Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Alkusammutus pelasti omakotitalon suuremmilta vahingoilta Alavudella

Öinen tulipalo saatiin rajattua talon sauna- ja suihkutiloihin.

Alavudella palaa jälleen autiossa pihapiirissä

Tuli nielee varastorakennuksen käyttökelvottomaksi keskustan tuntumassa Kuortaneentien varrella. Myös viime yönä Alavuden Töysässä paloi autiotalo.

Alavudella paloi autiotalo ja viereinen aittarakennus, syytä epäillä tahallaan sytytetyksi

Pelastuslaitos onnistui rajaamaan palon kahteen rakennukseen. Viereinen vanha navetta säästyi tuholta, mutta hiiltyi ulkopuolelta.

Alakoulussa koronatartuntoja Alavudella, oppilaita määrätty karanteeniin

Alavudella Tuurin alakoululla on todettu kaksi koronavirustartuntaa. Terveysviranomaiset ovat määränneet koulun 1. luokan ja osan 2. luokasta karanteeniin.

Etelä-Pohjanmaalla 17 uutta koronatartuntaa, joista suuri osa nuorilla – infektioylilääkäri: "Suhtaudumme vakavuudella jokaiseen tartuntaan"

Hakojärven koululaiset ehtivät olla lähiopetuksessa kaksi ja puoli päivää, kun komennus koronakaranteeniin tuli. Koulussa ollaan tyytyväisiä, että koronaohjeistusta noudattamalla altistuneita ei tullut enempää.

Kuusi koululuokkaa ja kaksi urheilujoukkuetta karanteeniin Kuusiokunnissa

Alavudella, Ähtärissä, Kuortaneella ja Soinissa on todettu sunnuntain jälkeen 13 koronatartuntaa ja noin 130 altistumista. Peräti kuusi koululuokkaa on asetettu karanteeniin heti lukuvuoden alkajaisiksi.

Viljankuivaamo paloi täysin Alavudella

Tuli oli levitä myös läheiseen maatilan lämpökeskukseen, mutta pelastuslaitos onnistui pitämään tulen loitolla rakennuksesta.

Etäkoulu on viimeinen vaihtoehto – pohjalaiskoulut alkavat lähiopetuksessa, tautitilanteen pahenemiseen on silti varauduttu

Viime aikoina koronaan sairastuneet ovat olleet nuoria ja lapsia, mutta koulut halutaan siitä huolimatta käynnistää mahdollisimman normaalisti lähiopetuksena. Valmius tehdä nopeitakin muutoksia on, mutta kynnys etäopetukseen tuntuu olevan nyt korkealla.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Etelä-Pohjanmaalla viime kuukaudesta, osuus silti Manner-Suomen alhaisin

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla 33,1 prosentilla. Maakunnan alhaisimmat osuudet olivat Kuortaneella, Alavudella, Soinissa ja Vimpelissä.

Tänään Joonas ja Sini saavat toisensa, vihdoinkin – korona siirsi hääparien tärkeää päivää, ja pitopaikkojen varauslistat kirjoitettiin yhä uudelleen

Monet hääparit peruivat viime vuonna häänsä ja siirsivät ne tälle vuodelle. Osa juhlista on siirretty vielä uudestaan seuraavalle vuodelle. Joonas Komulainen ja Sini Paavola jännittivät pitkään, pääsevätkö kaikki läheiset heidän häihinsä.

Moottoripyörän kuljettaja menehtyi liikenneonnettomuudessa Alavudella

Onnettomuus tapahtui ohitustilanteessa. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi välittömästi.

Vesi tulvi sisään Tuurin kyläkauppaan kesken rajuilman – kauppias Vesa Keskisen mukaan vuoto kasteli hehtaarin kokoisen alueen: "Puhdasta sadevettä"

Voimakas sade aiheutti vesivahinkoja Tuurin kyläkauppaan Etelä-Pohjanmaalla tiistai-iltana. Pelastuslaitoksen mukaan vettä valui sisään liikerakennukseen 5-6 eri kohdasta. Kauppias Vesa Keskisen mukaan liiketilojen kastuminen johtui sadevesijärjestelmän pettämisestä.

Pyöräsuunnistuksen MM-järjestelyt keräsivät kehuja ja kiitoksia – kilpailujohtaja: "Ihan tuli tippa linssiin, kun mietin talkoolaisten sitoutumista"

Kilpailijoita Etelä-Pohjanmaalla ja Kuortaneen urheiluopiston kisakeskuksessa oli saapunut 16 eri maasta, joten järjestelyt vaativat valtavasti lisätyötä koronaturvallisuuden takia. Tiettävästi MM-kisoihin liittyviä korona-altistumisia tai tartuntoja ei tapahtunut.

Uusi puolue tähtäimessä: Alavuden valtuustoon keskustan listalta valittu Ilkka Tiainen perustaa oman valtuustoryhmän

Keskustan listalta valtuustoon valittu Ilkka Tiainen on mukana uudessa puoluehankkeessa. Hän on ollut perustamassa Valta kuuluu kansalle -ryhmää yhdessä kansanedustaja Ano Turtiaisen kanssa ja perustaa oman valtuustoryhmän Alavuden valtuustoon. Tiainen sanoo olevansa tuskastunut keskustan viimeaikaisiin linjauksiin.

Rypsiöljyn raaka-aineesta on kova pula, ja siksi osa siemenistä joudutaan tuottamaan meille Baltiasta – yhä harvempi viljelijä uskaltaa viljellä rypsiä, vaikka siitä saisi hyvän hinnan

Rypsin hinta on historiallisen korkealla. Myös viljelyalojen hienoisesta kasvusta on nyt merkkejä, mutta se ei riitä täyttämään öljynpuristamojen varastoja. Kotimaisen rypsiöljyn kysyntä on huomattavasti tarjontaa suurempaa.

Alavudella, Kuortaneella, Soinissa ja Ähtärissä 16-vuotiaat nyt rokotusvuoroon

Kuusiokuntien alueella yli 16-vuotiaista lähes 64 prosenttia on saanut jo ensimmäisen koronarokotteen. Rokottamispaikkoihin vaikuttavat jossain määrin Kuortaneen, Soinin ja Töysän terveysasemien kesäsulut.

Vieno-myrsky katkoo puita ja sähköjä

Voimakkaat tuulet ovat tehneet tuhojaan myös Etelä-Pohjanmaalla. Tähän menessä Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselle on kuitenkin tullut vain muutamia tehtäviä.

Keskusta ja perussuomalaiset Alavuden suurimmat puolueet - perussuomalaisten Marko Vainionpää sai eniten ääniä

Alavudella kristillisdemokraatit nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija neljällä menetetyllä valtuustopaikalla.

Kunnat muuttuvat tulevalla vaalikaudella paljon – valtuutetut saavat kontolleen nykyistä vähemmän tehtäviä, mutta silti edessä saattavat olla madonluvut

Kuntavaaleissa valittavien uusien valtuutettujen pitää valmistautua muuttuviin kuntiin. Sote-uudistus vie kunnilta tehtäviä, mutta myös rahaa. Minkälaisessa kunnossa on kunnan talous nyt ja minkälaisia ovat valtionosuudet uudistuksen jälkeen, ratkaisee paljon.

Alavus ennakkoäänestää nyt – nouseeko perussuomalaiset turpeen voimalla?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Alavudella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Voisiko käytöstä poistuvat turvetuotantoalueet valjastaa aurinkoenergialle? Entiselle turvesuolle saattaa nousta Suomen suurin voimala

Pohjalainen energiayhtiö EPV suunnittelee jopa 400 000 aurinkopaneelin voimalaa käytöstä poistuvalle turvetuotantoalueelle. Turvetuotantoalueiden muuntaminen aurinkopelloiksi kiinnostaa, sillä alueet ovat isoja ja aurinko paistaa esteettä.

Alavuden kaupungintalon purku on hyvässä vauhdissa, työt jatkuvat vielä kesäkuulle

Sisätilojen asbestikerrokset on nyt purettu ja ulkokuori lämpöeristeineen on kuorittu. Purkutyömaa kestää kesäkuun lopulle saakka. Kaupungintalon henkilöstö toimii kahdeksassa eri väistötilassa.

Henkilöauto ja kiskobussi törmäsivät Töysässä

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, kerrotaan pelastuslaitokselta.

Koronatartunta johti joukkoaltistumiseen Alavuden lukiossa

Ensimmäisen vuosikurssin oppilaat ovat etäopetuksessa 7. toukokuuta saakka.

Ensihoitoyksikkö palaa takaisin Ähtäriin toukokuun alussa

Yksikkö oli evakossa Alavudella noin vuoden ajan.

Alavudelle suunnitellaan rallipainoitteisia opintoja

Järviseudun ammatti-instituutti, Alavuden kaupunki ja ralliyrittäjät keskustelevat uuden opintokokonaisuuden järjestämisestä.

Alavuskin kirjasi reilun miljoonan euron voitot viime vuodelta

Vaikka työllisyys romahti tilapäisesti Alavudella viime keväänä, yritykset selvisivät koronavuodesta kaupungin arvion mukaan hyvin. Sen vuoksi verotuloja kertyi kaupungin kassaan jopa edellisvuotta enemmän.

Kylätalo Alavudella nielee joka vuosi 9 000 euroa, vaikka seinät kumisisivat tyhjinä – moni yhdistys ja nuorisoseura kärsii rahahuolista koronaviruksen vuoksi

Talkoovoimin toimivien yhdistysten rahat alkavat olla loppu ja pankissakin on jouduttu käymään. Hankalinta on niillä, joille kertyy kuluja kiinteistöistä.

Keskustan toimiston oveen ilmestyi Kokkolassa Soldiers of Odin -tarra, mutta muuten ilkivalta on vaalien alla vähäistä – someöykkäröinti huolettaa puolueita enemmän

Harvalla puolueella on toimistoja pienemmillä paikkakunnilla, eikä vaalihuoneistoille ole nähty tänä keväänä tarvetta.

Jopa 100 kuutiota lietelantaa levisi tielle ja osin jokeen Kuortaneella

Alapuolisen vesistön virkistyskäyttöä, kuten avantouintia, pitää toistaiseksi välttää.

Kuortane neuvottelee jälleen Kuusiolinnan osakkeista Pihlajalinnan kanssa

Kuortaneen myyntipäätös on saanut lainvoiman, mutta nyt hierotaan täytäntöönpanoa.

Koronatuki näkyy Isossakyrössä koulujen arjessa: Eveliina Toppari kiertää resurssiopettajana siellä, missä apua tarvitaan

Moni pohjalaiskunta haki avustusta kevään etäkoulujakson jälkeen. Isossakyrössä todettiin, että kouluissa olisi ollut tarvetta enemmällekin tuelle.

Pelko muuntoviruksesta? Eteläpohjalaiset hakeutuvat taas koronatesteihin

Jouluna ja alkuvuonna notkahtaneet testausmäärät ovat palanneet lähes ennalleen.

Puolustava Suomen mestari vauhdissa Tunturirallissa – Valtteri Bottas on avauspäivän jälkeen 8:ntena

Alavutelainen Teemu Asunmaa oli iskussa Arctic Lapland -rallissa perjantaina.

Kurikasta Etelä-Pohjanmaan maakunnan lomituspalveluiden vetäjä

Etelä-Pohjanmaalla toimii tällä hetkellä viisi maatalouslomituksen paikallisyksikköä. Ne yhdistyvät vuoden 2022 alussa. Kurikka ryhtyy vetämään maakunnan lomituspalveluja.

Juha Viitasaari Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtajaksi – "Oli vaikea olla tarttumatta tällaiseen mahdollisuuteen"

Juha Viitasaari toimii tällä hetkellä Virtain kaupunginjohtajana. Viitasaari on ollut myös Soinin kunnanjohtaja.

Työllisyyden kuntakokeilu starttaa Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla

Kuntakokeilussa ovat mukana myös Kurikka, Kauhajoki, Teuva, Isojoki, Karijoki, Alavus, Soini.

Hallinto-oikeus piti Kuortaneen osakekaupat voimassa

Valtuusto päätti marraskuussa 2019 myydä lähes kaikki kunnan omistamat Kuusiolinna Terveys Oy:n osakkeet kolmella miljoonalla eurolla Pihlajalinnalle. Kaksi valtuutettua valitti päätöksestä.

Alavudelle havitellaan pumptrack-rataa – jos suunnitelmat toteutuvat, liikkumaan pääsisi jo kesällä 2021

Alavuden kaupunginhallitus käsittelee yhdistyksen rahoitusanomusta tänään maanantaina.

Valtuutettujen määrä laskee Alavudella ja Vaasassa

Pienet puolueet pelkäävät demokratian heikkenevän kunnissa, kun valtuustot pienenevät.

Kuortane odottaa vieläkin Kuusiolinna Terveys Oy:n osakekaupparahoja

Yhteisyrityksen osakekaupasta jätettiin vuosi sitten valitus Vaasan hallinto-oikeudelle.

Mervi Mäki-Neste jatkaa Maa- ja kotitalousnaisten hallituksen puheenjohtajana

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallitusta luotsaa seuraavat kolme vuotta nykyinen puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste.

Alavuden pääterveysasemalta asiakkaita ja henkilöstöä karanteeniin

Etelä-Pohjanmaalla ei ole tällä hetkellä koronapotilaita sairaalahoidossa.

Tuli nieli lämpökeskus- ja varastorakennuksen Alavudella

Viereinen vanha navetta säästyi tulelta.

Biokaasun tuotanto kiinnostaa, mutta alaa piinaa epävarmuus – biokaasu voisi olla uusi tuulivoima

Useita biokaasuhankkeita on vireillä tai alkamassa eri puolilla maata, vaikka kannattavuus on heikko ja ainakin aluksi tukien varassa.

Pohjalaiset läpäisivät hyvin kompostoritarkastukset

Biojätteen kompostointi on tärkeä osa jätehuoltoa, sillä biojäte heikentää poltettavan jätteen laatua jätevoimalassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle