Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liprakan uimahallin ja kuntosalin avaaminen huollon jäljiltä viivästyy

Liprakan piti aueta alun perin tulevana tiistaina. Uimahalli ja kuntosali päästään kuitenkin avaamaan yleisölle vasta viikkoa myöhemmin 10. elokuuta.

Kymmeniä korona-altistumisia Liperissä järjestetyllä rippileirillä ja kotihoidossa Joensuussa

Liperissä heinäkuussa pidetyllä rippileirillä noin 45 henkilöä on altistunut koronavirukselle. Joensuun kotihoidossa altistuneitan on yhteensä noin 15. Keskiviikkoiltaan mennessä Pohjois-Karjalassa oli todettu tällä viikolla yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

Outokummussa, Kontiolahdella ja Liperissä käyttöön 5G-verkko – mobiilidatan käyttö kasvaa vauhdilla

Tietoliikenneyhtiö Elisa on kasvattanut mobiili- ja kiinteän verkon yhteyksiään alkuvuoden aikana muun muassa Joensuussa Karhunmäen, Outokummussa Viitajoen, Liperissä Jyrinkylän ja Kontiolahdella Lamminrannan alueilla.

Pohjois-Karjala siirtyi kiihtymisvaiheeseen – jopa 60 prosenttia sairastuneista alle 30-vuotiaita

Tartunnoissa näkyvät nyt muun muassa juhannuksen festarit. Myös maakunnan altistumispaikkojen lista kasvaa päivittäin. Nyt sairastuvat nuoret aikuiset.

Sunnuntainen rajuilma vei sähköt tuhansilta ja keskeytti junaliikenteen

Liperin Tuiskavanluodolla tuulen nopeus nousi kovimmissa puuskissa yli 24 metriin sekunnissa.

Nainen hukkui tiistai-iltana Liperin Kuoringalla

Tapaus sattui yksityisellä rannalla. Nainen kuoli tapahtumapaikalle.

Pohjois-Karjalaan on myönnetty historialliset yli 200 karhulupaa

Pohjois-Karjalan riistaneuvosto on asettanut tavoitteeksi kannan pienentämisen. Luken arvion mukaan maakunnan metsissä elää 560–580 yli vuoden ikäistä karhua

17-vuotias mies kuoli henkilöauton ulosajossa Joensuussa – liikenne oli useita tunteja poikki Ysitiellä

Onnettomuudessa henkilöauto oli ajautunut moottoritien keskelle kaistojen väliin ja syttynyt palamaan.

Joensuun lentoasemalle pistettiin uutta asfalttia noin 13 hehtaaria

Joensuun lentoaseman reittiliikenne käynnistyi koronapandemian aiheuttaman lentotauon jälkeen uudelleen toukokuussa, kun ruotsalainen lentoyhtiö Amapola AB aloitti lennot Helsinkiin.

Koronatartuntoja edelleen paljon – Pohjois-Karjala kuitenkin yhä perustasolla

Tartuntoja on viime viikkoina todettu Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Polvijärvellä ja Rääkkylässä. Tartunnoista yhdeksän oli peräisin ulkomailta. Jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista todettiin kuusi. Kahdeksan tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Savuhavainnoista useita ilmoituksia Liperissä ja Heinävedellä – pelastuslaitos epäilee syyksi kulotusta naapurimaakunnassa

Savunhajua sekä näkyvää utua oli havaittavissa Suppuniemen, Pilpanniemen sekä Sarvikummun alueella Heinävedellä. Lisäksi Liperin Suurijärven läheisyydestä ilmoitettiin epätavanomaisesta savunhajusta jota ei pystytty paikallistamaan.

Väylävirasto lupailee rahoitusta useille odotetuille liikennehankkeille Pohjois-Karjalassa

Väylävirasto on julkistanut luonnoksensa investointiohjelmaksi seuraavalle kahdeksalle vuodelle. Ohjelmassa on useita Pohjois-Karjalassa odotettuja kohteita, kuten Ylämyllyn eritasoliittymä ja Karvion kanavan sillan uusiminen.

Pohjois-Karjalan koronatartunnat yhä hienoisessa kasvussa

Kuluvalla viikolla Pohjois-Karjalassa on todettu 15 koronatartuntaa. Suurin osa tartunnoista on edelleen peräisin ulkomailta.

Aatu-myrsky vei tuhansilta sähköt, kaatoi puita teille ja vesi tulvi kellareihin

PKS Sähkönsiirron verkkoalueella oli keskiviikkona kello 21 aikoihin pahimmillaan noin 15 000 sähkötöntä taloutta.

Joensuusta piti tulla pelialan uusi kehto, mutta nyt skene on hiljainen – hiipumisen syistä eri näkemyksiä

Kuutisen vuotta sitten Joensuuhun odotettiin pelialan yritysrypästä. Sitä ei syntynyt, vaan ala hiipui. Pelialan konkari ja kansallinen kattojärjestö pitävät syynä tukitoimien loppua, elinkeinoyhtiö on toista mieltä.

Perinnemaisemia kartoitetaan Pohjois-Karjalassa

Ely-keskus aloitti nelisen vuotta sitten urakan, jossa täydennetään 1990-luvulla toteutettua valtakunnallista perinnemaisemainventointia

Metsäalan ammattilainen ei halunnut avohakkuuta takapihalleen – perheenisä keräsi reilussa viikossa 65 000 euroa ja pelasti lähimetsänsä

Suomalaisilla on nyt valtava metsännälkä. Kotisalon metsän kauppa Pohjois-Karjalassa osoittaa, että puulla on arvoa myös silloin, kun se jää pystyyn. Olisitko sinä valmis maksamaan mökkilaiturilta avautuvasta maisemasta? Maisemakauppa voi olla yksi ratkaisu repiviin metsäriitoihin.

Kotiseutuyhdistykset rahapulassa vuokratulojen loputtua – Kontiolahti-seura pyytää tukea kuntalaisilta

Koronarajoitukset tyrehdyttivät viime vuonna monien pitäjäyhdistysten tärkeän tulonlähteen, tilojen vuokrauksen. Näin kävi myös Kontiolahdessa, jossa Kotiseutukeskukseen varatut tapahtumat peruuntuivat. Kulut kuitenkin pysyivät ennallaan.

Tanssilavat heräilevät koronahorroksesta

Tulevana viikonloppuna tanssitaan muun muassa Lemmenlavalla Hammaslahdessa ja Pajarinhovissa Kiteellä. Kermankosken lava avaa Heinävedellä ovensa juhannuspäivänä.

Aikuisten ryhmäliikunta alkaa koronatauon jälkeen Liperissä

Aikuisten sisäliikuntaryhmät sekä perhevuorot, aikuis-lapsiryhmät ja aikuisjoukkueiden harjoitukset voidaan jälleen järjestää sisätiloissa. Ryhmien toiminnan käynnistyessä koronaturvallisudesta on edelleen huolehdittava. Sisätiloissa on vältettävä lähikontakteja ja huolehdittava käsihygieniasta.

Kesällä myynti kasvaa Pohjois-Karjalan Alkoissa muuta maata enemmän

Liperin Alkossa asiakasmäärän muutos on kesäkuukaisina suurin, lisäystä tulee 40 prosenttia.

Vieno rantautui Pohjois-Karjalaan: Yle seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä

Pohjois-Karjalassa varaudutaan tiistaina sähkönjakelun suurhäiriöön. Tuulen nopeus voi olla puskissa pahimmillaan jopa yli 25 metriä sekunnissa. Maakunnassa oli aamupäivällä jo yli 10 000 taloutta ilman sähköä. Pahimpien tuulien ennustetaan jatkuvan iltapäivään saakka.

Valtuutetut Emilia Kangaskolkka, 18 ja Erkki Kukkonen, 78 ovat ikähaitarin ääripäissä – huoli äänestysinnon laantumisesta on silti yhteinen

Savo-Karjalan kunnanvaltuustoissa alle 30-vuotiaat ja naiset ovat vähemmistöä. Valta on keski-ikäisillä miehillä. 50 vuotta kuntapolitiikassa mukana ollut konkari ja 18-vuotias ensikertalainen muuttaisivat tapaa, millä kuntapäätännästä puhutaan.

Keskusta, SDP ja perussuomalaiset Liperin suurimmat puolueet - keskustan Eero Reijonen sai eniten ääniä

Liperissä keskusta nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti lisäpaikan valtuustossa viime vaaleihin verrattuna.

Outokummun elokuvateatteri kamppailee veroveloissa

Kino Maritan ovet olleet kiinni yli puoli vuotta. Nyt verottaja hakee saataviaan, joita on kertynyt kymmeniä tuhansia euroja. Yrittäjä kuitenkin toivoo, että elokuvateatteri pystyy jatkamaan Outokummussa.

Enää kaksi päivää aikaa äänestää ennakkoon

Pohjois-Karjalassa innokkaimmat äänestäjät löytyvät Rääkkylästä, missä äänestysprosentti on jo yli 36.

Liperin Kinttupolut-verkosto on nyt valmis – 65 kilometriä polkuja juoksuun, kävelyyn ja maastopyöräilyyn

Reitistö muodostuu seitsemästä rengasreitistä, jotka on merkattu maastoon. Reitistöllä saa liikkua myös koirien kanssa, mutta niiden tulee olla kytkettynä.

Siun soten eläinlääkärit keskittyvät kesällä peruspalveluihin ja kiireellisen avun antamiseen

Eläinlääkäripalvelujen kysyntä kasvaa kesä- ja loma-aikaan, koska eläinten kanssa liikutaan paljon ja tapaturmat lisääntyvät.

Maakunnan yritysten verojalanjälki oli vuonna 2019 noin 820 miljoonaa euroa

Suurimmat verovirrat kertyivät arvonlisäverosta, palkkojen ennakonpidätyk­sistä ja eläkevakuutusmaksuista.

Liperi ennakkoäänestää nyt – takana koulukiistoja, edessä tarkkaa taloudenpitoa

Tämän luettuasi tiedät, mikä Liperissä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Puu on edelleen merkittävä polttoaine Pohjois-Karjalassa

Ulkomailta tuodun hakkeen käyttö lämpö- ja voimalaitoksissa kasvoi edelleen.

Liperin kunta jäänyt monista tavoitteistaan, patistelee tarkastuslautakunta

Liperin tarkastuslautakunta löytää parannettavaa kunnan toiminnasta: elinvoiman edistämisestä työttömyyden hoitoon ja kylien kehittämiseen.

Kesämökkejä on maakunnassa nyt neljä kertaa enemmän kuin vuonna 1970

Pohjois-Karjalassa on nyt noin 24 500 kesämökkiä, kun niitä 50 vuotta aiemmin oli noin 6 000. Ylivoimaisesti eniten mökkejä on Joensuun kaupungin alueella, joka on laajentunut kuntaliitosten myötä.

Hallikaisesta leivotaan Polvijärvelle uutta kunnanjohtajaa

Polvijärven talous- ja hallintojohtaja Heikki Hallikainen saa kunnanhallitukselta yksimielisen tuen kunnanjohtajaksi. Jos valtuusto on samaa mieltä, Hallikaisesta tulee Jari Tuonosen seuraaja.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunnalta reilut 150 000 euroa maakunnan taiteilijoille

Työskentelyapurahaa toimikunta jakoi yhteensä yli 100 000 euroa. Työskentelyapurahan sai 12 taiteilijaa. Kohdeapurahoja puolestaan jaettiin yli 50 000 euroa. Kohdeapurahan sai 13 taiteilijaa tai työryhmää.

Nuorisovaaleissa oikeisto hallitsi, Halla-ahon jälkeen eniten ääniä 18-vuotiaalle kontiolahtelaiselle ehdokkaalle

Nuoret pääsivät äänestämään kuntavaalien ehdokkaita jo ennakkoon. Alaikäisten nuorten osalta vaalitulos näyttää erilaiselta kuin gallupit ennakoivat aikuisten äänestämistä. Pohjois-Karjalasta nuorisovaaleihin osallistuttiin kahdeksassa kunnassa.

Ennakkoäänestys alkaa, äänestämään pääsee lähes 136 000 pohjoiskarjalaista

Kuntavaaleissa äänestetään uudet valtuustot seuraavaksi neljäksi vuodeksi kaikkiin kuntiin. Pohjois-Karjalassa on 13 kuntaa ja niiden valtuustoihin pyrkii yli 1500 ehdokasta. Ennakkoon voi äänestää monenlaisissa paikoissa.

Pian puolet pohjoiskarjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen

Koronatautia vastaan rokottaminen etenee yhä nuorempiin ikäluokkiin. Siun soten alueella ovat nyt vuorossa 1966 ja sitä aiemmin syntyneet sekä nuoremmat riskiryhmiin kuuluvat. Maakunnan väestä on rokotettu jo 49 prosenttia.

Pohjois-Karjalassa vähemmän työttömiä kuin koronan iskiessä viime keväänä

Työttömiä työnhakijoita on Pohjois-Karjalassa yli 10 500. Määrä on useita tuhansia vähemmän kuin huhtikuun lopussa viime vuonna. Eniten tilanne on parantunut lomautettujen osalta. Pitkäaikaistyöttömiä on kuitenkin entistä enemmän.

Nyt riittää vettä Pohjois-Karjalan järvissä ja joissa, mutta tulvavahinkoja ei ennusteta

Runsaat sateet näkyvät korkeina vedenpintoina vesistöissä. Kevään tulvahuippu koittaa ympäristökeskuksen mukaan vasta kesäkuussa. Tulvavahinkoja ei ole Pohjois-Karjalassa näköpiirissä, ellei tule vielä suuria sateita.

Liperin koulukeskuksessa alkaa mittava rakennusurakka

Alakoululaisten käyttöön jäävässä koulukeskuksessa Liperin kirkonkylässä alkavat rakennustyöt, kun koululaiset pian lähtevät kesälomalle. Rakennusurakka maksaa ilman kalustusta arviolta 6,5 miljoonaa euroa. Lopullinen summa selviää ensi vuonna.

Pieliselle ja Saimaalle ennustetaan kevättulvia

Lähiviikolle povatut sateet yhdessä aikaisempien sateiden kanssa kasvattavat tulvaennusteita.

Enemmistö Itä-Suomen valtuustoista ei pienene kuntavaalien jälkeen, vaikka laki sallisi ja muitakin perusteita löytyy

Pohjois-Karjalassa vain yhdessä ja Pohjois-Savossa viidessä kunnassa valtuusto on sen kokoinen kuin uudistettu kuntalaki sallisi. Muissa kuntapäättäjät ovat halunneet pitää isomman valtuuston, vaikka väki ja tehtävät ovat monessa vähentyneet.

Kesäteattereilla toinen koronakesä: Pohjois-Karjalassa osa perunut jo, osa harjoittelee epävarmuudessa ja toivoo, ettei yleisömääriä rajoiteta

Kesäteattereiden toiminta oli koronataudin takia seisauksissa kesällä 2020 myös Pohjois-Karjalassa. Nyt monet teatterit ovat jo ilmoittaneet, että eivät ota riskiä epidemian jatkuessa. Muutamat teatteriporukat kuitenkin harjoittelevat ja toivovat parasta.

Katalysaattorivarkaat jäivät kiinni Kiteellä

Poliisi sai tiistai-iltana puolen yön aikoihin aikaan ilmoituksen, että Harjuntiellä joku mies on lampun kanssa sahaamassa jotakin BMW-merkkisen henkilöauton alla.

Risujen poltamisesta levinnyt maastopalo uhkasi piharakennuksia Outokummun Riihikankaalla

Maastopaloa sammuttamassa oli yhdeksän yksikköä viideltä paloasemalta. Koska palossa oli eväitä suureen onnettomuuteen, tilanteesta varoitettiin myös Outokummun kaupunkia ja Siun soten johtoa.

Työttömien määrä laski hieman viime vuodesta – lomautukset vähenivät huomattavasti

Pohjois-Karjalassa oli maaliskuun lopussa noin 11 000 työtöntä.

Siun sote: Koronarokotusaikoja yhä reilusti vapaana tälle viikolle

Vapaita aikoja on lähes kaikilla alueen rokotuspisteillä. Rokotusvuorossa olevista ryhmistä reilut 10 000 henkilöä on vielä rokottamatta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle