Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hallinto-oikeus on hylännyt Keminmaan kunnanhallituksen päätöksistä tehtyjä valituksia: päätöksiin ei voinut hakea muutosta valittamalla

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen oli valitettu muun muassa kunnanjohtajan sijaisuuden järjestämisestä.

Kemin kaupunginorkesteri soittaa kapellimestari Erkki Lasonpalon jäähyväiskonsertin

Kemin kirkossa kuultavassa konsertissa noudatetaan koronaturvatoimia.

Kemin matkailuyhtiö anoo kaupungilta lisää lainaa ja lykkäystä edellisen lainan maksuaikaan

Kaupungin kokonaisriski anotun lainan yhteydessä kasvaisi nykyisestä 2,1 miljoonasta eurosta maksimissaan 2,75 miljoonaan euroon.

Pikkukunnat pelkäävät, että isojen kaupunkien poliitikot kahmivat vallan maakunnissa – katso koneesta, millaisia päättäjiä alueellesi voisi tulla

Laskimme, miltä uusien hyvinvointialueiden valtuustot näyttäisivät, jos äänestämme kuten kuntavaaleissa. Äänestäjä joutuu pohtimaan, kumpi painaa aluevaaleissa enemmän: ehdokkaan kotipaikka vai puoluekanta.

Kohumiljonäärin Tuohivirta-yhtiö lupaa kaivoksen Lappiin, oman kryptovaluutan ja "vapauden tasavallan" – tarkistimme hurjat väitteet, pohjaa on vähän

Hankkeen vetäjä Kari Wahlroos väittää hankkineensa kaivokseen jo jättirahoituksen, mutta siitä ei ole mitään merkkejä. Wahlroosin puheissa vilahtelevat kansainväliset kumppanit, kryptovaluutat ja lohkoketjut, mutta totuuspohja on Ylen selvityksen perusteella hatara.

Meri-Lapissa aletaan selvittää vedyn mahdollisuuksia – tavoitteena on luoda mahdollisuuksia erityisesti alueen pk-yrityksille

Kemin Digipolikseen kuuluva Kiertotalouskeskus alkaa selvittää vetytalouden mahdollisuuksia luoda uutta toimintaa Meri-Lappiin.

Lapin kirjastojen e-kirjatarjonta laajenee, kirjastot järjestävät myös varastojaan uusiksi

Lappi, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu yhdistävät e-kirjastoaineistonsa ensi vuoden alusta lähtien. Lapissa myös kartoitetaan kymmenien tuhansien kirjojen varastoja. Osa aineistoista poistetaan, sillä samoja teoksia on varastoissa valtava määrä.

Kuonapata-auto syttyi palamaan Tornion terästehtaalla

Tehtaan oma sammutusryhmä sai palon sammutettua.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla Kemissä paloi sahan sivutuotekuljettimella: palo on sammutettu

Sammutustyöt Stora Enson Veitsiluodon tehtailla ovat päättyneet.

Kemin uusi teatterinjohtaja Mikko Bredenberg tulee rakentamaan teatterin tulevaisuutta yhdessä muiden kanssa: "Olen tosi toiveikas"

Uusi teatterinjohtaja suunnittelee järjestävänsä rentoja tapaamisia päästäkseen keskustelemaan yleisön kanssa teatterista.

Poliisi kaipaa havaintoja Tornion öisestä roskakatospalosta

Roskakatos sytytettiin tahallaan ja tätä ennen Aarnintie 7:ssä rikottiin kahden rapun ulko-ovien laseja rautakangella.

Katso suorana kello 12.15: Korona-aika on korostanut rajayhteistyön kipukohtia – miten siltaa maiden välille rakennetaan Tornionlaaksossa jatkossa?

Koronapandemia ja maiden kansalliset rajoitukset ovat korostaneet rajaa ja eroja. Torniossa esitellään perjantaina tutkimusta, joka nostaa esille kuusi mentaalista rajaestettä.

Kemissä uidaan viikonloppuna pitkästä aikaa kilpaa: Tatti-uinneissa yli 120 nuorta uimaria

Muut kuin kilpauimarit pääsevät altaisiin jälleen sunnuntaina puoliltapäivin. Kisat käydään lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina aamulla.

Torniossa roskakatoksen palosta levisi runsaasti savua kerrostaloon

Pelastuslaitos herätti asukkaat yöllä. Palossa vaurioitui myös kaksi autoa.

Kemissä rantaan ajautuneen moottoriveneen omistaja on löytynyt maista – etsinnät on lopetettu

Länsi-Suomen merivartioston mukaan vene oli lähtenyt ajelehtimaan kovan tuulen ja vedennousun vuoksi.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminta on vilkastumassa Meri-Lapissa

Toiminta on ollut koronapandemian vuoksi mahdotonta, mutta nyt otetaan varovaisia askeleita kohti normaalia.

Tornio on ottanut käyttöön sähköisen palautejärjestelmän

Järjestelmän odotetaan nopeuttavan ja sujuvoittavan asioiden käsittelyä.

Kemissä etsitään tukiperhetoiminnasta kiinnostuneita

Kemin kaupunki maksaa tukiperheille korvauksen toiminnasta. Tukiperhetoiminnasta kiinnostuneet voivat olla suoraan yhteydessä Kemin sijais- ja tukiperhetyöntekijään.

Hoitoalan maine on kärsinyt, tulijoita on silti – Jaana Mikkola halusi palata sairaanhoitajaksi 25 vuoden tauon jälkeen

Moni harkitsee hoitoalalta lähtemistä, mutta alalle palaava näkee vetovoimatekijöitä ja uskoo kestävänsä kiireisen arjen paineet. "Kaikissa ammateissa on myös niitä kovia paikkoja", Jaana Mikkola sanoo.

Futsalin MM-kisoissa nähdään keskiviikkona kolme FC Kemin pelaajaa: ottelua voi seurata Yle Areenassa

FC Kemin toiminnanjohtaja Kalle Huuskon mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun MM-kisoissa nähdään Suomen Futsal-liigan pelaajia.

Sallan kansallispuistohanke etenee – puiston perustamisesta yksimielisyys eduskunnan lähetekeskustelussa

Sallan kuntalaisilta alun perin lähtöisin oleva Sallan kansallispuistohanke oli tänään eduskunnan lähetekeskustelussa.

Puolukkasato on ollut tänä vuonna runsas: Meeri Kehusmaa haluaa lahjoittaa poimimiaan puolukoita vanhuksille

Monissa suurkeittiöissä pakastintilan vähyys rajoittaa mahdollisuuksia ottaa vastaan marjoja.

Meri-Lapissa houkutellaan kiinnostuneita kalastusharrastuksen pariin: Kalasta ja kokkaa -iltojen tiedoilla pääsee alkuun

Kurssi on suunnattu aikuisille, jotka haluavat saada perustiedot kalastuksesta, saaliin käsittelystä sekä kalan valmistamisesta ruoaksi.

Kemin kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi esitetään Mikko Bredenbergiä

Kemin tilaongelmien ja uudistuspaineiden keskellä kamppailevalle kaupunginteatterille ollaan parhaillaan valitsemassa johtajaa.

Simossa järjestetään tänään walk in -rokotuspäivä

Päivän aikana kaikki yli 12-vuotiaat voivat saada koronarokotuksen ilman ajanvarausta.

Kemi on aloittanut koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut: irtisanomisia ei ole rajattu pois

Kemin käyttömenojen sopeutustarve on neljä miljoonaa euroa. Osa siitä on tarkoitus saavuttaa henkilöstömuutoksilla.

Metsä Group vahvistaa Kemin uuden sellutehtaan puunhankintaa: Kajaaniin perustetaan uusi hankintapiiri

Kemin uuden sellutehtaan puunhankinta painottuu Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Työttömyys on laskenut Lapissa: työntekijöitä tarvitaan erityisesti rakentamiseen sekä palvelu- ja hoiva-alalle

Lapin TE-palvelut järjestää koulutusta, jonka avulla voi työllistyä Kemin uuden sellutehtaan rakentamiseen.

Tunnetut henkilöt innostavat Kemin koululaisia ja opiskelijoita liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnista

Kemin ja Lappian #BeActive-kampanja järjestetään hyvinvointisovellus HeiaHeiassa, jossa osallistujat saavat päivittäin haastetehtäviä.

Lääkikseen pyrkivä Ilkka Regelin hakee yo-kirjoituksissa korotusta biologian arvosanaan – uusijoiden määrä liki tuplaantui muutamassa vuodessa

Sen jälkeen, kun laki mahdollisti ylioppilaskokeen uusimisen niin monta kertaa kuin haluaa, yhä useampi on pyrkinyt korottamaan arvosanojaan. Lakimuutoksen lisäksi intoon vaikuttaa se, että yo-todistuksella on entistä suurempi merkitys opiskelijavalinnassa.

Vanhojen kapioarkkujen etsintä on käynnissä – haussa ovat erityisesti Tervolan, Rovaniemen ja Kemijärven alueen noin 200 vuotta vanhat arkut

Arktikum etsii tulevaa näyttelyään varten vanhoja kapioarkkuja. Lappilaisia kapioarkkuja ja -kirstuja esittelevä näyttely avautuu vuoden kuluttua.

Inarilaiset moittivat huonoja laajakaistayhteyksiä – suppeasta tv-kanavatarjonnasta myös risuja

Kyselyyn vastanneesta liki 600 henkilöstä valtaosa ottaisi valokuituliittymän, jos sellainen olisi tarjolla. Suunnitelmia valokuituverkon saamisesta Inariin on jo olemassa.

Viime viikon harvinainen myräkkä vaurioitti varsinkin puita Meri-Lapissa – puistotyöntekijät ovat raivanneet jälkiä koko viikon

Pahoja vaurioita syntyi varsinkin täydessä lehdessä oleville puille. Oksia halkeili, sillä ne eivät kestäneet raskasta lumi- ja räntäkuormaa.

Meri-Lapissa etsintäkuulutettu kaahasi poliisia karkuun ja aiheutti useita vaaratilanteita

Asiaa tutkitaan ainakin nimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Kuntaministerin vierailu ei tuonut velkaiselle Kemille helpotusta, mutta keskustelu on avattu – Paatero: Valtion tuesta pitää sopia usean ministeriön kesken

Kuntaministeri Sirpa Paatero tapasi maanantaina Kemissä alueen päättäjiä. Asialistalla oli Metsä Groupin sellutehdasinvestointi, jota varten velkaisen Kemin on investoitava kymmeniä miljoonia euroja. Kaupunki toivookin valtiota apuun jakamaan kustannuksia.

Perikunta suojeli vanhan metsän, koska ei halunnut jättää sitä "vain olemaan" – suojelusta tehtiin kannattavaa ja nyt aloitteita on jonoksi asti

Lapin ely-keskus jakaa kolmanneksen Pohjois-Suomen luonnontilaisten metsien suojeluun varatusta 20 miljoonasta eurosta. Varsinkin perikunnat ovat hyödyntäneet suojelurahoja. Tällä hetkellä Lapissa jonossa on 150 aloitetta luonnonsuojelualueeksi.

STM:n aikeet maahantulorajoitusten jatkamisesta saavat lisää kritiikkiä – THL: "Eivät välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan"

Matkailijoiden maahantuloa koskevien rajoituksien mahdollinen jatkuminen vuoden loppuun asti ei THL:n mukaan välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan terveysturvallisuustoimia on ehdottomasti jatkettava rokottamattomien maahantulijoiden osalta.

Etsintäkuulutettu kaahasi poliisia pakoon Keminmaassa, matka pysähtyi piikkimattoon

Etsintäkuulutettu 21-vuotias kuljettaja kaahasi poliisia pakoon Keminmaassa perjantai-iltana. Takaa-ajo päättyi piikkimattoon.

Työvoimapula ajoi kotihoidon kriisin partaalle: Hoitaja painaa tuplavuoroa, eikä silti ehdi aina pestä tai lääkitä asiakasta ajallaan

Kodeissa hoidetaan yhä sairaampia ihmisiä, eivätkä hoitajat riitä. Laitoshoitoa purettaessa asioita ei ajateltu loppuun asti, sanoo lähi- ja perushoitajia edustava SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Keminmaassa valmistellaan palkanmaksua kunnanhallituksen puheenjohtajalle: 50 prosentin työajalla palkka olisi puolet kunnanjohtajan palkasta

Kunnanvaltuutettujen mielipiteet vaihtelevat siitä, aletaan kunnanhallituksen puheenjohtajalle maksaa palkkaa.

Rovaniemeltä katosi toinen englanninkielinen päiväkoti – kristillisellä arvopohjalla toimiva Ninnikka osti Northern Lights Playschoolin

Ninnukan omistajalla ja päiväkodin johtajalla Nina Aspegrenilla on Rantavitikan Huvilatiellä myös toinen kristillinen päiväkoti.

Metsä Groupin Kemin tehtailla alkaa vuosihuoltoseisokki

Koronaturvatoimet ovat tehdasalueella erityisen tarkat, sillä paikalla on runsaasti ulkopuolisia työntekijöitä.

Lapin ammattikorkeakouluun lähes 900 hakijaa yhteishaussa

Syksyn yhteishaussa valitaan opiskelijat tammikuussa käynnistyviin koulutuksiin.

Osa Veitsiluodon tehtailta irtisanottavista on jo löytänyt uuden suunnan – Tero Lehtisalo: Ajattelin, että en aja trukkia koko ikääni

Kemissä sijaitsevilla paperi- ja sellutehtailla työt loppuvat tai ovat jo loppuneet 550 henkilöltä. Työpaikan löytämistä on helpottanut avoimien työpaikkojen runsaus.

Lapin poliisilaitoksen poliisipäällikön virkaa hakee neljä henkilöä, joukossa nykyinen poliisipäällikkö

Poliisipäällikön pesti on viisivuotinen. Lapin poliisilaitos toimii maakunnassa 21 kunnan alueella.

Ensirokotteen ottaneita eniten Pellossa, Sallassa ja Posiolla – laiskimmin ensirokotteita ovat ottaneet ranualaiset ja tervolalaiset

Toisen rokotteen saaneita on Lapin kunnista eniten Muoniossa, Sallassa ja Pelkosenniemellä. Vähiten kahteen kertaan rokotettuja löytyy Kemistä, Rovaniemeltä ja Tervolasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle