Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tove Jansson valokuvaaja Kalle Kultalan ikuistamana. Mustavalkokuvaa sävytetty jälkikäteen.

Naisia elämänsä pääroolissa – dokumentteja ja haastatteluja innostavista naisista

Ensimmäiset naiskansanedustajat ja muita sankarittaria.

Presidentti nimitti aivotutkija Riitta Harin akateemikoksi

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on nimittänyt aivotutkijana tunnetun professori Riitta Harin akateemikoksi. Suomen Akatemia perusteli Harin nimitystä sillä, että häntä pidetään yhtenä neurotieteen huippututkijoista maailmassa.

Riitta Harista akateemikko

Hallitus esittää, että aivotutkija, professori Riitta Harille myönnetään akateemikon arvonimi. Tasavallan presidentti Tarja Halosen on määrä myöntää nimitys huomenna perjantaina.

Nuoret seuraavat eniten tiedettä

Nuoret seuraavat tiedettä enemmän kuin vanhemmat. Tiedebarometri 2010:n mukaan nuoret ovat kiinnostuneita etenkin teknologiasta ja viihteestä, kun vanhemmat hakevat tietoja taloudesta ja politiikasta.

Leena Peltonen-Palotie

World Famous Geneticist Leena Peltonen-Palotie Dies

World renowned Finnish molecular geneticist Leena Peltonen-Palotie has died of cancer. She was 57.

Leena Palotie

Leena Palotie – ihmiskunnan kartantekijä

Peltonen-Palotie oli yksi arvostetuimmista geenitutkijoista.

Leena Palotie kertoo työstään laboratoriossa vuonna 1998.

Akateemikko Leena Palotie kuollut

Tieteen akateemikko Leena Peltonen-Palotie on kuollut vakavan sairauden jälkeen. Hän oli 57-vuotias. Palotie opiskeli Oulussa ja toimi pitkään 1970- ja 80 -luvuilla Oulun yliopiston tutkijana.

Leena Peltonen-Palotie

Akateemikko Leena Peltonen-Palotie kuollut

Tieteen akateemikko Leena Peltonen-Palotie on kuollut. Syöpää sairastanut Palotie menehtyi Helsingissä 57-vuotiaana. Professori Peltonen-Palotie nimitettiin viime lokakuussa tieteen akateemikoksi. Arvonimi voi olla vain 12 suomalaisella yhtäaikaisesti.

Naistenpäivän kunniaksi julkaistu postimerkkivihko

Women Honoured with Stamp on Women's Day

Six Finnish women are being honoured this year with their own postage stamp on March 8, International Women’s Day. The Finnish postal services company Itella decided to recognise women in various fields with the booklet of stamps.

Suomalaiset naisvaikuttajat postimerkkeihin

Kansainvälisenä naistenpäivänä, 8. maaliskuuta Itella julkaisi kuuden postimerkin vihkon jossa aiheena ovat suomalaiset naisvaikuttajat. Postimerkkitoimikunta mietti tarkkaan keitä postimerkkeihin valitaan. Merkkeihin valikoitui sellaisia naisia, jotka vaikuttavat omalla tavallaan suomalaisten elämään joka päivä.

Leena Palotie postimerkkiin

Oululaislähtöinen geenitutkija, akateemikko Leena Palotie on päässyt maanantaina julkaistavaan uuteen postimerkkivihkoon. Kaikkiaan merkkivihkossa julkaistiin kuuden suomalaisen naisvaikuttajan kuvat. Joukossa on myös Pattijoella syntynyt muotoilija korutaiteilija Ritva-Liisa Pohjalainen.

Uusi postimerkki, jonka aiheena on Ritva-Liisa Pohjalainen

Pohjalainen sai oman postimerkin

Kuopiolainen muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen on päässyt maanantaina julkaistuun uuteen postimerkkivihkoon. Kaikkiaan merkkivihkossa julkaistiin kuuden suomalaisen naisvaikuttajan teoksia.

Naistenpäivän kunniaksi julkaistu postimerkkivihko

Kuusi merkkinaista uuteen postimerkkivihkoon

Kuusi suomalaista naisvaikuttajaa on päässyt uuden postimerkkivihkon aiheiksi. Merkkivihko julkaistiin maanantaina kansainvälisen naistenpäivän yhteydessä.

Leena Peltonen-Palotie

Leena Peltonen-Palotie on nyt tieteen akateemikko

Professori Leena Peltonen-Palotien uusi arvonimi on akateemikko. Tieteen akateemikon arvonimi myönnetään Suomen Akatemian esityksestä vain harvoille ja valituille. Samanaikaisesti niitä voi olla vain kaksitoista.

Education Minister Rejects Tuition Suggestion

The Minister of Education Sari Sarkomaa has rejected the latest suggestion that Finnish universities start charging students tuition.

Palotie vaatii yliopistoihin lukukausimaksuja

Geenitutkija, professori Leena Palotie vaatii yliopistoihin lukukausimaksuja. Hän perustelee vaatimusta sillä, että maksuilla turvattaisiin korkeakoulujen kehitys. Opetusministeri Sari Sarkomaa kuitenkin torjuu lukukausimaksut.

Suomalaiset luottavat tieteeseen, mutta eivät usko sen kaikkivoipaisuuteen

Suomalaisten enemmistö luottaa tieteeseen, mutta ei usko tieteen voivan ratkaista kaikkia ongelmia tai parantavan ihmisten turvallisuudentunnetta. Tämä käy ilmi tuoreesta tiedebarometrista. Suomalaisista tieteentekijöistä ylivertaisesti tunnetuin on genetiikan tutkija Leena Palotie.

Suomalaisprofessori johtamaan perimätutkimuksen ohjelmaa

Akatemiaprofessori Leena Peltonen-Palotie on kutsuttu Euroopan johtavan genomiikan tutkimuslaitoksen, Sanger-instituutin, ihmisgenetiikan ohjelman johtajaksi.

Yle Areena logo.

Ihmiskloonia tarjottiin miljoonalla markalla

Tieteen alamaailmassa yritetään tiiviisti ihmisen kloonaamista. TV-uutisten tietojen mukaan vuonna 2001 ihmiskloonin hinta oli noin miljoona markkaa.