Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Graafikko ja somevaikuttaja Enni Koistinen Puoli seitsemän -ohjelman vieraana

Somevaikuttaja Enni Koistinen on innostunut Jaakko Kolmosesta ja perinneruuista – talkkunankin hän brändäisi uudelleen

Tuplakääk-podcastista tuttu graafinen suunnittelija ja somevaikuttaja on myös intohimoinen euroviisufani, jolle euroviisuviikko on "ihmisen parasta aikaa".

Kilu (Ville Turtiainen) ja Pertsa (Joona Mielonen) salaisuuksia tutkimassa.

Elävän arkiston toukokuu vie Pertsan ja Kilun uusiin seikkailuihin

Vinkkejä Elävän arkiston sisältöön toukokuulle.

Jänö Neponen

Neponen vie kohti joulua Elävän arkiston joulukuussa

Tämä ja paljon muuta löytyy Elävän arkiston tarjonnasta.

Grillikylkeä grillataan pallogrillissä.

Luulitko, että grillaus on kuulunut pitkään suomalaiseen keittiöön? Tutkija: Suomalaiset ovat olleet enemmän keittäjä- kuin paistajakansaa

Avotulta on käytetty Suomessa ruoan paahtamiseen lähinnä erä- ja metsäretkillä. Ensimmäisissä grillausohjeissa suositeltiin käyttämään varrastikkuina pyöränpinnoja.

Tv-kokit Jaakko Kolmonen, Veijo Vanamo, Timo Nykyri ja Janne Pekkala jouluvalmisteluissa.

Kinkku, kalat ja laatikot joulupöytään Kolmosen, Vanamon ja Makupalojen reseptein

Jouluruokaa arkistosta 1970- ja 2000-luvun ruokaohjelmissa

Tv-kokit Vanamo ja Kolmonen ohjelmassa Asia on pihvi, joulupihvi. 1975.

Vanamon ja Kolmosen joulu Teemalla 2018

Teemalla muistellaan edesmenneitä keittiömestareita

Veijo Vanamo

Tv-kokki Veijo Vanamo on kuollut

Vanamo muistetaan muun muassa Ylen legendaarisesta ruokaohjelmasta Patakakkonen.

Riikka Moilanen myöntää että hänen aasinsiltansa oli tosi huono.

Ihmisroskaksi vähäosaisia kutsunut kaupunginvaltuutettu saa jatkaa valtuustossa puolueensa riveissä

Keskustan Oulun valtuustoryhmä ei näe huomautettavaa eikä moitittavaa valtuutettu Riikka Moilasen viime viikon valtuuston ihmisroska-puheessa.

Makupalat-ohjelman kokit toimittaja Timo Nykyri ja kokki Janne Pekkala.

Pääsiäisruokia à la Patakakkonen ja Makupalat

Suosikkiohjelmissa on nähty monenlaisia pääsiäismenuita.

Jaakko Kolmonen ja lihamestari Matti Elomaa paloittelevat hirven ruhon Riistakakkosessa 1982.

Kokki Kolmosen lihakirves heilui Riistakakkosessa

Vuosittainen ohjelma keskittyi metsästyksen erikoisuuksiin.

Haggis ja pylsy nautitaan leivän päällisinä.

Mäyrä kattilassa, kyy grillissä – kesä lautasella Kokki Kolmosen tapaan

Epätyypillisiä kesäruokia tehdään Turkka Aaltosen ohjeilla.

Keittiömestarit Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen viettävät joulua jouluruokia maistellen.

Teeman Elävä arkisto: Joulun rääppiäisruokia

Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat tähteiksi jääneistä jo

Kokki Kolmonen vuonna 1983 valokuvattuna.

27.9. Teeman Elävä arkisto: Eksoottinen Patakakkonen

Kokki Kolmonen kokkasi usein tulkinkin avulla 1980-luvulla.

Jaakko Kolmonen Arto Nybergin haastattelussa vuonna 2007.

Jaakko Kolmonen oli Suomen ensimmäinen koko kansan tv-kokki

Kokki Kolmonen Arto Nybergin haastattelussa ja valokuvissa.

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo ohjelmassa "Asia on pihvi" vuonna 1976.

Grillattua kyytä ja pemmikaania – Näistä erikoisista makupaloista Jaakko Kolmonen muistetaan

Keittiömestari Jaakko Kolmonen oli suomalaisten televisionkatsojien kestosuosikki vuosikymmenien ajan.

Kokki Jyrki Sukula poseeraa Kuokkalan silta -aiheisen ikkunan edessä.

Jyrki Sukula muistelee Kokki-Kolmosta: Puhui asioista, jotka ovat nyt trendin aallonharjalla

Tv-kokkina tunnettu Jyrki Sukula sanoo olevansa "höyhensarjalainen" Jaakko Kolmoseen verrattuna.

Jaakko Kolmonen vuonna 1983.

Legendaarinen tv-kokki Jaakko Kolmonen on kuollut

Jaakko "Kokki" Kolmonen tuli tunnetuksi useista tv-ohjelmista.

Pikkutyttö (Kirsti Nikulainen) kuuntelee radiota (1930-luku).

Jos synnyit 1930-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

Ylen vuosikymmenet 1930-luvulla syntyneen ihmisen silmin

Kollaasi Teeman pääsiäisen 2016 ohjelmista

Teeman pääsiäinen 2016

Ruokaa ja musiikkia, elokuvia ja valokuvia

Juha Mäntykenttä, Jaakko Kolmonen ja Eeva-Maija Laurila Gastro-messut 2016

Pippurimylly-ohjelmalle palkinto ruokakulttuurin vaalimisesta ja uudistamisesta

Pippurimyllyn ohjeita on helppo toteuttaa kotikeittiössä. Valintaraadin mukaan viikoittainen ajankohtaisohjelma tukee lappilaisen ruokaperinteen säilymistä ja uudistumista.

Vanamon ja Kolmosen jouluillallinen ohjelmassa Se on sitten joulu (1977).

22.12. Teeman Elävä arkisto: Jouluruokaa ja runoja

Vanamon ja Kolmosen seurassa joulu tuntuu joululta.

Pizzan paistoa Pikku Paussin leipomossa.

Ananaksen voi vaihtaa omenaan – Herkkupizza valmistuu suomalaisista raaka-aineista

Suosikkipizzoja on yhtä monta kuin syöjiä. Jaakko "Kokki" Kolmosella on tarkat kriteerit pizzan tekoa varten: suomalaista sen olla pitää.

Koostettu Kesäkeittiö-ohjelman kuvista. Vasemmalla kuvaa luono-oppaasta, oikealla paistista.

Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa

Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia.

Kypsennettyä mäyrää

Keitettyä mäyrää Patakakkosessa

Tehopari Kolmonen–Aaltonen metsäsian kimpussa.

Kypsentämätön haggis.

Haggista ja kalapylsyä grillistä Patakakkosen tapaan

Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen pötsiruokien äärellä.

Turkka Aaltonen ja Jaakko Kolmonen kokoavat tiipiin. 1988.

Savulihaa intiaaniteltassa ja pemmikaania retkievääksi

Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen kokkaavat 1988.

Jaakko Kolmonen juhannushäiden pitopöydän äärellä.

Kesäkeittiö: Juhannushäiden pitopöytä

Kesäkettiössä tehdään juhannushäiden pitoruokia

Sirkka Gustafsson ja Jaakko Kolmonen rantamaisemissa

Kesäkeittiö: Savustettua kampelaa ja ahventa

Kesäkeittiössä savustetaan kalaa

Jaakko Kolmonen ja Sirkka Gustafsson grillaamassa parvekkeella

Kesäkeittiö: Grillijuhlat kerrostalon parvekkeella

Kesäkeittiön kokit valmistavat parvekkeella grilliruokaa

Samae Koskinen ottaa tomaatteja jääkaapista

Kun kokit ovat jumalia

Suuren suomalaisen päivälehden satunnaisesti valitun maanantain televisiosivujen ohjelmatiedoista pystyy laskemaan 29 ruoka-aiheista televisio-ohjelmaa. Siis yhtenä päivänä.

Jaakko Kolmonen herkuttelee Islannissa paikallisessa keittiössä.

Patakakkonen muiden maiden ruokien äärellä

Esitellään eri maiden perinneruokia Intiasta Islantiin.

Ortodoksien ateriointia pääsiäispaaston aikana

Patakakkosen paastonajan ruokia

Vanamo ja Kolmonen tutustuvat karjalaisten pääsiäiseen.

Vanamo ja Kolmonen kokkaavat veriruokia.

Ruoanlaittoa veren maku suussa

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo taistelevat anemiaa vastaan.

Jaakko Kolmonen ja Amanda Rekola.

Kaikkien kokkiohjelmien isä

17-vuotias Amanda Rekola on vegaani ja ruokablogisti. Hän kohtaa Jaakko Kolmosen, joka muistelee lapsuuden ruokakokemuksiaan ja perimätiedon merkitystä ruokakulttuurin säilymisen kannalta. Katso heidän jaksonsa ja lue Jaakon tarina.

Jaakko Kolmonen keskustelee lentokoneen kapteenin kanssa.

Kokki Kolmonen tarkastaa Finnairin lentokoneruoan

Aterioissa ja myös niiden esillepanoissa oli eroja.

Yle Areena logo.

Kokki Kolmonen ryysti etanoita Säkylän tähystystornissa ja esitteli kenttäkeitintä maastossa

Jaakko Kolmonen vieraili Säkylässä alkusyksystä 1990 yhteensä neljän Patakakkonen-ohjelmajakson verran. Kolmonen kokkasi syysherkkuja Pyhäjärven rannalla Sirkka Gustafssonin kanssa. Turkka Aaltosen kanssa kokki ihaili maisemia ja valmisti etanoita Huovirinteen tähystystornissa. Vierailu päättyi puolustusvoimien harjoitusalueelle, jossa keitettiin lohikeitto varsin perinteikkääksi osoittautuneella soppatykillä.

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo ravustavat Luumäellä

Kun Vanamo ja Kolmonen kävivät ravustamassa Luumäellä

Keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo ovat antaneet suomalaisille satoja vinkkejä ruoan valmistukseen. Vuonna 1971 kaksikko kävi ravustamassa Kesäkeittiön merkeissä Luumäen Kivijärvellä, jossa he keittivät rapuja ja valmistivat rapujuomaa, josta ei tule pää kipeäksi.

Vanamo ja Kolmonen valmistavat ja maistelevat vatsaystävällisiä ruokia.

Vatsahaavaisille sopivia ruokia

Vehnäjauhovelliä ja keittoja.

Jaakko Kolmonen varusmiesten soppatykillä

Kokki Kolmonen varusmiesten juhannuksen soppamajurina

Silakkakeittoa soppatykillä Hästö Busön linnakkeessa.

Yle Areena logo.

Kesäkeittiö: Savolaisia kalaherkkuja

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat savolaisia kansallisruokia kalasta. Kiertelevän ja kaartelevan jupinan ja juoruilun ohessa valmistetaan savolaista rantakalaa, perinteistä kuivakalaa ja vielä muikkukukkoa savusaunan uunissa.

Jaakko Kolmonen ja Martti Partinen keskustelevat metsästyksen ja teurastuksen teoriasta.

Kokki Kolmonen riistan ja ruhojen kimpussa

Riistakakkonen keskittyi metsästyksen erikoisuuksiin.

Tv-kokit Vanamo ja Kolmonen ohjelmassa Asia on pihvi, joulupihvi. 1975.

23.12. Teeman Elävä arkisto: Arkiston joulu

Joulu tulla jolkottaa, mutta missä on pukki? Arkisto tarjoilee joulumaistiaisia kolmelta vuosikymmeneltä: Vanamo ja Kolmonen laittavat joulupossua 1970-luvun tyyliin, Helsingin kaduilla kysellään joulupukin olemuksesta 1960-luvun hengessä, ja Juice ja Hassisen kone tuovat musiikilliset jouluterveiset 1980-luvulta.

keittiömestarit Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen pesevät hampaitaan aterian jälkeen.

17.3. Teeman Elävä arkisto: Ruokatarjoilu

Mitä kutsuilla tarjotaan ja miten buffetista syödään?

Vanamo ja Kolmonen Boman talossa vuonna 1979.

31.3. Teeman Elävä arkisto: Pääsiäisruokia

Tv-kokit Vanamo ja Kolmonen pääiäismeiningeissä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle