Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laajalle levinnyt metsäpalo on vaatinut ihmisuhreja Kaliforniassa

Kaliforniassa riehuu tähän mennessä vuoden suurin maastopalo – kaksi ihmistä löytyi kuolleena palaneesta autosta pihatieltä

Kalifornian pohjoisosassa laajaa tuhoa aiheuttanut maastopalo ei ole vielä lainkaan pelastustyöntekijöiden hallinnassa.

Arnold Schwarzenegger Juokse tai kuole - elokuvan lavasteissa.

Arnold Schwarzenegger täyttää 75 vuotta – kokosimme kuvia hänen vaiherikkaalta uraltaan

Terminator-elokuvista tuttu Schwarzenegger on toiminut myös kehonrakentajana ja Kalifornian kuvernöörinä. Tässä yksitoista kuvaa Hollywood-ikonista vuosien varrelta.

Mielenosoittajia kaupungintalon portailla.

Kaliforniaan suuntautuvan aborttimatkailun uskotaan kasvavan – raskaana olevien liikkumiselle kaavaillaan rajoituksia

Aborttikeskustelu jatkuu kiivaana Yhdysvalloissa. Naisaktivistit uskovat, että Kaliforniasta tulee turvapaikka, jonne matkustetaan aborttikiellon määränneistä osavaltioista.

 Röken från bränder närmar sig kustorten Vatera på Lesbos den 23 juli 2022.

Kreikassa ja Kaliforniassa riehuvat nopeasti leviävät maastopalot – lisääntyvä kuumuus ja kuivuus vaikeuttavat tilannetta

Kreikassa odotetaan seuraavaksi viikoksi yli 40 asteen lämpötiloja, jotka vaikeuttavat palotilannetta. Yhdysvaltojen Kaliforniassa Yosemiten kansallispuiston laajan palon pelätään olevan vasta alkua maastopaloille.

Metsäpalo Yosemiten kansallispuoistossa.

Maastopalot uhkaavat Yosemiten kansallispuiston jättimäisiä mammuttipetäjiä Kaliforniassa

Mariposa Groven alueella on uhattuna jopa 500 mammuttipetäjää, joista vanhin on 3000-vuotiaaksi arvioitu puu.

Metsäpalo Kaliforniassa.

Yhdysvaltain länttä piinaa pahin kuivuuskausi yli tuhanteen vuoteen, kertoo uusi tutkimus

Ankara kuivuus jatkuu todennäköisesti lähivuodet. Vuosisadan loppuun mennessä vuosikymmeniä kestäviä kuivuusjaksoja tulee alueella lisää.

Arnold Schwarzenegger.

Entinen kuvernööri ja näyttelijä Arnold Schwarzenegger joutui autokolariin

Poliisi on aloittanut tutkinnan tapauksesta. Schwarzeneggerin tiedottajan mukaan näyttelijä oli juuri ennen onnettomuutta lähtenyt kotoaan katumaasturilla, kun se törmäsi toiseen henkilöautoon.

Poika hyppäsi lumihankeen Kaliforniassa

Katso video Kalifornian talvesta: Poika upposi päätä myöten lumihankeen

Lumiaurat ovat joutuneet työskentelemään vuorokauden ympäri Kalifornian ja Nevadan rajalla. Uudeksi vuodeksi alueelle ennustetaan kovia pakkasia.

Anaheimin Troy Terry.

Kommentti: 2010-luvun lihavien vuosien jälkeen NHL:n Kuolemanlaakson kestomenestyjät niiasivat – ovat nyt palanneet voittokantaan

Kalifornian vieraspelimatkoista on tulossa taas muille joukkueille inhottavia, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-toimittaja Tommi Seppälä.

Kaliforniassa etsitään ratkaisua kodittomuusongelmaan rakentamalla minitaloja

Kaliforniassa etsitään ratkaisua kodittomuusongelmaan rakentamalla minitaloja – katso video Yhdysvaltain suurimmasta "pienten kotien kylästä"

Los Angelesissa on yhteensä 41 000 asunnotonta. Nyt avattu pienkotikylä tarjoaa kodin vain 224:lle. Kylän jokainen mökki on ilmastoitu ja varustettu lämmityksellä ja sähköllä.

Merced-joki virtaa Yosemiten kansallispuiston halki.

Patikointireitiltä kuolleena löydetyn kalifornialaisperheen uskotaan menehtyneen kuumuuteen ja nestehukkaan

Kolmihenkisen perheen kuolinmysteeri on hämmentänyt viranomaisia ja tutkijoita jo kuukausien ajan.

Öljy on saastuttanut Kalifornian rannikkoa 37 kilometrin matkalta.

Kalifornian öljyvuoto on pahin lähes 30 vuoteen – unelmarannikon öljynporauslautat ovat tikittävä aikapommi

Kaliforniassa ympäristön ja merieläinten toipuminen viikonlopun öljyonnettomuudesta voi kestää vuosia, varoittaa ympäristöjärjestö. Los Angelesin eteläpuolella sijaitsevat rannat ovat suljettuina arviolta pari kuukautta puhdistustöiden ajan.

Kuvernööri Gavin Newsome vaimonsa Jennifer Siebel Newsomin sekä presidentti Joe Bidenin kanssa kampanjatilaisuudessa maanantaina Long Beachissä.

Kirjeenvaihtajalta: Kalifornian kansanäänestys oli ehkä viimeinen varoitus Yhdysvaltain konservatiiveille

Republikaanien on löydettävä uusi saundi pasuunaansa. Trump-kortin voima on vähentynyt, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Merced-joki virtaa Yosemiten kansallispuiston halki.

Koituiko myrkkylevä kolmihenkisen perheen kohtaloksi Kaliforniassa? Useita patikointialueita suljettu kansallispuistossa

Pariskunta, heidän yksivuotias tyttärensä sekä koiransa löytyivät kuolleina syrjäiseltä patikointireitiltä 17. elokuuta. Alustavat ruumiinavaukset eivät ole valottaneet heidän kuolinsyytään.

Kuva auton takaosasta, jossa näkyvät Uberin ja Lyftin tarrat. Auton takaa näkyy, että tien reunassa seisoo kaksi ihmistä laukkujen kanssa-

Keikkatalouden yritykset kärsivät takaiskun Kalifornian oikeudessa – Tuomari totesi lain kuljettajien asemasta perustuslain vastaiseksi

Uberin, Lyftin ja muiden sovellusperustaisten kuljetusyhtiöiden lobbaama laki hyväksyttiin kansanäänestyksessä Kaliforniassa marraskuussa. Laki määritti yhtiöiden kuljettajat yksityisiksi urakoitsijoiksi. Oikeuskamppailulla voi olla vaikutuksia niin sanotussa keikkataloudessa työskentelevien asemaan koko Yhdysvalloissa.

Dixie-palo Kaliforniassa värjäsi taivaan oranssiksi 25. heinäkuuta.

Voimistuvat tuulet uhkaavat vaikeuttaa Dixie-maastopalon sammutustöitä Kaliforniassa

Voimistuvien tuulien vuoksi Kalifornian suurin sähköyhtiö varoitti asiakkaitaan tarkoituksellisista sähkökatkoista, joilla yritetään estää uusien palojen syttymistä. Tuulessa katkeavat sähkölinjat voivat sytyttää maastopaloja kuivassa maastossa.

Yhdysvaltain lippu seisoo keskellä talon raunioita maastopalon jäljiltä.

Sammutuskoneet palasivat Dixie-maastopalon sammutustöihin sääolojen muututtua Pohjois-Kaliforniassa

Reilut 20 helikopteria ja kaksi säiliökonetta palaavat auttamaan sammutustöissä, sillä tuulten heikkeneminen sekä korkeampi ilmankosteus ovat hillinneet savunmuodostusta.

Palaneita autoja Greenvillen kaupungin kaduilla.

Dixie-maastopalo tuhosi historiallisen Greenvillen kaupungin – Yli 8 500 palomiestä taistelee 39 maastopaloa vastaan Kaliforniassa

Tuli on tuhonnut lähes 190  000 hehtaaria maastoa, mikä on pinta-alaltaan laajempi kuin Yhdysvaltojen toiseksi suurimman kaupungin Los Angelesin pinta-ala.

Kaliforniassa kuivinta yli neljään vuosikymmeneen

Kaliforniassa juomavesi uhkaa loppua kymmenistä kunnista – asukas: "Neljä vuodenaikaamme ovat nyt tuli, tulva, maanjäristys ja kuivuus"

Kalifornian kuivuus on pahin yli neljään vuosikymmeneen. Varsinkin Pohjois-Kaliforniassa on vesi nyt poikkeuksellisen vähissä ja sen käyttöä on rajoitettu voimakkaasti. Tuorein tiistainen päätös rajoittaa maanviljelijöiden vedenottoa joista.

Paul Clement seisoo entisellä tontillaan Paradisen kaupungissa Kaliforniassa.

Kalifornialaisen Paul Clementin talo on palanut jo kahdesti maastopaloissa – nyt Kalifornia haluaa rajoittaa rakentamista riskialueille

Yhdysvalloissa tuhansia on evakuoitu maastopalojen tieltä, ja ennätyksellinen kuivuus sekä hankalat sääolosuhteet haittaavat sammutustöitä. Kaliforniassa maastopalot ovat tähän mennessä polttaneet jo yli kaksinkertaisen määrän maata viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna.

Metsäpalo Kaliforniassa.

Näin helleaalto käristää Yhdysvaltojen länsiosia – lämpöennätykset murskautuvat, metsä roihuaa ja ihmisiä kehotetaan pysyttelemään sisällä

Pitkään jatkuneet helteet ovat tehneet metsistä herkkiä syttymään. Laajoja maastopaloja sammutetaan parhaillaan 12 osavaltiossa. Lähipäivinä lämpötilojen odotetaan laskevan ja sateiden helpottavan kuivuutta.

Iso oranssi kyltti Koronatestauksesta Kajaanin keskussairaalan pihassa. Taka-alalla näkyy teltta, jossa drive-in -testaukset suoritetaan.

Lauantai 10.7.2021

Koronarokotukset. Maiden koronatoimien vertailu. Turun tappelut. Cannesin elokuvajuhlat. Kalifornian maastopalot. Suomen sää.

Matilda Castren  nauraa voittopysti sylissään.

Matilda Castren teki suomalaista golfhistoriaa – voitti LPGA:n osakilpailun: "Aivan uskomatonta"

Matilda Castren nousi voittoon huikean päätöskierroksen turvin. Hän teki kierroksella yhden eaglen ja kirjasi tuloksen -7.

Matilda Castren lyö palloa.

Matilda Castren nousi jo toiseksi – suomalainen on kahden lyönnin päässä kärkipaikasta ennen päätöskierrosta

Matilda Castren on tekemässä uransa parasta tulosta LPGA-kiertueella Kaliforniassa.

Matilda Castren lyö palloa.

Matilada Castren nousi voittotaisteluun Kaliforniassa – suomalainen golfaa viidentenä

Matilada Castren on vain kolmen lyönnin päässä kärkipaikasta. Suomalaisen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on -4.

Teinityttö pelastaa koiransa karhun kynsistä

Kalifornialaisteinityttö pelasti koiransa paljain käsin karhun kynsistä - katso hurja video

Yhdysvalloissa äimistellään 17-vuotiaan kalifornialaistytön rohkeutta. Hän törkkäsi piha-aidalle kiivenneen karhuemon paljain käsin alas pelastaakseen perheen koirat.

San Josén ampuminen

Kaliforniassa Piilaaksossa ampumisessa kuoli useita

Poliisi tiedotti San Josessa tapahtuneessa ampumisessa kuolleen ainakin yhdeksän ihmistä ja haavoittuneen useita. Tapaus sattui paikallisella pikaraitiotievarikolla, jossa ampuja oli ollut töissä.

Siirtolaisia salakuljettanut vene on hajonnut säpäleiksi San Diegon rannikolla.

Siirtolaisten salakuljettamisesta epäilty kapteeni sai syytteet San Diegossa

Matkustajien kerrotaan maksaneen maksaneen yhdysvaltalaiselle kapteenille jopa 18 000 dollaria. San Diegon edustalla Kaliforniassa sunnuntaina tapahtuneessa veneonnettomuudessa kuoli kolme meksikolaista.

Caitlyn Jenner kuvattuna Beverly Hillsissä helmikuussa 2019.

Caitlyn Jenner pyrkii Kalifornian kuvernööriksi

Olympiavoittaja ja Kardashianin viihdeklaaniiin kuuluvan 71-vuotiaan Jennerin arvellaan asettuvan republikaanien ehdokkaaksi.

armanto skeittaa giffissä

Suomen olympiatoivo on toipunut vaikeasta vammasta – huippuskeittari Lizzie Armannolla ennätystähtäin Tokioon

Lizzie Armanto on potenut reisiluun murtumaa viisi kuukautta kotonaan Long Beachissa, Kaliforniassa. Suomalais-amerikkalainen on edelleen Suomen kirkkain mitalitoivo Tokion olympialaisissa.

Matilda Castren kuvassa

Matilda Castren karsiutui jatkokierroksilta

Matilda Castren jakoi 114. sijan 144 pelaajan joukossa.

Palomiehet raivasivat tulipalossa tuhoutunutta varastoa joulukuussa 2016.

Suomalaisuhrin vaatineesta Kalifornian varastopalosta tuomio – tilan vuokrannut mies saa suorittaa tuomionsa loppuosan kotonaan

Tuomitun vuokralaisen asianajaja luki oikeudessa päämiehensä viestin, jossa tämä pyysi anteeksi.

Zach LaVine lähikuvassa.

Ilman Markkasta jatkava Chicago toipui tappiosta yhdessä yössä – LaVine upotti Sacramenton NBA:ssa

Lauri Markkanen potee edelleen olkapäävammaansa. Zach Lavine pyöritti showta Sacramentoa vastaan.

Koronapandemian aikaisia potilasjonoja puretaan pitkään

Ylen aamu tänään: Kiireetöntä hoitoa lykätty pandemian takia – miten suuri hoitovelka korona-ajalta syntyy? Katso lähetys tästä

Toiko koronavuosi pysyviä muutoksia elämäämme? Miltä näyttää joulun tieliikenne? Korona on lisännyt suomalaisten yksinäisyyttä.

Pia Lamberg on pukeutunut avaruuskypärämäiseen koronasuojaan

Kaliforniassa asuva, entinen Miss Suomi, Pia Lamberg etsii uusia tulonlähteitä – villasukkabisnes pyörii korona-aikana netissä

Vuonna 2011 Miss Suomeksi valittu Pia Lamberg jätti kruununsa kesken missikauden ja suuntasi Amerikkaan pian sen jälkeen.

Viinitila palaa Napa Valleyssa.

Kalifornian maastopalot riehuvat nyt tunnetuilla viinialueilla – Yli 50 000 ihmistä evakuoitu, kolme kuoli maanantaina

"On kuin jumalalla ei olisi mitään myötätuntoa", sanoo talonsa liekkeihin toista kertaa kolmen vuoden sisään jättänyt asukas.

Tuhoutunut rakennus

”Sotakokemusten kaltainen sokkitila” – Maastopalot ovat romuttaneet Kalifornian Berry Creekissä rakennukset ja ihmiset

Maastopalot jatkuvat neljättä viikkoa Yhdysvaltain länsirannikolla. Yle vieraili yhdellä pahimmin kärsineistä alueista Kalifornian koillisosassa.

--

Pohjoiskarjalaiselta maatilalta pyöritetään nyt amerikkalaisen somejätin VIP-suhteita ja start-upia – Suomesta voisi tulla huippuosaajien etätyöparatiisi

Facebookin, Googlen ja muiden teknologiayhtiöiden toimistot tyhjenevät osaajista. Voisivatko he tulla Suomeen? Juttu on julkaistu syyskuussa 2020.

Palomies katselee palavaa maastoa Monrovia Canyon Parkissa Kaliforniassa.

Kaliforniassa kuivuus ja tuuli lietsovat yhä uusia paloja

Pelastusviranomaiset varoittavat palojen saavan uutta voimaa tuulista.

Paloaluevertailu kartalla Etelä-Suomen alueella.

Yhdysvaltain länsirannikon paloalue vastaa isoa kaistaletta Etelä-Suomesta – savu tuntuu sitäkin laajemmalla alueella, Seattlessa kehotetaan kaikkia pysymään sisällä

Vaikka palokausi jatkuu vielä pitkään, tämänvuotiset maastopalot ovat Kaliforniassa jo nyt mittaushistorian pahimmat.

Palomies katselee rajusti liekehtivää metsää.

"Tämä on ilmastohätätila" – uhrimäärän pelätään nousevan USA:n länsirannikon paloissa

Kalifornian kuvernöörin mukaan osavaltio on varoittava esimerkki koko muulle maalle siitä, mitä ilmastonmuutos tuo mukanaan.

Kuvassa rakennuksia ja autoja San Franciscossa. Ilma on oranssisen hämärä, vaikka kuva on otettu keskipäivällä.

Suomalainen Carola: Ihmettelin, minkä takia aurinko ei nouse – Maastopalojen riivaama Kalifornia on nyt pimeä, oranssi ja pelottava

San Franciscossa asuvat suomalaiset kertovat, että ilmanlaatu on ollut kohta kuukauden ajan sietämättömän huono.

Yhdysvalloissa San Franciscossa maastopalot värjäsivät taivaan oranssiksi.

San Franciscon taivas värjäytyi oranssiksi ja taivaalta tippui tuhkaa historiallisen suurten maastopalojen vuoksi – "Apokalyptista"

Kalifornian maastopaloissa on kuollut ainakin 11 ihmistä. Naapuriosavaltiossa Oregonissa sadat kodit ovat tuhoutuneet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle