Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutta 9M729 -ohjusjärjestelmää esiteltiin kansainväliselle medialle Kubinkassa Venäjällä.

Venäjä haluaa esitellä uuden risteilyohjuksensa Natolle ja EU-maille

Yhdysvaltain mukaan Venäjä rikkoo kyseisellä aseella keskimatkan ydinohjukset kieltävää sopimusta.

Grafiikka

Venäjänkielisille myydään valmennusta turvapaikan hakemiseen: Suomi on yksi kohdemaa

Palvelujen hinnat vaihtelevat 2 000 ja 10 000 euron välillä. Maahanmuuttoviraston tiedossa ei ole, että Suomeen tulleet turvapaikanhakijat olisivat ostaneet palveluja.

Uutisvideot: Moskovan varastopalo

Moskovan varastopalon uhriluku nousi yhdellä – kuolleita 17

Suurin osa tulipalossa kuolleista oli kirgisialaisia siirtotyöläisiä, jotka sekä asuivat että työskentelivät varastorakennuksessa.

Teknosin tehtaan varasto.

Suomalaisyritykset: Asiakkaiden rahoitusvaikeudet Venäjän kaupan tulppa

Venäjän-kauppaa käyvien suomalaisyritysten mielestä asiakkaiden vaikeudet saada rahoitusta hankkeille ovat paha tulppa tilausten syntymiselle. Pakotteista johtuvat rahoituspulmat harmittavat, koska pitkästä aikaa Venäjän taloudessa on tapahtumassa käänne parempaan.

Oksana Tshusovitina edusti Lontoon olympialaisissa Saksaa.

Ikä on vain numero – 40-vuotias telinevoimistelija Rioon

Naisten telinevoimistelua pidetään nuorten urheilijoiden lajina. Oksana Tshusovitina on tästä poikkeus.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kuvattuna Astanassa 16. lokakuuta.

Analyysi: Putin haluaa luoda liittouman, joka muistuttaa Neuvostoliittoa

Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa enemmän valtaa kansainvälisessä politiikassa. Siksi hän pyrkii lisäämään yhteistyötä entisten neuvostotasavaltojen kanssa. Sillä tavalla Venäjän geopoliittinen painoarvo kasvaisi.

Valmiita renkaita kuljetuslinjalla.

Nokian Renkaat aloittaa yt-neuvottelut – 150 työpaikkaa vaarassa Nokialla

Tehdas vähentää henkilöautonrenkaiden tuotantoa, rationalisoi toimintoja ja toteuttaa rakenteellisia muutoksia. Taustalla on myynnin väheneminen Venäjällä ja IVY-maissa.

Nokian renkaat - kyltti

Venäjä on kurimus Nokian Renkaille

Muualla kuin Venäjällä ja IVY-maissa Nokian Renkaat on parantanut markkinaosuuttaan, myyntiään ja marginaalejaan. Liikevaihto ja voitto alenivat silti.

EU:n maatalausministerit kokoontuivat Brysselissä 5. maaliskuuta keskustelemaan Venäjän asettamista tuontikielloista,

Ruplan syöksy romahdutti Venäjän tuonnin alkuvuodesta

Tuonti Venäjälle putosi alkuvuodesta yli kolmanneksen. Venäjä painii talousvaikeuksien ja ruplan arvon heikkenemisen kanssa.

Venäjän tuonti romahti vuodessa

Elintarvikkeiden tuonti Venäjälle on loppunut lähes kokonaan IVY-maiden ulkopuolelta. Myös esimerkiksi lääkkeiden ja elektroniikan tuonti on vähentynyt puoleen.

Uuden tehtaan koneita ja työntekijä.

Honkarakenne vähentää 17 henkilötyövuotta

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne hoitaa vähennykset pääasiassa toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden lomautuksilla. Lomautusten kesto on enimmillään 90 päivää.

Leipurin Oyj hakeutuu pörssiin

Leipurin tarjoaa sekä raaka-aineita että laitteita teollisuudelle. Kaupankäynti sen osakkeilla pörssin päälistalla alkanee 11.12.

Henkilöauton rengasaihioiden valmistusta Nokian Renkaiden tehtaalla.

Nokian Renkaiden tulos vajosi - kamppailu itämarkkinoilla jatkuu

Yhtiö on kamppaillut kompensoidakseen Ukrainan kriisin aiheuttamat vaikutukset. Venäläisten ostovoima on laskenut, ja kuluttajat ostavat entistä halvempia tuotteita. Liikevoitto heikkeni rajusti.

Nokian Renkaiden Nokian tehdas ulkoa.

Nokian Renkaat aloittaa yt-neuvottelut Nokian-tehtaalla

Nokian Renkaat aloittaa 570 työntekijää ja toimihenkilöä koskevat yt-neuvottelut. Mahdolliset irtisanomiset koskevat enintään yhdeksää henkilöä.

Kartta

Tavoitteet törmäävät Euraasian unionissa – Moni maa ei näe vaihtoehtoa Venäjä-yhteistyölle

Venäjän, Kazakstanin ja Valko-Venäjän tulliliitto syvenee talousunioniksi. Aivan selvää ei ole, onko kyse vapaakaupasta vai jostakin muusta.

Nokian Hakkapeliitta SUV 5 -merkkinen autonrengas.

Venäjä painoi Nokian Renkaiden tulosta

Rengasvalmistajan liikevoitto pieneni huhti-kesäkuussa. Vaikeudet Venäjällä näkyivät tuloksessa. Myös ruplan heikkeminen vaikutti.

Venäjän kieli pakolliseksi aineeksi syyrialaislukioissa

– He painostavat meitä Ukrainassa mutta Syyria on päinvastainen esimerkki, Sergei Stepashin sanoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

Mihail Gorbatshov.

Mihail Gorbatshov halutaan syytteeseen Neuvostoliiton hajoamisesta

Kolmea puoluetta edustavien parlamentaarikoiden mielestä Neuvostoliiton hajoaminen tapahtui laittomalla tavalla. He haluavat presidentti Mihail Gorbatshovin vastaamaan tästä oikeudessa.

Nokian Renkailta tulosvaroitus Venäjän heikentyneen taloustilanteen vuoksi

Nokian Renkaiden kysyntä ja myynti ovat jatkaneet laskua Venäjällä. Yhtiön osakkeen arvo lähti jyrkkään laskuun Helsingin pörssissä.

Albertvillen talviolympialaisten juliste

Olympian renkailla: Albertville - hajasijoitetut olympiakisat

Peräti kymmeneen alppikylään ripotellut olympialaiset jäivät suomalaisittain mieleen etenkin erään nuoren mäkimiehen ansiosta.

Panssarivaunu Groznyin kaduilla 1994.

Itsenäisyyden tavoitteleminen johti Tšetšenian sodan kauheuksiin

Tšetšenian ensimmäinen sota syttyi vuonna 1994.

Antikahvilan kassa.

Venäjän antikahviloissa maksetaan ajasta

Uudenlaisissa kahviloissa ei tarjota tupakkaa tai alkoholia vaan asiakkaita kannustetaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Paikkoja on jo satoja eri puolilla Venäjää.

Grafiikka.

Venäjän verkossa: Syntyykö uusi Jaltan sopimus?

Venäläisen lehtitiedon mukaan Yhdysvallat ehdottaa Venäjälle etupiirijakoa. Sen osana Suomen ovi Natoon suljetaan. Maa julistetaan Venäjän etupiiriin ja pysyvästi puolueettomaksi. Valetta, sanovat amerikkalaiset.

Seppo Turunen uudessa hallissa.

Nurminen Logisticsin vuosi alkaa epävarmoissa tunnelmissa Niiralassa

Rahtimäärät ovat pysyneet lähes samoina nyt vuoden ajan. Vain puukaupassa on näkyvissä pientä piristystä. Joulun alla olleista lomautuksista jäi työntekijöille kytemään pelko työpaikkojen puolesta.

Venäjän mielestä Valko-Venäjän vaalit sujuivat hyvin

Venäjän ulkoministeriön mukaan Etyj syyllistyi politikointiin arvostellessaan vaalien rehtiyttä.

Puolustusministeriö: Venäjä pitää kiinni valtapiiristään

Samalla Venäjän haluaa olla mukana kansainvälisessä päätöksenteossa, suomalaiset Venäjä-asiantuntijat arvioivat. He myös uskovat, että kansalaisten poliittinen aktivoituminen muuttaa pitkällä aikavälillä väistämättä Venäjän poliittista järjestelmää.

Koruja kaupan vitriinissä.

Venäjän kauppa kiinnostaa opiskelijoita

Tulevaisuudessa Venäjän kauppaa hoitaa moni Tampereelta oppinsa hakenut ammattilainen. Tampereella järjestettävään koulutukseen haki neljä kertaa enemmän halukkaita kuin mitä koulupaikkoja on tarjolla.

Arto Teronen

Eivät kaikki olleetkaan nandeja!

Barcelona on olympiakaupunki, jolle kisaisännyys on tuonut eniten hyötyä. Hyötyä, josta kaupunki saa nauttia yhä tänäkin päivänä ja varmasti myös tulevina vuosina. Pitkälti olympiakisojen ansiosta Barcelona on neljänneksi suosituin Euroopan turistikaupunki Pariisin, Lontoon ja Rooman jälkeen!

Tonino Picula ja Tiny Kox

Etyj: Venäjän vaaleissa ongelmia

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vaalitarkkailijoiden mukaan Venäjän presidentinvaaleissa oli vakavia ongelmia. Tarkkailijaryhmän johtaja Tonino Picula toteaa, ettei vaaleissa ollut todellista kilpailua. Putinia suosittiin mediassa ja hallituksen resurssien väärinkäyttö varmisti, ettei voittajasta ollut epäilystä, Picula sanoo lausunnossaan.

Nurminen nousee tuhkasta

Tulipalon jäljet ovat enää muisto vain Nurminen Logisticsin Niiralan terminaalissa. Yritys saa torstaina käyttöönsä uuden toimistorakennuksen, joka on kohonnut maaliskuussa tuhoutuneen talon tilalle.

IVY-maiden ja Suomen rautatiekokouksessa ei saavutettu tuloksia

Suomen VR ja samaa raideleveyttä käyttävät naapurimaat ovat pitäneet Helsingissä rautatiekokouksen niukoin tuloksin. Suomen, Baltian sekä IVY-maiden rautatieneuvoston kokouksessa yritettiin turhaan saada sopimusta muun muuassa junanvaunujen nykyistä sujuvammasta hallinnoinnista.

Medvedev esittää sopimusta ydinvoimaloiden turvallisuudesta

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev esittää kansainvälistä sopimusta, jolla taattaisiin ydinvoimaloiden turvallisuus. Medvedev puhui Tshernobylin turman tapahtumapaikalla onnettomuuden 25-vuotismuistojuhlassa

skoolaavat lasit

WHO: Alkoholi tappaa enemmän kuin aids tai väkivalta

Alkoholi tappaa enemmän ihmisiä kuin aids, tuberkuloosi tai väkivalta, ilmenee Maailman terveysjärjestön WHO:n tilastoista. Alkoholi on vastuussa lähes neljästä prosentista kuolemantapauksia maailmanlaajuisesti.

IC-juna.

VR osti lappeenrantalaisen Avain-Transin

VR on ostanut suuren lappeenrantalaisen kuljetusyhtiö Avain-Transin. Kaupan avulla VR:n omistama Transpoint International-yhtiö laajentaa toimintaansa Venäjälle.

Tuhoutuneita ajoneuvoja Jalalabadin kadulla etnisten yhteenottojen jälkeen.

YK tuomitsi Kirgisian väkivaltaisuudet

YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut Kirgisian väkivaltaisuudet. YK:n mukaan alueelle on saatava nopeasti humanitaarista apua. Kirgisian naapuri Uzbekistan on jo pyytänyt apua rajan takaa tulevan pakolaisvyöryn auttamiseksi.

sanomalehdessä näkyviä sitaatteja

Aamun lehdet

Aamun lehdet puntaroivat taloudessa, energiassa ja jääkiekossa tehtyjen päätösten viisautta ja seurauksia.

Konsu Groupin toimitusjohtaja vaihtuu

Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu vuosia Konsun hallituksessa toiminut Manfred Janoschka. Hän on työskennellyt johtavassa asemassa yrityksissä Saksassa ja Venäjällä.

ETYJ: Tadzikistanin vaalit vilisivät puutteita

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön ETYJ:n tarkkailijoiden mukaan Tadzikistanin sunnuntaiset parlamenttivaalit eivät täytä demokraattisten vaalien vaatimuksia. Vaalitulosta voidaan epäillä mm. vaaleissa annettujen tekaistujen äänten takia, sanoo järjestön edustaja Pia Christman-Moller lausunnossaan.

Työntekijöitä porauslaitteen äärellä Sandvikin tehtaalla Tampereella.

Sandvik yt-neuvotteluihin

Kaivos- ja tunneliporauslaitteita valmistava Sandvik aloittaa yt-neuvottelut Tampereella ja Turussa. Yhtiö aikoo siirtää IVY-maiden alueorganisaation toiminnot pois Suomesta.

Nurminen laajentaa Haminassa

Nurminen Logistics laajentaa toimintaansa Haminan satamassa. Tänään avattava uusi logistiikkakeskus keskittyy toimittamaan projektiluontoisesti tavaraa Venäjän ja muiden IVY-maiden rakennuskohteisiin.

Viktor Tshernomyrdin Medvedevin esikuntaan

Venäjän Ukrainan-suurlähettiläs Viktor Tshernomyrdin siirtyy presidentti Dmitri Medvedevin talouspoliittiseksi neuvonantajaksi. 90-luvulla Tshernomyrdin toimi Boris Jeltsinin hallinnossa pääministerinä.

Nokian Renkaat reilusti tappiolle

Nokian Renkaiden tulos tulos romahti reilusti tappiolle alkuvuoden aikana. Yhtiön tammi-maaliskuun tulos ennen veroja oli 17,3 miljoonaa euroa tappiollinen. Yhtiön johto arvioi, että loppuvuoden tulokset eivät ole yhtä rumia. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Nokian Renkaiden tulos ennen veroja oli lähes 50 miljoonaa euroa.

Venäjän traktoribyrokratia ei huolestuta Kouvolassa

Venäjän toimet maansiirto- ja metsäkoneiden tuonnin vähentämiseksi eivät ole vaikuttaneet Kouvolan kautta Venäjälle kulkevien traktorien ja työkoneiden liikenteeseen, kertoo Easmar logisticsin kehitysjohtaja Anssi Laamanen.

Dmitri Medvedev puhumassa yliopistolla.

Medvedev Calls for New European Security Pact

At a speech held at the University of Helsinki early Monday evening, Russian President Dmitri Medvedev has called for a new a European security pact. He also put a great emphasis in his speech on Finnish-Russian trade relations.

Rengas Nokian Renkaiden tehtaalla.

Nokian Renkaiden pelätään siirtyvän Venäjälle

Yhtiön työntekijäpuoli epäilee, että renkaiden tuotanto aiotaan siirtää Venäjälle. Nokian Renkaat kiistää väitteen.

Traktoria lastataan perävaunuun

Maatalouskoneiden kauttakuljetus Venäjälle tuo töitä Suomeen

Suomen kautta on aloitettu laajamittainen maatalouskoneiden vienti Venäjälle IVY-maihin. Suomen satamien ja Kouvolan välivaraston kautta viedään jo tänä vuonna tuhansia maailman suurimpiin kuuluvia työkoneita. Kauttakuljetus tuo kymmeniä uusia työpaikkoja ja kykenee osittain korvaamaan hiipuneita autokuljetuksia.

Chydenius-mitali meni Etyjin mediavaltuutetulle

Avoimuusperiaatteen edistäjälle myönnettävän Chydenius-mitalin on saanut Etyjin mediavaltuutettu, unkarilainen Miklos Haraszti. Myöntämisperusteissa todetaan, että Haraszti on pitänyt julkisuusperiaatteen edistämistä keskeisesti esillä työssään.

Nokian Renkaiden tulos kasvoi

Nokian Renkaiden toisen neljänneksen tulos kasvoi selvästi vuodentakaiseen verrattuna. Tulos oli odotusten mukainen.

Venäjän ja Georgian presidentit tapasivat kireissä tunnelmissa

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev sanoo, että Venäjä ja Georgia kykenevät ratkaisemaan keskinäiset ongelmansa ilman välittäjien apua. Medvedev kommentoi Georgian ja Venäjän jännittyneitä suhteita ennen kahdenvälisiä keskusteluja Georgian presidentin kanssa Pietarissa pidettävän IVY-maiden kokouksen yhteydessä.

Venäjä kaksinkertaistaa Ukrainan kaasumaksut

Venäjä aikoo lähes kaksinkertaistaa Ukrainalta maakaasuntoimituksista veloittamansa hinnan ensi vuoden alusta. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo, että ratkaisu ei ole luonteeltaan poliittinen vaan Venäjä pelkästään siirtää Keski-Aasian maakaasuntuottajien hinnankorotukset Ukrainan maksamiin hintoihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle