avaus 1970-luvun nuorisomusiikkiin

Ensimmäinen värivideotekniikalla toteutettu ohjelmasarja.

Iskelmätähtien taitelijanimet jäivät takavuosille

Vielä 60- ja 70-luvulla lähes jokainen artisti ponnisti julkisuuteen apunaan taiteilijanimi. Esimerkiksi Frederik, Danny ja Katri Helena ovat tuttuja nimiä nykyäänkin, mutta alan uudet tulokkaat esiintyvät pääosin omilla nimillään.

Majoitusongelman ei uskota pilaavan Kemijärven festareita

Kemijärven Yöttömät Yöt -musiikkifestivaali pyörähtää vauhtiinsa tänään perjantaina, kun lavalle nousevat muun muassa Frederik, Paula Koivuniemi ja Jari Sillanpää. Kemijärvelle odotetaan ennätysmäärää festarivieraita, vaikka kaupungin majoitustilanne on ongelmallinen. Sen ei kuitenkaan uskota vaikuttavan festareiden suosioon. Viime vuonna tapahtumassa kävi kahtena päivänä yhteensä 13.000 ihmistä.

Junttidiscon kuningas paikkaa yössä tangokuningaskandidaattia

Frederik saapuu Kemijärven Yöttömiin öihin, sillä tangokuninkaan kruunua havitteleva Jarkko Honkanen Taiga-yhtyeineen joutui peruuttamaan esiintymisensä. Ensimmäistä kertaa järjestettävillä festivaaleilla on nimekäs esiintyjäkaarti.

Frederik on Juudas

Eikä hän henkilökohtaisesti usko Jumalaan.

Huippuaikainen marjasato ei Mansikkakarnevaaleja upota

Mansikkaa riittää karnevaalikansalle myyntiin, vaikka marjakausi alkoi tänä kesänä harvinaisen aikaisin. Vuosikymmeniä sitten myöhästynyt sato johti siihen, että Suonenjoen karnevaalilla kaupattiin vain muovimarjoja.

Kari Kuuva: "Sammy Babitzin oli hullu"

Maanantaina tulee 40 vuotta Sammy Babitzinin kuolemasta. Sammy Babitzin oli edellisenä syksynä voittanut Syksyn Sävel -kilpailun Kari Kuuvan kappaleella Daa-da Daa-da. Voittajakappaleen tekijä luonnehtii Sammy Babitzinia lyhyen ytimekkäästi sanalla "hullu".

Satu Piipari on musiikkimaailman erikoisuus; laulava naisrumpali

Kotkalainen Piipari on soittanut Frederikin bändissä kuusi vuotta. Haaveena hänellä on oma bändi, jossa hän toimisi solistina – edelleen rumpusetin takana.

Yes sir — kun Suomi-iskelmistä tuli Finnhitsejä

1970-luvulla maailman pop ja viihdehitit vyöryivät Suomeen

Sammy Babitzinille kirjoitettu muistolaulu vihdoinkin julki

Daa-da Daa-da -hitin edesmenneelle Sammy Babitzinille kirjoittanut Kari Kuuva julkaisee Tankki täynnä unelmia -nimisen muistolaulun pantattuaan sitä 40 vuotta.

Titanic innoitti lauluntekijöitä

Arkkiveisuista euroviisuun

Festivaalin maanantain ohjelma

Maanantaina festivaaleilla esiintyvät mm. Marion Rung, Rajaton ja Frederik.

Salmela: Viimein on päästy Suomi-iskelmästä eroon

Anssi Salmela kehuu Suomen jääkiekkomaajoukkueen ryhmähenkeä Slovakian MM-kisoissa. 26-vuotias puolustaja iloitsee myös siitä, että viimein Suomi on koppimusiikissakin siirtynyt tälle vuosituhannelle.

Elomessut kerää tuttavat leppoisaan tapahtumaan

Elomessut houkuttelee arvioiden mukaan jälleen 50 000 messuvierasta. Perusmessulainen tutustuu näytteilleasettajien tuotteisiin, tekee kauppaa, nuuskii uusia harrastuksia, tapaa ystäviään ja pitää hauskaa. Viikonlopuksi ennustettu myrsky saattaa iskeä näyttelytelttoihin mutta järjestäjät ottavat rauhallisesti.

Elomessut rakentuu Hämeensaareen

Viikonvaihteessa järjestettävälle Elomessuille odotetaan Hämeenlinnassa noin 50 000 näyttelyvierasta. Messualueen rakentaminen Hämeenkaaren ja Uimahallin tuntumaan on jo osin käynnissä.

Rillumareikulttuurin viimeinen mohikaani

Kuka suomalaisen musiikin kestosuosikeista soluttautuu häpeilemättä naisten jumppatunnille, kuokkii vierailla kesämökeillä ja kertoo muuntuneensa machomiehestä junttidiskon kuninkaaksi? Kukapa muukaan kuin Frederik.

Yhteislaulu on terapiaa

Yhteislauluiltamat kuuluvat Suomen suveen kuin nenä päähän. Yhteislaulun kajahtaessa ilmoille omat murheet unohtuvat ja sateinenkin päivä kirkastuu. Villa Hannalassa lauluiltoja järjestetään kesän ajan joka tiistai.

Äijä on uhanalainen mieslaji

Perinteisten sukupuolimallien kaatuminen on kääntänyt monet asetelmat päälaelleen, kun naiset ovat määrätietoisesti ottaneet paikkansa perinteisessä miesten maailmassa. Mitä miehelle jää, kysyy Hannu Frimanin uusin ravintolateatteriesitys Rovaniemellä.

Tiputanssi

Tiputanssia tanssittiin kasarina melkein kaikkialla.

Frederik ihmettelee julkisuushakuisuutta

Iskelmälaulaja Frederik ihmettelee ihmisten kasvavaa innokkuutta hakeutua julkisuuteen. YLEn Aamu-tv:ssä vieraillut Frederik totesi, että julkisuuden tavoittelu sen itsensä vuoksi on "kauhea asia".

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle