Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Peter Östman nousi kristillisdemokraattien ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi

Vaasan vaalipiirin kansanedustaja ylsi varapuheenjohtajistoon parhaimmalla äänimäärällä.

Syöpäleikkauksesta toipuva Sari Essayah jatkaa KD:n johdossa, punnitsi puolueen toiveet ja oman jaksamisen: Hoidot jatkuvat, suhtaudun optimismilla

Oulussa kokoontuva kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee tänään kansanedustaja Sari Essayahin jatkamaan puoluejohtajana seuraavat kaksi vuotta.

Peter Östman harkitsee KD:n varapuheenjohtajuutta

Östmanille ovat tukensa antaneet muun muassa Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan piirit.

Pohjanmaalta ei hinkua kristillisdemokraattien puheenjohtajan tehtäviin

Pohjalaiset toivovat, että rintasyöpään sairastunut puoluejohtaja Sari Essayah hakee kolmannelle kaudelle.

Soten kaupankäynti alkoi eduskunnassa: keskustasta ja kokoomuksesta kysellään jo opposition tuen perään

Kristillisdemokraateista vahvistetaan, että tunnusteluja on tullut sekä keskustasta että kokoomuksesta.

Kansanedustajan idea lähti leviämään – nyt somen joulukalentereissa kehutaan kilpaa kollegoita

Kehut tuntuvat mukavilta, tietää myös Peter Östman. Sen innoittamana hän perusti blogiinsa kehujen joulukalenterin. Myös muut poliitikot ja some-aktiivit ovat innostuneet kehumisesta.

KD kannustaa perheitä suurempaan lapsilukuun

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä esittää lisärahaa lapsiperheille ja eläkeläisille. Menolisäyksiä rahoitettaisiin korottamalla sokeri- ja alkoholiveroa.

Kansanedustaja: Juutalaisvastaista materiaalia jaettu postilaatikoihin

Peter Östman (kd.) on huolissaan juutalais- ja muukalaisvastaisen toiminnan lisääntymisestä.

Two Finnish opposition parties to publish names of lobbyists their MPs meet

Finnish Parliament Speaker Maria Lohela said on Thursday that the institution plans to continue its practice of deleting parliament's visitor logs on a daily basis. Meanwhile two opposition parties - the Christian Democrats and the Greens - say that they plan to make lists of their meetings with lobbyists open to the public.

Kristillisdemokraatit valmiina hallitusneuvotteluihin, jos kutsu käy

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä pohti hallitustilannetta tiistaiaamuna. KD ei tässä vaiheessa halua puhua reunaehdoista, mutta on valmis neuvottelemaan.

Menikö valtiovarainministerillä puhujat sekaisin? – Video: "Joko tämä oli työtapaturma tai sitten ministeri ei osaa laskea"

Valtiovarainministeri moitti kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajaa pessimistisyydestä. Kritiikki taisi kuitenkin mennä väärään osoitteeseen.

Oppositio vaatii hallitukselta selvitystä lainvalmisteluperiaatteista

Oppositio kysyy, kunnioittaako Sipilän hallitus oikeusvaltioperiaatteita. Oppositiopuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat pitävät oikeuskansleri Jaakko Jonkan tuoretta lausuntoa vakavana.

Kristillisdemokraatit ehdottavat sokeriveroa: "Me ehdotimme sitä jo ennen kokoomuslaisia"

Kristillisdemokraatit ehdottavat vaihtoehtobudjetissaaan sokeriveron säätämistä korvaamaan poistuvan makeisveron.

Moni kansanedustaja pohtii, lähteekö ehdolle maakuntavaaleihin – Vaasan vaalipiiristä vain kolme myöntävää vastausta

Vaasan vaalipiirin kansanedustajista Lasse Hautala (kesk.), Vesa-Matti Saarakkala (ps.) ja Peter Östman (kd.) aikovat olla ehdokkaina vuoden 2018 maakuntavaaleissa. Ylen kyselyyn vastanneista Vaasan vaalipiirin kansanedustajista maakuntavaaleista kieltäytyivät suoraan Mats Nylund (r.) ja Mikko Savola (kesk.).

Oppositio höykytti hallitusta maatalouden ahdingosta – "Jos Veikko Vennamo eläisi, olisi hän varmaankin syvästi järkyttynyt"

Opposition mielestä hallitus ei ole tehnyt riittävästi helpottaakseen maanviljelijöiden ahdinkoa. Hallitus vakuutti, että seuraavassa lisätalousarviossa maataloudelle on luvassa kriisipaketti.

Eduskunnan puhemiehelle sattui kömmähdys – katso video

Eduskunnan puhemies Maria Lohela jakoi puheenvuorot väärässä järjestyksessä eduskunnan välikysymyskeskustelussa tänään tiistaina.

Kansanedustaja: Huono keskustelukulttuuri vaivaa jo eduskuntaakin

Kristillisten kansanedustajan Peter Östmanin mielestä eduskunnan täysistunnoissa keskustelukulttuuri on muuttunut entistä negatiivisemmaksi. Se säteilee hänen mukaansa osittain myös nykyiseen somekeskusteluun, jossa törmää entistä useammin vihapuheeseen. Hän peräänkuuluttaa jokaisen kansanedustajan vastuuta asiassa.

RKP kannattanut Sipilän vaatimusta sote-alueista, KD ei ota määrään kantaa

Jos kokoomus joutuisi jättämään hallituksen sote-kiistan takia, keskusta löytäisi ainakin RKP:n kanssa helposti yhteisen sävelen sote-alueiden määrästä. Kristillisdemokraatit puolestaan peittelevät linjaansa.

Uusia vastaanottokeskuksia Vaasan vaalipiiriin? Kansanedustajat: 7 jaa, 3 ei, poissa 6

Uusien vastaanottokeskusten perustaminen pohjalaismaakuntiin saa kannatusta alueen kansanedustajilta. Tosin kyselyssä painottuivat kuntien oma päätäntävalta - ja tilakysymykset.

Oppositio päivittelee oikeudenmukaisuuden puutetta: Hallitus leikkaa vääristä paikoista

Hallituksen suunnittelemat julkisten menojen säästöt ajavat oppositiota yhteistyöhön yli ideologisten rajojen. Kaikki viisi oppositiopuoluetta kritisoivat eritoten hallituksen aikeita koulutusmäärärahojen leikkauksista. Opposition mielestä hallitus myös kohdistaisi säästötoimia liiaksi vähävaraisiin ihmisiin.

Kristillisdemokraatit pyristelee eroon Päivi Räsäsen maineesta

Kristillisdemokraatit valinnevat puoluejohtajaksi perjantaina Sari Essayahin, joka yrittää saada puolueen kannatuksen nousuun. Ryhmäjohtaja Peter Östman ei usko, että Päivi Räsäsen julkikuva jää puolueelle painolastiksi.

Kansanedustaja Peter Östman (kd.): " En aio asettua ehdolle puheenjohtajavaaleissa"

Kansanedustaja Peter Östman (kd.) sanoo tiedotteessaan, että ei tunne nyt kutsumusta puheenjohtajan tehtävään. Hän kertoo olevansa motivoitunut nykyiseen asemaansa eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Räsänen toivoo Essayahin saavan haastajia

Kristillisdemokraateilla on Sari Essayahin lisäksi useita muita hyviä puheenjohtajaehdokkaita. Heidät vaan pitää saada esiin, muistuttaa Päivi Räsänen.

Puolueet valitsivat viimeisetkin ryhmäjohtajat – lue henkilökuvat

Puolueiden eduskuntaryhmistä viittä johtaa mies ja kolmea nainen.

Räsänen to step down as Christian Democratic Party chair

Christian Democratic Party leader Päivi Räsänen has said that she will not contest the chairmanship at the party convention in August. Räsänen has been the figurehead of the party for the last 10 years.

KD:n Etelä-Pohjanmaan piiri haluaa Östmanin puolueen johtoon

Kristillisdemokraatteja johtaa tällä hetkellä Päivi Räsänen. Puheenjohtajan paikasta on tähän mennessä ilmoittanut kiinnostuksensa Sari Essayah.

Tuleva oppositio haluaa olla mukana päätöksenteossa

Opposition ryhmäpuheenjohtajat toivoivat pikaisesti parlamentaarisia työryhmiä ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon sekä puolustusselonteon laadintaan.

Oma kotikunta on ehdokkaalle paras äänilähde

Keski-Pohjanmaalta ja lähialueelta eduskuntaan ponnistaneiden ehdokkaiden äänistä suurin osa tulee omasta kotikunnasta. Poikkeuksena ovat keskustan Mika Lintilä ja kristillisten Peter Östman. Toisaalta juuri Kokkolassa annetuista äänistä riitti jaettavaa usealle ehdokkaalle.

Vaaliennakko: Kristillisdemokraattien tehtävä työtä edustajapaikkansa eteen Vaasan vaalipiirissä

Kristillisdemokraattien päätavoite Vaasan vaalipiirissä on turvata olemassa oleva kansanedustajapaikka. Tavoitteen täyttyminen ei ole kuitenkaan läpihuutojuttu.

Government agrees to scrap childcare cuts

A controversial plan to limit parents' access to subsidised daycare has been abandoned after the Social Democratic Party announced it was giving in to strong opposition. On Sunday the government parties agreed to remove the savings measure from its package of planned structural reforms.

Peter Östman: Konsensus jarruttaa talouskasvua

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja yhtyy pääministeri Alexander Stubbin (kok.) konsensuskritiikkiin. Konsensus jarruttaa eniten Suomen talouskasvua, sanoo Östman. Hallituspuolueen kansanedustaja kritisoi myös sote-lakia. Östmanin mielestä tärkeä päätökset kunnista häviävät muualle.

Keskipohjalaiset Fennovoimasta: kolme vastaan ja kaksi puolesta

Keskipohjalaiskansanedustajista Pyhäjoen ydinvoimalan periaatepäätöksen kannalla olivat keskustan Mika Lintilä ja Tuomo Puumala. Sen sijaan kristillisten luotolainen kansanedustaja Peter Östman äänesti ydinvoimalapäätöstä vastaan, samoin Mats Nylund (r.) ja Anna-Maja Henriksson (r.).

Katso välikysymyskiistelyn päälinjat täältä jo etukäteen

Eduskunta keskustelee huomenna perussuomalaisten ja keskustan jättämästä talousvälikysymyksestä. Yle Uutiset kysyi eduskuntapuolueiden talousasiantuntijoilta, mitkä ovat heidän näkemyksensä talouspolitiikan linjauksista.

SDP:n Kymäläinen puuhaa kansalaisaloitetta venäläisomistuksen rajaamiseksi

Itärajan läheisyydessä asuvan Suna Kymäläisen lakialoitteella on mutkikas historia. Kansanedustajien enemmistön tuki hupeni jo aloitteen tarkastuslaskennassa.

Keski-Pohjanmaalta ei noustu europarlamenttiin

Keskipohjalaisten eurovaaliehdokkaiden äänimäärät eivät riittäneet parlamenttipaikkaan asti. Eniten ääniä keräsivät RKP:n Mats Nylund ja kristillisten Peter Östman.

Kristillisten Östman: Juutalaisten joukkotuhon kiistäminen rangaistavaksi

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman kannattaa juutalaisten joukkotuhoamisen eli toisen maailmansodan holokaustin kiistämisen kieltämistä lain voimalla.

Kristillisten Östman jäädyttäisi Ylen rahoituksen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman haluaa jäädyttää Yle-veron nykytasolle. Hän on myös valmis isompiin leikkauksiin, jos Yle ei pysty toimimaan ilman vuosittaista korotusta.

Sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajat: Ihmisten tarpeeton luokittelu poistettava

Asiaa koskevaa kansalaisaloitetta käsiteltiin torstaina eduskunnan lakivaliokunnan julkisessa kuulemisessa.

Kristilliset teilaa Tuomiojan näkemyksen: Uskontoa päinvastoin lisättävä kouluissa

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman tyrmää ulkoministeri Erkki Tuomiojan näkemyksen, jonka mukaan uskonnonopetus voitaisiin poistaa lukiosta. Östmanin mukaan viime aikojen perhesurmat ja kouluampumiset kertovat päinvastoin tarpeesta lisätä uskonnonopetusta.

KD:n Östman: Emme olleet lähdössä hallituksesta

Kristillisdemokraatit halusivat viimeiseen asti vaikuttaa kotihoidontukea koskevaan päätökseen.

KD-ryhmän kannasta ristiriitaisia tietoja

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja ehti jo sanoa, että uudistuspaketti on hyväksytty ryhmässä. Myöhemmin hän korjasi lausuntoaan ja sanoi, että tilanne onkin edelleen auki.

Lapintie: Kirkkoasiat pois sisäministeriltä

Kristillisdemokraattien ryhmänjohtaja Peter Östman ei näe mitään syytä kirkkoasioiden siirtämiseksi pois Räsäseltä.

Peter Östman: Kansalaisaloite on tarpeeton

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pitää kansalaisaloitetta turhana. Hän pelkää vaalien kanssa kilpailevan järjestelmän nakertavan äänestysaktiivisuutta.

Oppositio ei usko poliisien pysyvän kentällä

Hallitusta tentattiin eduskunnan kyselytunnilla vakuutuslääkärijärjestelmän puutteista, suhtautumisesta rahoitusmarkkinaveron valmisteluun, mahdollisuuksista vaikuttaa valtionyhtiöiden toimintaan ja nuorisojärjestöjen rahoituksesta. Vilkkaimman keskustelun aiheutti kuitenkin poliisin hallintorakenneuudistus.

Oppositio syyttää hallitusta tietojen pimittämisestä

Kansanedustajat kokevat olleensa pimennossa hallituksen kehysriihen ratkaisuista.

Lawmakers to consider anti-fur farming citizens' initiative

Left Alliance MP Aino-Kaisa Pekonen speculated that anti-fur farming sentiment has now taken root in Finland. Christian Democrat parliamentarian Peter Östman countered that support for the movement is merely transient.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle