Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sarjakuva-Finlandian saajan valitsee Mato Valtonen

Palkinto jaetaan maaliskuun lopulla, mutta muutoin Tampereen sarjakuvatapahtuma on siirretty toukokuulle.

Anne Taskinen oli yksi suomirockin uranuurtajista – Heinäsirkka nousi estoitta lavalle äijäporukan keskelle

Taskinen oli paitsi laulaja ja säveltäjä myös toimittaja ja kirjailija. Hän keräsi kansien väliin Suomen naispuoliset rockmuusikot ja tyttöbändit 1950-luvulta 2000-luvulle. Taskinen kuoli kotonaan 7. joulukuuta.

IS: Anne "Heinäsirkka" Taskinen on kuollut

Taskinen nousi julkisuuteen Sleepy Sleepersin riveissä 1970-luvulla.

Suomalainen dj-legenda Markku Vesala eli dj Edward on kuollut

Dj Edward oli suomalaisen dj-kulttuurin uranuurtaja. Hän voitti tiskijukkien Suomen mestaruuden kymmenen kertaa.

Iltalehti: Pietarinkadun Oilers maksaa Matti Nykäsen hautajaiskulut

Muusikkopiirien jääkiekkojoukkueena toimintansa aloittanut hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers maksaa Matti Nykäsen hautajaiskulut.

"Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

Kansantaiteilija Sakari Kuosmanen kokkaa, rokkaa ja näyttelee

Sakari Kuosmasen elokuvatyö alkoi laivan kannelta.

Murhia, pimeää viinaa ja tappelutantereita – Lahti käänsi rouhean Chicago-menneisyytensä valtiksi

Lahdessa 1960-luvun bussi kiertää epätavallisia turistinähtävyyksiä Mato Valtonen oppaanaan. Yksi nähtävyyksistä on kerrostalo, johon vankikarkuri Ilpo Larha linnoittautui 90-luvulla.

Iltatähden lopunajat – heviä, syntikoita ja kasariglamouria

Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

Aki kaurismäkeläisyyden vankina

Miksei kaurismäkeläisyys jaksa enää ihastuttaa?

Lahjapaketti: Aki Kaurismäki

28.12. klo 10-16.35 neljä pitkää elokuvaa & musiikkivideoita

Punk kotoutui Suomeen peloista ja pahastuksesta huolimatta

Rockin uusi aalto leimattiin aluksi väkivaltaviihteeksi.

Konkarirokkarit: Suomalainen musiikki on kuin säilykepurkista – räpistäkin on tullut iskelmää

Suomalaisen rockin edelläkävijöihin 1970-luvulla kuuluneet Dave Lindholm, Ile Kallio ja Sleepy Sleepersin Mato Valtonen jatkavat uuden musiikin tekemistä. Kallion mielestä musiikin arvostus on vuosien varrella vähentynyt, sillä musiikkia tuotetaan nykyisin niin paljon.

"Asialliset hommat hoidettiin, muuten oltiin kuin Ellun kanat"

Royals-yhtyeen basisti Pave Maijanen muistelee, ettei yhtään keikkaa munittu sen enempää Albert Järvisen kuin muidenkaan alkoholin käytön takia.

Riihimäki Rockissa soittaa PKN – Robinille oma puistokonsertti

Riihimäellä esiintyy myös Euroviisuissa Itävallassa Suomea edustava Pentti Kurikan Nimipäivät. Yli 400 000 äänitettä Suomessa myynyt Robin taas pitää jälleen oman puistokonsertin lauantaina keskipäivällä.

Sleepy Sleepers ja paluun lavoille tekevä Maija Vilkkumaa ensi kesän Riihimäki Rockiin

Mato Valtosen ja Sakke Järvenpään jo yli 40 vuotta pystyssä pysynyt Sleepy Sleepers on tähdittämässä ensi kesän Riihimäki Rockia. Maija Vilkkumaa palaa tauon jälkeen lavoille jä nähdään myös kesäkuun lopulla Riihimäellä.

Kaija, Maija ja Michael - kotimaiset huippunimet Lappeenrannan Rakuuna Rockiin

Lappeenrannan Linnoituksessa heinäkuussa järjestettävän festivaalin tähtinä tuikkivat muun muassa Kaija Koo, Maija Vilkkumaa, Sleepy Sleepers ja Michael Monroe. Sopimus on valmiina myös Suomen Euroviisuedustajan kanssa.

Sleepy Sleepers Kouvolan Pioneerifestivaaleille

Korian pioneeripuistossa järjestettävässä tapahtumassa esiintyy lisäksi muun muassa Eppu Normaali ja Michael Monroe. Tapahtuma on 10.-11. heinäkuuta.

Arki rakentaa rakkautta

Televisiosta tuttu pappi Kari Kanala painottaa, että avioliiton solmiminen ei ole leikkiä. Rakkaus on hänen mukaansa kuin kieli, joka opitaan arjessa.

Hurjapää Artsi Nyqvistin ura oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Moottoripyörätemppuilija esiintyy ja muistelee uraansa.

Sananen – Me ollaan nuoriso

Ihminen elää nykyisin todella vanhaksi. Se on kuvana hyytävä. Meidän pelastuksemme on, että nuoruus tulee meille takaisin, noin viisikymppisenä. Tunne on aito ja ihana.

Sleepy Sleepersin basisti Kari "Pitkä" Lehtinen on kuollut

Lehtinen kuoli nopeasti edenneeseen syöpään. Hän esiintyi uransa aikana muun muassa Sleepy Sleepersien, The Charliesin ja Turo's Hevi Geen riveissä.

Devil Virtanen on Suomi-rokin legendojen luottokitaristi

Pekka "Devil" Virtanen ei ole kaikkien tuntema rock-sankari, vaikka takana onkin 30 vuoden ura Suomen tunnetuimmissa bändeissä. Matkan varrella hän on keikkaillut muun muassa Sleepy Sleepersin ja Irwinin kanssa.

Keski-ikäisyys villitsi Sliipparit keikoille

Sleepy Sleepers oli aikoinaan Suomen räävittömin yhtye, jonka keikkoja käytiin kauhistelemassa pitkien matkojenkin päästä. Mato Valtosen mielestä nyky-Suomessa on vaikea herättää pahennusta samalla tavalla kuin 70-luvulla. Yhtye tekee paluun keikkalavoille keväällä.

Legendaarinen Sleepy Sleepers palaa keikkalavoille

Bändi juhlistaa huhtikuun alun keikoillaan keväällä ilmestyvää kokoelmalevyään.

Thursday’s press review: Postal strike, tech jobs, jailed drunks and ‘70s punk memories

A look at some of the stories on the front pages of the Finnish newspapers on Thursday morning.

Kakkakepponen kelpaa kulttuuriväelle

Sleepy Sleepersin esikoislevy Sinulle äiti oli aikoinaan sellainen täräys umpivakavalle YYA-Suomelle, ettei siitä toivuttu koskaan. Yhtyeen kotikaupungissa Lahdessa oli sellainen käytäntö, että huvilupaa ei edes myönnetty, mikäli esiintyjänä oli Sleepparit. Huomenna kukkahattutätien kauhu esiintyy suurelle yleisölle Lahden Sibeliustalolla.

Sleepy Sleepersiä ja muotoilua kuljetuslaatikoissa Sibeliustalon kesänäyttelyissä

Lahden Sibeliustalon kesänäyttelyissä on esillä lahtelaista rock-historiaa ja muotoiluosaamista. Kuka, Mitä, Häh? -näyttely esittelee 80-luvulla kohua herättäneen Sleepy Sleepers -yhtyeen värikästä historiaa. Lahti Biennale ’13 puolestaan tuo näytteille lahtelaista teollista muotoilua.

Sleepy Sleepers ja Panssarisoittokunta soittavat Rockin Hellsingissä

Sleepy Sleeepers aikoo tehdä vain kaksi kotimaan keikkaa tänä vuonna. Yhtye pyysi mukaan Rockin' Hellsinki –tapahtumaan Hämeenlinnasta Panssarisoittokunnan.

Urkuri istutti pillit Harley Davidsoniin

Suomen Moottoripyörämuseon kesä tarjoaa niin Sliippareiden vaaleanpunaista kevätmopoa kuin urkupillisooloiluakin. Maailman ensimmäinen moottoripyöräkonsertto esitetään elokuussa.

Harrikoiden juhlanäyttelystä moottoripyörämuseon vetonaula

Suomen Moottoripyörämuseon toiminta vilkastuu Lahdessa kesällä. Pärisevien ystäviä hemmotellaan kymmenin tapahtumin.

Sleepy Sleepers-musikaalissa hurjastellaan Kekkoslandiaan

- Alkuperäistä yhtyettä ei tänne olisi uskaltanut päästääkään, totesi Lahden Sibeliustalon toimitusjohtaja Taneli Tuomaala syksyllä taloon saapuvasta Sleepy Sleepers-musikaalista.

Sleepy Sleepers on musikaalibuumin seuraava nimi

Lahtelaisesta 70-ja 80-lukujen kohuyhtyeestä Sleepy Sleepersistä tehdään musikaali. Käsikirjoituksen takana ovat myös Sliipparit itse. Ensi-ilta on syksyllä.

Silu Seppälä on onnellinen basisti

Muusikko ja näyttelijä Silu Seppälä on laskujensa mukaan ollut soittajana 25 eri bändissä. Tunnetuimmat niistä ovat Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys.

Sleepyt marssittivat lavalle Räsäsen ja Kuosmasen

Sleepy Sleepers viljeli tyylilleen uskollisena kökköhuumoria kesän ainoalla keikallaan Riihimäki rockissa. Osansa roisista menosta saivat niin sisäministeri Päivi Räsänen kuin Savon laulavaksi kalakukoksi tituleerattu Sakari Kuosmanen.

Vain kotimaisiin luottava Riihimäki Rock tuo lavalle Sleepy Sleepersit

Riihimäellä ei ensi kesänä kuulla ulkomaisia artisteja kesäkuun lopulla soivassa Riihimäki Rockissa. Sen sijaan kotimaisessa kattauksessa ei tingitä. Perjantain kärkinimi on Apocalyptica, ja lauantaina lavalle kipuaa Mato Valtosen ja Sakke Järvenpään luotsaama Sleepy Sleepers.

Miten minusta tuli minä, Jope Ruonansuu

Näyttelijä-imitaattori-muusikko Jope Ruonansuun lapsuus.

Mato Valtonen kirjoitti viinasta lämmöllä

Suomalaisilla on vinoutunut suhde alkoholiin, sanoo Rakkaani alkoholi -kirjan julkaissut Mato Valtonen. Toisaalta moni suomalainen ei olisi olemassa ilman alkoholin aikaansaamaa tunnekuohua.

Lahden Yöt aloitti meluisasti

Lahden torilla järjestettävä Lahden Yöt -tapahtuma ylitti eilisessä avajaiskonsertissa desibelirajansa useasti.

Tammerfest tuo festivaalin keskelle kaupunkia

Kaupunkifestivaali Tammerfest pyörähtää käyntiin tänään. Nelipäiväinen tapahtuma tuo Tampereelle kotimaisista esiintyjistä mm. Apulannan, CMX:n ja Von Hertzen Brothersin.

Painokelvoton huumori ruokkii Jopen ja Madon ystävyyttä

Mitä yhteistä on Jope Ruonansuulla ja Mato Valtosella? Paljonkin, sillä kummallakin on verissä outo huumorintaju, musiikki sekä rakkaus viihteen tekemiseen. Ei siis ihme, että nämä kaksi miestä ovat parhaat kaverukset.

WC-musiikkia

Vuonna 1975 löytyi uusi musiikkigenre

Superbändi coveroi omia biisejään

Suomen musiikkimaailma on täynnä legendaarisia kokoonpanoja. Nyt on muodostumassa uusi "superbändi", kun Turo’s Hevi Geestä, Hassisen koneesta, Sleepy Sleepersistä ja monista muista kokoonpanoista tutut muusikot Hate ja Jussi Kinnunen, Pekka ”Devil” Virtanen, Miika Kallio ja Marko Haavisto ovat päättäneet lyödä soittimensa yhteen.

Albert Järvisen elämäkerta avaa ristiriitaista persoonaa

Suomen kaikkien aikojen parhaaksi kitaristiksi tituleeratusta Pekka "Albert" Johannes Järvisestä julkaistiin tiistaina elämäkerta. Tunnetuksi Järvinen tuli Hurriganesin kitaristina.

Albert Järvisestä yli 500-sivuinen muistelujärkäle

Legendaarisesta Hurriganesin kitarasankarista Albert Järvisestä julkaistaan kohta 530-sivuinen elämänkertateos. Kirjan tekijät kirjoittivat teosta alkuun toisistaan tietämättä.

Poliisista päivää!

Juha Ohtonen esittelee uuden moniosaajan, monitoimipoliisin.

Hevi myy C-kasetillakin

Vanhoille äänitemuodoille kuten C-kasetille löytyy käyttäjiä jatkuvasti. Muun muassa hevidiggarit ja kotimaisen iskelmän fanit koluavat kirpputoreja ja antikvariaatteja löytääkseen alkuperäisiä äänityksiä. On olemassa myös musiikkia, jota ei löydy kuin C-kasetilta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle