Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

sairaalan käytävällä ovi, jossa lukee "Päivystys", ovesta näkyy läpi hoitohuoneiden ovia

Kymsoten päivytysten kiireinen kesä näkyy myös potilaiden hoidossa – jatkohoitoon pääsyä odotettu pahimmillaan kaksi vuorokautta

Päivystyksessä on pitkät jonot Kymenlaaksossa ja koko maassa. Kymsoten mukaan kaikki potilaat eivät ole saaneet vaivansa vaatimaa tarkkailua.

Kymsoten koronarokotuspistellä istuvia henkilöitä Kauppakeskus Hansassa Kouvolassa.

Neljännet koronarokotukset laajenevat alle 70-vuotiaille

Kymenlaaksossa neljännen koronarokoteannoksen voivat nyt hakea 65–69-vuotiaat.

Sairaalan aulassa penkkejä ja ilmoittautumisautomaatteja.

Uusi kuntoutusryhmä päihderiippuvaisille aloittaa Kouvolassa – tavoitteena saada ryhmät koko Kymenlaaksoon

Kymenlaaksossa pyritään lisäämään ehkäisevää mielenterveys- ja päihdetyötä sekä kehittämään matalan kynnyksen toimintoja.

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys- ja pääsisäänkäynti kyltti Kotkassa.

Moni hyppää autoon ja ajaa päivystykseen, vaikka apua voisi saada puhelimitse: "Lapsen korvakivun takia ei kannata lähteä heti matkaan"

Päivystysapuun soittaminen helpottaa asian hoitamista ja vähentää ruuhkautumista päivystyspoliklinikalla. Linjan toisessa päässä sairaanhoitaja voi yhdistää hätäkeskukseen, pyytää etälääkärin arviota tai vaikka itse kirjoittaa reseptin.

Kymsoten koronarokotuspistellä istuvia henkilöitä Kauppakeskus Hansassa Kouvolassa.

Kymenlaaksossa runsaasti koronavirustartuntoja – vakavia tautimuotoja esiintyy kuitenkin aiempaa vähemmän

Tilanne kuormittaa edelleen terveydenhuoltoa, niin työntekijöiden sairaspoissaolojen kuin sairaalahoidon tarpeen vuoksi.

Tullin takavarikoimia tuotteita.

Venäjän rajalla takavarikoitu kaikuluotaimia ja drooneja Tullin tehovalvonnassa: "Voivat edistää Venäjän sotilaallisia valmiuksia"

Kiellettyjä tuotteita kuljettavat henkilöt voivat syyllistyä säännöstelyrikokseen, Tullin valvontajohtaja kertoo.

Nainen maksaa sirukortilla kahvilassa.

Ulkoministeriö neuvoo liikkeitä kieltäytymään näiden Venäjälle menevien tavaroiden myynnistä – katso lista

Ulkoministeriön mukaan pakotteiden alaisia tuotteita ei pidä myydä, jos tuote on selvästi menossa Venäjälle. Käytännössä voi olla vaikea selvittää, mitä asiakas ostokselleen tekee.

Kuva kauppakeskus Pasaatin sisäänkäynnin edestä.

Kymenlaakson yritysten tilanne heikkeni – hintojen nousuun liittyvä epävarmuus synkentää syksyn näkymiä

Joka neljäs Kymenlaakson yrityksistä arvioi suhdanteiden olevan laskusuunnassa.

raja-aseman henkilöautokaistan puomi on kiinni, taustalla näkyy Suomeen jonottavia autoja.

Itärajan liikenne pysynyt maltillisena: "Vaikuttaisi siltä, että ollaan tultu uuteen normaaliin"

Venäjä purki rajaliikenteen koronarajoitukset 15. heinäkuuta. Rajaliikenteen kasvu on ollut viikonlopusta lähiten maltillista.

Kymsoten koronarokotuspistellä istuvia henkilöitä sekä ulkopuolella odottavia henkilöitä Kauppakeskus Hansassa Kouvolassa.

THL suosittelee neljänsien koronarokotusten aikaistamista – Kymsote aloittaa rokottamisen portaittain heinäkuun lopulla

Yli 18-vuotta täyttäneet vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvat sekä kaikki 70–74 vuotiaat voivat hakea neljännen rokotteen 25. heinäkuuta alkaen.

Terveyskeskuksen ja apteekin tienviitat

Virolahden terveysaseman remontti on valmis – palvelut muuttavat kunnostettuihin tiloihin elokuun alussa

Ensimmäisenä uudistettuihin tiloihin muuttaa hammashoitola, joka aloittaa tiloissa 5. elokuuta. Loput terveysaseman palvelut siirtyvät tiloihin 8. elokuuta.

Autoja Nuijamaan raja-asemalla Suomeen päin tulossa

Yli 5000 ihmistä ylitti heti itärajan, joka avautui kahden vuoden tauon jälkeen – venäläiset tulivat lomalle ja ostoksille, suomalaiset lähtivät tankille

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen liikennemäärät palasivat iltapäivällä koronaa edeltäneelle tasolle. Tilanne vastaa rajavartioston odotuksia.

Kymsoten koronarokotuspistellä istuvia henkilöitä Kauppakeskus Hansassa Kouvolassa.

Kymenlaakso on Suomen pahin korona-alue – infektiolääkäri: "Hyvin mahdollista, että tartunnat lisääntyvät"

Kymenlaaksossa on nyt enemmän koronavirustapauksia kuin alkukesästä. Moni kuitenkin sairastaa taudin lievänä.

Hoitaja täyttämässä lääkeruiskuun koronarokotetta.

Sote-yhtymä aloitti yli 12-vuotiaiden neljännet koronarokotukset Kymenlaaksossa vastoin THL:n linjausta – nyt ne jouduttiin keskeyttämään

Kymenlaaksossa aloitettiin yli 12 vuotta täyttäneiden vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvien neljännet koronarokotukset 8. heinäkuuta. Rokotusten laajentaminen uusiin ryhmiin vaatii THL:n antaman valtakunnallisen suosituksen

Kouvolan oikeustalo

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehen 12 vuoden vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – uhrit olivat tekoaikaan 2–15-vuotiaita

Rikokset tapahtuivat vuosien 2009–2021 aikana Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä ja Virossa. Oikeuden mukaan törkeimmät teot kohdistuivat miehen lähipiirissä olleisiin lapsiin.

Piikkilanka-aita Suomen ja Venäjän rajalla.

Rajavartiolaitos: Itärajalle saattaa nousta raja-aitaa jo tänä kesänä – nyt Suomen ja Venäjän välissä ei ole juuri mitään estettä

Torstaina hyväksytty rajavartiolaki antaa mahdollisuuden maahantulon rajoituksiin ja esteiden rakentamiseen. Rajavartiolaitos arvelee, että Kaakkois-Suomeen voisi nousta jo tänä kesänä aitaa.

Kymsoten koronarokotuspisteen ulkopuolella odottavia henkilöitä Kauppakeskus Hansassa Kouvolassa.

Kaikki yli 75-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat voivat nyt ottaa neljännen koronarokotteen – Kymsote avasi ajanvarauksen

Kymsoten tavoitteena on laajentaa neljännet koronarokoteannokset kaikkiin 65 vuotta täyttäneisiin elokuun alkupuoleen mennessä.

Anonyymi kuva vanhuksesta ja kotihoitajasta. Siluetti ikkunaa vasten.

Kouvolan Sanomat: Kymsoten kotihoidosta puuttuu yli neljäsosa lähihoitajista – seurauksena ylitöitä ja vuoronvaihtoja

Kymsote sai täksi kesäksi myös hoiva- ja kotiavustajia vähemmän kuin toivoi. Nykytilanne kuormittaa erityisesti lääkeluvallisia hoitajia.

Huhtiniemen uimarannalla sinilevää

Sinilevähavainnot ovat lisääntyneet Kaakkois-Suomen rannikolla – sisävesillä tilanne tasainen

Yleisöhavaintoja sinilevästä on tullut viime viikkoa vähemmän. Rannikolla levämäärät ovat kuitenkin runsastuneet hieman.

Kymsoten koronarokotuspistellä istuvia henkilöitä Kauppakeskus Hansassa Kouvolassa.

Yli 65-vuotiaat kymenlaaksolaiset saavat neljännen koronarokotuksen – Kymsote avaa ajanvarauksen todennäköisesti elokuussa

65-vuotiaiden jälkeen vuorossa ovat kaikki 60 vuotta täyttäneet sekä yli 12-vuotiaat, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin.

Mies kävelee meren rannassa ruohikossa. Maalla vehreää, taivas on sininen.

Hurpusta piti tulla luksuskohde venäläisille – nyt kukaan ei oikein tiedä, mitä aivan Venäjän läheisyydessä olevalle luontokohteelle tapahtuu

Vain noin kilometrin päässä Venäjän rajasta Suomen etelärannikolla sijaitsee 90 hehtaarin alue, josta piti tulla luksuslomakohde venäläisille matkustajille. Nyt turisteja toivotaan kaikkialta muualta.

Lappeenrannan Prisman käytävällä työntekijä purkamassa laatikoista tavaraa pakastealtaisiin.

Venäjä luopuu koronarajoituksista rajalla – ostoskylä Zsar ja osuuskauppa Eekoo odottavalla kannalla turistien suhteen: "Toivomme käteismaksua"

Etelä-Karjalan Eekoo ja Virolahden Zsar eivät ole erityisesti varautuneet koronarajoitusten poistumiseen.

raja-aseman henkilöautokaistoilla ei autoja, etualla näkyy kiinni olevan puomit

Venäjä purkaa koronapandemiaa koskevat rajanylitysrajoitukset

Venäjän rajojen ylittämistä koskevat rajoitukset ovat olleet voimassa maaliskuusta 2020 lähtien. 15. heinäkuuta alkaen venäläiset voivat matkustaa Suomeen ilman rajoituksia.

raja-aseman henkilöautokaistoilla ei autoja, etualla näkyy kiinni olevan puomit

Maahantulorajoitukset poistuivat kokonaan, mutta itärajalla matkustajia ei näy: "Liikenne kasvoi 300 prosenttia, kun Suomeen saapui jopa kolme autoa"

Tästä päivästä lähtien Suomella ei ole enää maahantulon rajoituksia ulkorajoillaan. Itäisillä raja-asemilla on silti ollut hiljaista. Venäjällä on vielä voimassa omia rajoituksiaan.

Huhtiniemen uimarannalla sinilevää

Hellejakso vaikutti odotetusti järvivesiin – sinilevähavainnot lisääntyneet Kaakkois-Suomessa

Sinilevähavaintoja on tehty kuluneen viikon aikana useilta eri Kaakkois-Suomen järviltä. Helteiden jatkuessa on mahdollista, että sinilevä tulee vielä runsastumaan.

Mies tankilla Shell Haaparannalla.

Itärajan asukkaat eivät voi jatkaa bensarallia takavuosien tapaan – Tulli muistuttaa, että EU-pakotteet koskevat myös yksityishenkilöitä

Ukrainan sodan vuoksi asetetut pakotteet estävät yksityishenkilöitä kuskaamaasta polttoainetta itärajan yli entisaikojen malliin.

Sairaalan päivystykseen ohjaava tienviitta sairaalan edustalla

Seksuaaliväkivallan uhreille tarkoitetun tukikeskuksen avaaminen viivästyy Kymenlaaksossa – uhrin hoitoa on kuitenkin jo parannettu

Seri-tukikeskuksen oli määrä avautua ennen kesää, mutta nyt uusi arvioitu ajankohta on syyskuussa. Tukikeskusken ideana on yhtenäistää hoitoon hakeutuvien henkilöiden hoitoa ja madaltaa hoitoon hakeutumisen kynnystä.

Korona näytteenottaja keskustelee testattavan kanssa drive-in pisteellä.

Kymenlaakson koronatartunnoissa pientä nousua – johtajaylilääkäri: "Tilanne ei ole rauhoittunut ihan niin kuin olisimme toivoneet"

Viimeisen kahden viikon aikana eli ajalla todettiin 856 uutta koronavirustartuntaa. Se on 130 tartuntaa enemmän kuin kahden edeltävän viikon aikaina.

sairaalan käytävällä ovi, jossa lukee "Päivystys", ovesta näkyy läpi hoitohuoneiden ovia

Etelä-Kymenlaakson infektio-oireiset asiakkaat hoidetaan jatkossa terveysasemilla – keskussairaalan infektiovastaanotto sulkeutuu heinäkuussa

Terveysasemilla hoidetaan ajanvarauksella infektio-oireisia asiakkaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita.

Imatran rajanylityspaikka kirjoitettuna rakennuksen seinään.

Yli vuoden kiinni ollut itärajan raja-asema avautuu jälleen – Venäjältä pääsee Suomeen turisteja entiseen malliin

Imatran raja-asema suljettiin henkilöliikenteeltä reilu vuosi sitten. Perjantaina se jälleen avautuu.

sairaalan käytävällä ovi, jossa lukee "Päivystys", ovesta näkyy läpi hoitohuoneiden ovia

Kymsoten päivystyksessä on ruuhkaa sekä helteen että koronan takia – odotusaika jopa 7 tuntia

Korona ei ole irrottanut otettaan Kymenlaaksossa. Päivystyksessä on ollut ruuhkaista jo pidemmän aikaa, ja pula osaavista hoitajista on kova. Nyt tukalan helteen odotetaan lisäävän potilaiden määrää entisestään.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kesämökki paloi Virolahdella Kujaholmin saaressa – tuli pääsi leviämään maastoon, mutta henkilövahingoilta säästyttiin

Kesämökki syttyi palamaan noin kello 10 aikaan aamulla. Paloa saapui sammuttamaan neljä veneyksikköä.

Henkilökuva Harri Hagmanista.

Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaksi valittu Harri Hagman aloittaa tutustumalla uuteen paikkaan: "Ensin ihmiset, sitten asiat"

Hyvinvointialuejohtajaksi valittu Harri Hagman haluaa luoda hyvän ilmapiirin, jotta Kymenlaaksoon saataisiin houkuteltua sote-alan työntekijöitä kauempaakin.

Henkilökuva Harri Hagmanista.

Harri Hagman on Kymenlaakson uusi hyvinvointialuejohtaja – nousi selkeäksi suosikiksi aluevaltuuston äänestyksessä

Kymenlaakson uudeksi hyvinvointialuejohtajaksi on valittu Satadiagin johtaja Harri Hagman. Aluevaltuusto päätti asiasta äänestämällä.

pyöröbaanan maalatut merkit tiessä

Tieopasteiden avulla pystyy nyt pyöräilemään Helsingistä Vaalimaalle – reitin varrella voi poiketa Kymenlaakson matkailukohteissa

EuroVelo 10 Helsinki–Vaalimaa on osa Itämeren ympäri kulkevaa kansainvälistä pyörämatkailureittiä. Suomessa reitti kulkee Vaalimaalta Tornioon.

Muutama asiakas Zsar Outlet Villagen kauppakäytävällä.

Koronarajoitukset poistuvat itärajalta, mutta yrityksissä ei vielä hurrata turistien paluusta: "Nopeaa helpotusta tuskin on luvassa"

Venäläisturistien nopean paluun varaan ei vielä yrityksissä lasketa. Korvaavia matkustajavirtoja houkutellaan Keski-Euroopasta.

Kuva kauppakeskus Pasaatin sisäänkäynnin edestä.

Kymenlaakson yritykset pelkäävät kannattavuuden heikkenemistä – "Palkansaajien ostovoiman supistuminen tänä vuonna on väistämätöntä"

Lähes puolet Kymenlaakson yrityksistä arvelee kannattavuuden heikkenevän, selviää kauppakamarien kyselyssä. Tunnelmat jakautuvat kahtiajakoisesti toimialoittain.

Autoja saapumassa Suomeen Nuijamaan raja-asemalla.

Itärajan liikenteen odotetaan lisääntyvän heinäkuussa – koronasta johtuvat maahantulon rajoitukset päättyvät kesäkuun lopussa

EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilla matkustajilla pitää edelleen olla tavanomaiset matkustusasiakirjat, eli passi ja tarvittaessa viisumi.

Autoja ostoskeskuksen parkkipaikalla

EU:n investointitukea suunnataan aikaisempaa enemmän Virolahdelle ja Miehikkälään

Tukimäärän nousu mahdollistaa kuntien yrityksille aiempaa enemmän rahaa seuraavien vuosien aikana. Muutoksessa huomioitiin rajakunnat.

Itäsiperiantokko ja toinen vieraslaji sirokatkarapu valkoisessa astiassa.

Erikoisilla sieraimilla varustettu kala saapui Suomeen – vaikutuksia luontoon ei tiedetä

Uusi vieraslaji havaittiin Itäisellä Suomenlahdella. Leviäminen tulee estää, sillä lajin vaikutuksia uuteen elinympäristöön ei tunneta.

koronarokotuspiste Kouvolan Hansassa

Kymenlaakson koronatapaukset jatkavat hidasta laskua – kotitestien tulokset eivät näy luvuissa

Viimeisen kuukauden ajan koronatilanne on pysynyt tasaisena niin sairaalahoidon tarpeen kuin uusien tartuntatapaustenkin suhteen.

Hoitaja täyttämässä lääkeruiskuun koronarokotetta.

Yli 12-vuotiaat vakavasti immuunipuutteiset henkilöt saavat nyt 5. koronarokotuksen – rokotuksen voi hakea heti Kymsoten rokotuspisteiltä

Kymenlaaksossa 5. rokotuksen voi ottaa, kun edellisestä annoksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Venäjältä tullut valkoinen henkilöauto poistuu Niiralan raja-asemalta.

Tavaraliikenteen hiipuminen itärajalla on vähentänyt töitä Tullissa – uusien työntekijöiden palkkaaminen itärajalle on keskeytetty

Tulli on myös siirtänyt itärajalle työtehtäviä, jotka eivät ole sidoksissa tiettyyn paikkaan.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kymsoten hallituksen puheenjohtajalle Seppo Rintamolle maakuntaneuvoksen arvonimi – toiminut luottamustehtävissä usean vuosikymmenen ajan

Kotkalainen Seppo Rintamo on tehnyt merkittävän luottamustehtäväuran Kymenlaakson sairaan- ja terveydenhuollon alalla. Maakuntaneuvoksen arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus.

Hoitaja täyttämässä lääkeruiskuun koronarokotetta.

Kymsote ei saanut täytettyä kaikkia kesän hoitajasijaisuuksia: "Jos tulisi yllättäviä poissaoloja, jouduttaisiin varmaan supistamaan toimintaa"

Osassa Kymsoten yksiköissä on kesällä puutetta hoitajista. Näin on esimerkiksi kotihoidossa. Tarvittaessa hoitajapuutetta voidaan paikata vuokratyöfirman työntekijöillä.

Hammaslääkäri tarkistaa sormillaan potilaan hampaita.

Tuhat Kymsoten asiakasta jäänyt ilman hammashoidon laskua – laskuja lähetetään takautuvasti kesän aikana

Osa Kymsoten hammashoidon asiakkaista ei ole saanut laskua tai heitä on laskutettu käynnistä vain osittain. Puutteellinen laskutus johtuu tietojärjestelmän ongelmista, jotka on nyt korjattu.

Kartta, jossa punaisella merkattu pitkä kiertotie.

Kiiskijärven sillan uusimisen rakennustyöt alkavat Virolahdella – 14 kilometriä pitkä kiertoreitti käyttöön

Kiiskijärven huonokuntoisen sillan tilalle rakennetaan 143 metriä pitkä teräksinen jatkuva liittopalkkisilta. Rakennustyöt maksavat 3,1 miljoonaa euroa ja kestävät kokonaisuudessaan noin vuoden.

Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja, everstiluutnantti Jukka Lukkari Nuijmaan rajanylityspaikalla Lappeenrannassa.

Rajaviranomaiset ovat estäneet useiden satojen matkustajien pääsyn Venäjältä Suomeen tänä vuonna – määrä alkoi kasvaa Ukrainan sodan alkamisen jälkeen

Vaalimaalle ja Nuijamaalle keskittynyt kaakkoisrajan liikenne on vakiintunut noin 18 000 ylitykseen viikossa. Määrä on noin kymmenesosa koronaa edeltävästä ajasta. Suurin osa rajanylittäjistä on venäläisiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle