Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lokakuussa Elävässä arkistossa ihaillaan Taivaan tulia

Lokakuista sisältöä Elävän arkiston artikkeleissa.

Johan on ällöttävää: Inho-verkostossa syödään hyönteisiä ja tutkitaan poksuvaa limaa

Jyväskylästä lähtöisin oleva Inho-verkosto selvittää ällöttävien asioiden syvintä olemusta.

Natseja, noituutta ja seksiriittejä – suomalainen salatiede pistettiin yksiin kansiin

Selvänäköisyyttä, hämäriä kultteja, saatananpalvontaa, teosofiaa, ufoilua... suomalaisen salatieteilyn kenttää ei todellakaan voi kutsua kapeaksi, mutta jälkipolvien ihmeteltäväksi siitä on jäänyt lähinnä välähdyksenomaisia tiedonmurusia. Nyt salatieteilijöistä on tehty kirja.

Ihmiskunnan alkukoti löytyy Uudeltamaalta

Dokumentti tutustuttaa katsojan uskomattomaan tarinaan.

Ior Bockin surmaajan tappotuomio pysyi hovissa

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan Ior Bockin surmanneen intialaismiehen tuomion. Käräjaoikeus tuomitsi miehen elokuussa taposta syyntakeettomana. Syyttäjä vaati valituksessaan rangaistuksen tuomitsemista murhasta.

Ior Bockin tapon käsittely alkaa hovioikeudessa

Mystikko Ior Bockin surman käsittely jatkui maanantaina hovioikeudessa. Surmasta syytetty intialaismies saapui vapaaehtoisesti hovioikeuden käsittelyyn maahantulokiellosta huolimatta.

Syyttäjä valitti Ior Bockin surmajutusta

Ior Bockin surman käsittely jatkuu hovioikeudessa. Kihlakunnansyyttäjä Anssi Hiivala on valittanut käräjäoikeuden ratkaisusta, kertoo STT.

Syyttäjä tyytymätön Ior Bock -tuomioon

Mytologi Ior Bockin surmaa käsiteltäneen vielä hovioikeudessa. Viime viikolla Helsingin käräjäoikeus vapautti Bockin tappaneen miehen, sillä hän oli teon tehdessään syyntakeeton. Syyttäjä on nyt ilmaissut tyytymättömyytensä ratkaisuun.

Ior Bockin surmaaja päästettiin vapaaksi

Helsingin käräjäoikeus on katsonut Ior Bockin surman tapoksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Bockin tappanut intialaismies päästettiin oikeuden istunnon jälkeen vapaaksi, koska hän oli tekohetkellä syyntakeeton.

Ior Bockin surmaaja mielentilatutkimukseen

Mystikko Ior Bockin surmasta epäilty, noin 30-vuotias intialaismies on määrätty mielentilatutkimukseen. Helsingin käräjäoikeuden mukaan mies on aiheuttanut Bockin kuoleman useilla veitseniskuilla.

Mystikko Ior Bockin surmasta murhasyyte

Mystikko Ior Bockin surmasta epäilty mies on saanut murhasyytteen. Syyttäjä Anssi Hiivala ei halua kommentoida syytettä tässä vaiheessa.

Ior Bockin murhasta epäillään enää yhtä henkilöä

Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut toisen Ior Bockin murhasta epäillyn henkilön. Vain yhtä henkilöä, vuonna 1982 syntynyttä intialaista miestä epäillään mystikon murhasta.

Ior Bockin surmasta epäillyt vangittu

Helsingin käräjäoikeus päätti tänään vangita kaksi Ior Bockin surmaamisesta epäiltyä miestä. Miehiä epäillään murhasta todennäköisin syin.

Mythologist Ior Bock Dies in Mysterious Circumstances

One of Finland’s most colourful characters, the mythologist, author and historical guide Ior Bock, has died at the age of 68.

Ior Bock Munkkiniemen henkirikosuhri

Mytologina ja Suomenlinnan oppaana tunnetuksi tullut Ior Bock on kuollut. Bock, alkuperäiseltä nimeltään Bror Holger Svedlin, kuoli lauantaina henkirikoksen uhrina Munkkiniemessä Helsingissä.

Ior Bock ja Lemminkäisen temppeli

Bockin johdolla Sipoosta etsittiin muinaistemppeliä.