Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Istanbulin lentokenttä peittyi lumeen maanantaina.

Olympiapomo Mika Lehtimäen ja Suomen hiihtohuoltajien matka Pekingiin tyssäsi heti Helsinki-Vantaan lentoasemalle – "Kaikki meni uusiksi"

Istanbulin lentokenttä suljettiin lumisateen takia, mikä tarkoitti suomalaisten olympiamatkan tyssäämistä alkupisteeseen.

Transaviabaltikan kaksimoottorinen potkuriturbiinikone.

HS: Vakava vaaratilanne Helsinki-Vantaalla, liettualaisyhtiön kone palasi kentälle yhdellä moottorilla

Helsingistä Savonlinnaan lähdössä ollut Transaviabaltikan kone joutui laskeutumaan Helsinki-Vantaalle välittömästi nousun jälkeen keskiviikkoiltana. Finavian mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut hätälasku.

Isbrytaren Otso vid kajen i Helsingfors

Suomi ja Ruotsi ovat edenneet loppusuoralle yhteisessä murtajahankkeessa – telakanjohtaja: Ruotsi kysyi jo kiinnostustamme rakentaa murtajat

Suomi ja Ruotsi sopivat uusien jäänmurtajien suunnitteluyhteistyöstä toissavuonna. Suomi on kaavaillut kahden ja Ruotsin kolmen murtajan hankintaa. Rakentamispäätöstä ei kumpikaan maista ole vielä tehnyt.

Virologian professori Olli Vapalahti vieraili Ylen Ykkösaamussa.

Koronan testaaminen Suomen rajoilla jakaa mielipiteitä – virologian professori: "Alkaa olla myöhäistä sen suhteen"

Rajoilla tehtävän koronatestauksen merkitys vähenee päivä päivältä. Mielipiteet kuitenkin jakaantuvat siinä, onko rajatestauksella enää yhtään mitään väliä.

yleiskuva - Norwegian -halpalentoyhtiön kone lentokentällä odottamassa matkustajia.

Satoja uusia lentoreittejä avautuu Euroopassa, mutta osa myös poistuu – nämä 7 asiaa muuttuvat lentämisessä koronapandemian jälkeen

Omikronvariantin aiheuttamat matkustusrajoitukset hidastavat hetkellisesti kansainvälisen matkailun elpymistä, mutta ensi syksynä Suomen ilmatilassa lennetään todennäköisesti jo enemmän kuin ennen pandemiaa.

Helsinki-Vantaan uudistettu lentoasema kuvattu 24.11.2021.

Keskiviikko 1.12.2021 (radio)

Koronatartunnat. Koronarokotukset. Pääministeri Marin. Helsinki-Vantaan lentoasema. Konttikuljetukset. Sääennuste.

Amapola FLygin Fokker 50 Joensuun lentoasemalla

Otkes käynnisti varsinaisen tutkinnan Helsinki-Vantaalla viime viikolla tapahtuneesta reittikoneen vaaratilanteesta

Otkesin mukaan Helsingistä Joensuuhun matkalla olleeseen Fokker 50 -matkustajakoneeseen tuli moottorihäiriö lentoonlähdössä.

Helsinki-Vantaalla eteläisestä Afrikasta saapuneet matkustajat ohjataan pakolliseen terveystarkastukseen

Omikron sekoitti Arto Haapalan työmatkan Etelä-Afrikassa – odottaa nyt karanteenissa kotiinpääsyä vantaalaisessa hotellissa

Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella asuva Arto Haapala palasi sunnuntaina työmatkalta Etelä-Afrikasta. Hän on yksi niistä matkustajista, jotka joutuvat käymään läpi pakollisen terveystarkastuksen Helsinki-Vantaan kentällä.

Foni Dang-Vo, Tiem Dang ja Tina Dang-Vo Timin grillin edessä.

Torstai 25.11.2021 (tv)

Koroantilanne. Maahanmuuttajien firmat. Helsinki-Vantaan lentoasema. Sääennuste.

Helsinki-Vantaan uudistettu lentoasema.

Helsinki-Vantaa avaa hulppean laajennuksen koronakurimuksen keskelle – tältä näyttää Suomen luonnon inspiroima "tulevaisuuden lentoasema"

Helsinki-Vantaan historian mittavin remontti lähenee valmistumistaan. Kakkosterminaalin laajennuksen lisäksi asemalla otetaan pian käyttöön uusi matkakeskus ja pysäköintitalo.

Päivi Happonen

Päivi Happonen: Nainen osti Jopon 150 eurolla, sai ajaa pyörällä vain 10 minuttia – Rikolliset vaanivat joka kulman takana

Poliisille ilmoitettujen verkkorikosten määrä kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi pankkipetoksilla on viety tänä vuonna suomalaisilta jo lähes 10 miljoonaa, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Happonen.

Helsinki-Vantaa 2.2.2021

Finnairin kone liukasteli ulos rullaustieltä helmikuussa – kunnossapitohenkilöstöstä oli vähennetty puolet koronapandemian takia

Finnairin Tokioon lähdössä ollut rahtikone liukui osin ulos rullaustieltä liukkauden vuoksi viime helmikuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Otkes on antanut vaaratilanteen vuoksi kolme turvallisuussuositusta.

Finnairin Airbus A350 Tukholman Arlandan lentoasemalla

Finnair aloitti historialliset lennot Tukholmasta – sinne saattavat päätyä myös yhtiön uudet koneet

Finnair laajentaa toimintaansa Tukholman Arlandaan, josta yhtiö on aloittanut suorat kaukolennot Thaimaahan ja Yhdysvaltoihin. Ruotsista tehtävät lennot työllistävät 270 henkilöä. Yhtiön mukaan seuraavat Airbus A350 -koneet saatetaan sijoittaa Helsinki-Vantaan sijasta Arlandaan.

En konduktör syns vid dörren till ett tåg vid Helsingfors centralstation.

VR:n toimitusjohtaja visioi junamatkailun tulevaisuutta: Luotijunalla Moskovaan, Suomen lentoja rautateille ja matkustajamäärä tuplataan

VR:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen ehdottaa lento-juna-yhteisvuoroja, jolloin junilla voitaisiin korvata lyhyitä syöttölentoja Helsinki-Vantaalle. Juniin tulisi myös lennonnumero.

Nainen ottaa harmaasta matkalaukusta apppelsiinin.

Varkaat iskivät uudella tyylillä Helsinki-Vantaan lentokentälle, kaupoista viedään tavaraa ja lennetään pois – "Ei ole tarkoituskaan käydä maissa"

Syyttäjät ovat kirjoittaneet pikasyytteitä lentokentän myymälöissä kiinni jääneille. He ovat lentäneet Suomeen eri puolilta Eurooppaa.

Länsiterminaali sumuisena aamuna.

Helsinki ports switch to spot-checking arrivals' Covid status

The new arrangement is reliant on the personal responsibility of passengers, according to a city official.

Länsiterminaali sumuisena aamuna.

Helsingin satamissa koronatodistuksia on katsottu vain pistokokeissa – Terveysjohtaja sakoista: "Aika epätodennäköistä, että ihmisiä alettaisiin jahdata"

Helsinki-Vantaan lentokentällä satunnaistarkastuksiin perustuva vihreä linja otettiin käyttöön viikonloppuna. Sakkoihin johtaneita väärinkäytöksiä ei ensimmäisten päivien aikana tullut ilmi.

Matkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä 4. elokuuta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle tulee vihreä linja kahdesti rokotetuille matkustajille – koronatodistuksia tarkastetaan linjalla vain pistokokein

Uutta vihreän linjan käytäntöä on aloiteltu lentoasemalla tämän viikonlopun aikana. Ruuhkien välttämiseen tähtäävä malli näkyy Suomeen saapuville matkustajille selkeämmin ensi viikolla.

Covid-19 -testauksesta kertova kyltti sekä korona-ohjeita Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Helsinki Airport no longer checking all arrivals' vaccination documents

Vantaa's mayor said that "the change was necessary to alleviate chaos at the airport".

Matkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä 4. elokuuta.

Sunnuntai 26.9.2021 (radio)

Saksan vaalit. Helsinki-Vantaa. Tatuoinnit. Sää.

Saapuvien aula Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Vantaa mayor slams border restriction extension

The City of Vantaa is responsible for carrying out the coronavirus-related operations at the airport, and spends about one million euros per week on those efforts.

Nyxairin Saab 2000 matkustajakone lähdössä reittilennolle Jyväskylän lentoasemalta

Loss-making regional aviation routes get continued €1,000+ per passenger subsidies

The government agreed in the budget to support regional aviation.

Nyxairin Saab 2000 matkustajakone lähdössä reittilennolle Jyväskylän lentoasemalta

Lennolla vain kaksi matkustajaa ja valtion tuki jopa tuhat euroa per matkustaja – ostoliikenne jatkuu viidelle maakuntakentälle ensi syksyyn

Valtio turvaa lentoliikenteen Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren ja Kemi-Tornion kentille ensi syksyyn. Maakuntakenttien matkustajamäärä on jäänyt odotettua pienemmäksi koronapandemian takia, ja ilman tukea lennot loppuisivat vuodenvaihteessa.

Kuvallisia korona-ajan ohjeita Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Intermittent crowding at Helsinki Airport as traffic begins to recover

Increased demand is resulting in congestion at the airport's check-in area. Airport officials say that wearing a mask is essential as maintaining social distancing gaps can be difficult at times.

 Aso Yildirim, Veronika Tomova, Mert Yildirim, Kaan Yildirim (nuorin)

Aso Yildirimin perhe lähti ensimmäiselle matkalle kahteen vuoteen – Lentoasema ruuhkautui, kun moni uskaltautui nyt matkalle pitkästä aikaa

Lentoasemalla liikkuu nyt noin 15 000 matkustajaa päivittäin. Turvatarkastus on ruuhkautunut henkilöstöpulan vuoksi, vaikka matkustajia on vielä vähän verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan.

Kasvomaskiin pukeutuneita matkustajia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Passenger volume at Finnish airports still down by nearly 80%

Finnish airports seem to be recovering more slowly than others in Europe, partly due to tougher travel restrictions.

Hihamerkki auton vierelläseisovan poliisin haalarissa.

Helsingin poliisi epäilee miestä puolisoonsa kohdistuneesta törkeästä ihmiskaupasta

Epäilty on muun muassa hallinnoinut uhrin rahoja, valvonut hänen asioimistaan viranomaisten kanssa ja rajoittanut hänen liikkumistaan. Epäillyn rikoksen uhri on parikymppinen nainen.

Jyväskylän lentoaseman sisäänkäynti.

Lentomatkustamisen suosio romahti Jyväskylässä – matkustajakadon suurimpana syynä pidetään ulkomaan lentoyhteyksien vähäisyyttä

Toukokuussa reittilennot Tikkakoskelta aloittanut Nyxair on lentänyt Jyväskylän ja Helsingin väliä lähestulkoon tyhjillä koneilla. Tilanne ei muutu ennen kuin kansainvälinen lentoliikenne elpyy, sanoo Keski-Suomen Kauppakamarin toimitusjohtaja.

Matkustajia saapuu lentokoneesta Lappeenrannan lentoasemalle lentokoneesta.

Lentomatkustus elpyy Euroopassa – Suomeen saapunut italialaisturisti: "Ihanaa päästä lomalle"

Suomen uusi maahantulomalli on lisännyt lentovarauksia Suomi-lomille. Ryanair myi viikossa ensilennon Bergamosta Lappeenrantaan lähes täyteen, kun Suomi helpotti maahantulon rajoituksia.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöaula.

Suomen sisärajat aukesivat, mutta ruuhkat on toistaiseksi vältetty – Vantaan sote-johtaja Aronkytö: "Virus ei leviä lentokentän kautta"

Suomen sisärajojen matkustusrajoitukset on nyt lopetettu. Täydellä rokotesarjalla pääsee maahan Schengen- ja EU-alueilta ilman tarkistuksia.

Finnairin lentokone platalla.

Päihtyneet ja uteliaat tunkeutuvat Helsinki-Vantaan lentokentälle luvatta jopa kuukausittain – poliisilla tutkinnassa parhaillaan useita tapauksia

Pahimmillaan tunkeutuminen lentoaseman alueelle voi johtaa ilmaliikenneonnettomuusvaaraan. Poliisilla on tutkinnassa muutama tapaus, joiden rikosnimikkeitä ovat ilmailurikkomus ja vahingonteko.

Finnairin lentokone platalla.

Drone involved in "serious incident" at Helsinki airport

The remote-controlled device flew very close to the wing of a commercial aircraft during take-off.

Finnairin lentokone platalla.

Vakava vaaratilanne Helsinki-Vantaan lentokentällä: drooni lensi läheltä lentokoneen siipeä 400 metrin korkeudessa

Vaaratilanne tapahtui viime toukokuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Droonin lennättäjästä ei ole tietoa, eikä hänellä ole ollut Traficomin mukaan lupaa lennättämiseen.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Kahdelle suomalaiselle sakot Helsinki-Vantaalla koronatestistä kieltäytymisestä – saapuivat Kiovan-lennolla Ukrainasta

Poliisin mukaan vastaavia sakkoja on korona-aikana kirjoitettu lentoasemalla silloin tällöin.

henkilökuva

Ryanairin toimitusjohtaja Helsingissä: Kilpailu pakottaa muutkin laskemaan hintoja – Finnairin Manner: Olemme valmistautuneet kovaan kilpailuun

Ryanair aloittaa loka–marraskuussa liikennöinnin kahdeksaan kohteeseen. Ryanair tuo Suomeen kaivattua kilpailua, sanoo toimitusjohtaja Eddie Wilson Yle Uutisten haastattelussa.

Porvoon oikorata

Joensuu rahoittaa Itäradan suunnittelua 2,4 miljoonalla eurolla

Kitee, Lieksa ja Nurmes ovat aiemmin tehneet alustavan myönteisen päätöksen. Lopulliset rahoituspäätökset ovat tiedossa ennen kesäkuun loppua.

Arttu Elfvengren lähdössä isänsä Kimmo Elfvengrenin kanssa kisamatkalle Tanskaan

Tästä alkaa historiallinen matka – Yle saattoi Huuhkajien kannattajat odotetulle lennolle Tanskaan: luvassa laulua, tanssia ja huutoa

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n järjestämä lento lähti Tanskaan tänään perjantaina päivällä yhden aikaan. Huomenna lauantaina pelattavaan Suomi–Tanska -otteluun pääseminen on ollut alusta alkaen epävarmaa.

Kuvassa on Helsinki-Vantaan lentoasema kentältä päin kuvattuna syyskuussa 2020.

Mies ajoi varastetulla autolla Helsinki-Vantaan lentoaseman aidan läpi ja meni sisään parkkeerattuun lentokoneeseen

Epäilty oli tapahtuma-aikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Poliisi pidätti miehen.

Venäläisiä matkustajia passitarkastuksessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Analyysi: Matkailun rajoittaminen saa hallituksen kompastelemaan jälleen – uusi malli saa kritiikkiä niin etujärjestöiltä kuin oikeusoppineilta

Hallitus ei perustele Suomeen suuntautuvan matkailun rajoittamisen tarpeellisuutta tarpeeksi, ja se näyttää olevan tuoreen lakiesityksen suurin ongelma, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

 SAK on huolissaan, ettei suomalainen matkailu elvy

Ministeriön esittämä entistä tiukempi koronatestaus rajoilla saa kritiikkiä – Finavia: "Riskeeraamme Suomen aseman lentoliikenteen solmukohtana"

STM:n esitys maahantulevien matkustajien tiukemmasta koronatestauksesta aiheuttaa laajaa närää. Esimerkiksi SAK ja EK ovat huolissaan linjausten vaikutuksesta työllisyyteen ja talouteen.

Rocco van Rooyen on keihäskauden yksi mielenkiintoisimmista nimistä. Suomessa hänen otteitaan voi seurata pitkin kesä- ja heinäkuuta.

Eteläafrikkalainen keihäsmies oli saapumassa Suomeen kilpailemaan, kun matkanteko jumittui vuorokausiksi Helsinki-Vantaalle – "Kuin Tom Hanksin elokuvasta"

Lauantainen Kultainen keihäs -kilpailu tuskin jää eteläafrikkalaisen Rocco van Rooyenin mieleen. Sen sijaan hän muistaa varmuudella kilpailuun valmistautumisen, joka sai alkuviikolla elokuvamaisia piireitä.

Finnair vie Aasiaan kalaa, paluumatkalla mukana on mm. elektroniikkaa

Lentorahdin hinta on rajussa nousussa – se nostaa Aasiasta tuotavan elektroniikan hintaa Suomessakin

Maailmalla kulkee lentorahtia jo enemmän kuin ennen koronapandemiaa. Rahdin kysyntä on palautunut nopeammin kuin matkustajalentojen kysyntä. Finnairille merkittävän tulon tuo tuoreen kalan lennättäminen Aasiaan.

Länsisataman terminaali 2

Käännytysten lukumäärä kasvoi viikossa kolmanneksen Helsingin satamassa – työllistävät rajatarkastusyksikköä huomattavasti

Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla käännytettiin viime viikolla kymmeniä matkustajia. Yleisimpänä käännytysperusteena oli uhka kansanterveydelle sekä pyrkiminen Suomeen sellaiseen työhön, joka ei kuulu välttämättömien työtehtävien piiriin.

Lentoyhtiö Norwegianin Boeing 737-800-matkustajakone Helsinki-Vantaalla

Lentoyhtiö Norwegian aloittaa kesällä uudelleen Suomen-lennot

Yhtiö suunnittelee aloittavansa kesäkuun lopulla lennot Helsinki-Vantaalta pariinkymmeneen kohteeseen. Euroopan reittien lisäksi alkavat myös kotimaan sisäiset lennot Ouluun ja Rovaniemelle.

Lentokone kentällä

Lentoyhteys Joensuusta Helsinkiin aukesi taas – Pohjois-Karjalassa uskotaan myös kaupallisesti toimiviin lentoihin

Ensimmäiselle lennolle Joensuusta Helsinkiin puolentoista kuukauden tauon jälkeen lähti yksi matkustaja. Ennen koronaa Joensuun kentältä lensi jopa 130000 matkustajaa vuodessa. Operaattorina lennoilla toimii nyt ruotsalainen Amapola.

Tuulimittari Jyväskylän lentoasemalla.

Jyväskylän lentoliikenteen aloitus lykkääntyy koronan takia ainakin toukokuuhun

Korona-aika on romahduttanut lentokenttien matkustajamäärät. 

En stor aula inne i en rätt så folktom flygterminal.

No investigation into airport soldier training blunder

Soldiers detained bystanders by mistake earlier this month after an error made during a training exercise.

En stor aula inne i en rätt så folktom flygterminal.

Sotilaat ottivat kiinni sivullisia Helsinki-Vantaalla olleessa harjoituksessa – tapahtumista ei aloiteta esitutkintaa

Lentokentän virkailija oli erehdyksessä päästänyt joukot väärästä ovesta.

Kuvassa on Finnairin lentokoneita 27. lokakuuta 2020 Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Selvitys: Jos matkustusrajoituksia ei pureta muun Euroopan tahdissa, aasialaisturistit eivät välttämättä enää palaa Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoaseman miljardi euroa maksava laajennus voi osoittautua turhaksi, jos lentoliikennettä ei pystytä palauttamaan samaan aikaan kuin muualla Euroopassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle