Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koolla on väliä: Entistä pienemmät hälytysajoneuvot ehtivät Helsingissä nopeasti perille sielläkin, missä paloasemia on harvassa

Ketteriä kärkiyksiköitä on tulossa muun muassa Konalaan, Kontulaan ja Tapanilan alueelle, missä avunsaannissa on ollut liian pitkiä viiveitä.

Tuesday's papers: Returning to normal, travel takes off, boar hunt in Helsinki

Morning papers look at the end of the state of emergency, reviving travel, media use and a boar hunt in the capital.

Raakaan väkivaltaan kuolleen uhrin ruumis löytyi auton takaluukusta Espoosta – nelikymppiselle miehelle elinkautinen vankeustuomio murhasta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään vuonna 1980 syntyneen miehen elinkautiseen vankeuteen niin sanotusta Kannelmäen takakonttimurhasta.

Ruumis löytyi paketoituna auton takakontista – syyttäjä vaatii Kannelmäessä tapahtuneesta raa'asta murhasta elinkautista

Syytteen mukaan ruumis oli lojunut auton takakontissa kaksi kuukautta ennen kuin se löytyi Espoosta Ämmässuon varikolta.

Mitä yli 70-vuotiaat ajattelevat siitä, etteivät he saisi tavata muita? Tarmo Polojärven suksi luistaa yhä: "Ladullahan virus ei tartu"

Hallitus ohjeistaa yli 70-vuotiaita välttämään kontaktia muiden ihmisten kanssa koronatilanteen takia.

Vanhemmat huolestuivat Tapanilan aseman turvallisuudesta – Itse korotettu aita ei käy Väylävirastolle

Tapanilainen isä oli kutsunut sosiaalisessa mediassa väkeä pystyttämään aitaa Tapanilan asemalle keskiviikkoiltana. Väylävirasto on huolestunut yksityishenkilöiden turvallisuudesta.

Loitsuja ja taikajuomien valmistamista – lapsille suunnatut larpit ovat tämän syksyn hitti: "Rituaalimagia on kiinnostavampaa kuin äidinkieli"

Larppaaminen on pitkään ollut Suomessa lähinnä aikuisten huvia, mutta lapsille suunnattuja larppejakin alkaa jo löytyä. Suosittu Velhokoulu-larppi kulkee Harry Potterin vanavedessä, mutta suomalaisin maustein.

Joel Holopainen heittää veitsiä ja on nyt lajissa maailmanmestari

Voiton eteen pitää treenata vähintään 12 tuntia viikossa, kertoo veitsenheitossa kansainvälisesti menestynyt Joel Holopainen Yle Uutisluokan haastattelussa.

Näin elokuvia kuvataan: Helsinki toimii näyttämönä useammin kuin ehkä tiesit – "Täytyy olla tarkkana, ettei sijoita vääränlaista puustoa väärään paikkaan"

Kesän keskellä kuvataan jälleen useita elokuvia, joista helsinkiläiset voivat tunnistaa lähiseutunsa esittämässä aivan muita paikkoja Suomessa.

Perussuomalaiset ei ole vain "unohdetun kansan" puolue – katso miten tulot tai työttömyys vaikuttavat vaalitulokseen alueellasi

Millaisia ihmisiä kotikulmillasi asuu ja miten teillä äänestettiin? Entä naapurissa? Katsele vaalitulosta uusin silmin.

Kehityshäiriöinen poika kateissa Helsingissä

Poliisin mukaan poika saattaa liikkua Tapanilan, Haagan tai Kannelmäen alueilla. 

Helsinki etsii satoja opettajia ensi lukuvuoden alkuun

Opettajan virkoja on avoinna yli 300, suurin osa perusopetuksessa. Kouluikäisten määrä kasvaa Helsingissä nopeasti.

Train delays following fatality in north Helsinki

Delays in capital region rail services on Tuesday morning have had knock-on effects on long-distance train services.

Helsingin junaliikenteessä myöhästymisiä koko aamupäivän

Junien kulku oli kokonaan pysähdyksissä Helsingin ja Keravan välillä lähes tunnin henkilövahingon takia.

Poliisi: Tapettitehtaan tuhopoltosta epäillyt lapset tekivät kännykkävideoita – kuvissa tulitikkuja, pahveja ja ponnekaasua

Poliisi vahvistaa Ylelle, että poliisin haltuunsa saama materiaali näyttää sekä palon sytytystilanteen että epäillyt tekijät. Helsingin Tapanilassa sijaitseva vanha tapettitehdas paloi maanantaina.

Poliisi epäilee: Tapanilan tehdaspalo sytytettiin tahallaan

Entisen tapettitehtaan tulipalon syttymishetkellä paikalla oli joukko nuoria. Osan henkilöllisyys on jo poliisin tiedossa.

Tapanilan tehdaspalo saatu sammumaan yön aikana – tutkinta siirtyy poliisille

Pelastuslaitos joutui purkamaan kattorakenteita palopesäkkeiden sammuttamiseksi.

Tapanilan tehdaspalo hallinnassa, tiedossa ei savumyrkytyksiä – Ihmisiä kehotetaan yhä välttämään liikkumista alueella

Pelastuslaitos on purkanut Helsingin Tapanilaa koskevan vaaratiedotteen. Alueella oleskelevia ihmisiä kehotetaan kuitenkin välttämään palon lähettyvillä liikkumista.

Fire in northern Helsinki sparks public warning, rail delays

A former wallpaper factory burst into flames on Monday alongside the main rail line heading north out of the city, causing delays and possible cancellations of rush hour trains. Local residents are advised to stay indoors with their windows shut due to the smoke.

Korkein oikeus alensi yhden tuomiota Tapanilan joukkoraiskauksesta – tapauksen saama julkisuus otettiin huomioon

Yhden tekijän törkeän raiskauksen tuomiota alennettiin raiskaukseksi ja rangaistus lyheni kahdella kuukaudella. Kahden muun tekijän rangaistuksia ei muutettu.

Joulupukki on korttelishakin mestari – näin alueensa markkinajohtaja optimoi reitit ja vaalii asiakkuuksia

Tehokas keikkapukki ei tupeksi aattoiltana siirtymätaipaleilla, vaan optimoi kuljetusvirrat. Jouni-pukin tilauskirjassa on tänä jouluna ainakin 15 kotitaloutta.

Pop up Xmas events enliven Helsinki for tenth time

The Helsinki district of Tapanila, among others, plays host to a number of unique little seasonal events this December with a "live advent calender". Each new day is celebrated with activities like caroling, storytelling and drawing, expanding on a format that was discovered in Germany.

Kun joulukalenterin luukku onkin naapurin pihamaalla – elävät pop up -joulukalenterit antavat syyn lenkille

Helsingin Tapanilassa järjestetään erilaisista pop up -tapahtumista koostuva elävä joulukalenteri jo kymmenettä kertaa.

Electrical fault hampers commuter train traffic in Helsinki

A track circuit fault between the Tapanila and Puistola stations cancelled and slowed commuter train traffic in Helsinki on Sunday. Delays are expected to other train services in the capital region later in the day, as repair crews try to fix the problem.

Rikosoikeuden professori: "Perusuutisoinnin ei pitäisi johtaa tuomion alenemiseen"

Helsingin hovioikeus lievensi tuntuvasti tuomiota Töölön pyöräturmassa mm. tapauksen saaman julkisuuden vuoksi. Rikosoikeuden professori emerita Terttu Utriaisen mukaan julkisuusargumenttiin tulisi suhtautua kriittisesti. Hän toivoo, että myös korkein oikeus linjaisi tapausten oikeuskäytäntöä.

Maanantai 11.4.2016 (radio)

Panama-paperit paljastivat rahanpesijän Metsosta. Tapanilan raiskaajien tuomiot kovenivat. Vain pieni osa työpaikoista ilmoitetaan julkisesti. Vuoden opettaja on palestiinalainen. Yle etsii Suomi-tekoja.

Appeal Court stiffens sentence in Tapanila rape case

A Helsinki Appeal Court has handed down stiffer verdicts to three men convicted of rape in Tapanila, northern Helsinki one year ago - after overturning the lower court's view and determining that the offence was aggravated. An adult accused in the case had his sentence extended by one year and converted to jail time, while two minors each had their suspended sentences lengthened by nine months.

Käytössä vain yksi euro – tällaisia herkkuannoksia kokit loihtivat koululaisille

Gastro-messuilla Helsingissä kisailtiin tänään kouluruoan valmistamisessa. Kisan tavoitteena on nostaa kouluruoan ja sen tekijöiden arvostusta. Katso kuinka komeita kouluruoka-annoksia kokit saivat aikaan yhdellä eurolla.

Viisi asemaa, viisi tunnelmaa – työmatka voi olla betonia tai taidetta

Pääkaupunkiseudulla tehdään yli miljoona lähijunamatkaa arkiviikolla. Asemilla vierähtää helposti tovi jos toinenkin – etenkin, jos junat ovat myöhässä. Kävimme katsomassa viidellä lähijuna-asemalla, minkälaisissa ympäristöissä ihmiset aikaansa viettävät.

Raiskauksen uhrit tarvitsevat ja saavat yhä enemmän apua

Raiskauksen uhreille tarkoitettuja tukipalveluja tarvitaan vuosi vuodelta enemmän. Tuen saaminen on nykyisin mahdollista myös netissä. Noin kolmasosa poliisin tietoon tulleista raiskausrikoksista tapahtuu Uudellamaalla.

Pääradan junaliikenne palautumassa normaaliksi – sähkövika korjattu

Pääradan junat pääkaupunkiseudulla pysähtyvät jälleen Malmilla, Tapanilassa, Pukinmäessä ja Puistolassa. I-tunnuksen junat on peruttu edelleen. N-junat korvaavat K-tunnuksella liikennöivät junat.

Ratavaurio sotkee pääradan junaliikennettä pääkaupunkiseudulla

Ratavaurion vuoksi lähijunat I, K, N ja T eivät pysähdy aamuliikenteessä Malmilla, Tapanilassa, Pukinmäessä ja Puistolassa. Vauriota korjataan parhaillaan.

Sari Helin: Pieni ihminen ei voi käsittää, että Suomessa saa raiskata

Helsingin käräjäoikeuden tuomiot Tapanilan raiskauksesta tarkoittavat maallikolle, että tekijöitä ei rangaistu. Naisen saa siis Suomen lain mukaan raiskata, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Tapanilan raiskaajille reilun vuoden tuomiot, kahden syytteet hylättiin

Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut kaksi Tapanilan raiskauksesta epäiltyä. Kolme muuta tuomittiin enimmillään vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Yhä useampi koululainen osallistuu yksityisen järjestämälle kesäleirille

Vanhempien huolena on kustannusten karkaaminen turhan koviksi. Helsingissä kaupungin leirirahojen uusjako saanut risuja, mutta myös kiitosta.

Asuntojen hinnat jopa kaksinkertaistuneet pääkaupunkiseudulla – Katso oman alueesi hinnannousu

Helsingin Kruununhaassa, Vallilassa ja Sörnäisissä vanhojen asuntojen hinnat ovat kymmenen vuoden aikana jopa lähes kaksinkertaistuneet. Vuoden aikana hinnat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla eniten Helsingin Pihlajamäessä ja Tapanilassa sekä Espoon Tapiolassa. Yle Uutisten kartta kertoo, miten asuntojen hinnat ovat kehittyneet omalla asuinalueellasi.

Rikosoikeuden professori: Törkeästä raiskauksesta tuomittu alaikäinen voi selvitä ehdollisella tuomiolla

Helsingin käräjäoikeudessa on puitu tänään Tapanilan raiskausjuttua. Rikosoikeuden professori kertoo, että törkeän raiskauksen rangaistusasteikko on kahdesta kymmeneen vuotta vankeutta, mutta alaikäinen voi selvitä ehdollisella tuomiolla.

Oikeus päätti salata Tapanilan raiskauksen asiakirjat 60 vuodeksi

Helsingin käräjäoikeus päätti ensi töikseen uhrin toivomuksesta julistaa oikeudenkäyntiasiakirjat salaisiksi. Nuori nainen joutui poikajoukon raiskaamaksi maaliskuussa lähellä Tapanilan juna-asemaa Helsingissä. Asian oikeuskäsittely alkoi tänään maanantaina suljetuin ovin.

Tapanilan raiskauksen käsittely alkaa oikeudessa

Nuori nainen joutui poikajoukon raiskaamaksi maaliskuussa lähellä Tapanilan juna-asemaa Helsingissä. Asian käsittely alkaa maanantaina suljetuin ovin Helsingin käräjäoikeudessa.

Tapanilan joukkoraiskauksesta syytteet viidelle

Viisi nuorta miestä saa syytteet törkeästä raiskauksesta. Miesten epäillään raiskanneen nuoren naisen maaliskuussa Helsingin Tapanilassa.

Ring Rail Line airport trains to service all stations

Helsinki’s public transport service HSL on Tuesday announced that trains on the new Ring Rail Line servicing Helsinki-Vantaa Airport will stop at all stations. Testing of the new rail link showed that servicing every station would not significantly extend travel between Helsinki city centre and the airport.

Kehäradan junat pysähtyvät kaikilla asemilla – matka lentoasemalle lyhenee silti

Helsinki-Vantaan lentokentälle pääsee heinäkuusta alkaen kaikilta Kehäradan paikallisjunapysäkeiltä. Näin ollen myös Käpylän, Ilmalan ja Tapanilan asemilta pääsee tulevaisuudessa suoraan lentokentälle. Koeajoissa kävi ilmi, että pystähtyminen kaikilla pysäkeillä ei pidennä matka-aikaa merkittävästi Helsingin keskustasta lentokentälle.

Yhden Tapanilan raiskauksesta epäillyn vangitsemista jatkettiin

Käräjäoikeus vangitsi maaliskuussa viisi ulkomaalaistaustaista nuorta miestä epäiltyinä Tapanilan juna-aseman läheisyydessä tapahtuneesta raiskauksesta. Miehistä neljä on vapautettu.

Miksi kukaan ei puuttunut ahdisteluun Tapanilassa? – Näillä ohjeilla katkaiset häirinnän

Tapanilassa runsas viikko sitten tapahtunut joukkoraiskaus sai Helsingin nuorisotoimenjohtajan pohtimaan konkreettisia keinoja häirintään puuttumiseksi. Hänen mukaansa yksinkertainen kysymys "Mikä on seuraava asema?" olisi saattanut kääntää junasta alkaneen tilanteen suunnan.

Some kuohuu raiskauskohun vuoksi – ei näy rikosilmoituksissa

Sosiaalisessa mediassa kuohuu Tapanilan viimeviikkoisen ryhmäraiskauksen takia. Toistaiseksi poliisille ei kuitenkaan ole tullut normaalia enempää rikosilmoituksia esimerkiksi rasistisista rikoksista.

Nuori somalialaisnainen huolissaan raiskauskohusta

Välillä rasismin aallot nousevat ja välillä laskevat, sanoo nuori Suomessa syntynyt somalialaisnainen Maryam Ismail.

Tapanilan epäillyt raiskaajat on vangittu

Helsingin käräjäoikeus on päättänyt vangita viisi törkeästä raiskauksesta epäiltyä. Poikajoukon epäillään raiskanneen nuoren tytön maanantai-iltana yhdeksän jälkeen Tapanilassa.

Nuori nainen raiskattiin Tapanilassa – poliisi kaipaa yleisövihjeitä

Poikajoukko ahdisteli nuorta naista maanantai-iltana yhdeksän jälkeen Tikkurilan ja Helsingin välisessä lähijunassa. Naisen jäätyä junasta Tapanilassa joukko seurasi tätä ja jatkoi ahdistelua. Tilannetta eteni siihen, että poliisi tutkii tapausta nyt törkeänä raiskauksena.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle