Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähde syyskuussa kiertämään Suomea Elävän arkiston matkassa

Syyskuun tapahtumia Elävän arkiston valossa.

Elävän arkiston toukokuu vie Pertsan ja Kilun uusiin seikkailuihin

Vinkkejä Elävän arkiston sisältöön toukokuulle.

Joulukuussa Elävässä arkistossa Tonttu Toljanterin matkassa kohti Lehmän vuotta

Tämä ja paljon muuta löytyy Elävän arkiston tarjonnasta.

Luulitko, että grillaus on kuulunut pitkään suomalaiseen keittiöön? Tutkija: Suomalaiset ovat olleet enemmän keittäjä- kuin paistajakansaa

Avotulta on käytetty Suomessa ruoan paahtamiseen lähinnä erä- ja metsäretkillä. Ensimmäisissä grillausohjeissa suositeltiin käyttämään varrastikkuina pyöränpinnoja.

Kinkku, kalat ja laatikot joulupöytään Kolmosen, Vanamon ja Makupalojen reseptein

Jouluruokaa arkistosta 1970- ja 2000-luvun ruokaohjelmissa

Vanamon ja Kolmosen joulu Teemalla 2018

Teemalla muistellaan edesmenneitä keittiömestareita

Tv-kokki Veijo Vanamo on kuollut

Vanamo muistetaan muun muassa Ylen legendaarisesta ruokaohjelmasta Patakakkonen.

Ihmisroskaksi vähäosaisia kutsunut kaupunginvaltuutettu saa jatkaa valtuustossa puolueensa riveissä

Keskustan Oulun valtuustoryhmä ei näe huomautettavaa eikä moitittavaa valtuutettu Riikka Moilasen viime viikon valtuuston ihmisroska-puheessa.

Pääsiäisruokia à la Patakakkonen ja Makupalat

Suosikkiohjelmissa on nähty monenlaisia pääsiäismenuita.

Kokki Kolmosen lihakirves heilui Riistakakkosessa

Vuosittainen ohjelma keskittyi metsästyksen erikoisuuksiin.

Mäyrä kattilassa, kyy grillissä – kesä lautasella Kokki Kolmosen tapaan

Epätyypillisiä kesäruokia tehdään Turkka Aaltosen ohjeilla.

Teeman Elävä arkisto: Joulun rääppiäisruokia

Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat tähteiksi jääneistä jo

27.9. Teeman Elävä arkisto: Eksoottinen Patakakkonen

Kokki Kolmonen kokkasi usein tulkinkin avulla 1980-luvulla.

Jaakko Kolmonen oli Suomen ensimmäinen koko kansan tv-kokki

Kokki Kolmonen Arto Nybergin haastattelussa ja valokuvissa.

Grillattua kyytä ja pemmikaania – Näistä erikoisista makupaloista Jaakko Kolmonen muistetaan

Keittiömestari Jaakko Kolmonen oli suomalaisten televisionkatsojien kestosuosikki vuosikymmenien ajan.

Jyrki Sukula muistelee Kokki-Kolmosta: Puhui asioista, jotka ovat nyt trendin aallonharjalla

Tv-kokkina tunnettu Jyrki Sukula sanoo olevansa "höyhensarjalainen" Jaakko Kolmoseen verrattuna.

Legendaarinen tv-kokki Jaakko Kolmonen on kuollut

Jaakko "Kokki" Kolmonen tuli tunnetuksi useista tv-ohjelmista.

Jos synnyit 1930-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

Ylen vuosikymmenet 1930-luvulla syntyneen ihmisen silmin

Teeman pääsiäinen 2016

Ruokaa ja musiikkia, elokuvia ja valokuvia

Pippurimylly-ohjelmalle palkinto ruokakulttuurin vaalimisesta ja uudistamisesta

Pippurimyllyn ohjeita on helppo toteuttaa kotikeittiössä. Valintaraadin mukaan viikoittainen ajankohtaisohjelma tukee lappilaisen ruokaperinteen säilymistä ja uudistumista.

22.12. Teeman Elävä arkisto: Jouluruokaa ja runoja

Vanamon ja Kolmosen seurassa joulu tuntuu joululta.

Ananaksen voi vaihtaa omenaan – Herkkupizza valmistuu suomalaisista raaka-aineista

Suosikkipizzoja on yhtä monta kuin syöjiä. Jaakko "Kokki" Kolmosella on tarkat kriteerit pizzan tekoa varten: suomalaista sen olla pitää.

Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa

Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia.

Keitettyä mäyrää Patakakkosessa

Tehopari Kolmonen–Aaltonen metsäsian kimpussa.

Haggista ja kalapylsyä grillistä Patakakkosen tapaan

Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen pötsiruokien äärellä.

Savulihaa intiaaniteltassa ja pemmikaania retkievääksi

Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen kokkaavat 1988.

Kesäkeittiö: Juhannushäiden pitopöytä

Kesäkettiössä tehdään juhannushäiden pitoruokia

Kesäkeittiö: Savustettua kampelaa ja ahventa

Kesäkeittiössä savustetaan kalaa

Kesäkeittiö: Grillijuhlat kerrostalon parvekkeella

Kesäkeittiön kokit valmistavat parvekkeella grilliruokaa

Patakakkonen muiden maiden ruokien äärellä

Esitellään eri maiden perinneruokia Intiasta Islantiin.

Patakakkosen paastonajan ruokia

Vanamo ja Kolmonen tutustuvat karjalaisten pääsiäiseen.

Ruoanlaittoa veren maku suussa

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo taistelevat anemiaa vastaan.

Kokki Kolmonen tarkastaa Finnairin lentokoneruoan

Aterioissa ja myös niiden esillepanoissa oli eroja.

Kun Vanamo ja Kolmonen kävivät ravustamassa Luumäellä

Keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo ovat antaneet suomalaisille satoja vinkkejä ruoan valmistukseen. Vuonna 1971 kaksikko kävi ravustamassa Kesäkeittiön merkeissä Luumäen Kivijärvellä, jossa he keittivät rapuja ja valmistivat rapujuomaa, josta ei tule pää kipeäksi.

Vatsahaavaisille sopivia ruokia

Vehnäjauhovelliä ja keittoja.

Kokki Kolmonen varusmiesten juhannuksen soppamajurina

Silakkakeittoa soppatykillä Hästö Busön linnakkeessa.

Kokki Kolmonen riistan ja ruhojen kimpussa

Riistakakkonen keskittyi metsästyksen erikoisuuksiin.

17.3. Teeman Elävä arkisto: Ruokatarjoilu

Mitä kutsuilla tarjotaan ja miten buffetista syödään?

31.3. Teeman Elävä arkisto: Pääsiäisruokia

Tv-kokit Vanamo ja Kolmonen pääiäismeiningeissä.

23.6. Teeman Elävä arkisto: Vanamo ja Kolmonen

Mutkatonta kesäruokaa suoraan 1970-luvulta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle