Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Seututie 186:lla aamuyöstä kuolemaan johtanut ulosajo

Ulosajo tapahtui välillä Pohja-Sammatti tie - Kuusiantie. Tie on nyt avattu liikenteelle.

Miltei koko Lohjanjärven saaristo on nyt puutiaisaivokuumeen riskialuetta

THL on tarkentanut puutiasiaivokuumeen riskialueita.

Kehitysvammaisten hoivakodin asukkaat olivat muuttouhan alla – Jatkolupa heltisi: "Valoisin mielin ollaan"

Pipolan hoivakodin toimintaa jatkava Eino Raunion säätiö uskoo, että hoivakotiin saadaan myös uusia asukkaita. Se vaatii muutoksia myös toimintamalliin.

Kehitysvammaisten hoivakodin yllättävä lakkauttaminen kuohuttaa Karjalohjalla: "Minun veljeni pysyy täällä"

Kehitysvammaisten hoivakoti Pipolan lakkauttaminen kuohuttaa omaisia ja kylän asukkaita Karjalohjalla. Rinnekoti-säätiö perustelee lakkauttamispäätöstä tappiollisella toiminnalla ja sillä, että toimitilat eivät vastaa nykysuosituksia.

Suomen ainoa mummonmökkikylä on ikäihmisen toteutunut unelma – "Se riski kannatti ottaa"

Karjalohjalla sijaitseva ikäihmisille räätälöity omakotitaloalue on ainutlaatuinen Suomessa. Pois muutetaan vain pakon edessä.

Sata kastemekkoa, sata tarinaa – vauvojen juhlapuvut ovat sukujen vaalimia aarteita

Kastemekot ovat täynnä tarinoita. Niitä on ommeltu milloin mistäkin: laskuvarjosta, Suomen lipusta tai juhlapuvun alusmekon helmasta.

Karjalohjalla taistellaan lähipalvelujen puolesta

Karjalohjan asukkaat ovat huolissaan palveluiden karkaamisesta Lohjan keskustaan. Esimerkiksi terveysasema pyörii jatkossa mahdollisesti sairaanhoitajan voimin ja kyläläiset pelkäävät myös nuorisotalo Katulampun menettämistä. Entinen Karjalohjan kunta liittyi Lohjaan vuoden 2013 alussa.

Inarin kunnanjohtajan pestiin 26 hakijaa

Inarin kunnanjohtajan viran jo toistamiseen jatkettu hakuaika päättyi maanantaina puoliltapäivin. Kuntaan saapui määräajassa neljä uutta hakemusta.

Lohjan kuntaliitos närästää maaseudun asukkaita

Entisten Karjalohjan ja Nummi-Pusulan asukkaat pelkäävät palveluiden karkaamista Lohjan keskustaan. Asia käy ilmi kyselytutkimuksen tuloksista. Kaksi vuotta sitten tehtyyn kuntaliitokseen suhtaudutaan positiivisimmin Nummella. Pusulassa ja Karhalohjalla mieliala on varautuneempi.

Inarin kunnanjohtajaksi hakenut 22

Inarin kunnanhallitus päätti jatkaa kunnanjohtajan viran hakuaikaa. Lisäajan puitteissa uusia hakijoita ilmoittautui yhdeksän. Kaiken kaikkiaan Inarin kunnanjohtan virkaa on nyt hakenut 22 henkilöä.

Kolarin kunnanjohtaja hakee Kittilään

Kolarin kunnanjohtaja Kyösti Tornberg hakee Kittilän vt. kunnanjohtajaksi. Vt. kunnanjohtajan virkaa haki kaikkiaan 12 henkilöä.

Pikkukaupunkien imu hiipuu – Hangosta ja Lohjalta häivytään Helsinkiin

Seitsemän Uudenmaan kunnan väestönkehitys jäi viime vuonna miinukselle. Määrällisesti asukkaita menetti eniten Hanko ja alueen suurimman muuttotappion koki Lohja. Eniten asukaslukuaan kasvatti Helsinki.

Salon motellipalo sattui päivää ennen kauppakirjan allekirjoitusta

Pitkään myynnissä olleelle rakennukselle oli löytynyt huutokaupan kautta ostaja. Tulipalon takia kaupanteko vähintäänkin lykkääntyy.

Vanha motelli tuhoutui tulipalossa Salossa

Alustavien tietojen perusteella Salon Suomusjärvellä sijaitsevassa rakennuksessa ei ollut ketään palon syttyessä.

Hämeenlinna putosi mökkikuntana kuudenneksi

Hämeenlinnan asema mökkikuntana on romahtanut. Neljä vuotta sitten Hämeenlinnassa oli Suomen toiseksi eniten kesämökkejä. Nyt Hämeenlinnan sijoitus on vasta kuudes.

Varo näitä vaaranpaikkoja – jäät tavallista heikompia

Jäällä liikkujan pitää olla erittäin varovainen, sanoo hydrologi Heidi Sjöblom.

Kuivuus kurittaa omenatarhoja

Lohjan seudun omenasato jää keskinkertaiseksi kuivan ja kuuman kesän takia. Osa viljelijöistä turvaa satoaan kastelulaitteiden avulla, mutta kaikilla tarhoilla järjestelmiä ei ole. Toisaalta sato on hyvälaatuinen, sillä kasvitaudit eivät kuivalla säällä menesty.

Tekstiviesti varoittaa suntiota ukkosista

Karjalohjalainen myrskybongari saattaa ajaa myrskyssä 600 kilometriä nähdäkseen luonnon voimien kauneuden. Bongarin naapurissa kohoaa kivikirkko, jonka salamanisku poltti maan tasalle 70-luvulla.

Siuntion olisi pitänyt kilpailuttaa terveyspalvelunsa

Markkinaoikeus moittii Siuntion kuntaa terveyspalveluiden järjestämisestä. Kunta on tehnyt ostosopimuksen yksityisen Doctagonin kanssa ilman kilpailutusta. Päätös ei aiheuta muutoksia nykyisiin terveyspalveluihin.

Onko kuntasi lähellä kriisiä? Katso kartalta

Asutko kunnassa, jonka talous on rapakunnossa? Onko asuinkunnallasi velkaa enemmän kuin lääkäri määrää? Katso, meneekö naapurikunnassasi vielä huonommin. Näillä kriteereillä tutkitaan, mikä kunta on kriisissä.

Yliajon uhriksi joutunut mäyrä jatkaa elämäänsä rumpuna

Soitinrakentajan materiaali saattaa joskus hypätä eteen, sananmukaisesti. Näin kävi karjalohjalaiselle Jukka-Pekka Liljalle eräänä syysiltana, kun mäyrä jäi hänen autonsa alle.

Katukyltit eivät ole ehtineet kuntaliitoksen kelkkaan Lohjalla

Lohjan kaupunki laajeni vuodenvaihteessa rytinällä, kun Nummi-Pusula ja Karjalohja liittyvät Lohjaan. Kaikki katukyltit eivät vielä ole ehtineet uudistuksen kelkkaan. Katujen nimiä muutettiin 150 eikä kaikille kaduille ole vielä keväälläkään saatu oikeita nimikylttejä.

Katso, mistä saat omakotitalon halvimmalla

Maanmittauslaitoksen tuoreen kiinteistöjen kauppahintatilaston mukaan viime vuonna myydyt omakotitalot maksoivat Suomessa keskimäärin vajaat 173 000 euroa. Kalleimpia myydyt omakotitalot olivat Kauniaisissa, jossa kodin sai keskimäärin 600 000 eurolla.

Kotiseuturakkaat kylttivarkaat liikkeellä kuntien yhdistyessä

Vanhoja kuntarajakylttejä on viime päivien aikana alettu poistaa teiden varsilta. Länsi-Uudellamaalla ei tolpista löytynyt varikolle palautettavaa. Voro oli ehtinyt ensin.

Vuosi vaihtuu - kartalta katoaa 16 kuntaa

Vuoden alusta Suomessa on 16 kuntaa vähemmän kuin nyt. Seitsemässä vuodessa kuntien määrä on vähentynyt neljänneksellä.

Nummi-Pusula ja Karjalohja jäävät historiaan

Nummi-Pusulan ja Karjalohjan kunnista tulee Lohjan kaupunginosia vuodenvaihteessa. Kunnantaloilla on tehty muuttoa Lohjan suuntaan jo usean viikon ajan.

Kirkkoherra katkerana: "Meidät on ajettu alas ja nöyryytetty"

Lähes 400-vuotias Karjalohjan seurakunta lakkautetaan vuodenvaihteessa. Kirkkoherra ei säästele sanojaan kuvaillessaan, miten huonosti asioita on Espoon kapitulin puolesta hoidettu.

Kuntaliitoksen esiselvitys on "haistelumatka"

Ruokolahden kunnanjohtaja Antti Pätilä luonnehtii kuntaliitoksen esiselvitystä haistelumatkaksi. Selvityksessä pyritään selvittämään millaiset lähtökohdat kulloisellakin alueella on tiivistyvään kuntayhteistyöhön tai liitoksiin. Suomen hallitus on ehdottanut kunnille esiselvitysten teettämistä. Valtiolta saa myös rahallista tukea sen teettämiseen.

Happipullosta alkanut palo tuhosi rivitaloasunnon Karjalohjalla

Yksi talon asukas vietiin sairaalahoitoon. Palo tuhosi kolme rivitaloasuntoa ja aiheutti seitsemälle muulle asunnolle savuvahinkoja.

Yle Helsingin kuntavaalikiertue kurvaa Länsi-Uudellemaalle

Yle Helsingin vaalikiertue "Kohti kuntavaaleja" saapuu Lohjan torille torstaina 4. lokakuuta. Kuntavaaleissa riittää jännitettävää Lohjan seudulla ja Raaseporissa. Miten menestyvät vuodenvaiheessa historiaan jäävien kuntien ehdokkaat? Entä säilyykö RKP:n ylivoima Raaseporissa?

Sijaisperheiden tukea keskitetään Keski- ja Länsi-Uudellamaalla

Hyvinkäällä toimiva perhehoitoyksikkö ottaa sijaisperheiden sopimus- ja palkkioasiat hoitaakseen 14 kunnan alueella.

Lohjan liitoskunnissa käydään tiukka vaalitaisto

Lohjaan vuodenvaihteessa liittyvissä kunnissa on luvassa tiukka kuntavaalitaisto. Karjalohjan ja Nummi-Pusulan ehdokkaat tavoittelevat mahdollisimman useaa paikkaa uuden kaupungin valtuustosta.

Inkoo ja Siuntio ministeriön puheille sote-palveluistaan

Valtiovarainministeriö puhuttaa Inkoota ja Siuntiota sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä. Ministeriö ei aio pakottaa kuntia yhteistyöhön, mutta on valmis neuvomaan ratkaisun löytämisessä. Kunnat aikovat järjestää palvelunsa jatkossa yksin.

Koloradonkuoriaishavainnot vähentyneet Uudellamaalla

Uudellamaalla on tehty vähemmän havaintoja koloradonkuoriaisista kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tähän mennessä havaintoja on tehty neljä.

Ministeriö huolissaan Inkoon ja Siuntion sosiaali- ja terveyspalveluista

Kunnat joutuvat järjestämään palvelunsa uudelleen vuodenvaihteessa Lohjan seudun kuntaliitoksen vuoksi. Siuntio jättäytyi pois liitoksesta viime metreillä. Valtiovarainministeriö aikoo patistaa kuntia neuvotteluihin muiden kuntien kanssa.

Valtioneuvostolta sinetti kolmelle kuntaliitokselle

Päätökset koskevat Lohjan, Mikkelin ja Raahen kaupunkeja. Kunnille maksetaan miljoonia euroja yhdistymisavustusta.

Lohja ja Nummi-Pusula liittyvät yhteen

Valtioneuvosto on hyväksynyt Lohjan ja Nummi-Pusulan kuntaliitoksen. Nummi-Pusulan kunta lakkautetaan ensi vuoden alussa.

Paloasemat kurjassa kunnossa Länsi-Uudellamaalla

Espoon keskuspaloasemalla toimistoa on jouduttu laajentamaan varaston puolelle ahtauden vuoksi.

Kirkkoherra joutuu tuomiokapitulin kuultavaksi blogikirjoituksestaan

Tuomiokapituli kutsuu Karjalohjan kirkkoherran, rovasti Heikki Linnavirran kuultavaksi kesäkuussa. Kyse on Karjalohjan kirkkoherran torstaisesta blogikirjoituksesta, jossa hän muun muassa nimitteli vihreitä kovin sanoin.

Espoon piispa puuttui Karjalohjan kirkkoherran blogikirjoitteluun

Karjalohjan kirkkoherra Heikki Linnavirta otti torstaina roisilla tavalla kantaa blogissaan eutanasiakeskusteluun. Kirjoitus, jossa nimitetään vihreitä "armomurhaajiksi" ja "hovisyöttiläiksi" poistettiin Espoon piispan käskystä seurakunnan nettisivuilta.

Lohja ja Nummi-Pusula hyväksyivät kuntaliitoksen - Siuntio jätettiin ulos

Sekä Lohjan että Nummi-Pusulan valtuustot hyväksyivät keskiviikkona selvin numeroin kuntien yhdistymisen vuodenvaihteessa. Siuntio sen sijaan pudotettiin tällä erää pelistä pois.

"Lohjan juna meni jo"

Lohjan rukkaset Siuntiolle merkitsevät todennäköisesti kuntaliitoshaaveiden hautaamista myös Siuntiossa. Kunta on nyt pulassa peruspalveluidensa järjestämisen kanssa.

Lohja esittää, että kaupunki jättää Siuntion

Jos valtuusto hyväksyy Siuntion jättämisen kuntaliitoksen ulkopuolelle, ensi vuoden alusta toteutuu liitos Lohjan, Nummi-Pusulan ja Karjalohjan kesken.

Lohjalla pilkitään suomenmestaruudesta

Sunnuntaina pilkittävät SM-kilpailut järjestetään Lohjanjärvellä nyt kolmatta kertaa. Aikaisemmin kilpailu on järjestetty Karjalohjan Päiväkummussa vuonna 1996 ja Vivamossa 1998. Nyt kilpailu järjestetään Lohjan ydinkeskustassa. Kilpailukeskuksena on Lohjan kaupunginranta, Aurlahti.

Lohja hamuaa pikaratkaisua kuntaliitosten kiemuroihin

Lohjan kaupunginhallitus esittää kuntaliitosselvitystä Nummi-Pusulan kanssa. Lohjan ja Siuntion välinen liitospäätös ei hallinto-oikeuden päätöksellä etene. Uudella sopimuksella on kuitenkin kiire, sillä se pitäisi hioa valmiiksi yhdessä viikossa.

Fiskarsilainen metsä vei valokuvaajan vuodeksi

Palkittu karjalohjalainen luontokuvaaja Heikki Willamo on kuvannut vuoden fiskarsilaisen metsän elämää. Ajanjaksosta julkaistaan tänään teos Vuosi metsässä. Willamo päätti etukäteen ottaa vastaan sen, mitä metsä antaa.

Kuntajohtajat: Pakkoliitokset eivät mahdottomia

Hallituksen asettaman työryhmän esitys kuntauudistukseksi ei yllättäen saa täystyrmäystä Uudenmaan kuntajohtajilta. Yle uutisten tekemän kyselyn mukaan kuntakarttaesityksen sellaisenaan hyväksyisi kolme kuntajohtajaa, mutta yli puolet on valmis hyväksymään myös pakkoliitokset.

Sähkötön perhe valmistaa ruokansa retkikeittimellä

Karjalohjalla asuva Camilla Kurtti perheineen on sinnitellyt kotonaan tapaninpäivän aamusta saakka ilman sähköä. Kurtti ihmettelee, miksei Fortumilta heru tietoa sähkön palautumisen aikataulusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle