Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Terrieri koiranäyttelyssä.

Terrierit täyttävät Joensuun ensimmäistä kertaa

Rotujärjestö järjestää suuren näyttelyn Joensuussa perjantaina. Raviradalle on tulossa yli 500 koiraa, jotka edustavat kymmeniä eri terrrierirotuja.

Suomenpystykorva Äijä ja Kyösti Husu pihalla, taustalla hirsitalo.

Koiran haukkuminen toi omistajalle tuomion kotirauhan rikkomisesta – hovioikeus vahvisti poikkeuksellisen tuomion

Tuomittu aikoo hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Ylen tietojen mukaan kyseessä olisi ensimmäinen kerta kun koiran haukunnasta johtuvaa kotirauhan rikkomista käsitellään korkeimmalla oikeusasteella.

Poliisin huumekoirien SM-kilpailun mitalistit poseeraavat kouluttajinensa kuvassa.

Poliisin huumekoirien SM-kisojen voittaja on helsinkiläinen Martta-koira – tarkkanenäisimmät palkittiin Espoossa

Matkalaukkurasti osoittautui kilpailijoiden isoimmaksi haasteeksi. Voittajakoiran nenä vei kohti palkintopallia tasaisen varmasti koko kisan ajan.

Sekarotuinen Väätäinen lähdössä liikkeelle maassa olevan äänipainikematon luota.

Koiranomistajat ovat innostuneet opettamaan koirille puhumista äänipainikkeilla – mutta ymmärtääkö koira sanojen merkityksen kuten ihminen?

Rescuekoira Väätäisella on käytössään liuta äänipainikkeita, joita painamalla se voi sanoa vaikkapa "ulos", "nälkä" tai "kuka v**tu?". Mutta ymmärtääkö koira sanoja samalla tavalla kuin ihminen?

Fasaden på Åbo polishus, en grå tegelbyggnad, med blå himmel ovanför.

Lounais-Suomen poliisi selvittää kahden koiran katoamista Mynämäessä – eläimet löytyivät kuolleina, omistaja epäilee varkautta

Koirien omistaja epäilee, että kaksi uroskoiraa varastettiin pihapiiristä viime viikolla. Poliisi kertoo, että asiasta on tehty rikosilmoitus.

Labradorinnoutaja Silja on entinen huumeisiin erikoistunut tullikoira, joka haistelee nykyään koronaa.

Nyt se on todistettu tieteellisesti: koronakoirat tunnistavat viruksen 92 prosentin varmuudella – erottavat jopa variantit toisistaan

Tuore Helsingin yliopiston ja HUSin tutkimus osoittaa, että koira pystyy tunnistamaan koronaviruksen luotettavasti. Helsinki-Vantaan lentoasemalla negatiivisten testitulosten tunnistusvarmuus oli lähes 99 prosenttia.

Voisalmen koirapuisto

Outokummun uuden koirapuiston sijaintia päätetään nyt – kaupunkilaiset saavat äänestää

Nettikyselyllä kaupunkilaiset saavat äänestää uuden koirapuiston sijainnista. Kaupunki ottaa myös vastaan muita sijaintiehdotuksia.

Zelenskyi palkitsi miinanraivauskoiran

Miinanraivauksessa avustava Patron-koira sai mitalin Ukrainan presidentiltä

Jackrussellinterrierin on kerrottu löytäneen jo 200 räjähdettä ja auttaneen niiden purkamisessa.

Elvis-koira päiväkodissa.

Mustat rescuekoirat voivat joutua odottamaan omaa kotia kolme kertaa kauemmin kuin muunväriset lajitoverinsa – taustalla mustan koiran syndrooma

Mustan koiran syndroomaan voi vaikuttaa nykyinen somekulttuuri ja taikauskomukset. Ilmiön olemassaolosta on kuitenkin ristiriitaista tietoa.

Pentuliven keltainen labradorinnoutajanpentu Aada nojaa päätään pentulaatikon purualueen puiseen laitaan.

Labradorinnoutaja ja shetlanninlammaskoira ovat suosituimmat koirarodut Oulussa

Ylen koirakoneeesta selviää koirien määrä roduittain eri kunnissa. Lukumäärät perustuvat Kennelliiton tilastoon.

Jämptlanninpystykorvan pentu istuu mäntykankaalla.

Kainuun suosituin koirarotu on jämtlanninpystykorva: vain Kuhmossa suomenpystykorva kiilaa edelle

Yle on koonnut koirakoneen, josta selviää koirien määrä omassa kotikunnassasi. Kone näyttää vain ne rodut, joiden edustajia on vähintään viisi ainakin yhdessä Suomen kunnassa.

Mika Aaltola, vaimonsa Kirsin sekä kolmen amerikankarvatonterrieri koiran kanssa puiston penkillä Helsingin Tähtitorninmäellä

Mika Aaltolan perheessä on kolme harvinaista karvatonta terrieriä – katso, montako tietyn rotuista koiraa on kotipaikkakunnallasi

Aaltoloiden koirilla on 42 sukulaista Helsingissä. Tämä ja moni muu asia selviää Ylen koirakoneesta. Tutki, minkä verran sinulle tutun rodun koiria on kotiseudullasi.

Valkoinen koira, jola puuttuu oikea etujalka.

Moni ihmettelee Aino-koiran puuttuvaa jalkaa – eläinlääkärin mukaan jalaton koira voi elää hyvän elämän

Aino-koiralta on aina puuttunut toinen etujalka. "Se juoksee yhtä kovaa kuin muutkin", sanoo isäntä.

Vaasan kaupungin palveluvastaava Jarmo Latvala istuu puiston penkillä saksanpaimenkoiransa Lissun kanssa.

Saksanpaimenkoira Lissu työskentelee kaupungilla pitääkseen valkoposkihanhet loitolla puistoista

Vaasan kaupunki on yrittänyt aikaisemmin karkottaa valkoposkihanhia hanhiaidoilla ja ääniefekteillä. Lissu-koiran työrupeama kestää ainakin tämän kesän.

poro ja vasa

Irti päästetyt koirat tappavat poroja hangille – poromies ampui kaksi huskya ja ihmettelee, miksei vaatimille suoda vasomisrauhaa

Koirat surmaavat yli sata poroa joka vuosi. Kevät on herkkää aikaa, kun koirat häiritsevät porojen vasomista. Leo Aikio ampui viikonloppuna Inarissa kaksi koiraa vaatimen kimpusta.

Koira katsoo palvovasti kameran ohi.

Ottaisitko ikäihmisen mukaan koiranulkoilutuskävelylle? – Tassut ja tossut liikkeelle -kampanja torjuu vanhusten yksinäisyyttä Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunki etsii koiranomistajia kotona asuvien iäkkäiden ulkoiluystäviksi. Ikäinstituutin valtakunnallinen kampanja torjuu koronapandemian pahentamaa vanhusten yksinäisyyttä.

Koiranpentu kasvattajansa sylissä.

Korona-aikana hankittiin paljon koiria, joista halutaan nyt eroon – "Osa on huomannut, että koiran kasvattaminen ei onnistukaan"

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescuelle on tarjottu tänä vuonna jo 60 koiraa. Niistä kolmasosa on voitu ottaa vastaan. Korona-aikana hankituilla koirilla on huomattu tavallista enemmän käytöshäiriöitä.

Kirjailija Sisko Savonlahti

Sisko Savonlahden kolumni: Emme ansaitse koiria

Ihminen on itsekäs olento, joka ei osaa aina ajatella järkevästi. Kysykää vaikka karkeakarvaiselta kääpiömäyräkoiraltani, kirjoittaa Savonlahti. Kolumnin voi myös kuunnella.

Nainen istuu eläinlääkärin vastaanotolla koira sylissään.

Piia Rimpiläinen menetti molemmat koiransa tänä vuonna – jalostuksen tuomia vaivoja hoidettiin loppuun asti, vaikka se maksoi "etelänmatkan verran"

Koirien jalostuksesta johtuvia vaivoja hoidetaan eläinlääkäriasemilla paljon. Lopetettavaksi voi joutua jopa alle vuoden ikäisiä eläimiä, joiden sairauksia on vaikea hoitaa lääkkein.

Tuhiseva kuono etsii hajua noseworkissa

Hajujen nuuhkiminen ampaisi valtavaan suosioon Suomessa – kokeiden määrä koirilla liki viisinkertaistui vuodessa

Nenätyöskentely eli nosework on uudehko laji koirille. "Nosetuksessa" koira etsii hajun lähdettä ja merkkaa sen omistajalleen. Yhdysvalloissa alkunsa saanut laji pääsi Suomessa Kenneliittoon vasta pari vuotta sitten.

Poikaset odottavat nokka auki ruokaa pesässään

Kaikilla linnuilla on pesimäaikana lain suoja – Tampereen kaupunki muistuttaa pitämään koirat kiinni

Tampereen kaupunki muistuttaa, että pesimärauha koskee myös muutoin rauhoittamattomia lajeja, kuten harmaalokki tai varis.

Koira istuu ilmalla täytetyllä tyynyllä katsoo odottavasti omistajan kädessä olevaa namia.

Vaatimus täydellisyydestä vaivaa jo koiranomistajiakin – "Mitä enemmän koiralla on harrastuksia, sitä enemmän saat meriittejä"

Monet koiranomistajat kokevat kovia paineita koiranpitoon liittyen. Koiran käyttäytymiseen, hyvinvointiin ja jopa ulkonäköön kohdistuu odotuksia, joiden toteuttaminen voi olla uuvuttavaa.

Pieni koira liikuttelee kuonollaan puisen pelilaudan osia saadakseen namin.

Torstai 14.4.2022 (tv)

Aseapua Ukrainaan. Kunta-alan lakko. Pääsiäisliikenne. Koiran hyvinvointi. Sää.

Mia Skogster katsoo hymyillen belgianpaimenkoira malinois Mahista ja koira katsoo takaisin.

Flirttaile koirasi kanssa, puhu sille pottaa ja retostele – maailmanmestarin mukaan koiralle kannattaa lässyttää

Useita maailmanmestaruuksia voittaneen kouluttajan Mia Skogsterin mukaan tunneviestintä on tärkeää koiran kanssa. Tunneviestintä on ohjaajan ja koiran välistä vuorovaikutusta, joka perustuu äänenkäyttöön ja kehonkieleen.

Anastasia, Evhenia ja Anatolii ja Da Vinchi -koira

Lemmikkien vastaanottokeskus aloitti toimintansa: pieni Da Vinchi -koira pakeni sotaa perheensä kanssa Riihimäelle

Venäjän hyökkäystä paenneet ukrainalaiset lemmikit pääsevät turvaan Riihimäen vastaanottokeskukseen. Tulijat ovat toistaiseksi olleet kissoja ja koiria.

Helsingin koiramessut 19.12.2021 Kaksi tuntematonta koiraa. Etummainen hiukset silmillä.

Koiranäyttelyväki kokoontuu Botniahalliin – Vaasan kansainväliseen näyttelyyn osallistuu lähes 2000 koiraa

Vaasan perinteinen huhtikuussa järjestettävä kansainvälinen koiranäyttely täyttää Botniahallin Mustasaaressa lauantaina ja sunnuntaina. Yleisö on tervetullut paikanpäälle tutustumaan eri rotuihin.

Kaksi koiraa juoksee koirapuistossa.

Hämeenlinna saa kauan odotetun uuden ison koirapuiston

Käänteenarolle esitetään rakennettavaksi pienille ja suurille kaksi kokonaan erillistä aitausta, joiden kummankin koko ylittää Kennelliiton suosituksen.

Kaksi koiraa leikkii kepillä.

Tervakosken koirat saavat pian oman puiston Janakkalassa

Janakkalassa järjestetään kuntalaiskysely ensimmäisen koira-aitauksen sijainnista. Tervakoskelle suunnitellulle koirapuistolle on peräti kolme vaihtoehtoista sijoituspaikka.

Koiran löytöpaikka. Koira edelleen lumen alla ketjussa kiinni.

Ukko-koira löytyi lumen alta nälkään kuolleena – tutki kuvia ja katso, kuinka oikeaan osut eläinsuojelurikosten tuomioissa

MOT:n selvitys paljastaa, että Suomessa eläimiin kohdistuvista rikoksista selviää usein sakkorangaistuksella. Jopa eläinten rajut pahoinpitelyt voivat jäädä tutkimatta.

Helsingin koiramessut 19.12.2021 Kaksi tuntematonta koiraa. Etummainen hiukset silmillä.

Kajaanin kansainvälinen koiranäyttely pidetään viikonloppuna – Pallohallissa nähdään yli 3 300 koiraa, mutta ei yleisöä

Edellisen kerran Kajaanin kansainvälinen koiranäyttely järjestettiin kaksi vuotta sitten helmikuussa ennen koronarajoituksia. Terveysturvallisuus on huomioitu nyt järjestettävässä tapahtumassa.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palomiehet juttelevat sammutusharjoituksen jälkeen kerrostaloasunnossa.

Palokunta pelasti koiran savun täyttämästä rivitalosta ja antoi lisähappea

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan rivitalohuoneisto tuhoutui palossa täysin.

Mäyräkoira katsoo kameraan.

Lemmikki on tärkeä perheenjäsen, jota ei jätetä edes sodassa – yhdistys perusti Turkuun tilapäismajoituksen, jonne voi tuoda myös eläimiä

Tavallisiin vastaanottokeskuksiin ei saa ottaa eläimiä, mikä on osoittautunut monille ongelmaksi. Monella ukrainalaisella on matkassa mukanaan lemmikki.

Koira makaa terassin lautalattialla.

Koirat käyttäytyvät kuin ihmiset: toisilla on enemmän asiaa kuin toisilla

Eläintenkouluttaja sanoo, että koiraa voi kouluttaa haukkumisen suhteen samalla tavalla kuin sille opetetaan muitakin käytöstapoja. Toiset rodut on kuitenkin jalostettu haukkumaan muita rotuja enemmän.

Nainen pitää sylissään kahta koiranpentua.

Tässä on pentu nimeltä Slava Mariupol – koirien määrä lisääntyy kriiseissä ja ajankohtaiset ilmiöt voivat näkyä myös pentujen nimissä

Koirien nimet voivat tallentaa ajankohtaisia ilmiöitä, puheenaiheita ja historiaa. Pentujen määrä Suomessa lisääntyi niin 1990-luvun lamassa, finanssikriisissä kuin koronassakin.

Vapaaehtoinen nousee ulos lumiluolasta pelastusharjoituksessa Levillä.

Pelastuskoirat harjoittelivat Levillä lumivyöryn uhrin etsintää – katso video

Levillä pääsi tusinan verran koiria harjoittelemaan ohjaajiensa kanssa, miten onnistuu lumen alle hautautuneen henkilön etsintä. Poliisikoira Mörkö suoriutui tehtävästä leikiten.

Australianpaimenkoira Unna

Sota havahdutti pelastuskoirien kouluttajat: Suomessa on vain parikymmentä rauniokoiraa, ja niitä tarvitaan lisää

Suomessa on 170 vapaaehtoisten kouluttamaa koiraa hälytystehtäviin. Kouluttajaliittojen tavoite on lisätä koirien määrää. Pelastuskoirien kouluttaminen ylläpitää Suomen varautumista hätätilanteisiin.

Lähikuvassa terrierin pää. Vain toinen silmä näkyy, etualallla kuono.

Eläinlääkäri rauhoittelee keskustelua Ukrainasta tulleista koirista ja niiden taudeista – karanteeni on tarpeen, mutta rabieksen riski hyvin pieni

Ukrainasta tuodut koirat ovat käytännössä ihmiseen hyvin tottuneita kilttejä lemmikkejä, joten riski pureman kautta tarttuvaan rabiekseen on eläinläääkärin mukaan pieni. Karanteeni on silti tarpeen.

Pelastuslaitoksen työntekijä on auttamassa jäihin pudonnutta koiraa ylös jäistä.

Heikot jäät yllättivät karkumatkalla olleen koiran – videolla pintapelastaja pelastaa avannossa värjöttelevän eläimen

Jäät alkavat olla suojakelien jälkeen heikkoja monin paikoin etenkin etelässä. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pintapelastaja pelasti tiistaina jäihin pudonneen koiran.

Mäyräkoira tepastelee lumessa.

Suomessa jalostuksessa käytetään yhä vakavasti sairaita koiria – nyt syynätään keskeisimmät perinnölliset sairaudet

Jalostuksen valvonta on pitkälti alan omissa käsissä. Uuteen eläinten hyvinvointilakiin halutaan terveyskriteerejä, jotta sairaita koiria ei enää käytettäisi jalostuksessa

Koirien hyvinvointipalveluille on kasvava tarve, Kauhajoelle rakennettiin koirien puuhamaa

Koirabuumi kasvattaa yhä lemmikeille tarkoitettujen palveluiden määrää – koirien "puuhamaassa" voi treenata vaikka nenätyöskentelyä

Kauhajoella ideoitiin toimintakenttä, missä koira ja omistajansa voivat touhuta koiralle luontaisin tavoin. Taustalla on korona-aikana kasvanut lemmikkien määrä ja eloa rajoittaneet kokoontumisrajoitukset.

Tiffani Jylhänniska nenäkkäin hevosen kanssa.

Uushenkisyyden kasvu on tuonut mukanaan eläinkommunikaation – Tiffani Jylhänniska uskoo kuulevansa hevosen ajatukset

Jos uskonnot ja tiede eivät enää tyydytä, ihmiset saattavat räätälöidä henkisen maailmankatsomuksensa itse. Yksilöllisessä uskomusjärjestelmässä ei ole väliä, mikä on totta ja mikä henkimaailmasta.

Koiran ja kissan ruokakyltti ukrainan väreissä eläinten ruoka-avustuslavalla.

Eläinten kokema kauhu herätti Carina Lintulan: nyt Suomesta on lähdössä rekkalasteittain ruokaa Ukrainan kissoille ja koirille

Kahden järjestön yhteiskeräyksen ensiponnistus tuotti 30 000 kilon ruokalastin, joka matkaa Ukrainaan viikonloppuna. Avun tarve ja auttaminen jatkuvat vielä pitkään.

sirutettu pentue bordercollieita

Kennelliitto ei hae uuden pakollisen koirarekisterin ylläpitäjäksi – voittaja valitaan neljän hakeneen joukosta

Koirien pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti käynnistyy tammikuussa 2023. Koirien pakollisella tunnistusmerkinnällä ja rekisteröinnillä pyritään ehkäisemään pentutehtailua, koirien laitonta maahantuontia ja heitteillejättöä.

Petteri Morottaja ja Roosa Kukkola poseeraavat porokoiriensa kanssa Inarin Riutulassa Muddusjärven lumisissa maisemissa.

Lapinporokoirat Uula ja Kiri saavat fanipostia ulkomaita myöten – Lapissa suositaan kotimaisia koirarotuja

Porokoira on kotiseuduillaan Lapissa yksi suosituimmista koiraroduista. Muiden kennelpiirien listoilla se ei yllä kymmenen suosituimman joukkoon.

Jo joka neljäs koiranomistaja tarjoaa lemmikilleen raakaruokaa muun ruoan ohessa

Karkutien kennelissä pentujen ruoasta puolet on raakaruokaa – suomalaistutkimuksen mukaan raakaruoka tekee hyvää koirien terveydelle

Helsingin yliopistolla tehdyn tutkimuksen mukaan raakaruoka muun muassa vähentää merkittävästi koirien allergiaoireita. Kokkolalaiskennelissä raakaruokaan ollaan tyytyväisiä.

Pelastuskoira Michonne ja ohjaaja Susana Izquierdo näyttävät työskentelyään.

Pelastuskoira Michonnen nenä haistaa räjähteet, mutta nyt sillä on apuna älypanta – pelastusteknologiaan kuuluvat myös robotit

Espanjalainen rauniopelastuskoira osallistui Kajaanissa harjoitukseen, jossa testataan pelastustoimintaan kehitettyjä sovelluksia ja työvälineitä.

Pia Ropo Pepen kanssa sohvalla.

Moni korona-aikana otettu koira kärsii etätöiden päättymisestä – kouluttaja: "Voi verrata tilanteeseen, jossa ihminen jätetään palavaan taloon"

Pandemia-aikana otettu koira saattaa olla ison haasteen edessä, kun omistajan etätyöt muuttuvat lähitöiksi. Eroahdistuksesta kärsivällä koiralla veri pakkautuu lihaksiin, syke nousee ja se saattaa pissata alleen.

Toppatakkiin ja farkkuihin pukeutunut vaalea nainen silittää vieressään seisovaa suurta, valkeaa koiraa päälaelta. Koiran silmät ovat kiinni. Taustalla joukko lampaita syö heinää isosta paalista.

Laumanvartijat vähentävät petovahinkoja, vahvistaa tutkimus – koira karkottaa sudet ja hälyttää kotiväen sairaan lampaan avuksi

Ongelmia esiintyy lähinnä nuorten koirien kanssa. Yleisemmin haasteena on kasvavan koiran villi käytös tai arkuus erilaisia asioita kohtaan. Ihmiselle aggressiivia laumanvartijoita on hyvin vähän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle