Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Intohimo roihahti uuteen liekkiin, kun Suihkolat ottivat avioeron: "Koskettelua on nyt kattilakaupalla"

Joka kymmenes suomalainen asuu eri osoitteessa kuin kumppaninsa.

Voiko työpaikka kieltää rakastumisen? Ei – mutta työpaikoilla syntyy yhä vähemmän romansseja

Työpaikoilla sopivien suhteiden rajat muuttuvat #metoo-liikkeen myötä.

Seksitutkija Osmo Kontula riidoissa kollegojensa kanssa – Seksologinen seura erotti perustajansa ja entinen puheenjohtaja syyttää syrjinnästä

Kontula kiistää käyttäytyneensä huonosti. Seura kiistää erottamisen liittyvän syrjintään.

"Perhe on vähän vanhanaikainen haave" – Ylen kone näyttää, kuinka moni ikäisesi asuu yksin

24-vuotias sinkkumies ja leskeksi jäänyt nainen kertovat, miltä yksin asuminen tuntuu. Juttu on julkaistu marraskuussa 2019.

Suomalaiset avioituvat esikoisen synnyttyä – "Yhteiset lapset ovat niin sitova päätös, että se on melkein jo aamen"

Naimisiin mennään usein lasten vuoksi, vaikka juridisesti sillä ei ole juuri mitään vaikutusta heihin.

Saunaseksi kuumentaa tunteet - laudelambada on yllättävän suosittua

82,5 % suomalaisista on harrastanut saunaseksiä.

Vanhemmat haluavat lisää joustoa työn ja perheen yhteensovittamiseen – perhepolitiikka ei näy vaaleissa, vaikka syntyvyys on romahtanut

Tutkimusprofessori Osmo Kontula kummastelee, miksi poliitikkojen perhepolitiikka-aiheiset puheet ovat nyt liittyneet lähes yksinomaan perhevapaauudistukseen.

All Points North #32: Money or kids? With Osmo Kontula and Safa Ali

As Finland faces a dwindling birthrate, sociologist Osmo Kontula and mum-of-two Safa Ali discuss if it's just too costly to have kids in Finland.

Rakkautta on turha etsiä baarista – puoliso löytyy nyt netistä tai kaveripiiristä: "Jos löydän komistuksen baarista, en tiedä onko hän edes sinkku"

Deittisovellukset ovat kaapanneet baareilta soidinmenot. Tutkimus osoittaa netin olevan yleisin puolison hakupaikka.

Pari harrasti seksiä yleisellä rannalla, kunnes poliisi hälytettiin – Tämä on Suomessa yhä harvinaisempaa

Poliisille ilmoitettu sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen on vähentynyt koko Suomessa selvästi. Tutkija Osmo Kontulan mukaan paheksumiskynnys on nykyään korkeampi.

Paula Tiessalo: Naisen orgasmi on yhä mysteeri seksitutkijoille, ja ratkaisua siihen on etsitty aivan vääristä asioista

Se oli taas niitä aamuja, kun suuren valtakunnallisen päivälehden avatessani vetäisin aamukahvin terhakkaasti väärään kurkkuun.

Kun Lyyli Vassinen, 95, tapasi sotasyksynä pojan tansseissa, hän tiesi kohdanneensa tulevan miehensä – rakkaus ensisilmäyksellä ei ole myytti, mutta nykyään valinnanvara voi mutkistaa sinkkuelämää

Ennen seurustelu oli oikeasti yksinkertaisempaa – valinnanvaraa oli vähemmän, ja puoliso oli usein omasta kylästä. Väestöliitto tutkii parhaillaan suomalaisten rakastumisen vaiheita.

Lapsiperheen seksielämä on pikamuhinointia rutiinien lomassa – Seksuaaliterapeutti kertoo, mitä tilanteelle voi tehdä

Tutkimusten mukaan parisuhteissa seksistä puhuminen on tullut vaikeammaksi kuin ennen. Mikkeliläiset Joonas ja Emmi Uimonen totesivat saman kun saivat lapsia. Seksistä puhuminen kuitenkin kannattaa, sillä se lisää onnellisuutta.

Seksilomayritys Suomussalmella vei miehen omaisuuden – idea lähti julki vuotaneesta terveysraportista

Rantaneuvoksen Seksilomat jäivät tähdenlennoksi. Aluksi saapui bussilastillinen kuusamolaisia, mutta lopulta idea kaatui kävijöiden puutteeseen.

Friday's papers: Marriages lasting, Afghan deportations, church poetry

The week's final paper review includes print news on Finnish people being less keen on marriage (but staying together for longer once they do get hitched), more than half of Afghan asylum seekers being deported and President Niinistö's wife packing a Helsinki church.

Ex-vaimon kanssa ei tanssittu, uuden kanssa kyllä? Toisella kierroksella halutaan miellyttää

Uudessa parisuhteessa voidaan olla valmiimpia kompromisseihin, joihin entisessä parisuhteessa ei suostuttu. Harva haluaa jäädä yksin erottuaan.

90% of married people in Finland happy in their relationship

It has long been a general perception that a happy marriage is only possible in Hollywood movies. Research from the family welfare advocate Väestöliitto says otherwise, as it shows that 90 percent of couples in Finland say they love their partners.

Suomalaisella parisuhteella kulkee kovaa – eroamisen helppous tekee pareista onnellisia

Pitkään on vallinnut käsitys, että koko elämän kestävä onnellinen avioliitto on aikansa elänyt myytti. Ei ole. Suomalaisessa parisuhteessa rakastetaan elämän loppuun saakka.

Study: 10 percent of people in Finland unhappy with their sex lives

Ten percent of people in Finland say they are unsatisfied with their sex lives, a 10 percent increase from a similar survey carried out in 2007, according to a new study from the Family Federation of Finland. The group based its findings on last year's FINSEX survey.

Joka kolmas kärsii huonosta seksistä – pusu päivässä parantaa parisuhdetta

Onko sinulla arjessa aikaa rakastettusi koskettamiseen? Pitäisi olla, muuten parisuhteesi on suuressa vaarassa, todetaan uudessa tutkimuksessa.

Seksuaaliterapeutit uskovat yhä masturbointiin orgasmin opettelussa

Tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan naiset harjoittavat itsetyydystä enemmän kuin koskaan, mutta orgasmiongelmat vain lisääntyvät.

Yhä harvempi nainen saa orgasmin – uusi tutkimus haastaa seksuaaliterapian

Uuden suomalaisen tutkimuksen mukaan alle puolet naisista saa orgasmin yhdynnässä. Joka kymmenes ei ole kokenut hekuman huippua koskaan.

"Ei ihmisen tarve tulla rakastetuksi katoa" – leskirouvat etsivät miestä tosissaan

Seitsemänkymppinen leski kaipaa jotakuta, jonka kainalossa nukkua ja ottaa matkalle mukaan. Marja-Leena Norisalon tapaan yhä useampi leskinainen etsii parisuhdetta vielä vanhuuspäiville.

Study: More Finns opting for solo sexual satisfaction

The latest FINSEX study of sexuality in Finland shows that masturbation has increased in all age groups surveyed and by members of both sexes - even as the frequency of intercourse has declined. A clear trend is evident, with every generation more actively indulging in solo sexual pleasures.

Itsetyydytys on Suomessa kasvava seksitrendi – "Ennen peloteltiin vaaroilla, nykyään suositellaan"

FINSEX-tutkimuksen mukaan itsetyydytys on lisääntynyt kaikissa ikäryhmissä ja molemmilla sukupuolilla. Tutkimusprofessorin mukaan jokainen uusi sukupolvi on nuoruudessaan edellistä aktiivisempi.

Nainen haluaa seksiä toisen naisen kanssa aiempaa enemmän – ja myös toimii halunsa mukaan

18-44-vuotiaista naisista joka viides kertoo kokeneensa kiihottavia hyväilyjä tai sitä pidemmälle menevää seksiä toisen naisen kanssa. Kokemuksensa jakaneet ovat seksuaalisesti kiinnostuneita pääosin miehistä.

Study: Half of men, one-fifth of women deprived of sex

Women in Finland want sex three times less than their male partners, according to research conducted last year by the Family Federation of Finland. Research professor Osmo Kontula said the study found that nearly half of men and one-fifth of women weren't getting enough physical intimacy.

Joka toinen suomalaismies elää puutteessa – naiset selvästi haluttomampia

Naisilla on seksuaalista haluttomuutta kolme kertaa enemmän kun miehillä, selviää suomalaisten seksuaalielämästä vuonna 2015 kerätystä FINSEX-tutkimuksesta. Suomalaiset miehet tuntevat seksuaalista halua useammin kuin mitä toivovat yhdyntää. Naiset taas toivovat yhdyntää useammin kuin mitä tuntevat seksuaalista halua.

Thursday's papers: Children's home abuse, Whiskey Party starting, less sex for Finns

The newspapers of Finland featured grisly details about a case of abuse at a children's home. A new pro-business political party is on the horizon. And a study finds that Finns are not having as much sex as they used to.

Henkilökuva: Osmo Kontula – Mies, joka puhuu sängyssä

Hän kehottaa pariskuntia viemään lapset mummolaan, jotta voivat harrastaa seksiä. Hän neuvoo fantasioimaan sängyssä. Hän on huolissaan nuorten naisten orgasminsaantivaikeuksista. Suomalaisten seksielämästä on mahdoton puhua ilman tutkimusprofessori Osmo Kontulaa. Miten maalaispojasta kasvoi seksiguru?

Siveyden terä tylsyy – useiden seksisuhteiden nainen ei ole enää kelvoton vaimoksi

Suomessa on Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan saavutettu siveyden tasapaino. Perinteiset roolijaot ovat purkautumassa, ja naiset kertovat avoimesti seksisuhteistaan.

Seksitutkija ehdottaa: Orgasmikoulu nuorille naisille

Suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen on Suomessa nykyään varsin vapaata. Tietoa ja virikkeitä on tarjolla yllin kyllin, kaikkiin makuihin. Siitä huolimatta nuorilla naisilla on vaikeuksia saavuttaa orgasmi.

Hyvinvointiprofessori ja yksinäisyystutkija: Kaupungeissa ihmissuhteiden ylläpito on haastavampaa

Itä-Suomen yliopistossa on alkamassa kaksivuotinen laaja tutkimus yksinäisyyden kokemuksen eri puolista. Tutkimuksessa ovat mukana sosiologian professorit Osmo Kontula ja Juho Saari. Yksinäisyys ei ole ilmiönä uusi, mutta eri viestintäkanavat, internet ja esimerkiksi Suomi24-kanava ovat tehneet sen näkyväksi.

"Suurin unelmani oli vanhempieni ero" – Pahoinvoiva parisuhde jättää jälkensä lapsiin

Vain harva vanhempi pysyy enää yhdessä vain lasten vuoksi. Väestöliiton tutkimusprofessorin mukaan eroamiseen suhtaudutaan aiempaa hyväksyvämmin.

Batmanin lapset pohtivat birakkautta

Nuortenohjelma Batmanin lapset vuonna 1986

Näin sujuu suomalainen seksi

Suomalaisten seksuaalielämä 1990-luvulla.

Professor: Couples need to make more time for sex

Research professor Osmo Kontula is worried about the deteriorating sex life of Finnish people in their 30s and 40s. He insists that more time be found for intercourse and suggests that one solution could involve sending the children to their grandparents for visits.

Työikäisten seksielämä näivettyy - mistä lisää aikaa seksille?

30–40-vuotiaiden seksielämä näivettyy, jos seksille ei saada lisää aikaa. Yhdyntöjen määrä on työikäisillä suomalaisilla vähentynyt 2000-luvulla viidenneksen. Professori Osmo Kontula kaipaa isovanhempia apuun, jotta kiireiset saisivat harrastaa seksiä rauhassa. Miten sinä olet onnistunut järjestämään yhteistä aikaa kumppanisi kanssa?

Professori Osmo Kontula: Lapset mummolaan ja aikaa seksille

30–40-vuotiaiden seksielämää uhkaa näivettyminen, jos seksille ei jostakin saada lisää aikaa.  Ratkaisu löytyisi usein mummolasta, sanoo Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula.   

Seksiprofessorin neuvo onnellisempaan parisuhteeseen: Kotona ei saa koko ajan näprätä jotain konetta

Väestöliiton tutkimusprofessorin Osmo Kontulan mukaan onnellisen parisuhteen avaimia ovat yhteisen ajan lisääminen, yhteinen päämäärä ja yhteenkuuluvuuden tunne. Toimiva seksielämä tekee suhteen vielä paremmaksi.

Osmo Kontula aloittaa seksuaalisuutta tutkivan järjestön johdossa

Kontula on ensimmäinen eurooppalainen, joka on valittu SSSS:n puheenjohtajaksi.

Pettäminen kannattaa netissä, vaikka romantiikka elääkin renessanssia

Syrjähyppyjä etsivien kohtaamispaikat netissä tuottavat pettämissivuston ex-johtajan mukaan hyvin. Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan pettämiseen suhtaudutaan kuitenkin aiempaa tiukemmin.

Nettipettäminen houkuttaa satojatuhansia - onko pettäminen liian helppoa?

Suomessa toimii kaksi varatuille tarkoitettua nettipalvelua, joiden kävijämäärät kasvavat kohisten. Esimerkiksi vajaa kaksi vuotta sitten Suomessa aloittaneella Victoria Milanilla on jo 300 000 jäsentä. Entä mitä on pettäminen, suutelua vai seksiä?

Porno pakenee tutkijoiden määritelmiä

Suomalaiset tutkijat haluavat aloittaa kansainvälisen pornotututkimuksen. Hankkeeseen kaivataan yhteistyöhön muun muassa kreikkalaisia ja englantilaisia tutkijoita. Toistaiseksi pornoa on tutkittu Suomessa varsin vähän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle