Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laeif Salmen

Toimittaja ja kirjailija Leif Salmén on kuollut

Salmén työskenteli Yleisradiossa 1970- ja 1980-luvulla.

Vaalitentti Yleisradion studiossa vuonna 1987. Kuvassa toimittajat Pekka Oksala ja Leif Salmén.

Toimittaja Pekka Oksala on kuollut

Oksala muistetaan etenkin tiukoista vaalitenteistä, joita hän veti Antero Kekkosen ja Leif Salménin kanssa.

Atte Jääskeläinen

Päätoimittajalta: Ylen linja vaaleissa on avoimuus

Avoimuus tarkoittaa sitä, että voimme edellyttää puolueilta huolella mietittyjä vastauksia suomalaisten mielestä tärkeimpiin kysymyksiin, kirjoittaa vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Leif Salmén: Maanalainen moskeija -kirjan kansi

Leif Salmén: Maanalainen moskeija

Kaikkiaan Leif Salmén on kirjoittanut 15 teosta, runoja ja proosaa, erityisesti esseistiikkaa. Tällä vuosituhannella Leif Salmen on poikennut muista suomalaisista esseiden kirjoittajista nimenomaan näkökulmansa erolla. Hän ei tarkastele tapahtumia vain Suomen vinkkelistä vaan hänen katselukulmansa on oikeastaan välimerellinen. Niin myös uusimmassa esseekokoelmassa Maanalainen moskeija, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Valtion taiteilija-apurahat on jaettu

Valtion taiteilija-apurahoja on myönnetty kaikkiaan 112 taitelijalle. Kirjailijoista viisivuotisen apurahan saivat mm. Leena Lander ja Leif Salmén. Kuvataiteilijoista pisimmän, 10-vuotisen apurahan saivat kuvataiteilija Kaarina Kaikkonen ja kuvanveistäjä Pekka Jylhä.

Toimittaja Leif Salmen.

Tentaattorina Leif Salmén

Leif Salmén edustaa monelle vaalitentaattorien aatelia.

Hedelmällisen lian historiaa

Kaikkialla törmää siihen euroon, joka onkin kymmeniä senttejä pienempi, jos sukupuoli tai ikä on väärä. Kukaan ei koskaan puhu päivän pituudesta, joka sekin vaihtelee rajusti yksilöstä riippuen, pohtii Jertta Blomstedt kolumnissaa.

Kirjailija Leif Salménille 35 000 euron Tollanderska-palkinto

Kirjailija Leif Salmén on saanut Svenska litteratursällskapetin Tollanderska-palkinnon. Salmén vastaanotti 35 000 euron palkinnon torstaina seuran vuosijuhlassa.