Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nokian pääkonttori Espoossa.

UPM posts record profits, Nokia and Wärtsilä also strong

Despite global upheavals this past spring, several Finnish industrial heavy-hitters achieved strong second-quarter results.

Nokian pääkonttori Espoossa.

Yle seurasi tulospäivää: Nokian Lundmark tyytyväinen yhtiön tulokseen | UPM teki ennätyksen | Wärtsilä sai päätökseen vetäytymisen Venäjältä

Useat yritykset julkaisivat tänään puolivuosikatsauksensa. Yle seurasi tulospäivää tässä artikkelissa.

Nokian kartano.

Nokia-yhtiö myi omistamansa kartanon rakennusliikkeelle – Nokianvirran tuntumaan 1 500 ihmisen asuinalue

Kartanon ja sen puistoalueen kehittäminen voi alkaa jo syksyllä.

Oulun yliopiston päärakennuksen sisäänkäynti.

Nokialta tekniikan alalle kohdentuva suurlahjoitus Oulun yliopistolle

Nokia on lahjoittanut Oulun yliopistolle 250 000 euroa. Lahjoitus liittyy yliopistojen varainhankintakampanjaan, jossa korkeakoulut saavat yksityistä rahoitusta.

Kartta Nokianrannan alueesta.

Nokian kartanon ympärille suunnitteilla koteja noin 1 500 asukkaalle

Rakentamisessa huomioidaan kulttuurihistoriallisen maiseman säilyminen.

Pekka Lundmark.

Nokia lähtee Venäjältä vähitellen – toimitusjohtaja Lundmarkin mukaan verkkojen pystyssä pitäminen on "ihmisoikeuskysymys"

"Keitä siellä toimii poistumisemme jälkeen, sillä en voi spekuloida", Pekka Lundmark sanoo. Nokia julkaisi tänään vahvan osavuosituloksen.

Nokian Campus aluetta Espoossa.

Nokia ylitti odotukset yli 580 miljoonan euron liikevoitollaan, Stora Enso teki tulosloikan ja Nordea kohensi tulostaan – Yle seurasi tulospäivää

Useat suomalaisyhtiöt ovat julkaisseet torstaina ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Koostimme päivän tulossaldoa tähän artikkeliin.

Aalto-yliopiston professorit, arkkitehdit Mikko Summanen ja Kimmo Lintula K2S-toimistossa.

Avokonttorit voi unohtaa, sanoo arkkitehti – näin koronapandemia muuttaa työpaikkoja

Epidemia lähetti suomalaiset etätyöhön eikä vanhaan toimistokulttuuriin ole paluuta. Työpaikoilla sovitaan nyt koronan jälkeisistä työnteon käytännöistä.

Nokia yhtiön logo Espoon pääkonttorissa.

Nokia vetäytyy Venäjältä, päätöksellä ei vaikutusta taloudellisiin näkymiin

Yhtiö haluaa jatkaa tietoliikenneverkkojen ylläpitoa Venäjällä, koska se haluaa auttaa venäläisiä pääsemään käsiksi maan ulkopuolisiin tietolähteisiin.

Nokian pääkonttori Espoossa.

Nokia to exit Russia

The firm said the departure would not impact its broader financial outlook.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

YIT rakentaa Nokian uudet toimitilat Oulun Linnanmaalle

Rakennusurakka alkaa jo toukokuussa 2022, valmista pitäisi olla kesäkuussa 2025.

Nokian pääkonttori Espoossa

Analyysi: Nokian verkoissa vakoillaan aivan varmasti – ja niin tehdään muidenkin verkoissa

New York Timesin artikkeli unohti, että kaikki verkkoyhtiöt tarjoavat viranomaisille portit kännykkäverkkojen valvontaan. Toki siinä on iso ero, tehdäänkö sitä Suomessa vai Venäjällä, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Nokian pääkonttori Espoossa.

Nokiaa syytetään kansalaisten seurannan edesauttamisesta Venäjällä – yhtiön mukaan telekuuntelu on verkon perusominaisuus

Nokia on vetäytynyt Venäjältä, mutta maahan jäivät järjestelmät, joita voi hyödyntää kybervakoilussa. Nokian mukaan se ei valmista, asenna tai huolla telekuunteluun käytetyn järjestelmän laitteita.

Nokian pääkonttori. 20.1.2021

Nokia, VTT top Finnish patent applications list

The firms busiest with patent applications last year are primarily state-owned.

Kemijärven sellutehdas

Väitös: Yhden työnantajan paikkakunnat ovat haavoittuvia kriiseissä, uudet ideat ovat muutoksissa arvokkaita

Tampereen seutu on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan selvinnyt verrattain hyvin kännykkä-Nokian alasajosta.

Jarno Mannerhovi ja Jenni Lahtonen Tehdas 108:n tiloissa Nokian Tehdassaaressa

Osuuskunta kehitti ruohonjuuritason toimintaa Nokialla vuosia, sitten historiallisen miljöön omistaja vaihtui – kiistoja puidaan nyt oikeudessa

Tehdassaaren kiinteistöjen uusi omistaja kertoi uudesta kesäteatterista tiedotustilaisuudessa torstaina. Vuosia saaressa toiminut osuuskunta suhtautuu uusiin suunnitelmiin ristiriitaisesti.

Nokian pääkonttori Espoossa.

Nokia kampesi kasvu-uralle – "Nyt tavoitteena on kasvun kiihdyttäminen", sanoo toimitusjohtaja Pekka Lundmark

Nokian toimintojen mylläys ja isot investoinnit 5G-teknologiaan kantavat nyt hedelmää. Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin mukaan asiakkaiden eli teleoperaattoreiden mielestä he ovat saaneet olennaisilta osiltaan kilpailijat kiinni.

kartta, johon on merkitynä Oulun Linnanmaan alueella Nokia Networksin uuden tehtaan tontti sekä Oulun yliopiston kampusalue.

Oulussa Ritaharjuntiellä tehdään maastotöitä Nokian uuden toimitilan liikennejärjestelyjen vuoksi

Puuston poistaminen katualueilta kestää noin kaksi viikkoa. Alueella liikkuvilta toivotaan varovaisuutta.

Nokian Oulun päärakennus Ruskossa

Nokian 180 miljoonan euron kampuksella ei ole vielä suomenkielistä nimeä – Oulu Home of Radio voi saada naapuriinsa uuden testausympäristön

Kaikille Nokian Oulussa työskenteleville 2 600 työntekijälle tulee työtilat Nokian Oulun uudelle pääkampukselle Linnanmaa–Ritaharju-alueelle.

Kartta Nokian muuttamisesta Oulussa.

Yhdysvaltalainen sijoitusyhtiö LCN Capitals rahoittaa Nokian uuden kampuksen Oulussa – investoinnin hinnaksi kerrotaan 180 miljoonaa euroa

LCN Capitals toimii Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa muun muassa Saksassa, Britanniassa ja Norjassa. Suomessa yhtiöllä ei tiettävästi aiemmin ole ollut toimintaa.

Kartta Nokian muuttamisesta Oulussa.

Nokia aloittaa uusien toimitilojen rakentamisen Oulun Linnanmaalle ensi kesänä

Toimitiloihin tulee tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja. Tilat rakentaa Nokian valitsema rahoituskumppani ja Nokia vuokraa tilat rahoituskumppanilta niiden valmistumisen jälkeen.

Havainnekuvassa valmistunut areena ja sen kyljessä valokirjaimin Nokian logo.

Tällainen yhtiö on nykyään Nokia, joka alkaa sponsoroida Tampereen areenaa

Nokia nousi perjantaina Tampereen areenan nimisponsoriksi. Yhtiö on yli 150 vuoden aikana muuttanut suuntaa ja tuotevalikoimaa monta kertaa.

Kaksi tyttöä turkisliikkeen näyteikkunaa katsomassa vuonna 1990.

21 kuvaa, joiden kautta jokainen 1990-luvulla kasvanut muistaa miltä lama näytti – laman lapsissa näkyy edelleen viisi erilaista haavaa

Kansallisesta traumasta pitäisi puhua aiempaa monipuolisemmin, sanoo Laman lapsista kirjoittanut Sanna Kajander-Ruuth.

Pekka Lundmark.

Tänä syksynä pelätään Kiinan taloutta ja komponenttipulaa – Yle kysyi toimitusjohtajilta, mitä se Koneelle ja Nokialle tarkoittaa

Koneen Henrik Ehrnrooth uskoo, että Kiinan viranomaisten rajoitukset voivat olla maan rakennusalalle hyväksi. Nokia löysi uuden kasvun, mutta Kiinassa sen suuruuden päivät ovat ohitse.

Björn Wahlroos kuvattuna Hullu vuosi 1991 -dokumenttia varten

Björn Wahlroosin kommunistiaika loppui pyyntöön urkkia isän papereita – näin nuorisoradikaalista tuli yksi Suomen rikkaimmista ihmisistä

UPM:n ja Sammon hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos kertoo muistelmiensa ensimmäisessä osassa nuoruusvuosistaan vasemmistoradikaalina, nousujohteisesta akateemisesta urasta sekä kasinovuosien pankkiajasta.

Autonkuljettaja kielsi Olli-Pekka Kallasvuota käymästä baarissa

Nokian autonkuljettaja kielsi Olli-Pekka Kallasvuota käymästä baarissa: “Se on sinun osaltasi kaikki nyt loppu”

Nokian entinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on julkaissut muistelmateoksen Puhelin soi öisin. Näkyvä julkinen rooli toi Kallasvuolle paljon huomiota ja rajoitti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Tampereen areena ilmasta käsin, rakennustöitä vielä menossa.

200 työpaikkaa ja kansainvälistä mainetta: Nämä neljä komeaa asiaa teknologiayhtiö Uros lupasi Tampereelle – selvitimme, miten kävi

Tamperetta näytti houkuttavan Uroksessa ainakin sen lupaamat työpaikat, suurelta näyttänyt liikevaihto, kansainväliset yhteydet ja digitaalinen loikka, jota yritys tarjosi.

olli-pekka kallasvuo ex nokia

Nokian entinen toimitusjohtaja Kallasvuo muistelee potkujaan tuoreessa kirjassaan: "Miksi lojaaliuuteeni ei voinut luottaa 30 vuoden jälkeen?"

Olli-Pekka Kallasvuo käy kirjassaan läpi liike-elämän opit. Potkut eivät harmita, mutta se harmittaa, että asia selvisi vasta Wall Street Journalista.

Nokia 3210 puhelin.

Ylen dokumentti: Nokian myyminen Ericssonille peruuntui puheluun 1991 – Björn Wahlroos: "Suomen taloushistoria olisi kirjoitettu uusiksi"

Nokian pääomistajana olleet pankit olivat sopineet jo kaupasta, mutta lopulta Ericsson ei halunnut ostaa Nokian tappiollisia televisiotehtaita Saksasta. Kansallis-Osake-Pankki perääntyi kaupasta, ja fuusioitiin myöhemmin Yhdyspankkiin.

Kartta Nokian uudesta sijainnista Oulussa

Oulussa Nokian Linnanmaan toimitilojen kaava nyt lainvoimainen – yhtiö kertoo suunnitelmiensa etenemisestä vuoden loppuun mennessä

Lopullista päätöstä ei toimitilojen rakentamisesta ei ole vielä tehty. Kaikki riippuu muun muassa siitä, että Ritaharjuntien linjaus toteutetaan suunnitelmien mukaisesti.

Pekka Lundmark.

Nokian käänne on onnistunut ja ongelmavuodet ovat takana, vahva tulos yllätti taas kaikki – "Tämä on mennyt nopeammin kuin itsekään kuvittelimme"

Nokian kasvu tuli kaikista liiketoimintayksiköistä. Yksittäisen vuosineljänneksen vahvaa tulosta olennaisempaa on se, että yhtiö näyttää koko alkuvuoden perusteella onnistuvan muutosohjelmassaan paljon odotuksia nopeammin.

Terrafamen logo näkyy ruudulla.

Yle seurasi tulospäivää: Nokialla voittoisa alkuvuosi, Tokmanni pärjäsi hyvin, Terrafamea painoi huoltotauko

Suomalaisten pörssiyhtiöiden tuloskausi jatkuu. Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin mukaan yhtiön uusi toimintamalli alkaa kantamaan hedelmää. Terrafamen tulos heikkeni, mutta edessä häämöttää uuden akkukemikaalitehtaan asiakastoimitukset.

Nokias logo i bakgrunden. I förgrunden syns en person som håller i en telefon.

Kolme yhtiötä antoi myönteisen tulosvaroituksen – Nokialla vahva alkuvuosi

Nokian lisäksi mittauslaitteita valmistava Vaisala ja it-yhtiö Efecte antoivat tänään myönteisen tulosvaroituksen.

Kartta Nokian uusien toimitilojen sijainnista

Nokian uudet toimitilat voidaan nyt toteuttaa Ouluun – kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen ja se mahdollistaa yhtiön jätti-investoinnit

Kauppakirjan esisopimus yli 91 000 neliömetrin laajuisesta tontista Linnanmaalla allekirjoitettiin jo toukokuun lopussa. Kaikkiaan Nokia aikoo investoida 150–200 miljoona euroa alueelle, mikä tarkoittaisi myös tuhansia korkean osaamisen työpaikkoja Ouluun. 

Gamestopin osakekurssi on noussut jälleen lähes alkuvuoden huippulukemiin

Luulitko, että pörssin meemeily loppui jo? Gamestop hipoo ennätyskurssiaan ja AMC ylitti sen jo – yksi asia on nyt kuitenkin toisin

Ylen haastattelemat analyytikot arvioivat, että sijoittajat miettivät nyt kahteen kertaan ennen kuin ryhtyvät lyömään vetoa nettikansan suosikkiosakkeita vastaan. OP:n mukaan myös Nokian osake on saanut piensijoittajilta nostetta.

Ericssonin lippuja.

Ericsson maksaa Nokialle 80 miljoonaa korvauksena korruptiovahingoista

Ruotsalaisyhtiö turvautui vuosien ajan korruptioon vahvistaakseen asemaansa puhelinverkkomarkkinoilla.

Tesomalla palanut omakotiltalo, palanut matkailuauto

Convicted arsonist suspected of 10 more fires in Tampere and Nokia

A man previously convicted of setting 44 fires is suspected of a string of blazes last summer in the Tampere area.

Nokian info toimitusjohtajan vaihdosta, Pekka Lundmark

Nokian osake kiitää pörssissä – Lundmark varoittelee innostumasta liikoja: "Vahva ensimmäinen askel"

Viime vuosina Nokia on tuottanut pettymyksiä. Tällä kertaa yhtiö yllätti kaikki.

Remedy, Control

Suomesta on tullut pelitalojen maa, mutta suomalaisuus näkyy peleissä harvoin – poikkeuksena ammuskelevat saimaannorpat ja steampunk-Kalevala

Juho Kuorikosken Pelien Suomi -kirja katsastaa kotimaista pelimaailma viiden vuoden ajalta. Peliala on hänen mukaansa ammattimaistunut, ja kokeellisimmat ja hulluimmat ideat tulevat indie-puolelta.

Kartta Nokian uusien toimitilojen sijainnista

Nokia investoi isosti Ouluun ja rakentaa uudet tilat 2 300 työntekijälle – kahdeksan hypermarketin kokoinen alue maksaa yli kuusi miljoonaa

Oulun kaupunki myy uusia tiloja varten tarvittavan tontin Nokialle noin kuudella miljoonalla eurolla.

Finnairin omistaja määrä on kasvanut vuoden 2020 alusta 276 %, kun taas Nokian on laskenut -5 %.

Tässä ovat kansanosakkeet – Yle selvitti, olivatko piensijoittajien pörssisuosikit hyviä vai huonoja sijoituksia

Finnairin takana on nyt lähes neljä kertaa enemmän piensijoittajia kuin reilu vuosi sitten.

Kuvakollaasi, jossa on kuva henkilöautosta, konsolipeliohjaimesta, älypuhelimesta, metsäkoneesta ja mikrosirusta.

Autotehtaat sammuttavat jo koneitaan, koska niillä ei ole riittävästi mikrosiruja – Kysyimme Ponsselta, Nokialta ja Verkkokauppa.comista, miten sirupula näkyy

Koronan vuoksi komponenttien tuotanto hyytyi, mutta kysyntä räjähti, Ponsse, Nokia ja Verkkokauppa.com kertovat.

 Pekka Lundmark

Nokian Pekka Lundmark 5G-verkoista: "Olisi naiivia sanoa, että tämä olisi vain kolmen markkina"

Nokian kurssi oli sijoittajapäivänä selvässä laskussa – pitkä marssi on vasta alussa

Työtekijä kulkee Nokian Oulun tehtaan ovista Ruskossa.

Oulussa osattiin odottaa Nokian vähennystarvetta – yhtiö kertoo karsivansa maailmanlaajuisesti jopa 10 000 työpaikkaa kahden vuoden sisällä

Nokian ilmoitus työpaikkojen vähentämisestä maailmanlaajuisesti on Oulussa otettu vastaan odottavin mielin.

Nokian info toimitusjohtajan vaihdosta, Pekka Lundmark

Analyysi: Nokian jätti-irtisanomiset eivät ole yllätys – mutta yhtiö on niiden jälkeen entistä suomalaisempi

Toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin lupaama suuri uudistus otti tänään askeleen eteenpäin, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Nokian pääkonttori Espoossa

Nokia aiming to cut up to 10,000 jobs by 2023

The telecoms company plans to downsize, but says job cuts will fall overseas.

Nokian pääkonttori Espoossa.

Nokia kertoo karsivansa jopa 10 000 työpaikkaa kahden vuoden sisällä – Suomessa palkataan lisää osaajia

Suomessa neuvotellaan yli 300 työpaikasta. Palkkaustarve on kuitenkin vielä suurempi.

Viimeinen sana ohjelma. Vieraana Juha-Pekka Raeste. 12.2.21

Teknojätit mellastavat Suomessa ilman median valvontaa – "Pitäisi keskittyä sinne, missä valta on", sanoo tietokirjailija

Juha-Pekka Raeste ehdottaa kirjassaan, että mediayhtiöiden pitäisi nimittää erikoistoimittajia seuraamaan suurimpia teknologiayrityksiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle