Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Läheltä

Sulkavan liikuntahallille myönnettiin 750 000 euroa valtionavustusta

Sulkavan kunnanjohtaja Juho Järvenpää pitää saatua avustusta merkittävänä, koska avustus oli niin suuri kuin sitä oli ylipäänsä mahdollista saada. Itä-Suomeen myönnettiin vain kaksi vastaavanlaista avustusta Sulkavan lisäksi: Kontiolahdelle ja Joensuuhun Pohjois-Karjalaan.

Paloauto parkissa tiellä.

Savonlinnan Kiviapajalla syttyi maanantaina maastoa palamaan

Etelä-Savon Pelastuslaitos kertoo, että metsäaukealla maastoa paloi 200 metriä leveällä alueella.

Aulatyöntekijä Veeti Karjalainen keskustelee Terttu Karjalaisen ja Pirkko Mäkäläisen (oikealla) kanssa Savonlinnan uuden pääterveysaseman pääaulassa.

Savonlinnan uusi pääterveysasema saa asiakkailta kiitosta, mutta kerrosten numerointi hämää – nyt Veeti Karjalainen opastaa oikeaan paikkaan

Keskussairaalan yhteyteen rakennettu uusi pääterveysasema on nyt valmis. Opasteista huolimatta osa asiakkaista on ollut eksyksissä uusissa tiloissa.

Tapahtumajärjestäjät Jarmo Viljaharju ja Jari Kuusisto.

Etelä-Savoon kaksi uutta vaihtoehtofestivaalia – "Intiimimpi tapahtuma on se juttu", sanoo promoottori

Rockfestivaali Kerran Mikkelissä -22 järjestetään satamassa heinäkuun toisena viikonloppuna. Sulkavan soutustadionilla festaroidaan viikkoa aiemmin.

Suur-Savon Sähkön toimitilat Mikkelissä.

Pertunmaa odottelee vielä ostotarjouksia Suur-Savon Sähkön osakkeista: "Vähän pelkään hintatasoa", sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja

Suur-Savon Sähkön omistajakunnilla on aikaa tehdä ostotarjouksia Pertunmaan osakkeista 29. huhtikuuta saakka.

Sulkavan soutustadion heinäkuussa 2020.

Sulkava mukaan hiilineutraalit kunnat -verkostoon ensimmäisenä Etelä-Savossa

Sulkavalle rakentuva aurinkosähköpuisto auttaa hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisessa.

Lastenosasto Kuortaneen kirjastossa.

Sulkavalle omatoimikirjasto, vauhtia lasten lukuharrastukseen – uusia satsauksia Etelä-Savon kirjastoissa

Sulkavalla kirjastoa pääsee tulevaisuudessa käyttämään myös aukioloaikojen ulkopuolella.

katastrofiapuyksikkö

Etelä-Savon kunnat avasivat kukkaronnyörit sodan uhreille – humanitaarisen avun määrä kymmeniä tuhansia

Sota on lisännyt avun tarvetta, mutta myös auttamishalua. Etelä-Savon kunnatkin ovat päättäneet auttaa sodan uhreja raha-avustuksilla.

Läheltä

Sulkavalla kaavaillaan valitusta seurakuntaliitoksesta

Aiemmin Puumalassa päätettiin tehdä valitus alueen seurakunnan liittämisestä Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan. Sekä Puumalan että Sulkavan seurakuntien lakkautuksien suunniteltiin astuvan voimaan vuoden lopulla.

En äldre persons han på ett bord intill en frukost med juice, smörgås och yoghurt,

Sosterin kotihoito on syvissä vaikeuksissa henkilöstöpulan vuoksi, vain välttämättömimmät tehtävät pystytään hoitamaan, uusia asiakkaita tuskin

Sosterin mukaan kaikki liikenevä varahenkilöstö on käytössä. Tilanne korjaantuu vasta, kun saadaan rekrytoitua vakinaisia ja määräaikaisia työntekijöitä lisää.

Porvoo. Vanha kaupunki. Lumikaaos.  30.1.2022

Runsas lumisade aiheutti ojaanajoja ja tieltä suistumisia Etelä-Savossa – poliisi kirjasi viikonloppuna kaikkiaan parikymmentä onnettomuutta

Onnettomuudet olivat tieltä suistumisia, ulosajoja ja peräänajoja. Poliisin mukaan vakavia loukkaantumisia ei sattunut onnettomuuksissa viikonlopun aikana.

Puumalan kirkkovaltuuston entinen Marketta Auvinen ja Anne Kietäväinen Puumalassa.

Pienessä Puumalassa petyttiin raskaasti oman seurakunnan lakkauttamiseen – valtuuston puheenjohtaja erosi kirkosta välittömästi päätöksen jälkeen

Seurakuntalakkautukset on otettu Sulkavalla ja Puumalassa vastaan vaihtelevasti. Puumalan seurakunta liitetään ensi vuoden alussa Mikkelin seurakuntaan ja Sulkava Savonlinnan seurakuntaan.

Mikkelin tuomiokirkko kuvattuna sisältä

Sulkavan ja Puumalan seurakunnat lakkautetaan vuoden lopulla

Asiasta päätettiin tänään kirkkohallituksen täysistuntossa. Keskustelua seurakuntien lakkauttamisesta on käyty jo useamman vuoden. Sulkavan seurakunta liitetään Savonlinnan seurakuntaan vuoden vaihteessa ja Puumalan seurakunta Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan.

Sosterin johtaja Panu Peitsaro.

Keskusta selkeään aluevaalivoittoon Etelä-Savossa – Panu Peitsaro Liike Nytin listalta valtakunnan tason ääniharavaksi

Koko maassa kokoomus voitti vaalit, mutta Etelä-Savossa voittaja oli kuten ennenkin keskusta. Kokoomuksen edelle kiilasi myös SDP, vaikka se hieman kannatustaan menettikin.

Etelä-Savon vaaliteltta

Etelä-Savon vaaliteltta: Kahden Etelä-Savon aluevaltuutetun paikkajärjestys ratkaistiin arpaa heittämällä | Tässä ovat uudet aluevaltuutetut

Yle seuraa aluevaaleja Etelä-Savon näkökulmasta tässä päivittyvässä artikkelissa. Voit osallistua keskusteluun chatissa!

Sosterin logo kyltissä Savonlinnan keskussairaalalla.

Sosterin alueella todettu 25 koronavirustartuntaa – usealla tartunnan saaneista rokotussarja on ollut puutteellinen tai rokotteita ei ole otettu lainkaan

Sosteri muistuttaa tiedotteessaan, ettei oireisena ei tule lähteä työhön, harrastuksiin, yleisiin tiloihin tai tapahtumiin eikä lasta voi viedä päiväkotiin tai kouluun, vaan tulee jäädä kotiin. 

Läheltä

Jäältä kuului avunhuutoja Sulkavalla – pintapelastaja ehti hätiin

Pelastuslaitos varoittaa ihmisiä heikoista jäistä.

Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen S-pankin edustalla Mikkelin kauppakeskus Stellassa.

OP Suur-Savon konttorilakkautukset yllättivät myös kilpailijat – S-ryhmä ja Oma Säästöpankki eivät ainakaan vielä kaavaile uusia konttoreita pankkityhjiöön

Eteläsavolaisen Suur-Savon Osuuspankin päätös sulkea kaikki maaseutukuntien konttorit yllätti jäsenten, asiakkaiden ja kuntien lisäksi myös kilpailijat. Uusia konttoreita tuskin silti avataan.

Kolme lääkäriä kävelee kadulla.

Sosterissa etsitään lääkkeitä sitkeään lääkäripulaan: "Tilanne on erittäin huono", yli puolet erikoissairaanhoidon vakiviroista täyttämättä

Kuntayhtymähallitus päätti tiistaina ottaa käyttöön uusia keinoja lääkäreiden houkuttelemiseksi. Vastaavia keinoja käytetään jo nykyään Etelä-Savon Essotessa.

Mies käyttää OP verkkopankkia.

Kunnat jatkavat vetoomuksiaan OP Suur-Savoon pankkikonttorien säilyttämiseksi, Puumala ehdottaa nyt liikkuvaa tai minikonttoria ratkaisuksi

Osuuspankki Suur-Savo ilmoitti marraskuun alussa lakkauttavansa Haukivuoren, Heinäveden, Hirvensalmen, Juvan, Mäntyharjun, Puumalan ja Sulkavan konttorit ja keskittyvänsä sähköisten palveluiden kehittämiseen. Konttoritoiminta Etelä-Savossa keskitetään maakunnan kolmeen kaupunkiin.

Ari Partanen seisoo Sulkavan Suursoudut -reliefin edessä.

"Rumia sanoja tuli mieleen", toteaa sulkavalainen Ari Partanen – lenkkikaveri kertoi illalla, että Osuuspankki lakkauttaa kotikylän konttorin

Suur-Savon Osuuspankki sulkee seitsemän konttoriaan maaliskuun lopussa. Yksi niistä on Sulkavalla. Jatkossa lähin konttori löytyy Savonlinnasta, jonne on lähes neljänkymmenen kilometrin matka.

Olutta lasissa.

Poliisi tarkasti anniskeluravintoloita Itä-Suomessa – asiat pääosin kunnossa mutta selvitettävääkin löytyi

Poliisin Itä-Suomessa tekemässä tarkastuksessa löytyi muun muassa viitteitä laittomasta työnteosta. Kaikilta ravintoloiden edustajilta ei myöskään löytynyt kaikkia tarvittavia anniskelulupaan liittyviä asiakirjoja.

Anonyymi valokuva hautajaisista, Virtain kirkko, Jyväskylä, 22.3.2019.

Sulkavan ja Savonlinnan seurakuntaliitos askeleen lähempänä – kirkkohallitukselta pyydetään taloudellista tukea

Savonlinnan mielestä huonommassa taloudellisessa tilanteessa olevan seurakunnan kanssa liittyminen voi olla haasteellista. Jos kaikki menee kuten on suunniteltu seurakunnat yhdistyvät vuoden 2023 alussa.

Koronarokotus ruiskeita valmiina.

Sosteri on aloittanut kolmansien koronarokotteiden antamisen immuunipuutteisille henkilöille

Kolmas koronarokote annetaan 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille, joiden elimistön vastustuskyky on voimakkaasti madaltanut sairauden tai sen hoidon vuoksi. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa elinsiirto-, kantasolusiirron tai syöpähoitoa saaneet potilaat.

Läheltä

Sulkava aikoo peruskorjata ränsistyneen urheilukenttänsä – tarjouskilpailu edelleen käynnissä

Tavoittena on, että kunnostustyöt valmistuisivat alkusyksystä 2022.

Sosterin logo kyltissä Savonlinnan keskussairaalalla.

Sosterin hallitus haluaa kuntayhtymän johtoon Saara Tavin

Rekrytoinnin viimeiseen vaiheeseen etenivät Tavin lisäksi Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen. Tehtävää kymmenen vuotta hoitanut Panu Peitsaro irtisanoutui viime joulukuussa.

koronanäyte testiputki.

Savonlinnan seudulla koronatilanne pahentunut viikonlopun aikana: 29 uutta koronatapausta ja 400 karanteeniin

Alueen koronakoordinaatioryhmän kerrotaan kokoontuvan huomenna päättämään tarvittavista toimenpiteistä. Esimerkiksi epidemialuokituksessa saatetaan siirtyä perusvaiheesta toiseksi vakavimpaan, eli kiihtymisvaiheeseen.

Kasvomaskiin pukeutunut nuori.

THL: Savonlinnassa kuusi uutta koronavirustartuntaa

Tartuntoja on löytynyt myös Mikkelissä, Juvalla, Sulkavalla ja Mäntyharjulla.

Sosterin logo ja taustalla hoitohenkilökuntaa.

Sosterin alueella neljä uutta koronavirustartuntaa – Mertalan koululuokkia asetettu karanteeniin

Kaikkiaan uusien tartuntojen vuoksi on asetettu Sosterin mukaan karanteeniin yhteensä 44 henkilöä.

Sosterin logo kyltissä Savonlinnan keskussairaalalla.

Savonlinnassa ja Sulkavalla päiväkoteihin ja kouluihin liittyen koronavirustartuntoja – Sosterin alueella kahdeksan uutta koronavirustartuntaa

Sosteri on koronaviruksen leviämisen suhteen perustasolla. Viikonlopun aikana on asetettu karanteeniin kaikkiaan 54 henkilöä tartuntojen vuoksi.

Tältä näyttää läpileikkaus Suomen paksuimmasta sisävesien pohjaan upotetusta sähkökaapelista

Saimaan pohjaan upotettiin sisävesien paksuin sähkökaapeli: “Virtaa riittää vaikka puolelle Savonlinnalle”

Herkät luontoarvot vaikuttivat taustalla kun Suomen sisävesien mittavin, yli kolme kilometriä pitkä sähkökaapeli päätettiin vetää Saimaan pohjaan. Paksuutta kaapelinipulla on reilut 30 senttiä.

Sosterin logo ja taustalla hoitohenkilökuntaa.

Kerimäen terveyskeskuksen vastaanotto suljetaan perjantaiksi – neljä koronavirustartuntaa Sosterin alueella

Tartuntojen vuoksi kaikkiaan kahdeksan henkilöä on asetettu karanteeniin. Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on perustasolla koronaviruksen suhteen.

Koeputkia hoitajan kädessä.

Sulkavalla todettu kolme koronavirustartuntaa –karanteenissa kaksi päiväkotiryhmää

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on koronaviruksen leviämisen suhteen perustasolla.

Sosterin kyltti Savonlinnan keskussairaalalla.

Sulkavan yhtenäiskoulun kaksi luokkaa karanteeniin – Sosterin alueella todettu kaikkiaan kuusi koronavirustartuntaa

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on koronaviruksen suhteen perusvaiheessa. Koronavirukselle on voinut altistua viime perjantaina Sulkavan kirjastossa. 

Sosterin logo ja taustalla hoitohenkilökuntaa.

Sosteri: Seitsemänkymmentä henkeä karanteenissa maanantain koronatartuntojen vuoksi, ajanvarauksettomat rokotukset jatkuvat

Savonlinnan Mertalan koulussa kaksi luokkaa on asetettu karanteeniin koulussa todettujen tartuntojen vuoksi. Rokotettavaksi ilman ajanvarausta voi mennä Savonlinnan pääterveysasemalle keskiviikkona ja torstaina.

Läheltä

Sote-uudistusta valmistellaan Etelä-Savossa reilun 2 miljoonan euron avustuksen turvin – rahoitusta luonnehditaan "hyvin niukaksi"

Väliaikaisen valmistelutoimielimen aika kestää ainoastaan siihen saakka kuin vaaleilla valittu aluevaltuusto ja aluehallitus aloittavat toimintansa. Maakuntavaaltuustot valitaan vaaleissa ensi tammikuussa.

Mikkelin tuomiokirkko kuvattu elokuussa 2021

Tuomiokapitulin ehdotus: Puumalan ja Sulkavan seurakunnat lakkautetaan ja liitetään isompiin seurakuntiin

Ehdotuksen mukaan Puumalan seurakunta liitettäisiin Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan ja Sulkavan seurakunta Savonlinnan seurakuntaan. Seuraavaksi aloitteista pyydetään lausunnot seurakunnilta lokakuun alkuun mennessä.

Terveystalon toimipiste Espoon keskuksessa.

Sulkavan kunnalla ja Terveystalolla syntyi kiista koronakuluista – kunnalta halutaan viime vuodelta 69 000 euroa korvauksia

Kiistaa on herännyt muun muassa siitä, onko kyse ylimääräisistä hoitotoimenpiteistä vai pandemian hallintakustannuksista.

Poliisi.

Itä-Suomessa kuoli perjantai-iltana kolme iäkästä uimaria

Rantasalmella, Sulkavalla ja Leppävirralla kuolleet henkilöt olivat kaikki yli 70-vuotiaita. Poliisi jatkaa kunkin asian selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.

Cyklist

Saimaa Cycle Tour starttaa perjantaina – tapahtuman takia maanteillä on laskettu nopeusrajoituksia

Pyöräilytapahtumaan osallistuu ainakin 1300 pyöräilijää. Reitti kulkee Imatralta Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaan, josta Punkaharjun ja Ruokolahden kautta takaisin maaliin Imatralle. Parilla tieosuudella nopeusrajoitukset on tiputettu viikonlopun ajaksi 60 kilometriin tunnissa.

Elviira Paavola, Auri Näres ja Sofia Paavola ovat Sulkavan soutujen ensikertalaisia

Vaimo ei osaa meloa, huusi Raimo Virta häämatkalla, ja siitä alkoi ensimmäinen mykkäkoulu – nyt 70 kilometrin Sulkavan soudulle starttasi täysin kokematon kolmikko

Sofia Paavola, Elviira Paavola ja Auri Näres tarttuivat kirkkoveneen airoihin soututapahtumassa Sulkavalla. He ovat ensikertalaisia ja kokemattomia soutajia, mutta lähtivät matkaan luottavaisin mielin.

Saimaannorppa rantakivellä

Saimaannorpan kuutti kuoli verkkoon Etelä-Savon Pihlajavedellä – verkko oli säädösten mukainen

Kuhaverkkoon kuollut kuutti oli 20-kiloinen uros. Metsähallituksen tilastojen mukaan kyseessä oli vuoden 25. norppakuolema.

Sulkavan kunnanjohtaja Juho Järvenpää.

Sulkavan kunnanjohtaja Juho Järvenpään valinta Iitin kunnanjohtajaksi yhä todennäköisempää – kunnanhallitus asettui Järvenpään taakse

Järvenpää voitti toissapäiväisessä Iitin kunnanhallituksen kokouksessa äänin 5–4. Valtuusto päättää asiasta vielä ensi viikolla.

112 numero paloauton kyljessä

Saunan piipusta lähtenyt kipinä sytytti maastopalon Rantasalmella, sähkölinjan päälle tippunut oksa Sulkavalla

Molemmissa tapauksissa paloi noin puoli hehtaaria metsää. Henkilövahinkoja ei tullut.

Kari Vauhkonen esittelee kierrätysmuovista tehtyä marjarasiaa.

Etelä-Savolaisia marjoja pakataan kierrätysmuoviin – yrittäjä: "Omalla pienellä panoksella saa valtameriä vähän puhtaammiksi"

Kierrätysmuovi kerätään Indonesian rannikolta, puhdistetaan, sulatetaan ja painetaan rasioiksi Italiassa. Yrittäjä Kari Vauhkosen mukaan tätä ennen näitä kierrätysrasioita ei ole tuotu mihinkään Pohjoismaihin.

Kanadanhanhet ovat ulostaneet rantaan

Kanadanhanhet riesana Sulkavalla – apuun cd-levyt, kalastussiima ja muovijoutsenet

Sulkavan keskustan uimarannalla on vain muutama kanadanhanhi, mutta niiden uloste on jo muodostunut ongelmaksi. Uimavedet eivät vielä ainakaan ole pilaantuneet, mutta tilanne halutaan hallintaan mahdollisimman pian.

Ronja Sallinen äänesti Grundskolan Norsenilla Helsingissä vaalipäivänä 13. kesäkuuta.

Kuntavaalien tarkastuslaskenta muutti usean kunnanvaltuustoon nousseen nimen Etelä-Savossa

Viime sunnuntaina pidettyjen kunnallisvaalien tulos vahvistettiin keskiviikkona. Erikoisin tilanne oli Sulkavalla, jossa kolme keskustan ehdokasta sai täsmälleen saman äänimäärän. Tuolloin arvonta ratkaisee, kuka nousee valtuutetuksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle