Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uusi käänne Helsingin keskuspuistossa: toistaiseksi yhtäkään puuta ei kaadeta kiistellyn monitoimihallin tieltä – "Kyllähän tämä vaarantaa koko hankkeen", sanotaan halliyhtiöstä

Pirkkolan monitoimihallin oli tarkoitus valmistua elokuussa 2021, kun koulut ja syksyn sisäliikuntakausi käynnistyvät. Tämä tavoite ei välttämättä toteudu.

Lisää käänteitä helsinkiläisille tärkeän Keskuspuiston rakentamisessa: Asiantuntijaryhmä esittää toista paikkaa urheiluhallille, mutta rakentajan mielestä se on turhaa toiveajattelua

Pirkkolan uimahallin vieressä puut ovat kirjavanaan piirroksia ja vetoomuksia säästää metsä, mutta työt ovat jo käynnissä.

Nyt pääsee terassille ja uimaan – koronarajoituksia höllennetään tänään

Museot avaavat oviaan tänään maanantaina ja huomenna tiistaina.

Pirkkolan omakotiasukkaat voittivat kaupungin kiistassa kerrostalon rakentamisesta

Kerrostalon mahdollistava asemakaavapäätös on kumottava, koska suuri rakennus rikkoisi suojellun pientalomiljöön kaupunkikuvaa.

Pelkäätkö peruuttaa peräkärryllä? Ei se niin vaikeaa ole – katso video!

Kärryn vetäminen ja etenkin kärryn kanssa peruuttaminen on useille niin satunnaista, että perusasiat kannattaa kerrata ennen liikkeelle lähtöä.

Luvassa runsasta kukkaloistoa: Sadat kotipuutarhurit paljastavat salansa koko kansalle

Valtakunnallinen Avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään jälleen sunnuntaina.

Hallitsevan mestarin Dickenin juhlat jatkumassa SM-finaaleissa, HIFK liikaa Hillin heittojen varassa

HIFK hakee hyvitystä avaustappiolleen Ylen tv-ottelussa, Dicken johtaa käsipallon naisten SM-finaalisarjaa voitoin 1-0.

Helsinki Areenan harjoitushalli liian matala MM-pariluistelun harjoituksiin - naiset pelkäävät lentävänsä kattoon

Taitoluistelun MM-kisojen pariluistelun harjoitukset siirrettiin Pirkkolan halliin, koska Helsinki Areenan katto ei ole luistelijoiden mielestä riittävän korkealla.

Pop up Xmas events enliven Helsinki for tenth time

The Helsinki district of Tapanila, among others, plays host to a number of unique little seasonal events this December with a "live advent calender". Each new day is celebrated with activities like caroling, storytelling and drawing, expanding on a format that was discovered in Germany.

Kun joulukalenterin luukku onkin naapurin pihamaalla – elävät pop up -joulukalenterit antavat syyn lenkille

Helsingin Tapanilassa järjestetään erilaisista pop up -tapahtumista koostuva elävä joulukalenteri jo kymmenettä kertaa.

Helsingin rakennusviraston petosvyyhdissä vankeustuomioita

Petosjutussa on ollut syytettynä kolmetoista ihmistä. Viiden osalta asia on nyt käsitelty, yhden osalta syytteestä on luovuttu.

Human chain protests proposed zoning changes to Helsinki’s Central Park

Plans to change city plans in Helsinki’s Central Park in order to convert parts of the park into new housing have riled local residents and Green politicians. Despite active lobbying and protests, city planners appear to be standing their ground. The Helsinki City Council is scheduled to consider the master plan draft in October 2016.

Ihmisketju protestoi Helsingissä – uusi yleiskaava hiertää kaupunkilaisia ja Vihreiden rivejä

Helsingin yleiskaavaehdotuksessa esitetyt suunnitelmat rakentaa Keskuspuiston laidoille kuohuttavat sekä kansalaisia että Vihreitä. Näkyvästä kansalaisaktivismista huolimatta kaavamuutos ei näytä enää todennäköiseltä. Yleiskaavaehdotus käsitellään kaupunginvaltuustossa lokakuussa 2016.

Suunniteltua suurempi osa keskuspuistoa säilyy viheralueena – Vihreät tyytyväisiä

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnassa on päätetty, että viheralueita säästetään muun muassa Pirkkolan urheilupuiston kohdalta ja Maunulan eteläpuolelta. Uuden yleiskaavan mukaan Keskuspuistosta säästyy viheralueena yhteensä 16 hehtaaria enemmän kuin alkuperäisessä yleiskaavaluonnoksessa.

Ulkovoimailun suosio kasvaa ympäri Suomea – Ulkoilmaan tarkoitetut kuntoilulaitteet ovat parempia ja kestävämpiä kuin ennen

Ulkona olevien kuntosalilaitteiden määrä on parissa vuodessa lisääntynyt eri puolilla Suomea. Lenkkipolkujen varsille on kehitelty aiempaa monipuolisempia ja kestävämpiä ulkokuntosaleja.

Varoitus yli 100 vuoden takaa: Rakentajien himoitsevat katseet kohdistuvat puistoihin

Helsingin kaupunki havittelee osia Keskuspuistosta asuntorakentamiseen. Suunnitelma sai puiston liepeillä asuvat ihmiset sunnuntaina liikkeelle puolustamaan puiston säilyttämistä.

Kirja: Alpo Suhosta kehotettiin eroamaan koulusta jääkiekkoleirin vuoksi

Pitkän uran jääkiekkovalmentajana tehnyt Alpo Suhonen oli innokas jääkiekkoilija jo nuorena. Hän halusi harjoitella tosissaan, että tulisi hyväksi jääkiekkoilijaksi.

Raide-Jokerin varteen halutaan uusia asuntoja

Asuntojen rakentajia houkutellaan Itäkeskuksen ja Otaniemen välille suunnitellun pikaraitiotien varrelle. Raide-Jokerin rakentamisesta voidaan päättää näillä näkymin vuonna 2016.

Helsinki jatkaa valvontaa neljällä uimarannalla

Valvontaa haluttiin jatkaa osalla rannoista, koska kävijöitä tuntuu yhä riittävän.

Poliisi etsii jäälohkareita autojen päälle pudottanutta Helsingissä

Tuorein tapaus on perjantai-illalta. Auton tuulilasi rikkoutui useiden kilojen painoisen jäälohkareen takia Kehä ykkösellä.

PROJEKTI FINLANDIA – Suksee Luistellen, osa 7: Tour de Keskuspuisto

Sivakoi, sivakoi – liukuu, liukuu! Rähväinen keli ei riitä syyksi jättää skeduloitua sivakointitreeniä väliin. Kun Keskuspuiston Karpaasittaret ovat sopineet yhteislenkistä, se myös toteutetaan, olosuhteissa kuin olosuhteissa.

Helsinkiläiset jatkavat taistelua lähiposteista

Helsingissä asukkaat eivät taivu Itellan suunnitelmiin postitoimipisteiden lakkauttamisesta. Nyt vastarintaan ovat nousseet Pikku Huopalahden, Ruskeasuon ja Meilahden alueiden asukkaat ja yrittäjät.

UPPOPALLO: Suomi jatkaa vahvasti MM-kisoissa

Uppopallon MM-kilpailut käynnistyivät tiistaina Helsingissä, Pirkkolan uimahallissa. Suomi voitti avausottelussaan Kolumbian 4-0 ja tänään kaatui Itävalta 7-0. Jussi Marttila onnistui maalin teossa kolme kertaa, Reijo Rantamäki kaksi kertaa ja Jussi Jokiselle kirjattiin yksi täysosuma.

Suomi aloitti ennätykselliset uppopallon MM-kisat voitolla

Uppopallon MM-kilpailut käynnistyivät tiistaina Helsingissä, Pirkkolan uimahallissa. Avausottelussa Suomi kaatoi A-lohkon kärkikamppailussa Kolumbian 4-0.

Turun Uimarit jahtaa vesipallon SM-kultaa

Vesipallon SM-mestaruus ratkaistaan Turun Uimareiden ja Helsingin Kuhan välillä. Ensimmäinen peli pelataan perjantaina 20.5. Samppalinnan maauimalassa.

Pirjon Krouvin sulkeminen jätti aukon pirkkolalaisten sydämiin

Pala helsinkiläistä lähiöhistoriaa katosi, kun Pirkkolassa sijaitseva Pirjon Krouvi lopetti toimintansa torstaina. Krouvi oli lähes 40 vuotta uskollisten kanta-asiakkaiden olohuone tai pistäytymispaikka. Heitä kapakan ovien sulkeminen surettaa.

Karkkilassa matkaluistellaan Pyhäjärvellä

Karkkilaan on avattu kaupungin ja talkoolaisten tekemä matkaluistelurata Pyhäjärvelle. Luistelijoiden käytössä on sekä 400 metrin että kilometrin pituiset radat.

Helsingissä jäädytetään luistinratoja

Luonnonjääkenttiä ryhdyttiin jäädyttämään eilen. Jäädytys alkoi noin kuukautta normaalia aikaisemmin.

Suomeen sauvakävelyn maailmanennätys

Suomen reumaliiton järjestämä tempaus keräsi kymmenellä paikkakunnalla alustavan laskennan mukaan yhteensä 3 863 osallistujaa. Vanha ennätys rikottiin kirkkaasti. Ennätyksen tekemiseen olisi riittänyt 1 200 sauvakävelijää.

Suomeen sauvakävelyn maailmanennätys

Suomen Reumaliiton järjestämä tempaus keräsi kymmenellä paikkakunnalla alustavan laskennan mukaan yhteensä 3 863 osallistujaa. Vanha ennätys rikottiin kirkkaasti.

Helsingissä tavoitellaan sauvakävelyn maailmanennätystä

Helsingin Pirkkolassa tavoitellaan lauantaina Sauvakävelyn maailmanennätystä. Tempaus järjestetään Helsingin lisäksi samaan aikaan yhdeksällä muulla paikkakunnalla.

Lumilautailemaan Helsingissäkin

Ylläksellä avattiin perjantaina hiihtoladut, mutta lunta on myös Helsingissä. Pirkkolan jäähallista höylätty jää ilahduttaa lumilautailijoita.

Kesävalvonta loppuu Helsingin uimarannoilla

Uimarantojen valvonta päättyy tältä kesältä sunnuntaina. Kesävalvojat poistuvat rannoilta illalla kuuden aikaan.

Irlantilaiskiertolaiset häipyivät Uudenmaan maisemista

Kesäkuussa Uudellamaalla vaeltaneista irlantilaiskiertolaisista eli tinkereistä ei ole enää tehty havaintoja. Helsingin poliisin mukaan kiertolaisista ei ole tavattu sen jälkeen, kun he olivat purkaneet leirinsä Helsingin Pirkkolassa.

Tinkerit vaeltavat jälleen Uudellamaalla

Irlantilaiset kiertolaiset kiertelevät Uudellamaalla edellisten kesien tapaan. Tinkereiksi kutsuttujen kiertolaisten leiri on tavattu ainakin Helsingin Pirkkolassa ja Vantaalla.

Pyry 2009 -harjoitus päättyy

Paluumarssit hidastavat liikennettä. Joukkoja lähtee liikkeelle Niinisalosta koko loppuviikon ajan.

Cocks nujersi HC Westin cup-finaalissa

Cocks oli niukasti HC Westiä parempi miesten käsipallon cup-huipennuksessa sunnuntaina Helsingissä. Kristo Järve tahditti 12 maalillaan riihimäkeläiset voittoon lukemin 26-25.

Suomen pojat käsipalloilivat Norjan nurin

Suomen alle 19-vuotiaat pojat voittivat Helsingissä pelatun neljän maan turnauksen viimeisessä ottelussa Norjan 39-36. Samalla Suomi varmisti turnauksen voiton.

Koululaiset kunnostavat Mätäpuroa Etelä-Haagassa

Haagan peruskoululaiset kunnostavat tänä aamuna Helsingin läpi virtaavaa Mätäpuroa. Kunnostustalkoot tehdään Etelä-Haagassa, Hämeenlinnanväylän vieressä sijaitsevassa Kauppalanpuistossa.

Uimakausi päättyy Helsingissä - Kumpulassa pääsee kuutamouinnille

Uimakausi päättyy Helsingissä maanantaina, elokuun viimeisenä päivänä. Helsingin ympäristökeskuksen mukaan uimarannoilla ei ole sinilevää ja vesien hygieeninen laatu on hyvä.

Helsingin Pirkkolassa viikonloppuna rullaluistelun SM-kisat

Pirkkolan täksi kesäksi valmistuneella rullaluisteluradalla kisataan kuudella eri matkalla. Kisoihin odotetaan 60 kilpailijaa. SM-kisat ovat nykyaikaisen kilparullaluistelun ensimmäiset Helsingissä 20 vuoteen.

Aapeli — Simo Puupponen

Puupponen oli 1950-luvun merkittävimpiä pakinoitsijoita.

Kaupunkipuroja palautetaan elinvoimaisiksi

Helsingin kaupunkipurot saavat kunnonkohotusta. Kaupungin pienvesiohjelmassa on mukana 25 puroa ja lampea, joiden tilaa kohennetaan muun muassa kiviä lisäämällä, pengertämällä ja porrastuksilla.

Pohjois-Helsingissä katuvalot pimeinä

Sähkökatkokset pimensivät katuvalot paikoin Pohjois-Helsingissä keskiviikkoiltana. Katuvaloja oli pimeinä asiakkaiden ilmoitusten mukaan ainakin Haagassa, Pirkkolassa ja Heikinlaaksossa.

Mätäpuroa kunnostetaan taimenille

Helsingin pienvesien kunnostamistyöt ovat edenneet Mätäpuroon. Nyt purouomaa muokataan muun muassa kiviä lisäämällä ja virtausesteitä poistamalla sekä raivaamalla tiheikköjä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle