Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

5.5. Kino Suomi: Kiljusen herrasväen uudet seikkailut

Lastenkirjaklassikko koko perheen leffasovituksena.

Elokuvaprofessori Matti Kuortti on kuollut

Taideteollisen korkeakoulun elokuvaäänisuunnittelun professori Matti Kuortti on kuollut. Kuortti teki pitkän uran elokuvaäänittäjänä, -leikkaajana, -ohjaajana ja -näyttelijänä.

Suomessa on pulaa äänisuunnittelijoista

Suomessa on pulaa pätevistä äänisuunnittelijoista. Äänisuunnittelijoita tarvitaan yhä useammilla aloilla, muun muassa peli- ja matkapuhelinteollisuudessa. Myös elokuvien äänisuunnittelijoilla riittää töitä. Samalla alan arvostus on kasvanut.

Filmikoulussa satsataan ensin ymmärrykseen

Elokuvataiteen koulutuksen aloittamisesta itsenäisenä oppiaineena Taideteollisessa korkeakoulussa tulee tänä syksynä kuluneeksi 50 vuotta. Elokuvaäänityksen ja äänisuunnittelun professori Matti Kuortti näkee suomalaisen koulutuksen vahvuutena sen laaja-alaisuuden.

Äänittäjä ja ohjaaja Matti Kuortti palkittiin Sodankylässä

Matti Kuortti on saanut Sodankylä-palkinnon kotimaisen elokuvan merkittävästä edistämisestä. Kuortti kuuluu äänittäjänä ammattilaisten eturiviin, ja hän on ohjannut myös kaksi elokuvaa Kiljusen herrasväestä.

Elokuvataiteen koulutus ei halua innovaatioyliopistoon

Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolla etsitään vaihtoehtoja suunnitellulle innovaatioyliopistolle. Taideteollinen korkeakoulu on ollut mukana valmistelemassa uutta innovaatioyliopistoa, jossa se liittyisi yhteen Helsingin kauppakorkeakoulun ja Teknillisen korkeakoulun kanssa.

TaiKin elokuvaväki ei hyväksy kytkyä huippuyliopistoon

Taideteollisen korkeakoulun Elokuvataiteen ja lavastustaiteen osasto vastustaa hanketta liittää TaiK osaksi kaavailtua huippuyliopistoa. Osastoneuvosto asettuu tukemaan opiskelijoiden ainejärjestöä ja sanoo, että asian demokraattinen valmistelu olisi ollut välttämätöntä.