Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuija Siltamäen kolumni: Huomenna alkaa hilpeä tai ihan kauhea 2020-luku – Mitäköhän 1920-luvun ihmiset olisivat meistä ajatelleet?

1920-luku oli kansainvälistymisen ja modernismin aikaa, jota varjostivat rankka eriarvoisuus ja diktatuurien nousu. Se kuulostaa jotenkin tutulta, kirjoittaa Tuija Siltamäki.

Mezzosopraano kehuu Lemille palannutta laululavaa – "Kuin megafonin sisällä laulaisi"

Laululavan avajaisissa 26. heinäkuuta saa kantaesityksensä Uuno Kailaan runosta tehty uusi sävellys.

Radiopuhelimet antoi inspiraation murhamysteerille – esikoiskirjassa rehottaa mieshuumori ja paljastuu lapsuuden salaisuuksia

Venäläinen Vainikkalan asema ja yksi vuorokausi ovat raamit kirjalle, joka kertoo suomalaisbändin epäonnistuneesta keikasta. Teos on ryyditetty muusikoiden huonolla huumorilla.

Näkökulma: Neuvottelupöytään vaikka väkisin

Kuntauudistus etenee vääjämättömästi, vaikka kuntakentällä on runsaasti vastustusta liitosneuvottelujen käynnistämiseen. Päijät-Hämeessä on viime viikkoina kuultu monenlaisia ehdotuksia neuvottelukumppaneista. Pisimmällä ollaan Lahden seudulla, jossa kyse on siitä, syntyykö uusi suuri kunta vapaaehtoisesti vai pakolla, kirjoittaa kolumnissaan Yle Lahden uutispäällikkö Tapio Enlund.

Nurmikadun harkkatiloista Japanin kiertueelle

Kajaanissa syntynyt Jarkko Niiranen muutti opiskeluiden perässä Ouluun ja Nurmikadun kasvattina perusti hän uuden bändinkin, Kurun. Musiikkiluokalla ja Kajaanin kaupungin harjoitustiloissa hankittu musiikkioppi vie Niirasen bändeineen helmikuussa Japanin kiertueelle.

Jouko Saksion runo liehittelee Kalliopeta

Jouko Saksio on tuottelias runoilija. Muusaradiossa esitetetty runo Kalliope on syntynyt osittain inspiraatiosta ja osittain museouutisen synnyttämästä ideasta.

Vesa-Matti Loiri Jumalten keinussa

Loiri haastattelussa 1995

Suomen vanhin kaunokirjallinen viikkolehti on 100-vuotias

Suomen vanhin kaunokirjallinen viikkolehti Nyyrikki täyttää aprillipäivänä 100 vuotta. Nyyrikki tarjoaa foorumin kirjailijoille ja kirjallisuuden harrastajille. Alun perin lehti perustettiin kansansivistyksen tarpeisiin.