Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Linda Saukko-Rauta pitkästyi kokouksissa ja alkoi piirtämään – nyt hän tuo eloa seminaareihin livekuvittamisella

Kieltenopettaja alkoi saada työtarjouksia, kun hänen kokouksista tekemänsä tiivistykset levisivät kuvina.

Iisalmi aikoo ostaa yli 1000 tablet-tietokonetta kouluihin ja päättäjille

Taulutietokoneita aiotaan hankkia neljän vuoden aikana yhteensä noin 750 000 euron arvosta.

Hetkinen - pinkki!

Kajo luotailee pinkin värin suhdetta itsetuntoonsa

Sanna Ukkola: Kuin heroiinia lapsellesi

Jos mietit, mitä annat lahjaksi lapsellesi jouluna, minulla on yksi ehdotus. Anna mieluummin uusi kirja kuin uusi iPad. Juttu on julkaistu vuonna 2017.

Vikasietotila: Muunna tabletti tietokoneeksi helpoin vinkein

Tabletti toimii myös kannettavana tietokoneena

Ongelmia Areenan Apple TV- ja iPad-sovelluksissa

Onglemia Apple TV -sovelluksessa

Areenan iOS-sovellus sai ajansiirron ja ohjelmailmoitukset

Ajansiirto ja notifikaatiot iOS-sovellukseen.

Imatran demarit turhautuivat – liitetiedostot eivät aukea paperimiehille

Imatralla kolme työväenyhdistystä hakee joukkovoimaa yhteistyöstä. Demarivaikuttajien mukaan kuntapoliitikkojen valta on liikaa siirtynyt kunnan virkamiehille.

Nettiin ei pääse, iPadeja ei riitä, palvelin simahti – opettajat turhautuivat digiloikan ongelmiin Kuopiossa

Esimerkiksi Hatsalan klassillisessa koulussa tilanne on jo niin paha, että ongelmat haittaavat opetusta huomattavasti.

Areenan iOS-sovellus uusiutui

Lataa uusi Areena-sovellus

Frisbeegolfista syntyi mobiilipeli – peliä ladattu lupaavasti Yhdysvalloissa

Viime viikolla peli oli Suomessa maksettavista latauksista suosituin. Frisbeegolf-pelin takana on oululainen Jarkko Honkakoski, joka suunnitteli peliä muiden töiden ohessa.

Entinen sisäilmaongelmainen koulu remontoitiin täysin: Ei luokkia, ei pulpetteja ja kaikilla iPadit

Tuomelan koulun sisäilmaongelmat paljastuivat alkuvuodesta 2012. Kaksi vuotta sitten alkaneessa remontissa koulu revittiin auki betonia myöten. Täydellisen remontin myötä uudistettiin koko koulun toimintakulttuuri. Nyt Hämeenlinnan Tuomelan koulu avaa ovensa täysin uudistuneena, ja uudistuksesta ollaan kiinnostuttu myös ulkomailla.

Kikattava Kakkiainen suuntaa sijoituspotin siivittämänä maailmanmarkkinoille

Lasten animaatiota tekevä suomalainen Gigglebug Entertainment sai puolen miljoonan euron sijoituksen toimintaansa. Luvassa on lisää Kikattava Kakkiainen -jaksoja ja uusia aluevaltauksia.

Ylimääräistä kouluruokaa voisi jakaa ilmaiseksi, mutta kuka sen tekee?

Esimerkiksi koulu- ja päiväkotiruokailuista ylijäävän ruuan hyödyntämiseen on haluja, mutta ensin olisi löydettävä vastuullinen, ruokatuotannon tunteva yhteistyötaho. Se ei ole aina helppoa.

Sihinää, kolinaa, suhinaa – MuTeFestillä kuuluu uusi kokeellinen musiikki

Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän toimintaa esittelevä MuTeFest tarjoilee tämä viikon Helsingissä kokeellista musiikkia ja näytteitä tuoreesta musiikkiteknologiasta. Esimerkiksi mobiilisovelluksia käytetään uuden musiikin tekemisessä yhä enemmän.

Kekäläinen ja Ruutu jälleen yhdessä: "Tiedän, millä intensiteetillä Jarkko lähtee näin hommiin"

Jarmo Kekäläinen ja Jarkko Ruutu ovat tehneet vuosien saatossa yhteistyötä eri seuroissa. Nyt kaksikon yhteistyö jatkuu Columbuksen NHL-seurassa, mihin Kekäläinen palkkasi Ruudun turhia miettimättä.

Aaronin Pianokoulu on aikansa elänyt: "Musiikillinen keksiminen puuttuu"

"Pilviä päin, keinumme näin"... Jo muutamalla sanalla alkaa monella soida melodia päässä. Joko Michael Aaronin pianokoulua on soitettu itse, tai sen harjoitteita on saatu kuulla riittävästi.

Paavi Franciscuksen iPad huutokaupattiin lähes 30 000 eurolla

Paavin iPadissä oli paavin merkki. Ostaja sai Vatikaanin todistuksen laitteen kuulumisesta paaville.

Kuningatar Silvia innostui oppilaan iPad-sovelluksesta – adjutantit kehottivat kiirehtimään

Lappeenrantalainen yhdeksäsluokkalainen Robert Tammi koki unohtumattoman hetken, kun Ruotsin kuningatar Silvia kiinnostui hänen kehittämästään autorobotista.

Applen kvartaali oli tuottoisampi kuin millään yhtiöllä koskaan

Uusi iPhone-malli oli odottamattoman haluttu ympäri maailman, mutta etenkin Kiinassa. Apple sanoo luottavansa sen markkinoihin lujasti myös jatkossa.

iPad voi viedä musasfääreihin

Ajankohtaisen kakkosen illan lähetyksessä päästään joulufiiliksiin iPad-bändin virittämänä. Orkesterin koostumus on simppeli: kolme miestä, kolme taulutietokonetta.

iPadeista hyviä kokemuksia Lappeenrannan peruskouluissa

Perinteisiä oppikirjoja käytetään mobiililaitteiden rinnalla vielä pitkään, sillä esimerkiksi alakoululaisille ei sähköisiä kirjoja ole lainkaan.

Yle Areenan iPad-sovellus sai Chromecast-tuen

Niin sanottua älytelevisiota ei tarvita, vaan Areenan katseluun kelpaa mikä tahansa HDMI-liittimellä varustettu televisio.

Muffiniheppu ja irokeesirosvo – lasten animaatiopajassa kerrotaan suuria tarinoita muutamalla kuvalla

Helsingin sarjakuvakeskuksessa järjestetään kolmatta vuotta animaatiotyöpajaa 7–12 vuotiaille. Kurssi on kasvattanut suosiotaan huimasti ja osallistujia on jo kymmeniä. Yhä pienemmät lapset osaavat animoida erilaisilla mobiililaitteilla ja pääsevät usein opettamaan opettajiaan.

Neuvostoliitto hoiti eläkeläisensä paremmin kuin nyky-Venäjä

Eläkkeet ovat lähes kuusinkertaistuneet, joten uusi tutkimustieto on vähintäänkin epämiellyttävä yllätys maan johdolle.

Joensuulaisen Hassisen Koneen menestystarina tabletille – yhtye perustettiin 35 vuotta sitten

Joensuussa 35 vuotta sitten perustettu Hassisen Kone –yhtye jätti kirkkaan jäljen Suomi-rokkiin. Yhtyeen lyhyeltä uralta jäivät soimaan muun muassa kappaleet Rappiolla, Oikeus on voittanut taas ja Jurot nuorisojulkkiset. Nyt yhtyeestä julkistetaan tablettitietokonesovellus.

Stubb hämillään Apple-lausuntojensa saamasta huomiosta

Pääministeri kokee lausuntojensa lähteneen elämään omaa elämäänsä ja tulleen irrotetuiksi alkuperäisestä merkityksestään.

Stubbin CNBC-haastattelu otsikoissa ulkomailla: "Ei pysty lopettamaan Applen syyttämistä"

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi yhdysvaltalaiskanavalle, että "iPhone tappoi Nokian ja iPad suomalaisen paperiteollisuuden". Etenkin teknologiaan keskittyvät verkkosivut ovat tarttuneet kärkevään kommenttiin.

Stubb in CNBC interview: "The iPhone killed Nokia and the iPad killed the Finnish paper industry"

Prime Minister Alexander Stubb has made headlines in the international media in recent days. In his latest encounter on Monday, he spoke to US broadcaster CNBC, pointing the finger of blame at tech giant Apple for the downfall of two of Finland’s biggest industries.

Tulevaisuudessa saamenkielisetkin oppimateriaalit ovat digitaalisia

Tulevaisuudessa suurin osa saamenkielisestä oppimateriaalista löytyy vain digitaalisessa muodossa. – En tiedä, että onko enää mitään järkeä painaa harjoituskirjoja, sanoo Petra Kuuva.

Malaysia Airlinesin mainoskampanja meni pahasti pieleen – "Mitä haluaisit kokea ennen kuolemaasi?"

Suurista lentoturmista kärsinyt lentoyhtiö keskeytti tuoreen mainoskampanjansa sen saaman kyseenalaisen huomion vuoksi, kertoo Time-lehti.

Lukiolainen siirtyy iPadien maailmaan – onko opettajakin siellä?

Kannettavat tietokoneet ja tablettitietokoneet yleistyvät lukio-opetuksessa. Pohjois-Karjalan lukioiden välillä on suuria eroja siinä vaaditaanko opiskelijalta laitehankintoja ja hyödyntävätkö opettajat tabletteja ja sovelluksia opetuksessaan.

Perinteet halutaan pitää hengissä – "Ei se jyviä lajittele se ipad"

Jos ei tunne historiaa, ei voi tehdä tulevaisuutta, toteaa Lari Hassel ja käynnistää yli 70-vuotiaan maamoottorin. Vaikka useista perinteistä maa- ja metsätalouskoneista on jo aika jättänyt, halutaan perinteet pitää hengissä huoltamalla ja aika ajoin käynnistämällä vanhoja koneita.

Helsingin Sanomat aloittaa digitaalisen iltapainoksen julkaisun

HS ilta on lehden mukaan valikoitu kokonaisuus syventävää journalismia. Ensimmäinen iltapainos ilmestyy huomenna torstaina 28. päivä elokuuta.

Stubb ruotsalaislehdessä: Steve Jobs vei työmme

Ruotsissa vierailulla oleva pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo ruotsalaisen Dagens Industri -talouslehden haastattelussa, ettei Suomen taloudessa ole näkyvissä nopeaa toipumista. Talouden rakennemuutosta hän kuvailee pankkiiri Björn Wahlroosia siteeraten: iPhone löi Nokian ja iPad metsäteollisuuden.

Uudet legot ja iPadit ilostuttavat sairaalan lapsia

Kymenlaakson keskussairaalan lastenosaston läpikotainen remontti on saatettu päätökseen. Korjausten ohella uusittiin kaikki kalusteet ja lelut. Nyt lapsilla on käytössään esimerkiksi uusia pelejä, legoja ja iPadeja.

Liiallinen näytön tuijottaminen voi pilata lapsen silmät

Lapsilla silmän kehitys on vielä kesken, ja myös ympäristötekijät kuten runsas tietokoneiden käyttö vaikuttavat silmämunan kasvuun.

Itä-Ukrainan johtajat arvostelivat tiukasti maan keskushallintoa

Pääministeri Arseni Jatsenjuk käytti useaan otteeseen iPadiaan samaan aikaan kun Itä-Ukrainan johtajat pitivät kiihkeitä puheita Ukrainan yhtenäisyysneuvotteluissa.

Applen tulos ylitti analyytikkojen odotukset

Apple kertoi keskiviikon osavuosikatauksessaan myyneensä 43,7 miljoonaa iPhonea ja 16,3 miljoonaa iPadia.

Ylen Sotshi Areena hurjassa suosiossa

Ylen viime perjantaina lanseeraama uusi ja ennennäkemättömän laaja urheilupalvelu, Sotshi Areena, on saanut hyvän vastaanoton.

Wall Streetillä petyttiin Applen tuloksiin – pörssikurssi laskussa

Vaikka Applen joulun ajan laitemyynti oli ennätyksellisen suuri, se koettiin silti pettymykseksi sijoittajien silmissä. Applen osakkeen hinta on laskenut 8 prosentin verran.

Hepolan liikuntaluokkalaisille jaetaan tablet-tietokoneet

Tablet -tietokoneessa koulutehtävät kulkevat mukana kätevästi esimerkiksi kilpailumatkoilla. Kemin Hepolan koulun liikuntaluokkalaiset pääsevät testaamaan laitteiden käytännöllisyyttä keväällä.

Pienet lukiot kamppailevat näkyvyyden kanssa

Opiskelijamäärät täytyisi saada kasvuun, mutta erikoistuminen on haastavaa. Kouvolassa Elimäen ja Anjalankosken lukiot tekevät parhaansa erottuakseen joukosta.

Yle Areenan mobiilisovelluksissa näkyvät nyt kaikki suorat lähetykset

Uudistukset saa käyttöön lataamalla Android- ja iOS-sovellusten uudet versiot. Sovelluksilla voi seurata esimerkiksi Yle Uutisten välittämiä suoria lähetyksiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle