Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ett röd-vitt kryssningsfartyg ute på havet nära en hamn.

Matkustajien määrä laivoilla kasvaa, mutta uusi ilmiö sumentaa kesän ennustamista: matka varataan jopa vasta samana päivänä

Esimerkiksi Eckerö Linen mukaan huhtikuussa oli matkustajia jo lähes yhtä paljon kuin ennen koronaa keväällä 2019.

Karhu Basketin mestarit kuvassa

Karhu Basketin mestarit juhlivat ensin Tallinnassa – kansanjuhla todennäköisesti ensi viikolla Kauhajoella

Suomenmestarit lähtevät viikonlopuksi naapurimaahan. Kansanjuhlaa järjestellään kiireellä Kauhajoelle jo ensi viikolle, sillä amerikkalaisvahvistukset lähtevät pian kotiin.

Silmälasipäinen nuori tummatukkainen nainen katsoo kameraan taustallaan Tallinnan kaupunki.

Viron poliisi varautuu levottomuuksiin venäläisenä voitonpäivänä – "Toukokuun yhdeksäs jakaa sukuani", kertoo venäjänkielinen Mira Ralli, 20

Tuoreen lain mukaan Virossa ei saa kokoontua käyttäen Venäjää tukevaa symboliikkaa. Poliisin mukaan 9. toukokuuta on kuitenkin odotettavissa provokaatioita ja yhteenottojen vaara on todellinen.

Ihmisä kadulla kulkemassa.

Tallinnassa HSL-matkakortti kelpaa jo maksuksi liikennevälineissä, pankkikorttikin käy – pääkaupunkiseudulle korttimaksu tulee vasta kesällä 2023

HSL:n tavoitteena on uusia kaikki kortinlukijat kesään 2023 mennessä. Ensi vuonna sekä asukkaat että kotimaiset ja ulkomaalaiset matkailijat voisivat maksaa matkansa lähimaksulla, esimerkiksi pankkikortilla.

TallinkSiljan Silja Europa -alus.

Silja Europa ajoi päin laituria Tallinnassa, tilalle toinen alus huomenna

Laivan runko osui laituriin kovan tuulen takia, hinaajan avusta huolimatta.

Mies Tallinnan kadulla maski kaulallaan.

Viro luopui lähes kaikista koronarajoituksista, vain maskipakko jäi voimaan – professori: ihmisten täytyy ottaa vastuu terveydestään

Koronapassia ei enää vaadita ja aukiolorajoituksista on luovuttu kaikkialla Virossa. Julkisissa sisätiloissa täytyy edelleen pitää maskia. Virologian professori pitää myös maskipakkoa tarpeettomana.

Pitkätukkainen nainen sinisessä mekossa valkoinen saali olkapäilläkohtaa mustaan takkiin pukeutuneen naisen Tallinnan vanhankaupungin sisäpihalla.

Analyysi: Korona ja matkustuskiista haihtuivat Suomen ja Viron suhteista, virolaisia kiinnostaa nyt lähinnä Suomen Nato-jäsenyys ja energiayhteistyö

Pääministeri Kaja Kallas korosti Sanna Marinin Viron-vierailulla että Naton ovi on Suomelle apposen auki. Vaikkei jäsenyys toteutuisikaan, keskinäinen sotilaallinen yhteistyö tullee tiivistymään.

Betoniharkoista ladottu kellarin seinä jossa on oviaukko josta näkyy valaistu sorapohjainen tila ja useita vanhoja tuoleja.

Ukrainan kaupunkien tuhoaminen avasi Viron silmät väestönsuojelunsa rappiolle – yleisiä väestönsuojia ei ole, talojen kellarit eivät täytä vaatimuksia

Väestönsuojien rakentamista on pidetty liian kalliina ja neuvostoaikaiset väestönsuojat ovat päässeet ränsistymään. Pelastusviraston mukaan myös kansalaisten varautumistaidot ovat olleet puutteellisia.

Tänä vuonna ilotulitusnäytös järjestettiin Moskovassa tyhjällä Punaisella torilla koronarajoitusten vuoksi.

Virossa heräsi huoli venäläisten tv-kanavien propagandasta – "Kukaan ei tarvitse vihanlietsontaa"

Kanavakeskustelu liittyy Ukrainan kriisiin ja kansainvälisen turvallisuustilanteen kärjistymiseen. Kremlin kontrolloimat tv-kanavat ovat monien Viron venäjänkielisten ensisijainen tietolähde.

Tallinnan vanhaakaupunkia muun muassa kolme kirkontornia ja Toompean kukkulalla olevia keskiaikaisia taloja.

Viro luopuu koronapassin kansallisesta käytöstä 21. helmikuuta alkaen – maahantulijoilta passi vaaditaan kuitenkin jatkossakin

Hallituspuolueet pääsivät yksimielisyyteen koronapassista luopumisesta usean viikon kestäneen väännön jälkeen. Aukioloaikoihin liittyvät rajoitukset ovat poistumassa myös, mutta maskipakko pysyy.

Vanha, kirjapainotyöhän liittyvä musta metallinen työkalu etualalla, taustalla mies kurottaa hyllyltä tavaraa.

Pala kirjansidonnan historiaa päättyy Tampereella – 90-vuotiaat koneet lähtevät lahjoituksena Tallinnaan

Kirjansitomoa yli 50 vuotta vetänyt Teuvo Palonen luovuttaa koneensa päihdekuntoutujien työpajaan.

Taitoluistelu Jenni Saarinen.

Jenni Saarinen eteni vapaaohjelmaan taitoluistelun EM-kisoissa, Ounasvuoren kisat päättyivät – katso tästä suomalaisten lyhytohjelmat

Jenni Saarinen eteni vapaaohjelmaan taitoluistelun EM-kisoissa Tallinnassa. Pikahälytyksellä kisoihin osallistunut Oona Ounasvuori jäi niukasti 24 parhaan ulkopuolelle.

Taitoluistelija Valtter Virtanen pyörii piruettia.

Valtter Virtanen selvitti tiensä taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmaan – katso Virtasen lyhytohjelman kohokohdat

Valtter Virtanen ylsi Tallinnassa kauden parhaaseen suoritukseensa. Milania Väänänen ja Mikhail Akulov eivät päässeet pariluistelussa vapaaohjelmaan.

Kalju silmälasipäinen mies huppari päällä katsoo vakavana suoraan kameraan kahvilassa.

Viron korismaajoukkuetta luotsaavaa Jukka Toijalaa arvostavat sekä pelaajat että toimittajat – "Erittäin sympaattinen! Pelaajien valmentaja!"

Toukokuussa 50 vuotta täyttävä Jukka Toijala sanoo, että huippupelaajan taustasta on hyötyä valmennustyössä. Pidetty Toijala on kotiutunut Tallinnaan ja opetellut viron kielen.

Virolaisia eläkeläisiä ylittämässä raitiovaunun raiteita Tallinnan keskustassa

Viro kävi äsken katastrofin partaalla, mutta sai koronan hallintaan – keinoina kovennettu koronapassi, maskipakko ja koululaisten testaukset

Sekä sairaalassa olevien potilaiden määrä että viruksen pitoisuus jätevesissä ovat kääntyneet selvään laskuun. Rokotuskattavuus laahaa silti merkittävästi Suomea jäljessä.

HUSin Lehtonen: Potilaita, joita olisi voitu pelastaa, kuolee

Virossa ennätysmäärä koronatartuntoja – "Jos hoidon priorisointia joudutaan tekemään, sellaisia kuolee, joita olisi voitu pelastaa"

Rokottamattomat täyttävän Viron sairaaloiden teho-osastoja. Maassa on puolisen miljoonaa vailla rokotesuojaa. HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ei usko, että Baltian maista Latvia pystyy enää potilasmääräänsä hoitamaan.

Tallink Megastar lähtee satamasta kohti Tallinnaa.

Wednesday's papers: Tallinn travel, council controversy and World Cup woes

A controversial speech by a Finns Party MP at a city council meeting in Tampere leads to calls for a review of the rules governing council debates.

Suomesta pääsee edelleen laivalla Tallinnaan

Virolaiset kuvailevat koronatilannettaan lähes katastrofiksi, mutta suomalaiset suuntaavat silti syyslomillaan Tallinnaan: ”Ei pelota lähteä”

Tallink Siljalta kerrotaan, että matkustajamäärissä oli viime viikolla selkeää kasvua Etelä-Suomen syyslomien vuoksi. Vielä ei kuitenkaan olla korona-aikaa edeltävissä lukemissa.

Näkymä tallinnan viru-kadulle lokakuussa 2021

Tallinnan matkailuala toivoo paljon suomalaisten syyslomilta – "Korona-aika on ollut kerrassaan karmeaa"

Viron matkailu on kärsinyt koronasta arviolta parin miljardin euron menetykset. Suomalaiset ovat tärkein matkailijaryhmä ja tänä syksynä he ovat alkaneet hiljalleen palata.

Transaviabaltikan matkustajakone Savonlinnan lentoasemalla.

Reittilennot Savonlinnasta Helsinkiin käynnistyivät jälleen – reitin vuotuisena tavoitteena on 10 000 matkustajaa

Savonlinnan ja Helsingin väliä on lennetty viimeksi puolitoista vuotta sitten. Reittiä liikennöi julkisen palvelun velvoitteella liettualainen Transaviabaltika vuoden 2024 loppuun saakka.

Ursula von der Leyen ja Sanna Marin.

Komissio ja Suomi pääsivät sopuun elpymisohjelman sisällöstä – Ursula von der Leyen: Paketilla modernisoidaan EU:n talous

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen jatkoi Helsingistä Tallinnaan esittelemään Viron avustuspakettia. Elpymispaketista on jaettu tähän mennessä runsaat 50 miljardia euroa jäsenmaille.

Virolaiset kahdeksasluokkalaiset Karina ja Sonja

Virolaisnuoret arjen vääryyksien kimppuun suomalaisvinkein – "Moni aikuinen sulkee kiusaamiselta silmänsä", sanovat 14-vuotiaat Karina ja Sonja

Nuorten osallisuutta lisäävää suomalaismenetelmää kokeiltiin Virossa. Gutsy Go -ohjelmassa nuoret keksivät ratkaisuja epäkohtiin ja tekevät niistä videoita. Aikuisten välinpitämättömyys on tuttua myös tallinnalaisille nuorille.

Tallinnan vanhankaupungin rakennuksi.

Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden loppu häämöttää – Tallinna valittiin vuoden 2023 palkinnon saajaksi

Euroopan komission järjestämässä kilpailussa palkitaan kaupunki, jonka ympäristöteoista muut kaupungit voivat ottaa esimerkkiä. Lahden ympäristöpääkaupunkivuosi näkyi muun muassa taideteoksena sekä vihreiden hankkeiden tukemisena.

Saga Vanninen nuorten EM-kisoissa 2021.

Huippulahjakas ottelija Saga Vanninen puhuu ääneen todella hurjasta urahaaveesta – lähtee nuorten MM-kisoihin herkullisessa asemassa

Tamperelainen 18-vuotias seitsenottelija Saga Vanninen voitti heinäkuussa Tallinnassa nuorten Euroopan mestaruuden ja hakee nyt onnistumista nuorten MM-kisoista Keniasta.

Suomen lentopallomaajoukkue EM-kisoissa 2019.

Viro löi Suomen lentopallomiehet Tallinnassa käydyssä koitoksessa

Viro nappasi kotivoiton Suomesta erin 3–2.

Anni-Linnea Alanen.

Mitali keihäässä! Anni-Linnea Alanen kiskaisi nuorten EM-kisoissa pronssille: "Tästä olen unelmoinut"

Anni-Linnea Alanen heitti 54,80 ja nappasi pronssia alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa.

Ilona Mononen alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa.

Mieletöntä tykitystä! Suomen kultaputki jatkuu EM-kisoissa – Ilona Mononen alle 20-vuotiaiden Euroopan mestariksi, keihäässä hopeaa

Ilona Mononen voitti EM-kultaa 3000 metrillä. Muut Suomen kultamitalistit ovat Silja Kosonen ja Saga Vanninen. Keihäänheittäjä Onni Ruokangas saavutti lauantaina EM-hopeaa.

Silja Kosonen EM-finaalissa.

Silja Kosonen ylivoimaisesti moukarin EM-kultaan alle 20-vuotiaissa! Euroopan mestaruus irtosi kisaennätyksellä – "Täytyy olla ylpeä"

Moukarinheittäjä Silja Kosonen voitti Euroopan mestaruuden tuloksella 71,06. EM-kulta oli Suomelle toinen käynnissä olevissa yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Katso Kososen voittoheitto jutun pääkuvana olevalta videolta.

Modellbild av Tallink Siljas nya fartyg MyStar.

Viron presidentti Raumalla rakennettavan uuden Tallinnan-lautan kummiksi – Kersti Kaljulaid: "Osa virolaisen merenkulun tarinaa"

Tallinkin MyStar lasketaan vesille Raumalla RMC:n telakalla elokuussa ja se valmistuu ensi vuonna. Alus alkaa liikennöidä Helsingin ja Tallinnan välillä. MyStar käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua LNG:tä kuten myös vuonna 2017 valmistunut Megastar.

Topias Laine heitti keihään EM-kultaa

Topias Laine räväytti ennätyksellään alle 23-vuotiaiden Euroopan mestariksi – "Pakko oli vastata Portugalin kaverille ja näyttää, mihin ne keihäskullat kuuluvat"

Suomen keihäänheiton kruununjalokivi Topias Laine otti omansa yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa.

Kiira Väänänen, 14.8.2020

Kiira Väänänen moukaroi upeasti EM-pronssille ennätystuloksellaan – "Ensimmäistä kertaa itkin urheilun takia"

Moukarinheittäjä Kiira Väänänen on saavuttanut yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa yllätyspronssia Tallinnassa.

Viivi Lehikoinen

Viivi Lehikoisen ennätysaika riitti tiukassa mitalijahdissa EM-nelossijaan

400 metrin aitajuoksun finaalissa mitalisuosikkeihin lukeutunut Viivi Lehikoinen taipui ennätysajallaan neljänneksi yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailussa Tallinnassa.

Kaikki näytti vielä hyvältä torstaina Riku Illukan loistojuoksun jälkeen.

Suomen pikaviestijoukkueelle iso takaisku, mitaliehdokas Illukka jatkotutkimuksiin: "Koin etten olisi päässyt maaliin” 

Pikajuoksija Riku illukka koki uransa karvaimman pettymyksen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa. 

Helena Leveelahti heitti nuorten EM-hopeaa

Helena Leveelahdelle kiekossa nuorten EM-hopeaa! Oli ällikällä lyöty yllätysmitalistaan: "Minä vaan haaveilin"

Helena Leveelahti saavutti EM-hopeaa Tallinnassa parantamalla ennätystään 29 senttillä. Mitalisuosikki Riku Illukka ei startannut 100 metrin finaaliin.

Riku Illukka

Riku Illukka EM-finaaliin ikäluokan SE-ajalla 10,26 – Arttu Korkeasalo kuulaennätykseen

Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen avauspäivä pääsi vauhtiin Tallinnassa. Suomen mitalitoivo Viivi Lehikoinen juoksi vaivatta naisten 400 metrin aitajuoksun välieriin. Riku Illukka säväytti satasella.

Pienoismallissa puoli tusinaa hirsirakennusta, joiden välissä liikkuu ihmisiä.

Keskiajan Suomessa asuttiin kylässä mutta ei pussinperällä – talonpoikaisyhteisöä ajatellaan suotta pysähtyneeksi ja tasapäiseksi

Tuuli Heinosen väitöskirjassa Uudenmaan keskiaikainen kyläelämä on vilkasta ja kirjavaa sekä aineellisesti että sosiaalisesti. Kyliin päätyi myös ulkomaista luksusta, kun kaupoilla käytiin isossa Tallinnassa, vaikka se luvatonta olikin.

Rain Kooli

Arkea maailmalta: Matkustuskiista antaa Suomen virolaisista yksipuolisen kuvan – suurinta osaa tänään päättyneet rajoitukset eivät edes koskeneet

Media vahvistaa Suomenlahden kummankin puolin kuvaa perheistään erossa olevista rakennusmiehistä. Virolaisuus Suomessa on kuitenkin paljon monitahoisempi ilmiö, kirjoittaa Ylen Viron-toimittaja Rain Kooli.

Rajavartija tutkii Virosta matkustajalaivalla saapuneen Peeter Ottin papereita.

Viikon ensimmäinen Tallinnan-laiva saapui Helsinkiin: Eckerö Linen toimitusjohtaja vakuuttaa, että matkustaminen on turvallista

Hallitus päätti maahantulorajoitusten höllentämisestä torstaina. Muutoksen ennakoidaan lisäävän matkustajamääriä tuntuvasti. Eckerö Linen toimitusjohtaja pitää muutosta tervetulleena, mutta riittämättömänä.

Virolainen koronarokotusasema

Virossa alkoi kaikkien perusterveiden yli 16-vuotiaiden rokottaminen – ajanvarauksen jonoon rynni 50 000 ihmistä

Viro on valinnut hieman erilaisen rokotusstrategian kuin Suomi. Vanhusväestön ja riskiryhmien lisäksi on talven aikana rokotettu myös niin sanottuja etulinjan työntekijöitä.

Kuvassa on Helsingistä lähtenyt Eckerö Linen M/S Finlandia-alus toukokuussa 2020.

Eckerö Line avaa risteilyliikenteen Hankoon kesäkuussa

M/S Finlandia risteilee kesäkuussa kolmeen otteeseen Helsingin, Tallinnan ja Hangon satamien välillä.

Liberian lipun alla purjehtiva säiliöalus ja joutsenia Tallinnanlahdella.

Venäläistankkerit ovat siirtäneet öljyä aluksesta toiseen virolaisen merensuojelualueen kupeessa – nyt vaarallinen toiminta on vastatuulessa

Viron hallitus ottaa lähiviikkoina kantaa siihen, mitä niin sanotuille sts-siirroille tehdään. Täyskiellosta saattaisi seurata uusia ongelmia, sanoo ympäristöministeri Tõnis Mölder.

Matkustajalaiva Viking Gabriellan kylki.

Viking Linen Kotkan-risteilylle on myyty satoja lippuja – Meripäivien peruminen ei toistaiseksi muuta risteilysuunnitelmia

Viking Linen risteilyä on markkinoitu muun muassa Kotkan Meripäivätapahtumalla.

Viking Gabriella matkustajalaiva Helsingin Katajanokan satamassa.

Viking Linen M/S Gabriella matkaa kesätapahtumiin Suomessa – edessä risteilyt Hankoon ja Kotkaan

Risteilyalus M/S Gabriella kuljettaa matkustajat päiväksi kahteen suomalaiseen kesätapahtumaan.

Petteri Kaniinin seikkailupuisto Englannissa

Koronapandemia veti Lappsetin tappiolle viime vuonna: kaksi vuotta sitten yhtiö teki reilusti voittoa

Lappsetin liikevoitto kääntyi viime vuonna 0,7 miljoonaa euroa tappiolliseksi, kun se edellisvuonna oli 3,9 miljoonaa euroa voitollinen.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Huoltovarmuuskeskus voitti miljoonien eurojen maskikauppakiistan Tiina Jylhän yhtiötä vastaan Virossa

Ylempi tuomioistuin piti aiemman päätöksen voimassa - maskikauppojen purulla perusteet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle